Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Silvio Berlusconi: Orbán Viktor nagyon jól dolgozik

Belföldmilyen "olasz maffiáról" is volt szó? Putyin KGB-s cimbije délrõl nyomul és orsós a cigány-zsidó ha akarja, ha nem tövig cuppantja a maniókát. Orbán Viktor kedves barátom, és Magyarország jelenlegi helyzetében nagyon jól végzi a dolgát – jelentette ki Silvio Berlusconi az olasz jobbközép választási programjáról beszélve a RAI olasz közszolgálati televízióban csütörtökön.

A jobbközép koalíció vezetõje a RAI 3 televíziócsatorna Agorá címû közéleti mûsorában azzal kapcsolatban beszélt Orbán Viktorról, hogy a koalíciójához tartozó Giorgia Melonit, az Olasz Testvérek (FdI) vezetõjét szerdán Budapesten a magyar miniszterelnök fogadta.

Giorgia Meloni és Orbán Viktor találkozója széles visszhangot kapott az olasz sajtóban. Meloni mindenekelõtt az EU-hoz fûzõdõ kapcsolatokról és a migrációról egyeztetett a magyar kormányfõvel. Nyilatkozatában példaértékûnek nevezte a V4-ek európai politikáját.

„Nekem Orbán szimpatikus, a magyarok megválasztották, és a magyarok érdekeit képviseli Európában” – mondta Giancarlo Giorgetti, az Északi Liga képviselõje szintén a RAI 3 mûsorában. Hozzátette: Orbán Viktornak „nagyon világos elképzelése van a határokról és arról, hogy a nép által megválasztottaknak, nem pedig a nagy pénzügyi hatalmaknak kell kormányozniuk”. Giancarlo Giorgetti kijelentette: úgy látja, Orbán Viktor elérte, hogy tiszteletben tartsák õt Európában.

Matteo Salvini, az Északi Liga vezetõje úgy reagált, Giorgia Meloni jól tette, hogy Orbán Viktorral az Európai Unióról és a migrációról egyeztetett. „Mi is azt fogjuk tenni, amit mások tesznek, megvédve saját határainkat!” – jelentette ki Matteo Salvini egy milánói kampánytalálkozón.

A Meloni-Orbán találkozóról Marco Minniti, a jelenlegi ügyvivõ római kormány belügyminisztere is véleményt mondott. Minniti kijelentette, hogy Orbán Viktor „nem az az ember, akiben bízni lehet Európában”. A baloldali olasz politikus hozzátette, „a migrációs áramlatot falak emelése nélkül kell irányítanunk, az emberséget és a biztonságot ötvözve egymással”.

Fotós: MTI

Az elõrejelzések szerint a vasárnapi olasz parlamenti választásokon a Silvio Berlusconi vezette jobbközép koalíció áll gyõzelemre. A szövetséget a Berlusconi vezette Hajrá Olaszország (FI), a Matteo Salvini vezette Északi Liga és a Giorgia Meloni vezette FdI alkotja más, kisebb jobboldali és jobbközép pártokkal.

Januárban Maurizio Gasparri, a FI szenátora példaértékûnek nevezte Orbán Viktor migrációs politikáját, hangsúlyozva, hogy ezt a FI is osztja.

Matteo Salvini kijelentette, hogy Orbán Viktor Európája az, amely neki tetszik.

Giorgia Meloni egyik februári Twitter-bejegyzésében bejelentette, hogy ha kormányra kerül a jobbközéppel, betiltatja a Soros György támogatta olaszországi nem kormányzati szervezeteket.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-03-01 19:40
Ezt hívják a választásokba való beavatkozásnak.
4 #2 Posta Imre
- 2018-03-01 20:08
Perle, milyen "választás"? Kérdezett valaki, hogy be akarsz-e lépni az Eurázsiai Unióba? Beléptünk. Ahogy az olaszok is és a Selyemút projekt éppen itten megyen majd kersztül-kasül. Még is ki "választhatna" és kit is ilyen kérdésekben? Diplomácia nyelven üzengetnek a maffiózók, de nem kell hozzájuk fordítógép. Gondolom Berlusconi a Camorát is képviseli.
267 #3 Perle
- 2018-03-01 20:32
Imre, arra céloztam, hogy ilyen dicséret hozhat néhány szavazatot a kormánypártnak.
154 #4 kakas
- 2018-03-02 12:45
orbánviki jól teljesít,nem engedi bé a migráncsokat!Akkor ezek kik,vagy mik???http://www.delmag...y/2551734/s_hihihttps://index.hu/...tmikloson/
267 #5 Perle
- 2018-03-02 13:31
Kitilthatják a jól dolgozó Urbánt és pereputtyját Amerikából:
https://hirtv.hu/...ol-2450860
4 #6 Posta Imre
- 2018-03-03 09:42
Olasz választás: meddig tudják finanszírozni a németek a bohócokat?

Lebohócozta a Spiegel Online az olasz választások elõtt Orbán Viktor barátját, a Forza Italiát vezetõ Silvio Berlusconit és a másik legjelentõsebb olasz politikai erõ, az 5 Csillag Mozgalom alapítóját, a valóban humoristaként megismert Beppe Grillót. A német lap az óriási olasz államadósság miatt aggódik. A német megtakarítások lassan már nem lesznek elegendõk az olasz kampányígéretek pénzelésére.

https://24.hu/kul...bohocokat/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.67 másodperc
3,402,763 egyedi látogató