Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Botrány az ENSZ emberjogi tanácsában

BelföldZsidó g.cik egymás közt nyígnak. Mivel egy komolyabb fegyveres összetûzésre készül "mindenki", így érdekes lesz ez a "migrációs" kérdés, sõt az is, hogy vannak-e és ha nem, akkor hol és milyen "határok". A hülyeségnek nincs határa, ezek meg szabadkõmûvesek min egy akasztófáig-ra. Azonnali lemondásra szólította fel Szijjártó Péter külügyminiszter az ENSZ emberi jogi fõbiztosát, mert Zeid Raad al-Husszein idegengyûlölettel és rasszizmussal vádolta meg Orbán Viktor kormányfõt Genfben, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában elmondott beszédében.

– Ismét divat az elnyomás, a biztonság romlott, az alapvetõ szabadságjogok háttérbe szorulnak a világ minden táján. A szégyen is visszakozóban van. Európában idegenellenesek és fajgyûlölõk egyre kevésbé leplezik és zavartatják magukat, mint például Orbán Viktor, aki a hónap elején azt mondta, „nem akarjuk, hogy színünk másokéval keveredjen”. Nem tudják, mi történik a kisebbségekkel olyan országokban, melyek vezetõi etnikai, nemzeti, faji tisztaságra törekednek? (…) Mindannyian teljesen megõrültünk? – tette fel a kérdést Zeid Raad al-Husszein. Az ENSZ emberjogi fõbiztosa tegnap a világszervezet Emberi Jogi Tanácsának genfi ülésén szólalt fel.

Husszein nem elõször pellengérezte ki hazánkat
Fotós: EPA/Salvatore Di Nolfi

– Ez elfogadhatatlan egy nemzetközi szervezet tisztségviselõjétõl, méltatlan és felháborító a vád, a fõbiztosnak le kell mondania – mondta beszédében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki az MTI-nek telefonon nyilatkozva megjegyezte: a fõbiztos nem elõször vádaskodott, nem elõször próbálta a legsötétebb diktatúrák tulajdonságait Magyarországra aggatni, és nem az elsõ alkalom volt, hogy Magyarország demokratikusan megválasztott kormányát vádolta meg méltatlan módon.

A miniszter elmondta, hazánk álláspontja egyértelmû és világos: a migráció nem alapvetõ emberi jog, meg fogjuk védeni határainkat, és mindent meg fogunk tenni, hogy az ENSZ-ben a migrációról folyó vitában álláspontunkat a legvilágosabbá tegyük. Az ENSZ február elején az egész világra kiterjedõ migrációs egyezménytervezetet tett közzé, amely egyebek közt azt is tartalmazza, hogy az illegális határátlépés ne minõsüljön bûncselekménynek. Szijjártó a minap azt is nehezményezte, hogy az ENSZ-ben az EU képviselõje közös uniós álláspontként adott elõ olyasmit, amelyrõl pedig nincs konszenzus.

Orbán Viktor február 8-án, Veszprémben azt mondta: „Nem akarunk sokszínûek lenni úgy, hogy összekevernek bennünket (…) másokkal”. A miniszterelnök egy rendezvényen – a távirati iroda tudósítása szerint – hosszan beszélt arról: a sokszínûség szerinte nem érték, hanem tulajdonság, és attól, hogy valami színes, sokszínû, még nem értékesebb annál, mint ami nem az.

António Guterres fõtitkár beszél Genfben. Erény a sokszínûség
Fotós: Reuters

Husszein beszédében – a lengyel kormányfõt néven nem nevezve – Mateusz Morawieckit is kárhoztatta, amiért szerinte a zsidókat hibáztatta a holokauszt elkövetéséért. Morawiecki nemrég, egy nagy vihart kavart beszédben azt mondta: „Zsidó elkövetõk, orosz elkövetõk, illetve ukrán elkövetõk is akadtak, nem csak németek.”
Link

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2018-03-01 19:18
zeid raad al-husszein, hogy is van ez?

szaudi-arábia egy fia muszlim testvért nem fogad be, mert minek is, de az európai az nyissa meg a határait...

- mindannyian teljesen megörültünk, teszi fel a kérdést...amire a válasz: - ha mindannyian nem is, te már biztosan
267 #2 Perle
- 2018-03-02 12:48
Egy német, hajléktalanok megsegítésére létrejött szervezett Essener Tafel január közepe óta csak a német passport felmutatójának ad ingyen kosztot. Támadják is minden oldalról:
https://www.wsws....e-f24.html
238 #3 bivaly
- 2018-03-02 20:58
A kurva életbe, ezek szerint léteznek még németek !?Õszinte örömmel tölt el. Mert vannak a németek, meg akik annak látszanak. Na jó, mutatják magukat, meg mutatják õket. Így jó ?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
3,406,352 egyedi látogató