Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán: Ha elveszítjük a választást, beözönlenek a migránsok és összeomlik a gazdaság

BelföldÓ, tehát ez a terv. Jó, nekem tetszik, akkor legyen egy irányított "összeomlás" és "restart". A stratégiai partnerek már tudják, kivel kell folytatni. Orbán Viktor hosszú beszédet mondott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitóján, ahol egyrészt összefoglalta az elmúlt nyolc év gazdaságpolitikáját – ezt magyar modellnek nevezte már sokadszor –, illetve tett egy csokor ígéretet a következõ négy évre is.

A politika egy olyan terület, ahol egyedül soha nem lehetsz okos

– kezdett neki Orbán, majd kormánya és a gazdaságpolitika alakításának fontos szereplõinek dicséretét zengte. „Államférfinak” nevezte a jegybankelnök Matolcsy Györgyöt, az iparkamarát vezetõ Parragh Lászlót, Pintér Sándor belügyminisztert, „a fiatal titán” Szijjártó Pétert – lényegében nekik köszönte meg az elmúlt évek általa sikeresnek értékelt gazdaságpolitikáját

Majd Novák Katalinról, a Fidesz legújabb alelnökérõl beszélt, akit úgy mutatott be, mint aki „a demográfia fordulathoz szükséges politikát képes lesz levezényelni”. Orbán lényegében azt a gondolatmenetet vezette végig, hogy a gazdaságpolitika legfõbb célja a magyar demográfiai folyamatok pozitívba fordítása.
2010-ben új gazdasági idõszámítás kezdõdött

Nem lesz választási költségvetés. Sosem fogok hozzájárulni ahhoz, hogy visszacsússzon Magyarország oda, ahol a szocialisták idején volt

– ígérte Orbán, hozzátéve, hogy a költségvetési hiányt 3 százalék alatt fogja tartani, ha újra miniszterelnök lesz, akkor év végéig pedig 2,4 százalék alá szorítja. Ezzel szembeállította a baloldal „primitív gondolkodását”, amely szerint „az embereket meg kell vásárolni a választás elõtt”.

Orbán új idõszámításról beszélt:

2010 óta egy másik pályára állt a gazdaság, létezik egy magyar modell

– szerinte emiatt állhatott talpra a „szétesõfélben lévõ, kiszolgáltatott ország”, ezért szûnhetett meg az ország, az önkormányzatok, és a családok eladósodottsága.
HIRDETÉS

Orbán a munkanélküliség 12 százalékról 3,8 százalékra csökkentését hozta fel a kormányai egyik legnagyobb eredményeként. A közmunka szót nem ejtette ki a száján.

Illetve a költségvetési hiány leszorítását, ami ellen szerinte Brüsszelben folyamatosan „a mi rovásunkra trükköznek”.
Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Régi szólamok

A multikkal és a bankokkal fizettetjük meg a demográfiai fordulatot

– állította a miniszterelnök, azzal alátámasztva, hogy a családügyi kiadások a multik és a bankok különadójából befolyt összeggel közel azonosak. Szerinte igenis el lehet érni, hogy legalább két gyereket vállaljanak egy családban, és a kormánynak ki kell fejeznie, hogy ez méltányolandó erõfeszítés, miközben mindenkinek joga gyermektelennek maradni.

Orbán ezután három dolgot sorol fel, amit nem csináltak, és három dolgot, amit igen. Szerinte ezekbõl állt össze a gazdasági siker:

nem az IMF-re építettünk,
nem kerestünk külföldi modelleket, magyar adottságokból kovácsoltunk gazdasági, társadalmi modellt,
nem fogadtunk el semmilyen fenyegetést,
meghonosítottuk a megállapodások kultúráját,
saját gazdaságpolitikai szellemi tõkére építettünk,
nem felejtettük el az alaptételt: a sikeres gazdaságpolitika alapja a politikai stabilitás.

A politikai stabilitás Orbán szerint nem azt jelenti, hogy erõs a kormány vagy nagy a parlamenti többség, ezek csak következmények.

A politikai stabilitás lényege, hogy egy ország polgárai úgy érzik, hogy megkapják azt, amit méltányosnak gondolnak

– méltányos Orbán szerint, hogy mindenki dolgozhasson, a családok támogatása és a tisztelet. Szerinte ha ezek megvannak, amiatt lesz aztán erõs a kormány, és nagy a parlamenti többség. A miniszterelnök megismételte az utóbbi idõkben gyakorivá váló mondását, miszerint az egyszerû dolgokban hisz: munkában, családban, hazában.

Ennek farvizén elmondta, hogy a magyar gazdasági modell négy pilléren nyugszik:

munkaalapú gazdaság,
versenyképesség,
demográfiapolitika,
és identitáspolitika.

Azt mondta Orbán, minden kormánydöntés valamelyik pillérbe illeszkedik, úgy, hogy a másik hármat se gyengítse.
Örök szabadságharc, különben jönnek a migránsok

Ezen a ponton tért át Orbán azokra a külsõ erõkre, amelyek szerinte fenyegetõen leselkednek a sikeres magyar modellre. Említette az egyes uniós országok felõl érkezõ nyomást, hogy egységesedjen az uniós tagállamok adórendszere, illetve „Brüsszel” és a már „hazaküldött IMF” is mintha mindig ott lihegni Orbán nyakában, hogy kicsavarják a kezébõl az ország szuverenitását.

A miniszterelnök azt mondta, hogy az EU-támogatások nem elõfeltételei a magyar gazdasági sikernek.
Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Szerinte a támogatási rendszer igazi nyertesei a befizetõ országok. És Magyarországnak is azért kell szerinte az EU-ban maradnia, mert így hozzáfér a nagy európai piacokhoz, nem pedig a támogatások a fontosak.

Van olyan költségvetés is, ami az évi 4 milliárd eurós támogatás nélkül is mûködik

– mondta Orbán, majd gyorsan áttért arra, hogy a bevándorlás lett Európa legfontosabb kérdése, ami gazdasági kérdés is egyben.

Visszatérve a méltányosságra, azt mondta, hogy az is méltányolandó kellene, hogy legyen, ha egy ország lakói nem akarnak bevándorlókkal együtt élni. Majd elmondta a központi fideszes kampányüzenetet: ha õk nyernek, nem lesz Magyarország bevándorlóország, minden más esetben az lesz – állította Orbán.

Most ehhez hozzáfûzte, hogy tíz, húsz, sõt, ha „Afrikában nagyon mocorognak”, akkor akár százezer bevándorlót is küldhet valamilyen kvóta alapján az EU Magyarországra. Ennek pedig szerinte lényegében a gazdasági összeomlás lesz a következménye. Ha nem így lesz, akkor töretlen lesz a gazdasági fejlõdés a miniszterelnök szerint.
Választási ígéretek

Ugye még mindenki emlékszik arra, hogy fentebb azt írtuk, Orbán azt mondta, primitív a választási ígérgetés? Nos, õ ezeket ígérte, ha nyer a Fidesz-KDNP április 8-án:

nem engednek be egyetlen migránst sem,
nem bontják le a kerítést, és kifizettetik legalább a felét az EU-val,
kitiltanak az országból mindenkit, aki a bevándorlás szervezésével foglalkozik.

Ha ezek összejönnek, akkor jöhet a gazdasági szárnyalás Orbán szerint, és ezek következnek:

minden évben 4 százalékos gazdasági növekedés,
2022-ig teljes foglalkoztatás,
minden évben minimálbér-emelés,
minden évben nyugdíjemelés,
minden évben nyugdíjprémium,
40 év munkaviszony után a nõk nyugdíjba mehetnek,
minden évben csökkentik a munkáltatói adóterheket, úgy, hogy a régióban nálunk lesznek ezek a legkisebbek,
2018-ban Modern Falu Program indul.

Illetve „megépítik Közép-Európát”, ugyanis Orbán szerint északi és déli irányban nincsen rendesen összekötve a régió, ezért nem beszélhetünk gazdasági egységrõl. Ezért beígért egy sor infrastrukturális beruházást is:

Budapest-Belgrád vasútvonal,
Budapest-Varsó gyorsvasút,
Budapest-Kolozsvár-Bukarest gyorsvasút,
Miskolc-Kassa autópálya,
autópálya két ágon Pécs és a horvát határ között.

Ezek mind lesznek, ha Orbán nyer, és „szuverén nemzeti kormánya” marad az országnak, ígérte a miniszterelnök.

Link

Hozzászólások

238 #20 bivaly
- 2018-03-09 06:23
Satu !

Ez a tetves mocsodék elment jótékonykodni valami határmenti településre, néztem a Mózes 1-en, hogy játssza a hazaféltõ, érzelemgazdag, politikust. Pedig a patkány csak szavazatokat vásárolt a gesztussal.
De a többi még patkányabb, ez a legnagyobb probléma ! Add össze az ún. "demokratikus ellenzéket", és kijön belõle egy ûber SZDSZ !!! És akkor itt nem "változások" lesznek, hanem Karthagó, sóval behintve .
267 #21 Perle
- 2018-03-10 13:18
Hogy el ne veszítsék a választást, leszedték a saras plakátokat, és lecserelték Enszesre Kész röhej.Most ez ellen a szervezet ellen lázítanak a plakátok, mert pillanatnyilag õk terelik ide a migránsokat. Van ennek is valamennyi valóság alapja, de az átlag választó a szavazásával nem ér el semmit, bárkire is szavaz.Arra kiváncsi lennék, hogy egy kis tagállam egyedül milyen hatást tudna kifejteni az ENSZ-re.:o
146 #22 satu
- 2018-03-11 00:48
Bivaly!
El persze nem is tehetett mást. Kellenek a savazók....
Miondszenti "parasztgyerök", aki miatt még a szülei is bocsánatot kérnek... Szép játék....

Ugyanakkor a sóval behintést nem igazán "értem" (erõsen idézõjelben) hiszen, ha csak cion bölcsei jgykv olvasván ponty arról beszélnek, hogy õk adják a "királyt" és az ellenzéket is, ami csak ha kicsit is megkapargatjuk a felszínt igaz is.
Ergo: marad a sz@r meg fos...

Kösz Imre! Errõl beszéltem:

https://coub.com/...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.54 másodperc
3,407,587 egyedi látogató