Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A hazánk, ahol a szervezett csalás lett kormányprogram

BelföldMinden oldalon a zsidó-cigány maffia, miközben az amúgy illegitim, térben és idõben, identitásában orientálatlan, a szavazásra kényszerítõk valódi kilétét, céljaikat még csak részben sem ismerõk szavazatával akarnak "isten" nevében "uralkodni". Lássuk be, ez így szín tiszta gyalázat, ahogy eddig is volt és ahogy eztán is lesz. Az Elios-botrány haszna, hogy megtudtuk, miért nem fejtette ki Orbán Viktor sohasem, mit jelent pontosan, ha azt mondja egy országgyûlési választás elõtt: folytatjuk. Nyilván azért, mert meglehetõsen nehéz lenne elmagyarázni, miért nevezzük hazaszeretetnek, a nemzet védelmének, hogy tisztes magánvagyont építünk közpénzbõl a vejünknek.

Ez a Tiborcz-történet ráadásul olyasféle magyarkártyavár mögé enged bepillantást, amelynek megalkotása a House of Cards címû sorozat alkotóitól is bravúr lett volna. Pedig az õ fantáziájukat a valóság nem korlátozza. Igaz, sikerült odáig eljutnunk, hogy ez idehaza a Fideszt sem akadályozza. Ennek köszönhetõen a kormánypárt olyan konstrukciót hozott létre, amely egy üzleti érdekeken szervezõ magánbirodalom Magyarország-maskarában.
Cél a káosz

Aktuális tanmesénk Fidesz-kommunikációja pedig jól mutatja, milyen erõvel képesek szembeszállni az igazsággal a saját profitjuk védelmében. Az Elios-ügyben a kormány semmit, de semmit nem tesz azért, hogy közelebb kerüljünk az ügy részleteinek feltárásához. Minden lépése a káoszteremtést szolgálja.Elsõdleges célja ugyanis, hogy a választópolgárok zûrzavart lássanak maguk körül a közéleti térben, ellentmondásokat érzékeljenek, minekután világos lesz számukra, ezt az egész õrületet az egyetlen stabil szereplõ képes uralni: Orbán Viktor.

E taktika megismeréséhez a legrövidebb út az ígéretes karriert példás gyorsasággal politikai Muppet Show-szerepre cserélõ Gulyás Gergely sorvezetõje. A fideszes frakcióvezetõ levelében azt írta párttársainak, Elios-ügyben leginkább annyit kell mondaniuk, hogy Brüsszel, Simicska, beavatkozik.
HIRDETÉS

Azon nyilván nem kell csodálkoznunk Pócs János és Németh Szilárd pártjában, hogy demokratikus választáson mandátumot szerzõ országgyûlési képviselõknek megtiltják az önálló véleményalkotást.Amit viszont a kõegyszerû utasítás mutat: a cél a tábor megerõsítése, egyben tartása azzal, hogy a gondos munkával fölépített ellenségképek kreálmányaként tálalják a balhét. Ez a törzsszavazói kör elég a választási sikerhez, miközben a Fidesz a többi választó számára garantálja a közéleti bizonytalanságot, a káosz növelését.
Budapest, 2018. február 19. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetõje érkezik az Országgyûlés plenáris ülésére 2018. február 19-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Gulyás Gergely
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Az például rendszerváltás elõtti hagyományokat elevenít fel, hogy a kormány által közvetve vagy közvetlenül finanszírozott médiumokban, azaz a nyilvánosság meghatározó részében a Tiborcz-ügy nem létezik. Mintha nem is lenne. Még csak nem is az történik, hogy ismertetik a tényeket, visszafogottan kommentálják, esetleg saját történetet kerekítenek hozzá: az olvasók/nézõk/hallgatók lényegileg csak az „ellentörténetrõl”, a cáfolatról értesülhetnek, minimális terjedelemben.

Nincs arra irányuló erõfeszítés, hogy tényekkel bizonyítsák, igazat mondanak, inkább azt állítják, a másikok is hazudnak, a másikok is korruptak. Ennek az a célja, hogy elmossa a határokat, kétségessé tegye, létezik-e egyáltalán igazság, kiürítse fogalmainkat. Hogy egyre kevésbé tudjuk eldönteni, mi a jó, mi az erkölcsös, mi az gonosz. Hiszen, ha a fogalmainkról nincsen világos közös tudásunk, akkor elkerülhetõ, hogy a társadalom többsége képes legyen eldönteni, erkölcstelenek, hazugok-e, lopnak-e, hiszen elvesznek a normák.

Amikor sikerül mindent összezavarni, akkor derül ki, micsoda érték a stabilitás. Ez a stabilitás képes a Fideszt hatalmon tartani.
Legfölülrõl világítva

És hogy mire használja a párt ezt a hatalmat, azt meséli el lenyûgözõen tisztán a Tiborcz-ügy. Vegyük is végig a történetet. Tehát a miniszterelnök mostani veje alapított egy céget, melybe hamarosan beszállt Simicska Lajos, a kormányfõ akkori barátja, a rendszer korabeli Mészáros Lõrince, a Fidesz második legfontosabb embere, hogy segítsen egyengetni az indulást.
HIRDETÉS

Azt Lázár Jánostól tudjuk, hogy Tiborcz Istvánnal együtt találta ki azt a közvilágítási projektet, mely aztán az egész Elios-sikerszéria alapja lett. Már a szereplõk személye megerõsíti: egészen különleges politikai stratégák játszmája az Elios-történet.
Lázár János és Tiborcz István
Fotó: azonnali.hu

Aminek úgy kell kezdõdnie, hogy a politikai döntéshozók legfelsõ köreiben határoznak arról, hogy a bõ tízmilliárdos EU-s tételt lehívják majd közvilágítás korszerûsítésére. Megszületik az ötlet, hogy ezt az összeget a miniszterelnök környezetébe csatornázzák úgy, hogy még évekre vagyunk a pályázatok kiírásától. Az Eliost elsõ lépésben alkalmassá teszik a projekt végrehajtására. Ehhez az kell, hogy Lázár saját városában olyan pályázati kiírást engedjen el, mely feltételeinek megfelel az akkor még lényegében forgalom nélküli cég. Ezt a tendert az Elios megnyeri, minek köszönhetõen LED-es referenciát tud felmutatni, ami késõbbi sikereinek alapja lesz.

Ahhoz, hogy a gyõzelemre alkalmassá tett Elios nyerni tudjon, kellenek persze pályázatok is. Világos, hogy a politikai döntéshozatal legfelsõbb szintjeirõl kell jönnie jelzéseknek a polgármesterekhez: fontos a közvilágítás korszerûsítése, egyúttal azokra a Fidesz-közeli tanácsadókra bízzák az elõkészítést, akiknek a feladata a verseny Eliosra szabása. Ez a részfeladat igen fontos, mert a feltételrendszer kialakításánál még arra is figyelnek, hogy a kiírás még éppen megfeleljen az EU-s követelményeknek, miközben az Elios a lehetõ legtöbbet nyeri, a magyar emberek meg a lehetõ legtöbbet bukják.
HIRDETÉS

A rendszer olyannyira az Elios kitömésére van kitalálva, hogy még a központi költségvetésbõl is rendelnek közpénzt a sikerhez. Könnyen lehet, hogy eredetileg nem minden polgármester gondolta úgy, hogy prioritás a közvilágítás modernizálása, az önkormányzat kevés szabadon mozgatható forrását inkább más pályázat önrészére szánja. Ám Lázár, aki ekkor már Miniszterelnökséget vezetõ miniszterként a sikertörténet újabb szakaszát felügyeli, kisegít: a tárca az EU-s önrészek finanszírozására létrehozott alapból sok helyen még az önerõt is átvállalja, azaz a polgármester nem kockáztat egy petákot sem, az EU és Lázárék összedobják a pénzt, éppen csak az Eliosnak kell nyernie.

Ez is azt mutatja, a folyamat minden epizódját vezetõ politikusok kontrollálják, a hálózat figyelemreméltó szervezettséggel építi a magánvagyont.
Gyáli közvilágítás
Fotó: Bielik István / 24.hu

A politikusok döntenek, kijelölik a segítõket, a polgármesterek úgy teszik a dolgukat, hogy minden részletrõl aligha tudnak, a Fidesz dermesztõen megszervezett gazdasági hátországa pedig bonyolítja a bizniszt.

Amikor összerakták a céget, mely felkészült a pénzbegyûjtésre, Simicska visszapasszolja Tiborcznak, aki aztán egy év elteltével a – G7 gazdasági portál számításai szerint – hárommilliárd forintért adhatta tovább azt.

A kirakót már csak egy elem tehetné tökéletessé: ha kiderülne, Simicska minimális összegért adta el Tiborcznak a céget, aki aztán milliárdokkal szállt ki.
Eljátszott verseny

Nem mintha nem lenne így is a napnál világosabb: a projektnek nem volt egyéb célja, mint a miniszterelnök környezetében építeni egy jelentõs magánvagyont. Apró, de ironikus részlet, hogy Simicska a távozása évében osztalékot sem vett ki a cégbõl, mert a pénz tartalékolták a 2014-es célok megvalósítására.

Ami a jelek szerint nem volt más, mint Tiborcz István magánvagyonának megteremtése.

Hogy évekig háborítatlanul hajtották végre az akciót, mutatja a demokráciák védtelenségét, ami miatt Nádas Péter a Világló részletek címû korszakos munkájában írja, hogy bár elsõsorban az önkényuralmat gyûlöli, a demokráciák gyengeségeit és olcsó színjátékait látva sem tudja elfordítani a fejét. Itt is az történik ugyanis, hogy az egész folyamat a demokrácia és a kapitalizmus jelmezében vesz részt az országfarsangon: a közbeszerzést lebonyolítják, a versenyt eljátsszák, a Miniszterelnökség céltámogatást ad, a polgármester boldogan vágja át a végén a szalagot, amikor avatják a projektet.
Budapest, 2017. október 20. Mocsai Lajos rektor, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Szabó Tünde sportért felelõs államtitkár, Martos Éva, a Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet igazgatója és Palkovics László oktatásért felelõs államtitkár (b-j) átadja a Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központját 2017. október 20-án. A legmodernebb mûszerparkkal és labortechnológiával felszerelt létesítmény a megújuló felsõoktatási intézmény elsõ befejezett rekonstrukciója. MTI Fotó: Illyés Tibor
Képünk illusztráció
Fotó: Illyés Tibor / MTI
HIRDETÉS

A pokoli színház okozta károk felmérhetetlenek. Ez a közérdeket következetesen tagadó, a hazát mélységesen megvetõ rendszer rendkívül súlyosan roncsol. Méghozzá azért, mert mindenkit a rabjává tesz.

Mutatjuk példaként a Tungsram–Schéder nevû céget. A vállalkozás a hódmezõvásárhelyi mintaprojektnél még versenytársa volt az Eliosnak, panaszt is tett vereséget miatt, ám azt elutasították. Aztán a cégnél realizálhatták, az életben maradás, a profitszerzés feltétele, hogy alvállalkozókká váljanak, hiszen akkor részesei maradhatnak a biznisznek, nyerni úgysincs esélyük, hiszen a pályázatokat az Eliosra írják. Így kompromittál a rendszer mindenkit, hogy aztán még romlottabbá is tegye: a Tungsram ugyanis késõbb ugyanarra a lámpára magasabb árat ad az Elios vetélytársának, mint a Tiborcz-cégnek, amit persze üzletpolitikával magyaráz.

Ez a példa jól mutatja, miért tökéletes tévedés a piactól, nagy cégektõl várni az Orbán-rendszer kivéreztetését. A tõke természete a profit maximalizálása, így villámgyorsan alkalmazkodik a körülményekhez. Itt a vállalat, melynek – minden ellenkezõ híreszteléssel szemben – egyetlen célja a profit, akkor tud sikeres lenni, ha kiszolgálja a politikát.
Orbán felismerése és árulása

Pedig az, hogy a politika a gazdaság fölé kerekedett, önmagában üdvözítõ fejlemény is lehetne. Orbán helyes felismerése, hogy meg kell törni a tõke uralmát, szolgálatba kell állítani, mert a bankok és multinacionális vállalatok érdeke fundamentálisan különbözik a nemzeti érdektõl, így szabályozatlan és kontrollálatlan környezetben ösztönös mûködésük nem tudja szolgálni a közérdeket. Ám

a miniszterelnök történelmi árulása, hogy e politikai sikerét nem a közérdek szolgálatáért aratta, hanem arra használta, hogy félelmetes méretû klientúrát építsen, magánérdeket érvényesítsen, megölje a szellemi, anyagi, politikai, önkormányzati autonómiát.
És ehhez a Fidesz lenyûgözõ politikai erõvel mond meséket. Miközben az Elios-ügybõl egészen nyilvánvaló, hogy minden pillanatban a magyar emberek érdekeivel mentek szembe, kiírják a plakátjaikra, hogy náluk Magyarország az elsõ. Miközben inkább az látszik, a top 10-ben sincs Magyarország a Fidesznél.
Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Merthogy most derült ki például az is, hogy 2011 óta tudatosan, következetesen hazudnak arról, közpénz-e a tao. Orbánéknak ugyanis hét éve azóta van papírjuk arról, hogy a tao közpénz, abból épül Felcsút (Orbán, miniszterelnök), Mezõkövesd (Tállai, NAV-elnök), Kisvárda (Seszták, fejlesztési miniszter) „magánfutballbirodalma”.

És ezekhez az esztelen építésekhez is jár mese, mely szerint az utánpótlás-nevelést szolgálja a tao, amely nem is közpénz, hanem a cégek befektetése a magyar sportba, a magyar jövõbe.

És emlékeztethetnénk az olimpiai mesére is. Az igazság utáni politikában a sport utáni olimpiát is meg akarták rendezni, miközben harcolnak a neoliberalizmus ellen, olyan olimpiai törvényt készítettek elõ, melynél neoliberálisabb szellemiségû jogszabály nincs is: teljes dereguláció után lényegében szabályok nélkül építkezhetett volna a gazdasági elitjük közpénzbõl, bármibe kerül is ez az országnak.

Ez azonban már egy másik hosszú történet, melynek szép valósággá vált illusztrációja az Elios-botrány. E mesék pedig azért nélkülözhetetlenek nekik, mert ezek adják a politikamaskarát a szervezett csalásra, az ország szemérmetlen kifosztására. Ezektõl nem látjuk, hogy a demokrácia gyengesége miatt a demokrácia látszatának foglyai lettünk mindannyian.

Hogy a hazánkat olyan hellyé tették, ahol kormányprogram a szervezett csalás.

Kiemelt kép: Máthé Zoltán / MTI
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-02-24 08:51
Kerülni kell a kormánykritikát, ha az ember jót akar magának

A megfélemlítés érdekli leginkább az idõközi polgármester-választás elõtt álló hódmezõvásárhelyieket – ezt mondta Márki-Zay Péter a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A független polgármesterjelölt szerint ha valaki például közalkalmazottként kedvel egy kormánykritikus bejegyzést a közösségi portálon, rögtön rászól a felettese, hogy ezt nem kellene. Megválasztása esetén felszámolná a városban a félelem körét és visszaszorítaná a korrupciót....https://hirtv.hu/...ak-2449577

Bárándy Péter: Az igazságosság felülírhatja a törvényt

Idõrõl idõre felmerül a kérdés, hogy egyáltalán demokrácia-e az illiberális demokrácia, vagy már autokráciában élünk, amely önálló politikai-kormányzati formának tekinthetõ. Ezzel párhuzamosan rendre felvetõdik az is: jogállam-e még Magyarország, ahol számos olyan törvényt hoztak, amely ellentmond az európai jogfejlõdésnek, sõt alapelveikben még egymásnak is. Errõl kérdeztük Bárándy Pétert, a Medgyessy-kormány igazságügyi miniszterét.

– Magyarország még jogállam?

– Ha tömören kell felelnem a kérdésre, akkor azt mondanám: már nem. A dolgok azonban nem feketék-fehérek. Például az is egy folyamat, ahogy egyes nyugtalanító tünetek betegséggé állnak össze, épp így a társadalom immunrendszere is fokozatosan pusztul le. Tény, nálunk nagyon súlyos betegségtüneteket mutat a jogállamiság...http://168ora.hu/...nyt-145719
809 #2 megmondhatom-e
- 2018-02-24 09:24
-félelmetes választás elõtt állunk .

Lehetõség van rá , hogy marad ez a zsidó bûnbanda , vagy felváltja egy másik , egy ennél még profibb , még rettenetesebb !
4 #3 Posta Imre
- 2018-02-24 09:28
Ajvé, nemde? Mondottam már párszor, ezt a tetvedék "istent" kell leváltani, ez a "tét". Az pedig nem megy csak egyénenként és igen rögös úton át.
684 #4 atacama
- 2018-02-24 11:00
kaszára kapára cséphadaróra ami a kézügybe kerül...!
4 #5 Posta Imre
- 2018-02-24 11:04
atacama, ugyan már, csak a fejedben kell rendet tenni...ez itt nem a valóság...
684 #6 atacama
- 2018-02-24 11:13
zûrzavar,zavarosban jobb halászni!
vajon ez a sok szavazó buzi aki négyévenként voksát adja vajon erre szavazott, az ország kirablására? az uniós támogatások eltüntetésére.? az ország 2/3-ának szegénység alati sorba taszítására?
volt egy igen találó kabaré jelenet aminek címe: ha én egyszer kinyitom a számat....ha én egyszer elkezdek beszélni...
mára beéret a ez a változat... ha én egyszer beteszem a tárat...ha én egyszer elkezdek cserkelni..
remélem érthetõ...
684 #7 atacama
- 2018-02-24 11:17
Imre harcostárs,... Imre bátyó.. mi van? nagyon lejjebb adtad...már.....
4 #8 Posta Imre
- 2018-02-24 11:46
atacama, inkább fej-jebb. Korral járhat. Mondok egy példát, jó? Tegnap hallgatom a rádióban a szíria helyzet elemzését két szagértõ értelmezésében. A két kotnyeles elemez és arra jutna, hogy nem értik mi van, mert amerika az ellenségeit fegyverezi föl, aztán az oroszok barátai az ellenségei lesznek az oroszok másik barátainak, miközben izrael érdeke...satöbbi, satöbbi...

Ez nagyon pragmatikus, ahogy Lavrov mondaná. Sajnos több, mint sejtem, mi megy a háttérben. Sajnos nem az jelenti, hogy az eredmény nem lenne kívánatos, hanem azt, hogy sejtem magát a folyamatot. Megnyilvánulásom a modus vivendire vonatozik. A szart azokkal lapátoltatják el, akik odaszartak, illetve akiket odaszartak. Mi szagolhatjuk, de érinteni nekünk nem szabad. Az egy másik mûsor. Na, ez a tudat merõben korlátozza tudatom kiteljesedését.
684 #9 atacama
- 2018-02-24 11:57
ok.stimmt. nincs más hátra mint elõre se.... csak...várakozással teli ....a ganajdomb tövibe rágyújtani egy jó nótára..
https://www.youtu...X_ZWNFJPnU
684 #10 atacama
- 2018-02-24 12:06
https://www.youtu...4-ztmRcaDU
a mókus is harcol ha eltulajdonítani akarják javait..amiért megdolgozott,vagy fosztogatják téli éléstárát....
118 #11 keepfargo
- 2018-02-24 14:03
Mit tudhatom; hátha valakit érdekel. Egy gondolatmenet, amit ez a sok panasz, elégedetlenség, a nyomor és a hatalmon levök visszaélései együtt váltanak ki: a népi nemtetszésnek a hagyományaihoz ha vissza akarunk nyúlni, nem jutunk messzebbre, mint mondjuk az igazi betyárokhoz, akik többen voltak ugyan mint a maiak, de nem nevezték magukat seregnek. Az utolsó hivatalos betyár, Rózsa Sándor, szabadcsapatot vezethetett a szabadságharc alatt. Azt megelözöen azonban nem volt szervezett ellenállás az elnyomókkal szemben.
A kommunista diktatúrák alatt sem fejlödhetett ki kollektív ellenállás. Mára, amikorra egyfajta kollektív ellenállás már-már létfontosságú lenne, megtanultunk egyénileg keseregni, de összefogást nem is próbálunk. Kivel fogjunk össze? Nem ismerjük egymást, el vagyunk szigetelve, mindenki mindent egyénileg fogyaszt, intéz, elégít ki, vagy kritizál.
Azok a 30-70 évre titkosított sötét ügyek, amelyeknél elvárhatta volna egy "demokratikus hagyományokon" "felnött" "ember" hogy tiltakozási hullám induljon, nyilvánvalóvá tették, hogy az elnyomás hagyományai sokkal erösebbek, s így a meghunyászkodáséi is.
Ma sem lesz semmi....talán holnap(után)... de azt már sokan közülünk nem érik meg.
(56-ot én 7éves korban megéltem, a spontán akciók ott és akkor sem régóta szervezett ellenállásra engedtek következtetni. Talán a munkástanácsok szervezhettek volna (és szerveztek is) összehangolt ellenállást, de abban nem szerepelt a fegyveres kifejezés.)

Az egyetlen jel, ami ma elöremutatónak fogható fel, az talán az Internet adta lehetöségekben rejlik. Ezek azonban messze vannak még a kihasználástól. Titokban tartani viszont ott semmit nem lehet, az információ minden irányba terjedhet...döljünk hátra és várjunk (?) meddig(?)
684 #12 atacama
- 2018-02-24 16:00
Minden második "ember" besúgó volt akkor is és most is ez az arány.... 56.-ban is a zsidrák fattyak fel hergelték a magyar tenni akarókat és egy kicsit túl teljesítették a tervet,Kádár J. Alias Csermanyek a késõbbi legnagyob véreskezû nemzet gyilkos.szintén árulás szüleménye....
a menet még zajlik,de a kaftánosék már hátra dólve szürcsölik a kávéjukat és pár macesz tõretet beletéve várnak..az idõre játszanak.... mint mindig...
684 #13 atacama
- 2018-02-24 16:30
drága arany egy ember vót na..
https://www.youtu...ryypuqoZmo
jó kedvûek a százezrek...
154 #14 kakas
- 2018-02-24 17:47
99 #15 MORMOTA1968
- 2018-02-25 03:35
PÉNZ, PÉNZ, PÉNZ, PÉNZ, PÉNZ, PÉNZ!!! Ez minden titka a zsidónak! Ezzel ragadja meg a tökénél a gójokat, vagy akinek amije van. Két forrása van a hatalmának. A vallások és a pénz! Tökéletes hülyítõ eszközök. Csak olvasni kellene és felébredni. Nem volt egy ostoba ember, aki feltalálta az "ÁTNEVELÕ TÁBOROKAT!" Ha lenne rá mód és lehetõség, a teljes lakosságot, aki még mindig a rossz irányba halad, újra kellene programozni. Jóléttel lehet csak megfogni az embereket! Sok millióan nélkülöznek ma már Kazár országban és mint tudjuk pénz beszél, kutya kussol! Csak az éhes kutya ugat, a jóllakott kutya nyugton van, élvezi, hogy tele a hasa, jól érzi magát a bõrében. A jólét megteremtésével lehet megfogni az embereket, meg hülyítéssel. Ha most a következõ banda, akik lesznek megértenék ezt, lehet az zsidó vagy hottentotta, a nép, az áldott birka nép fejet hajt elõtte és áldani fogja. De persze nem ez a cél! Hanem épp az ellenkezõje. Minél keservesebbé tenni a magyarok életét, hogy meginduljon újra az a menet a határ felé és vissza se nézzen többé, erre az ezerszer eladott, elárult földre. Erre megy ki a játék. Alig várják már az Új honfoglalók, hogy õk is elindulhassanak tömegével az Új Kánaán felé, odahagyva a tönkretett palesztin földet, amit amúgy is sivataggá tettek. Már nem próbálom megérteni az emberek gondolkozását, mert mi értelme lenne? A többség nem a szívével, eszével gondolkozik, hanem színes papírfecnikrõl álmodozik, amibõl semennyi sem elég nekik. A zsidó pedig olyan szépen elszórakozik az ingyen pénz után sóvárgókkal, a legújabb pénznyerõ játékokban. Imre! Már az Isten is a bank-jegyek nyomtatásával van elfoglalva, de Isten földi helytartói ott a vatikáni kócerájban biztosan. Hipnotizálták az emberiség színe-javát, söpredékét és hiába csattintgatsz az ujjaiddal az orruk elõtt, képtelenség kihozni õket ebbõl az állapotból.
238 #16 bivaly
- 2018-02-25 21:10
Nem tudom miért, de ezek az "írástudók", csak a FIDESZ-re képesek "objektív" értékelést írni, és folyamatosan a mára koncentrálva. Mert a rendszarváltás elõtt, meg után mindenkor rend volt, meg jogállam, meg béke, meg demokrácia, kivéve most, a Viktorianizmus korában. A Hornizmus, Gyurcsányizmus, mi a beteg bránerért nem verte ki a biztosítékot ?
Csak a jelen !? Már párszor ( tudom, hogy teljesen feleslegesen ) csak úgy megemlítettem, taxis blokád, olaj szõkítés, privatizáció, robbantásos merényletek, Fenyõ gyilkosság, bankkonszolidáció, devizahitel, kilakoltatások, Nato belépés, Eu belépés, 2002.-es választások, 2006.-os TV ostrom stb. Mikor volt Magyarország jogállam utoljára ?
Már rohadtul unom ezt a "mocskos Orbán" szöveget. Eddig hol a büdös ...csában voltak a nagy helyzet felismerõk ?
Magyarország története gyakorlatilag kb. 1988.-tól, egy banánköztársaság maffia harcainak története. Kis külpolitikával kiegészítve. A nagyon hülyéknek Horn Gyuszi Paskay Laci meghívására az augusztus 20.-ikai körmeneten, 1996.-ban. Mert, hogy volt rendszarváltás. És még mi a ...sz volt ?
Egyem a szívét ennek a kurva sok igazság bajnokának, b...a meg ! Ja, és a jó Bárándy nyilatkozik, mint a tiszta kéz, tiszta lélek !
Tudod cikkírókám, a fajtádat szívesen kicsontoznám, mint a vasárnapi csirkét a levesbe. Eddig hol kussoltál ?
267 #17 Perle
- 2018-02-27 11:16

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.49 másodperc
3,398,221 egyedi látogató