Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mint az áldás, úgy záporozik a közpénz Köves Slomó milliárdos birodalmára

BelföldMivel betelepítést támogató szervezet, ezért a stop soros hatálya alá esnek a szohnuttal együtt, de sebaj.
A Munkáspárt egykori Baross utcai székháza, ez a több ezer négyzetméteres monstrum egy kormánydöntéssel, ingyen került az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközösség (EMIH) birtokába. A Magyar Narancs e heti címlapsztorija azzal indul, hogy a lap munkatársa sorra olvassa le a felújítás alatt álló épület postaládájáról az utóbbi években alapított cégek neveit. Csak néhány példa:

a hitközség nyomozó és személyvédelmi (!) cége, a Shomer Kft.;
a kóser élelmiszerboltot mûködtetõ Kóser Piac Kft.;
a Zsigmond Király Egyetem üzemeltetõjét megvásárló Maimonidész Kft.;
vagy éppen a mádi zsinagógát felújító Rabbiház Kft.

Az nincs felírva a postaládára, de az EMIH cégbirodalmának székhelyére egy ciprusi offshore cég közel 800 milliós jelzálogát is bejegyezték.
Köves Slomó és Soltész Miklós egyházi kapcsolatokért felelõs államtitkár az EMIH adományboltjábanFotó: Kormany.hu

A Baross utcai székház azonban közel sem az egyetlen ingatlan a céghálóban. Az EMIH már 2010 elõtt is kormányzati és önkormányzati segítséggel jutott épületekhez, de fennállása elsõ hat évében mindössze kettõt sikerült szereznie: a hitközség központjaként és zsinagógaként mûködõ Károly körúti házat, illetve a XII. kerületi óvodáját.

2010 óta azonban az „EMIH-világ” ingatlanjai elszaporodtak Budapesten: lett még két zsinagógájuk, általános iskolájuk, gimnáziumuk, egyetemük, na meg boltjuk, kávézójuk, éttermük és egy egész idõsotthon-hálózatuk, illetve készül a kollégiumuk és a közösségi terük, utóbbi az újlipótvárosi Duna-parton.

Vidéken is egyre jobban jelen vannak, köszönhetõen az állami támogatásnak. Kaptak

460 milliót a mádi rabbiház felújítására;
98 milliót szociális szolgáltatásra Debrecenben és Miskolcon;
18 milliót az erdõbényei rituális fürdõ felújítására;
és 17 milliót az olaszliszkai emlékhelyre.

Miközben az Átlátszó kitartóan próbálja kiperelni tõlük, az EMIH végül nyilvánosságra hozta, hogy 2014 és 2018 között mennyi állami támogatást kapott. A zsido.com-on közzétett lista összesítése e négy évre 2,84 milliárd forint, de ebben nincs benne a csengelei vágóhídra nyújtott állami támogatás, az egyetemre adott hitel, vagy az ingyen átadott ingatlanok értéke.

Köves Slomó mindemellett 2012 májusától a Honvédség tábori fõrabbija, amiért fizetést is kap – árulta el a Narancsnak a Honvédelmi Minisztérium. Amikor a lap felhívta Kövest, hogy mennyi a fizu, a rabbi fejbõl nem tudta pontosan, de úgy havi nettó 300 ezerre becsülte a bérét. (A Honvédségnek van egyébként mazsihiszes rabbija is.)

A többi bizniszrõl, a gyülekezet létszámáról, illetve az EMIH-nek a kormányhoz, a médiapiachoz és a Mazsihiszhez fûzõdõ viszonyáról még jó sokat lehet megtudni a mai Narancsból. Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-02-16 09:37
-mert ha a zsidó képes lenne "integrálódni" emberi közösségbe , nem létezne a zsidó probléma .

De a zsidó probléma nagyon is létezik ! Akkor is fog létezni,amikor 9 milliárd zsidó lesz és csak egy ember.

Amikor a zsidók megölik azt az egy embert is - akkor végre kidöglik a zsidó.
267 #2 Perle
- 2018-02-16 11:30
Bicskanyitogató hír ez is. Közpénz szórás a szavazatokért. Köves majd garantál néhány százezer zsavazatot az adakozó kormánypárnak, ahogy Flóri is , a cigányokét. Így nem kell egyenként meggyõzni az urnáûhoz járulókat. Szervezett szavazatgyüjtés ez. Elég , ha körülnézünk a határon túli területekre. Annyi támogatást kaptak az utóbbi hónapokban, hogy garantáltan a F-esre szavaznak a határon belül élõ, még ki nem tántorgott lakosok terhére.

http://www.korman...arsag-epul
267 #3 Perle
- 2018-02-16 13:47
Izrael vezetõ adóparadicsom:

https://www.globa...en/5629390

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.42 másodperc
3,386,462 egyedi látogató