Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

'Amíg nemzeti kormány van, nem lesznek betelepítések laktanyákba'

BelföldMindig elfelejtem, hogy ez egy "nemzeti kormány". Szavaiból kiderül, hogy más objektumokba, esetleg "civil" létesítményekbe lesznek elszállásolva. A laktanyákba meg a foglyokat, átképzendõ politikailag megbízhatatlanokat kell átnevelési célzattal õsszelterelni! Amíg nemzeti kormánya van Magyarországnak, nem lesznek betelepítések sem laktanyákba, sem más középületekbe - jelentette ki a honvédelmi miniszter vasárnap reggel a Kossuth rádióban.

Dr. Simicskó Istvánt a Vasárnapi Újság címû mûsorban ezt arra a kérdésre reagálva mondta, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje korábban nyilvánosságra hozták javaslataikat, amelyekben az szerepel, hogy „meg kell nyitni a nem használt laktanyákat a bevándorlók elõtt”. A honvédelmi miniszter megdöbbentõnek nevezte ezt az elképzelést. A miniszter azt mondta: az ellenzéki pártok képviselõi, a brüsszeli döntéshozók, valamint a „Soros-hálózat” aktivistáinak cselekedeteibõl „szisztematikus terv” rajzolódik ki, miként szeretnék betelepíteni a bevándorlókat. Simicskó István megemlítette, hogy az elmúlt idõszakban nyolc ellenzéki képviselõi írásbeli kérdés, továbbá 25 közérdekû adatigénylés szólt arról, milyen laktanyái, raktárjai vannak a honvédségnek.

A honvédelmi miniszter emlékeztetett arra: a rendszerváltás óta a Magyar Honvédség létszámát, technikai eszközöket, laktanyáit tekintve is „zsugorodott”. Az összes megyében van laktanya, de ezek közül csak tíz megyében vannak mûködõ laktanyák. Dr. Simicskó István ugyanakkor kiemelte: a kormány döntésének köszönhetõen folyamatosan növelik a honvédelmi költségvetést. Ennek révén a Magyar Honvédség növekedési pályára állt, elindították a Zrínyi 2026 elnevezésû honvédelmi és haderõ-fejlesztési programot, melynek része a laktanya-felújítási program is: Hódmezõvásárhelyen már elkezdték, Tatán, Kaposváron, majd máshol is folytatják.

A miniszter kiemelte: céljuk a 30 ezer - hivatásos és szerzõdéses - katonából álló aktív állomány, valamint a 20 ezer - területvédelmi alapon szervezõdõ - katonából álló tartalékos állomány kiépítése. Ehhez szükségük van korszerû létesítményekre. A miniszter azt is elmondta: míg 2010-ben tizenhét, jelenleg már több mint 6 ezer tartalékos katonája van a honvédségnek. Céljuk, hogy területvédelmi alapon az ország valamennyi járásában felállítsák a tartalékos egységeket.

Dr. Simicskó István kitért arra is, hogy az elmúlt 2 és fél évben több mint 17 ezer magyar katona vett részt a déli határ védelmében. A miniszter szerint a magyar katonáknak és rendõröknek köszönhetõ, hogy jelenleg Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország. Ha õk nem védték volna a határokat, akkor ez nem így lenne - jegyezte meg a miniszter. A honvédelmi miniszter szerint hatékony határvédelmi rendszert sikerült kiépíteni, erre a jövõben is szükség lesz. Hangsúlyozta: a magyar kormány egyáltalán nem akar betelepítést. A miniszter úgy fogalmazott: ha az megkezdõdne, pár év, és nem ismernénk rá a saját országunkra.
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-03-05 07:59
- bekapcsolhatod a tv-készülékedet bármely csatornán és nem néz rád más lény , mint "magyar" , melynek szarva van és patája - beszélget egy pontolyannal ' arról , hogy mi lenne a legjobb a magyaroknak .

Hogy tudtak ezek így elszaporodni , túlburjánzani !? Nincs ezeknek semmi ellenszerük ? A matador se használ?
Valaki saul-táppal - mûtrágyával hintette be a Földet ?
Ezek szaporodását még a szemétégetõ lakás-fûtés és a diesel kipufogógáz szennyezés is segíti !?
Miféle férgek ezek ?!
4 #2 Posta Imre
- 2018-03-05 19:55
Csak fel lesznek töltve a laktanyák, csak nem zsidó cahalosokkal, hanem kínai-orosz békafenntartó migráncsokkal.


Fidesz: Karácsony Gergely elismerte, hogy laktanyákba akarják telepíteni a migránsokat

Karácsony Gergely vasárnap elismerte, hogy laktanyákba akarják telepíteni a migránsokat – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfõi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hidvéghi Balázs hozzátette: az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének ezért most kell válaszolnia a bevándorlással, betelepítésekkel kapcsolatos kérdésekre.

Mint mondta, mindeközben több baloldali politikus kért ki adatokat a Honvédelmi Minisztériumtól a magyarországi laktanyákról. Emellett az is tény, hogy Brüsszelben a baloldali politikusok az összes bevándorláspárti és betelepítéspárti javaslatot megszavazták – fûzte hozzá Hidvéghi Balázs.

A fideszes politikus szerint Karácsony Gergelynek válaszolnia kell arra, hogy egyeztetett-e brüsszeli tisztségviselõkkel arról, egy esetleges kormányváltás esetén hol helyeznék el a migránsokat. Válaszolnia kell arra, hogy adott-e át Brüsszelnek információkat a magyarországi üres laktanyák befogadóképességérõl. Ugyanis – mint Hidvéghi Balázs elmondta – az adatok szerint a laktanyák befogadóképessége körülbelül 10 ezer, s a legújabb brüsszeli javaslat szerint Magyarországnak éppen ennyi embert kellene befogadnia.

Hidvéghi Balázs felidézte: a szocialista Bangóné Borbély Ildikó korábban azt mondta, csak április 9-én, a választások után válaszolnak a betelepítéssel kapcsolatos kérdésekre. A Fidesz viszont most kéri a válaszokat Karácsony Gergelytõl, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjétõl – szögezte le a kormánypárti politikus.

A Fidesz kommunikációs igazgatóját a sajtótájékoztatón kérdezték az Elios-üggyel kapcsolatos OLAF-vizsgálatról. Elmondta, mivel ezt a projektet már korábban vizsgálták, a vizsgálatot a magyarországi választási kampányba való beavatkozásnak tartják.

Kérdezték arról is, hogy Simonka György, a Fidesz Békés megye 4-es választókerületi, orosházi országgyûlési képviselõje látogatást tett egy iskolában. Erre válaszolva Hidvéghi Balázs kiemelte: egy egyéni választókerületi országgyûlési képviselõnek kapcsolatban kell lennie a helyi intézményekkel. Így nincs kifogásolnivaló abban, ha egy képviselõ óvodában, iskolában tesz látogatást, különösen mivel a gyermekeknek nincs szavazati joguk.http://www.lokal....gransokat/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
3,402,940 egyedi látogató