Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Lezárja határait Svédország

KülföldHaaaaaaa-hiiiiii-haaaaaaaaa! Anders Ygeman svéd belügyminiszter szerint a rendõrség úgy ítéli meg, hogy veszélyben forog a közrend Svédország átmeneti idõre helyreállítja határainak ellenõrzését a migránsok folyamatos beáramlása miatt – jelentették be Stockholmban szerda este.

„Svédországba rekordszámban érkeznek menekültek. A bevándorlási hivatal erõs nyomás alatt áll, (...) és a rendõrség úgy ítéli meg, hogy veszélyben forog a közrend” – vázolta fel a helyzetet az MTI szerint Anders Ygeman belügyminiszter. Ugyanis migránsok százai, sõt ezrei élnek fedél nélkül, s vannak kísérõ nélküli gyerekek, akiknek nyoma vész, mert nincs, aki gondjaiba venné õket.

A miniszter szerint az intézkedés helyi idõ szerint csütörtök délben lép hatályba, és tíz napig tart.

A Svenska Dagbladet tudósítása alapján a politikus hangsúlyozta, hogy az intézkedés nem érinti a Finnországgal és Norvégiával közös országhatárt, de érvényes lesz az öresundi hídon és a Dániából, valamint Németországból érkezõ kompokon is.

A Reuters hírügynökség megjegyzi, hogy ez fordulatot jelent Svédország eddig követett politikája, a nyitott kapuk elvéhez képest, és „kesztyût dob más uniós nemzetek elé”. „Jelzésünk az Európai Unió többi része felé kristálytiszta – Svédország vette vállára a legnagyobb felelõsséget a menekültválságban. Ha meg akarunk birkózni ezzel a közös kihívással, a többi országnak is vállalnia kell a felelõsséget” – mondta a miniszter egy sebtében összehívott sajtótájékoztatón.

Svédország úgy érzi, hogy befogadókapacitásai elérték a határukat. Az idei év végéig 190 ezer menekülttel számolnak, ami a kétszerese az 1990-es évek elején feljegyzett elõzõ rekordnak, és egy lakosra vetítve több, mint bármely más uniós tagországban.
Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2015-11-13 05:31
Ha már a cép, és cõke zsidó lyányt is megdobájják, akkor már a tele liberó is a földre hull.
http://tutiblog.c...migransok/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.32 másodperc
4,440,185 egyedi látogató