Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

S nyögte Mátyás bús hadát Bécsnek büszke vára...

Gondolatok2018 Hunyadi Mátyás éve. Ugyan miért? 2017 volt a forradalom éve, ugye észleltétek? Mátyás az igazságos? Mátyás után Corvin János nem kerül trónra, de mit keres az ezresen orbánviki és az új ezresen a címer helyett fekete gyûrûs holló? Jó a budai felújított vár már vár. 2022-re kész kell lenni a ceremóniához és tán elég jég is lesz a Dunán. Fekete Seregnek a betyárok is megteszik, mint korábban a "Lenin fiúk". Rejtélyek, melyeket csak a tûz fedhet fel.A kis matróz-cigány sokra vitte, azt meg kell hagyni! Asszem tényleg rég ideje van igazságot tenni, még ha kõ kövön nem marad es!

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-02-18 13:20
Õrizetbe vették a lett jegybank elnökét

Ilmars Rimsevics, a lett jegybank elnöke 2009. május 28-án, Lettország helsinki nagykövetségén.

Õrizetbe vette Ilmars Rimsevicset, a lett jegybank elnökét a korrupcióellenes ügynökség (KNAB), jelentette a BNS balti hírügynökség. Értesüléseik szerint a KNAB nyomozói szombat este fogták el Rimsevicset, akit hét órán át hallgattak ki. Lakásán és irodájában is házkutatást tartottak...https://444.hu/20...nk-elnoket
2 #2 gerry
- 2018-02-18 14:18
JEAN DE LA FONTAINE: A FELFUVALKODOTT BÉKA

Egy ökröt lát a béka s szép,
nagy testét írigyen csodálja.
És õ, ki csak kicsi, egy tyúktojásnyi ép,
jól felfuvalkodik, dagad, feszül a hája,
hogy oly ökörnyi nagy legyen. «Tudom, -
szól,- most se kell sok, nézd hugom,
elég-e mondd? no még! s most nézd, elég-e kérlek?
- Még nem. - Hát most talán? - Most sem. - Hát nincs szemed?
- Meg sem közelited.» S a pöttömtestü féreg
addig dagad, míg szétreped.

Sok ilyen ostoba teremt itt zûrzavart:
a kispolgár kastélyt építtet, mint a herceg,
kis herceg nagykövettel henceg
s a márki apródot szalajt.

(Fordító: Radnóti Miklós)

..................................................................
Azon gondolkodám, hogy ennek a ca. 370 évvel ezelõtt megírt versnek az írója honnan ismerhette ViKi (all)Right ?
80 #3 monguzking
- 2018-02-18 16:32
orbán problémát egy pár grammos olom darab megtudja oldani--de hogy oldodik meg zombi emberek milliárdjainak problémája----ahogy belül ugy kivül...ilyen ember anyagnál lehetetlen hogy mátyás szintü vezetök legyenek--
329 #4 gutai zub
- 2018-02-19 11:17
Meghalt Mátyás, oda az Igazság?

Õ volt a magyarság utolsó pislákoló reménye. Utána. Rákóczi Ferenc Nagy Fejedelmünket és korát kivéve lefelé vezet az út. (egészen a mai soha nem nem látott, vagy vizionált mélységekig)

Tragédiánkat az is fokozta, hogy Mátyás, talán fiatal kora és tapasztalansága okán, egy végzetes alkut kötött a habsburgokkal.
Mátyásnak, bármilyen sok pénzébe és kitartásába került a Korona visszaszerzése, joga nem volt ezt másra átruházni, mert ez nem a király személyi tulajdona, soha nem is volt.

Mert ezzel már, és akkor:oda az Igazság....................
4 #5 Posta Imre
- 2018-02-19 16:06
Gutai és ki következett utána? Tán nem a lengyel balfax Ulászló? Ezt is vegyétek mostan számadásba, mert kisebb lesz a meglrprtézés. Dobzse, dobzse!
4 #6 Posta Imre
- 2018-02-19 16:13
Horthy-korszak kedvenc írójától visz színre egy mûvet az

Herczeg Ferenc Bizánc címû színmûvét mutatja be a héten az Újszínház, a darabban elesik Konstantinápoly, és megnyílik az út a törökök elõtt Európa felé.

A Horthy-korszak kedvenc magyar írójának, Herczeg Ferencnek Bizánc címû történelmi drámáját mutatja be pénteken az Újszínház. A darab a végsõ ostrom elõtti idõszakot és a bizánci birodalom bukását dolgozza fel az utolsó császár, XI. Konstantin szemszögébõl.http://hvg.hu/kul..._Ujszinhaz
2 #7 gerry
- 2018-02-19 17:33
IMRE - EZ ANTISZEMÉTIZMUS - LE KELL TILTANI - HORTHY KEDVENC ÍRÓJA - MICSODA ALJASSÁG, HOGY ITT BUDAPESTEN AHOL A ZSIDÓK TÖMKELEGE ONTJA ILLATÁT... EGY HERCZEG FERENC NEM VALÓ A MÜVÉSZETBEN.. EGYÉBKÉNT MOST FOGJA MEGJELENTETNI ÚJ VERSESKÖTETÉT A KÖVES (MÜVÉSZNEVÉN: SZIKLÁS) SOMLÓ ÉS A KÖTET CIME - ENNYIT ELÁRULHATUNK AZ LESZ, HOGY: CSANÁDI SZEGED LELKÉNEK MEGTÉRÜLÉSE AHOGY AZT CION ÜDVÉRE VÉGHEZVITTÜK, JUDEA DICSÕSÉGÉRE - ERRE KELLENE A KULTÚRÁLIS MINICSTERNEK GONDOLNI, HELYETTE A KÉPÜNKBE MERNEK TOLNI HOLMI TALMI CZ-VEL ÍRT NEVÜ GOY FÖRMEDVÉNYÉT AKIIII! HORTHY - ZSIDÓÜLDÖZÕ KEDVENCE VOLT? HÁT NEM! AZONNALI HATÁLLYAL KÖVETELJÜK, HOGY A FORGATÓKÖNYVET DOBJÁK A TÜZRE, A SZINÉSZEKNEK AKIK HAJLANDÓK VOLTAK ELVÁLLALNI EZT A BIZÁNC CIMÜ FÖRMEDVÉNYT AMI NEM IS DICSÔÍT MINKET.

- csak amnnyit Még, hogy nem én írtam, hanem kaptam - bedugták az ajtó alatt (DÜHÖMBE - AMIKOR MEGLÁTTAM, BELE IS RÚGTAM AZ AJTÓBA) de amikor elolvastam, szinte teljesen elérzékenõdtem, hogy szegények ennyire el vannak hanyagolva... söt mi több arra is gondoltam, hogy elmegyek az Akácos térre, meg uccába és amikor látom, hogy velem szemben jön egy csavarintott pajeszos, akkor letérdelek elötte és megkérem; nyújtsa a kézfejét, hogy megcsókolhassam mert õ az igazságot hordozza magával...
De aztán mégsem tettem meg, mert nem szeretném a tömeget befolyásolni..., így maradt a közzététel!
4 #8 Posta Imre
- 2018-02-19 18:10
Gerry, fordulnak a szelek, már a nyugati passzát is délrõl fõn. Nehéz eligazodni ebben a világban, ahol minden pontosan az, aminek látni akarja a szemlélõ, ha éppen lát, vagy látna, de leginkább csak néz és nem akarja érteni, hogy a dolgok mögött még dolgok és mögöttük megnit csak dolgok...állnak és mint a dominó dõti egy gyík a másikat. Királyok? Bizánc? Törökök? Még a végén megint "igazam lesz", de ha nem is nékem, hát valaki másnak és az is a hajára kenheti. A játék megyen tovább!
329 #9 gutai zub
- 2018-02-20 06:57
Herczeg Ferenc, Bizánc

Most mikor az eszement népség megint fülkékbe készül forradalmilag szavazgatni és jobbakat remélni:
Találóak Herczeg Ferenc sorai a Bizáncban,
"Isten nem tesz csodát a patkányok kedvéért"

A mai bizáncban se.........................
6 #10 anzsi a macska hala
- 2018-02-20 08:09
Ha gyõzõnk Mátyás örökségébõl legalább a halálnemet örökli, már jól jártunk.
118 #11 keepfargo
- 2018-02-20 12:18
Félreértések elkerülése végett: NEM orsóst próbálom védelmembe venni, DE: minek ez a nagy felhajtás a diktatúra ellen? Hiszen ez a lebutított, egyéni önállóságot (véleményt, identitást, veleszületett jogokat) csak hírböl ismerö szerencsétlen magyar népesség orsós rendszeréböl is csak egy másik egyszemélyi vezetövel remélné a kiutat. Ilyen ún. vezetö pedig - önjelölt állapotban - annyi van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni. Persze ezek egyformán reménytelenek, akárhogy is hívják öket.
Mikor vesszük már észre, vagy ismerjük el, hogy egyetlen "ember" nem lehet sem megváltója, sem vezetöje, sem felelöse egy sokmilliós tömeg élete alakulásának? Hogy orsós mögött milyen erök, hatalom, pénz, terror és aljasság van, azt felmérni is csak megpróbálhatjuk, de talán a teljes mélységével sosem leszünk tisztában. Kár tehát a jelenséget - vagy a személyt magát - felelössé tenni mindenért. Ö felelös azért, amiért az összes elödje. Karriervágyból, meggazdagodási vágyból, hatalomvágyból alávetette magát nálánál nagyobb, és még sötétebb, eröknek, s most hiába látja a zsákutcát (azt t.i. hogy ez sem vezet a boldogsághoz, még az ö egyéni szintjén sem) megpróbál szépítöszerekkel kozmetikázni, tudván tudva, hogy alapvetö változást kieröszakolni nem tud.

Végül egy személyes megjegyzés. Hiába ismerjük el, hgy gyúrcsótánynak tettestársa nem egy se két dologban, ha másban nem, abban jobb (volt eddig) hogy: 1)kifelé nem akkora szégyen, mint a paprikajancsi volt, 2)ha hazudik is, akkorákat nem tud (mert nem lehet) mint elödje, 3)nem kelti pszichopata benyomását; tehát nem rázza ki a hideg a hallgatóságot, attól amit mond, vagy ahogy mondja, 4) a környezete nem csak idiótákból vagy alkalmatlanokból áll; akad ott értelmes ember is, 5)a zsizsik médiát ügyesen próbálja háttérbe szorítani, vagy legalábbis felvette a kesztyüt azzal szemben

Hiába sejtjük ( söt, van aki tudni véli) hogy az egész megrendezett szinjáték, mégis, az ellenreakciókból azt sejthetjük, hogy valamit javított a mérlegen, az elnyomás nem annyira nyilvánvaló, és ez pedig talán megengedi, hogy a tényleges változást hozók lassan elömerészkedjenek rejtekhelyeikröl...söt, ha valóban alkalmasak valamire, akkor megtanulnak összefogni is. (Más kiút nem adatik meg - én legalábbis most így látom..)
67 #12 csodaszarvas
- 2018-02-21 12:45
118 #13 keepfargo
- 2018-02-21 15:32
a magyaridök cikke nem említi, hogy talán az "R1a haploid" a szkíta népcsoporthoz (is) köthetö...

azért nem említi mert nem igaz, vagy mert nem akarják "folytonossági elméletek" malmára hajtani a vizet?
684 #14 atacama
- 2018-02-21 18:44
szép ez a kérdezz felelek....:D
118 #15 keepfargo
- 2018-02-22 13:07
kérdezz: - mi is ez az atacama?
felelek: - ha jól tudom, ez egy nagy sivatag; valahol, idegen földön...
99 #16 MORMOTA1968
- 2018-02-24 06:23
Föltûnt esetleg másnak is már, hogy a "Piramis" nevezetû, Stohl András által vezetett, zsidó pénznyerõ játékban, a háttérben egy ba@ott nagy menóra virít a játékos háta mögött? Igaz, nem hétágú, de jól láthatóan menóra formája van. Ez azért már nem semmi! Ennyire nyíltan megmutatni, ki az úr a házban. A fentiekhez is hozzászólva. Hiába no, õ Mátyás király reinkarnációja. Legalábbis az új ezresen.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.17 másodperc
4,606,626 egyedi látogató