Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Százéves a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat

BelföldMost ezen sírjak, vagy nyerítsek? Katonai micsoda? Izraeli seggnyaloda, zsidócsicska buzeránsok, ahogy a többi "szolgálatok" is. A mosad már rég kitörölte a seggét ezekkel, ahogy az fszb meg a mosaddal, azért van itt olyan cia, mi6 szag. Bohócok ezek is, ahogy a kirakat többi szereplõje. A világ egyik legbiztonságosabb országa Magyarország, ami nagyban köszönhetõ a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatnak is – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter március 5-én, hétfõn a fõvárosban.

A miniszter a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat fennállásának 100. évfordulóján, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban tartott ünnepségen elmondta: a különbözõ veszélyek idõben való jelzése szükséges ahhoz, hogy a megfelelõ elhárítómunkát el lehessen végezni. Dr. Simicskó István köszönetet mondott a szolgálat munkatársainak azért, hogy Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa lehet. Hozzátette: ezért megbecsülés illeti a katonákat és a rendõröket is. A mai gyorsan változó világban még nagyobb szükség van a szolgálat tapasztalataira, munkájára, hiszen leplezett veszélyek éppen úgy elõfordulnak, mint rosszul értelmezett kihívások. „A jó titkosszolgálati munka segíti a döntéshozókat a helyes értelmezésben, a helyes döntések meghozatalában” – emelte ki a miniszter.

A tárcavezetõ az új veszélyek között megemlítette az illegális migrációt, a terrorizmust és az embercsempész szervezetek tevékenységét, valamint a kibertérben történõ támadásokat. Hozzátette, a most zajló folyamatok akár végérvényesen átalakíthatják az európai civilizációt. Magyarország a schengeni határok és az európai keresztény civilizáció megvédésében érdekelt, hiszen ez a megmaradás záloga – hangsúlyozta. „A biztonságunknak van ára, és a szabadságunkért sokan fizettek az életükkel, amit nekünk meg kell õrizni és becsülni” – hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette: a titkosszolgálatoknak történelemformáló szerepük van, s ezért van szükség munkatársaik áldozatos munkájára.

mb4a6505.jpgDr. Simicskó István elmondta azt is: az új veszélyekre válaszul létrehoznak egy kibervédelmi parancsnokságot, és megkezdték a Védelmi Technológiai Kutatóintézet kialakítását. Nagy reményeket fûznek az utóbbihoz, hiszen – mint fogalmazott – a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderõfejlesztési Program végigviteléhez vagy a magyar hadiipar újraszervezéséhez szükség van a megfelelõ tudásra és technológiára. A miniszter köszönetet mondott a szolgálatnak, amiért a nemzetközi színtéren jó kapcsolatokat alakított ki, így információkat tud szerezni például a migrációról és a terrorizmusról. Emlékeztetett: számos országban újranyitották a katonaiattasé-szolgálatot, ami jelentõsen erõsíti a diplomáciai lehetõségeket.

A miniszter kitért arra is: erõs az együttmûködés a NATO-szövetségesekkel az elhárítás területén is, és kiemelte a Visegrádi Négyekkel való közös munka fontosságát is. A célok között megemlítette: egy ütõképes, 30 ezer fõnyi aktív haderõt szeretnének felépíteni, amit kiegészít a területvédelmi elven szervezõdõ tartalékos rendszer. „A Magyar Honvédség növekedési pályára állt, történelmi lehetõség elõtt áll, és a fejlõdés idõszaka megkezdõdött. Ez a folyamat nem állhat meg, ez egy olyan lehetõség, amely kormányzati ciklusokon átívelve 2026-ig, ütemezetten, látható módon a fejlõdés irányába viszi a honvédséget” – hangsúlyozta. Mint elmondta, korszerû eszközökkel szerelik fel a hadsereg valamennyi fegyvernemét és alakulatait, ugyanakkor a honvédség akkor képes hatékonyan ellátni feladatait, ha a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat támogatja ezekben.

A beszéd után dr. Simicskó István és dr. Benkõ Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar fõnök emléktárgyakat adtak át Kovács József altábornagynak, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat fõigazgatójának.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-03-06 06:21
Megmérgeztek egy briteknek kémkedõ orosz férfit

Egybehangzó hétfõ esti brit médiaértesülések szerint egy volt orosz kémet kezelnek súlyos mérgezéses tünetekkel az angliai Salisbury városának kórházában.

A területileg illetékes rendõrség egyelõre csak annyit közölt, hogy a 66 éves férfit és 30-as éveiben járó nõismerõsét eszméletlenül találták a város egyik bevásárlóközpontja elõtt egy padon, és mindkettõjüket válságos állapotban kezelik a városi kórház intenzív osztályán.

A Wiltshire megyei rendõrség hétfõ esti sajtótájékoztatója szerint a hatóságok még nem tudják, hogy bûncselekmény történt-e, de a nyomozást vezetõ tiszt hangsúlyozta, hogy az incidenst nem terrorellenes eljárás keretében vizsgálják.

Egyöntetû brit médiaértesülések szerint a férfi a brit külsõ hírszerzés (MI6) egy volt orosz ügynöke, Szergej Szkripal. Az orosz katonai hírszerzés egykori ezredese állítólag tíz éven át dolgozott a brit szolgálatnak, Nyugat-Európában tevékenykedõ orosz ügynökök tucatjait leplezte le, és a hivatalos orosz vádak szerint ezért 100 ezer dollárt kapott az MI6-tõl.

Szkripalt 2006-ban Oroszországban 13 év fegyházra ítélték, ám 2010-ben, egy orosz-amerikai kémcsere során Nagy-Britanniába távozott.

A brit sajtó akkori értesülései szerint a kémcsere keretében Oroszországból Amerikába távozók repülõgépe egy idõre megállt a brit királyi légierõ (RAF) Brize Norton-i támaszpontján, ahol a gépbõl "többen kiszálltak".

A brit lapok korabeli beszámolói szerint – bár ezt hivatalos helyen azóta sem erõsítették meg – köztük volt Szergej Szkripal is.

A hétfõ esti brit rendõrségi sajtótájékoztató szerint egyelõre nem ismeretes, hogy a férfi és nõismerõse mitõl lett súlyos beteg, de a vizsgálatot irányító tiszt elmondta, hogy a hatóságok "komoly incidensnek" minõsítették a történteket.

A The Daily Telegraph címû konzervatív brit napilap online kiadásának hétfõ esti, forrásmegjelölés nélkül közölt értesülése szerint a hatóságok arra gyanakszanak, hogy a férfi és a nõ egy Fentanyl nevû, fájdalomcsillapítókhoz használt, rendkívül erõs hatású szintetikus szertõl lett rosszul.

A rendõrség Salisbury városában kordonnal zárta le azt a területet, ahol a két embert eszméletlenül találták. Szemtanúk elmondása szerint a helyszínt teljes védõöltözetet viselõ egységek nagynyomású vízsugárral tisztították.

A hétfõ esti brit médiabeszámolók az esetet párhuzamba állítják a Litvinyenko-gyilkossággal.

Megmérgeztek egy briteknek kémkedõ orosz férfit

Alekszandr Litvinyenkót, az orosz állambiztonsági szolgálat (FSZB) egykori alezredesét, aki szembefordult az orosz kormánnyal és 2000-ben Londonba emigrált, 2006 novemberében, hatalmas adag polónium 210-es sugárzó izotóppal ölték meg.

A mérgezõ anyagot a Scotland Yard szerint Litvinyenko teájába csempészték a nyugat-londoni Millennium Hotel bárjában, ahol a volt FSZB-tiszt két egykori ügynöktársával, Andrej Lugovojjal és Dmitrij Kovtunnal találkozott.

Nagy-Britanniában 2007-ben hivatalosan vádat emeltek a hazájában késõbb parlamenti képviselõvé választott Lugovoj ellen, és kérték kiadatását, ám ezt Moszkva megtagadta. Ezt diplomaták kölcsönös kiutasítása követte, és a két ország kapcsolatai azóta is mélyponton vannak.

(MTI)
http://propeller....m=referral
267 #2 Perle
- 2018-03-06 11:10

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.51 másodperc
3,398,744 egyedi látogató