Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Izrael: Ha kitör a következõ háború, az kemény lesz. De mindenekelõtt a másik félnek lesz kemény

KülföldEzek szerint el lesz ez a mocskos buzi horda takarítva errõl a mocskos buzi világról. De jó. Mikor már? Ja, hogy ez is csak üzlet. Jahve jól keres ezen a mókán. A hadsereg magas rangú tisztje hétfõn felhívta a figyelmet arra, hogy 2018-ban a háború esélye nagyobb, mint valaha a szíriai diktátor, Bassár Aszad és szövetségesei – Irán és a Hezbollah – harctéri gyõzelmeinek fényében.

“A 2018-as évben benne van a [katonai konfliktus] eszkalációjának a lehetõsége, és nem feltétlenül azért, mert mindkét fél kezdeményezni akarná, hanem a helyzet fokozatos romlása miatt. Ez arra késztetett minket, hogy emeljük a készültségi szintet”, mondta Nitzan Alon vezérõrnagy, az izraeli hadsereg mûveleti vezetõje hétfõ reggel, a katonai rádiónak adott ritka interjúban.

Aszad közel áll, hogy visszafoglalja Idlibet a lázadóktól, és – végül – az ország délnyugati részét, az izraeli és a jordán határ mentén, melyrõl Alon azt mondta, lehetõséget kínál a szíriai rezsim szövetségeseinek, hogy figyelmüket Izraelre fordítsák.

“Az északi arénában változás következik be a szíriai belsõ harcok stratégiai fejleményei miatt. Az irániak és a Hezbollah, akik [Aszadot] támogatják, felszabadulnak, hogy megkezdhessék hatalmuk megszilárdítását,”- mondta.

“Nem hagyjuk szó nélkül, hogy ezek a dolgok megtörténjenek. Közbelépünk és ez a jövõben is így lesz”. Alon nyilvánvalóan az izraeli légitámadásokra hivatkozott Szíriában, melyek Hezbollah és iráni létesítményeket céloztak.

Bár hosszú ideje hangoztatja ellenérzéseit az iráni beavatkozást illetõen Szíriában, Izrael az elmúlt hetekben sokkal harciasabb hangot ütött meg az Iszlám Köztársaság akcióval szemben Szíriában és a Közel-Keleten, különösen a hónap elején történt incidens után.

Február 10-én egy iráni drón berepült az izraeli légtérbe, a jordán határ közelében, másfél percig tartózkodott izraeli területen, amikor a légierõ Apache támadó helikoptere lelõtte. A drón-behatolásra válaszul izraeli repülõgépek megsemmisítették a drón irányítóközpontját.

A megtorló támadás során a szíriai légvédelmi rendszerek több tucat rakétát lõttek az izraeli gépekre. Az akcióban részt vevõ nyolc izraeli F-16-os harci repülõgép egyikét feltehetõen találat érte, és lezuhant, a pilóták idõben katapultáltak. A légierõ ezután egy második légitámadást indított, amely az Izraeli Védelmi Erõk szerint megsemmisítette a szíriai légvédelmi rendszerek harmadát.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök vasárnap, a müncheni biztonsági konferencián tartott beszédében az iráni drón egy darabját felmutatva felszólította a világot, hogy ismerje el és tegyen lépéseket az iráni agresszió ellen a régióban.
Benjamin Netanjahu miniszterelnök a müncheni biztonsági konferencián, kezében a múlt hétvégén Észak-Izrael felett lelõtt iráni drón egy darabjával 2018. február 18. fotó: youtube screenshot

Alon figyelmeztetett arra, hogy ha háború törne ki, Irán valószínûleg harcra fogja ösztönözni megbízottjait Izrael ellen Libanonból, Szíriából és esetleg a Gázai övezetbõl.

“A Hezbollah elleni háború más szereplõket is hozhat, akikkel meg kell küzdenünk”.

Izrael szerint Irán pénzeli a Gázai övezet két legnagyobb terrorista csoportját: a Hamászt és a Palesztin Iszlám Dzsihádot.

Az izraeli hadsereg becslése alapján minden egyes gázai terrorszervezet több ezer harcossal, jelentõs rakéta- és aknavetõgránát készlettel, valamint támadóalagutakkal rendelkezik, amelyek közül néhány átnyúlik izraeli területre, a többi a tengerparti övezetben való hadviselésre való.

Alon elmondta, a palesztin csoportokat Teherán is felszólíthatja, hogy vegyenek részt egy jövõbeli háborúban.

“Irán nem fogja visszafogni magát Gázában. Palesztin vérrel akarja biztosítani érdekeit az északi határon,”- mondta.

Háború esetén az izraeli hadsereg “maximális erõvel a minimális idõ alatt” vissza tud vágni.

“Ki kell használnunk az izraeli hadsereg elõnyeit ellenségeivel szemben, a lehetõ legerõteljesebben, és a lehetõ leggyorsabban,” mondta Alon.

Katonai tisztviselõk és védelmi elemzõk úgy vélik, egy jövõbeli konfliktus a Hezbollahhal – függetlenül attól, hogy ezt a harmadik libanoni háborúnak vagy az elsõ izraeli-iráni háborúnak tekintik – pusztító lenne Izrael és Libanon számára is.

A Hezbollahnak mintegy 150 000 rakétája van, naponta akár több mint 1000 rakétát is kilõhet Izraelre. Harcosai felkészültek az izraeli területekre való beszivárgásra, és a libanoni határ közelében lévõ közösségek megtámadására, hogy lemészárolják a lakókat, vagy túszul ejtsék õket.

Izrael, a maga részérõl, összeállított egy hosszú listát Hezbollah célpontokról, melyeket a légierõvel és a tüzérséggel támadhat, és a földi erõk is ki vannak képezve a libanoni terepen folytatott harcra.

“Ha kitör a következõ háború, az kemény lesz. De mindenekelõtt a másik félnek lesz kemény,” – figyelmeztetett Alon. “Nem hiszem, hogy egyetlen izraeli állampolgár is helyet akarna cserélni egy libanonival a következõ háború alatt.”
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-02-22 11:47
zsidók , zsidók ! Úgy lehet szeretni ezt a disznó falkát !

A következõ háborúban a zsidónak könnyû lesz , mert a szellõk szárnyán fognak eltávozni.
Nem akarnak ezek helyet cserélni egyetlen libanonival sem! Légnemû a szilárddal ? Normális ?

Egy ideig szennyezett lesz a levegõ a büdös gõzüktõl , gázuktól , de bekerülve a 'szférába' valahol majd lecsapódnak és az esõ beleveri õket a helyükre.

Megszûnik az antiszemitizmus és a zsidó-szenny , nyugalom és szeretet árasztja el a Földet!

Elõbb-utóbb megszokjuk ezt is .
131 #2 lalapapa
- 2018-02-22 13:15
Nem atgondoltak a fel lepesek,
igy csak laptop haboru lee
tudott ki a fejetlensegben mit veszitt
a tovarisok meg kozben jarjak
a csasztuszkat,
a testverekkel egy fele kepp meg lehet
egyezni,
egyik basztassa a masikat
a masik meg vissza
akkor ott beke akkor lesz ha
finom meleg sivatag lesz az egesz
foldreszen arra fele,
addig meg a sutodeben tesznek meg
sok hust is,
s_azta
80 #3 monguzking
- 2018-02-22 16:33
az már igaz-jol felfegyverzett az izraeli hadsereg de hogy jo katonák lennének--na azt már kétlem hisz izraeli fiatalok többsége libsi agymosott igy szerintem nem fogják birni ha ök is darabokra szakadnak ellenség tüzérségi csapásaitol..

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.63 másodperc
4,462,036 egyedi látogató