Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Putyin: Az orosz fegyveres erõk a fejlõdés új dinamikáját érték el

BelföldNagy út volt ez a Kurszktól idáig és még nagyon az elején tartunk. De sok naiv baromnak meg kell még halnia, hogy a sok tetû tovább kavarhassa a maceszt! A fejlett fegyveres erõk teremtik meg annak feltételeit, hogy az ország fejlõdjön, a világban pedig stabil viszonyok alakuljanak ki - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a Kremlben, a haza védelmezõjének napja alkalmából megrendezett kitüntetésátadáson.


"Úgy tûnik, hogy ez mindig így volt, úgy tûnik, hogy ez így normális. De elég, ha a fegyveres erõk csak meggyengülnek, olyan problémák jelennek meg, amilyenekre soha nem is gondoltunk, olyan fenyegetések jelennek meg, amilyeneket el sem tudtunk képzelni" - hangoztatta.

Putyin szerint az orosz fegyveres erõk "a fejlõdés új dinamikáját érték el, olyat, amilyenre Oroszországnak szüksége van".

Az orosz elnök kifejezte háláját a Szíriában elesett Roman Filipov gárdaõrnagy hozzátartozóinak. Kijelentette, hogy a pilóta olyan hõsiességrõl tett tanúbizonyságot, mint a második világháborúban a breszti erõd, Moszkva és Sztálingrád védõi.

Putyin február 6-án az Oroszországi Föderáció Hõse posztumusz címet adományozta Filipov õrnagynak, akinek Szu-25-ös harci repülõgépét az Idlíb tartománybeli feszültségcsökkentõ övezet fölött lõtték le a - Dzsebhat as-Sám elnevezés használatára áttért - dzsihadista an-Nuszra Front fegyveresei.

A 33 éves pilóta katapultált, majd a reménytelen túlerõvel vívott tûzharcban felrobbantotta magát. A hõsi címmel járó aranycsillag kitüntetést az orosz elnök pénteken a Kremlben nyújtotta át a pilóta szüleinek és özvegyének.

A haza védelmezõinek ünnepe Oroszországban félhivatalosan a "férfiak napja". A Szovjetunióban 1922 óta ünnepelték február 23-án a Vörös Hadsereg és Flotta, majd 1946 óta a szovjet hadsereg napját.

Moszkva belvárosában pénteken a kommunisták nagygyûlést tartottak a Vörös Hadsereg megalapításának 100. évfordulója alkalmából. A párt vezetõje, Gennagyij Zjuganov arról beszélt, hogy az országnak az orosz gyõzelmek "ezeréves nagyszerû történelmére" kell támaszkodnia.

Szavai szerint 25 éves fennállása óta az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja is nagy tettet vitt végbe, mert nem engedte meg, "hogy leszámoljanak a nagyszerû szovjet korszak" történelmével, valamint nem engedte meg "elposványosítani" a Vörös teret és az azon található nekropoliszt, amely 32 szovjet marsall és tábornok nyughelye.

atv.hu/MTI
Link

Hozzászólások

896 #1 PirX
- 2018-02-23 19:26
Szíriában videóra vették, ahogy az Orosz Légierõ két vadonatúj Szu-57-ese landol a tengerparttól alig egy kilométerre elterülõ Khmemeim légibázisra. A vadászbombázókat 4 darab Szu-35Sz, 4 darab Szu-25 valamint 1 A-50U kísérte. https://htka.hu/2...szu-57-es/
4 #2 Posta Imre
- 2018-02-23 19:46
896 #3 PirX
- 2018-02-23 19:58
Az oroszországi közvélemény aktívan vitatja, hogy február 7-én az amerikai hadsereg a szíriai Deir-ez-Zor közelében csapást mért a legitim szír kormányzathoz hû katonai erõkre, akik között orosz zsoldosok is voltak. Teljesen eltérõ információk jelentek meg az orosz veszteségekrõl, a halottak számát 5-tõl 600-ig jelölték meg a különbözõ források. Az oroszok a CSVK Vagner elnevezésû magántulajdonú katonai vállalkozás alkalmazottjai voltak. http://oroszvilag...p;hid=6410
4 #4 Posta Imre
- 2018-02-23 20:02
PriX ki vagy? Az az orosz blackwater, gondolom tele zsizsikkel. Nézzed meg a Feláldozhatók sorozatot és szépen kikerekedik, hogy mindkét oldalon lényegében ugyanazk harcolnak ugyanazokkal a célokkal a zászlaikóhn.
159 #5 vanyusha
- 2018-02-23 20:20
Israel ben mos volt, szakmai fegyver kiállítás konferencia vásár, psecifikáció - inteliges gyilkóló robotok ,full automata. A softvereik logarimusainak összehangolása, Németh, repõlõ drónok. Israel bunker terorista kifüstölés marsjáró , val benne pistoly stb .Délkorea, õrtorony robot 3D kép arc felismerés phcihés scann digital convertel lése különbözõ protokolok alkalmazása alápján dönt a tûzparoncsról.
Etikai kérdésben nem volt véto, Orosz látsztra kicsit hezítált .
Anno Azeri dront még kamikaze indítású- azt a busz
vállasztotta amin a legtöbb mobil jel volt.
116 #6 livia
- 2018-02-23 21:38
Szóval kezdõdhet a joysticks-os halálgyár, amikor bemész dolgozni, közben kivégzed a saját családod, mert éppen rosszkor volt rossz helyen, rossz idõben. Gratulálok! Ez is emberi találmány.
4 #7 Posta Imre
- 2018-02-25 09:37

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.71 másodperc
3,397,336 egyedi látogató