Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A fiatalok majdnem fele el akarja hagyni az országot

BelföldSzét lehetne cáfolni a statisztikát, indokolva, hogy a másik fele meg cigány-zsidó és/vagy idióta magyar, de a lényeg ettõl még nem változott. Demográfiailag, erkölcsileg, szellemileg, nemzettudatilag =emberileg már rég kampó van és ha még vissza is terelnék ezt a "kinnlévõséget", okádni ettõl a trágya bandától minek itt lenni? Fõleg a jobb megélhetés csábítja külföldre a fiatalabb korosztályt – ez olvasható ki abból a felmérésbõl, amelyet a 24.hu megbízásából készített a Republikon Intézet.

Egy kormányzati háttérintézmény nemrég könyvet adott ki arról, hogy miért érdemes itthon maradni. A 150 oldalas kiadványban arról írtak, hogy stabil a közbiztonság és stabil a politikai rendszer, alacsonyak a megélhetési költségek, keresztény értékrendre épül a társadalom, és itt a család is. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet szerint a magyar kormány folyamatosan bõvíti a fiataloknak és a családoknak adható támogatások körét, és védve vagyunk a migrációtól.

A kötet szerzõi az érzelmi zsarolástól sem riadtak vissza: „A kivándorlás mellett döntõ fiatalok túlnyomó többsége alig számol az otthon hagyott rokonok õszinte szomorúságával. Azzal a hálátlansággal is, hogy a szülõk idõskori rászorultságának esetén a kitelepült nem fog tudni gondoskodni róla”. Erõsen kétséges persze, hogy egy ilyen kiadvány meg tudja-e állítani az évek óta tartó kivándorlási hullámot, amely ha le is lassult, a közeljövõben is súlyos gond marad.

A Republikon Intézet reprezentatív, 1000 fõ megkérdezésével készült közvélemény-kutatásában arra kereste a választ, hogy a magyar népesség hány százaléka tervezi a külföldre költözést, illetve hányan tudnak olyan családtagról, aki azt fontolgatja, hogy elhagyja az országot.

Összességében

a megkérdezettek csaknem ötöde úgy válaszolt: vagy õ, vagy valamelyik családtagja tervezi, hogy a közeljövõben külföldön vállal munkát.

Önmagában ez talán nem tûnik nagy számnak, de a 18 százalék azt is jelenti, hogy minden ötödik választópolgár nem itthon tervezi a jövõjét. Az okok egyértelmûek: 14 százalék a jobb megélhetés reményében gondolkodik a külföldi munkavállaláson, és csak 3 százalék választaná ezt a közélet állapota miatt, míg 1 százalék egyéb okot említett.

A korcsoportonkénti bontásban még súlyosabb adatokat látni.

A 18-24 éves korosztály 40 százaléka mondta azt, hogy õ vagy valamely családtagja külföldre akar költözni, 34 százalék a jobb megélhetésért, 5 százalékuk pedig a közélet állapota miatt.

44 százalék nem tervez emigrálni, 16 százalék pedig nem akart vagy nem tudott válaszolni a kérdésre.

Az eggyel idõsebb korosztályban már jóval magasabb a maradni szándékozók aránya: a 25 és 34 év közöttiek 76 százaléka nem akar külföldre költözni, és mindössze 18 százalék mondta azt, hogy ezt tervezi õ vagy valamelyik családtagja.
Az infografikán kiválaszthatja, hogy melyik korcsoport adataira kíváncsi.

Általánosságban az látszik, hogy minél idõsebb korosztályról beszélünk, annál alacsonyabb a költözési hajlandóság, azonban míg a 64 évesnél idõsebbek 17 százaléka mondta azt, hogy õ vagy valaki a családból elhagyná Magyarországot, az 55 és 64 év közöttieknél ez az arány mindössze 12 százalék.
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-03-07 09:20
, hogy "érdemes" nyugatra menni fiatalok !

2050-re utolérjük Ausztriát !

Mondjuk , ez az állítás nem egészen igaz , némi magyarázatot kíván . Melyik "úton" érjük utol ?

Az életszínvonalat tekintve Ausztria sokkal hamarabb fogja utolérni "Magyarországot" a lefelé vezetõ (zuhanó) úton. Üldözni fogja ezen azúton Németország meg a többi is ,- és ugye a lejtõn még gázt is adni elvágott fékcsövek mellett . . .

Aztán még sokféle "úton" haladunk itt lefelé ,ezek sajnos párhozamosak is - és mindegy , hogy a végtelen elõtt már találkozunk - e fiatalok - lényeg hogy zsidók olajozzák kínai csapágyainkat . Így minden "emberi" számítás szerint -semmi esélyünk , hogy elérjük a végtelent !
99 #2 MORMOTA1968
- 2018-03-07 20:44
MENJENEK! CSAK ELÕTTE NE FELEJTSÉK EL LEADNI A LAKÁSUK, HÁZUK KULCSÁT VALAMELYIK IZRAELI BEVÁNDORLÓNAK! MERT, HOGY ÕK MEG ALIG VÁRJÁK, HOGY MINÉL TÖBB MAGYAR HÚZZON EL INNÉT NYUGAT FELÉ, AHOL MAJD ELJÁTSZADOZNAK VELÜK AZ ISZLAMISTÁK! EL LEHET MENNI, CSÓTÁNY IS MEGMONDTA! EL LEHET MENNI! HA ÕSEINK IS ÍGY GONDOLKOZNAK, MI MÁR RÉGÓTA NEM ÉLNÉNK ITT A KÁRPÁT-MEDENCE KÖZEPÉN. ÕK TUDTÁK MI A KÖTELESSÉGÜK, DE VAJON A MAI GENERÁCIÓK MIÉRT NEM TUDJÁK? MIÉRT NEM AKARJÁK MEGVÉDENI, VISSZASZEREZNI ELVETT HAZÁJUKAT? TALÁN MERT NEM IS VESZIK ÉSZRE, HOGY VALAKIK MÁR RÉG KISAJÁTÍTOTTÁK A SAJÁT FAJTÁJUK SZÁMÁRA? VAGY A CION OKTATÁS TEHET RÓLA, A SOK ÉVES SIKERES AGYMOSÁS? NINCS MÁR HAZASZERETETT A MAGYAR LELKEKBEN? Bár mikor meghallom, hogy Magyarország vagy magyar kormány, legszívesebben kidobnám a taccsot! Mert tudom, hogy ez hazugság és jelenleg nem létezik ilyen, esetleg csak mint fogalom. Ahogyan nemzet sem létezik, csak valami halovány utánzatféle. Olyan délibábszerû. Úgy van, adjátok fel, úgy sincs itt jövõtök, dobjátok oda a hazátokat az új bevándorlóknak, adjátok át harc nélkül! Mikor lett ennyire önfeladó a magyar? És a többi nép is? Miért nem akarják már megvédeni a szülõföldjüket? Talán mert õk is látják, hogy nincs mellettük a nem létezõ nemzet, csak egy átnevelt pártoskodó gój barom csürhe, jórészt zsidó imádó bagázs!
118 #3 keepfargo
- 2018-03-07 21:25
mormota
Szívemböl beszélsz, mint legtöbbször, és csak azért tódítom még a dolgot, mert képzeld el, hogy a saját testvéred nem megy el szavazni a leszakított magyarok állampolgárságának megadására...ilyen jól müködik az emberek félelemben tartása, félrevezetése...a hülyítés.

Egy itteni székely haverom, aki Csata Attila büszke nevét viseli, három dolgot akart megemlíteni az állampolgársága átvétele után a nagykövetség (Sv.o.-i helyszínen) képviselöje jelenlétében; az elsö az öröm, neki mint "román disszidensnek", a második, hogy hogyan akarja majd használni, és a harmadik csak három szó: -"Feri! Nem felejtünk!"

(Néha még itt, az önkéntes számüzetésben is lehet valaminek örülni..)
118 #4 keepfargo
- 2018-03-07 22:02
a fiatalok meg az ország...

az ország hátat fordít a a fiatalságnak - a fiatalság hátat fordít az országnak...
131 #5 lalapapa
- 2018-03-08 19:23
Magyarban
a dolgok meg akadajozasa egy fele keppe tortenhet,
minden fiatalnak annyi penzt adni mennyi
az angol kiralyi csalad tagjainak van,
akkor nem mennenek el sehova,
ebben az esetben,

a masik felvetheto allas pont,
magyar fegyveres erok olyan valtozasat vesznek
fel, mivel at vennek a parancsnoksagot az
orszag minden szarsaga felett,
bankoktol egyesz a kolbasz gyartasig,
a sok dologtalan herevel meg azonnal
neki lehetne bortonoket epitteni,
munka taborokat hol dolgozni alkotni kellene
a magyar fiatalsag erdekeben,,

termeszetesen ehez meg felelo katoni ero let
tabor, mi biztosittana azt hogy nem kavarnak bele
az orszag bel es kul ugyeibe olyan emberek,,
olyan hatalmak,,
kik nagy mesterei a lopasnak a markecolasnak az
el tulajdonitasnak, es minden olyan szarsagnak
mi a magyar nemzet kifosztasat jelentene,

ha nem akkor ott meg azt is ellopjak vagy
convertaljak mit meg sem alkottak vagy
nem tulajdonoztak,

a tobbi meg csak olyan mese es olyan
hazugsag mivel tele lehetne fossni az eg boltot
meg hat a pokolt is,
:D:D:@s_ezt-nis_kukks_durr
116 #6 livia
- 2018-03-09 20:41
Szerintem, és most hallok egyre több fiatalról, akik kint ismerkedtek össze, és haza szeretnének költözni. Nem minden a pénz. A gyerekeim is próbálkoztak kint, de Évi például csak a nyelvvizsgáját szerezte kint. A fiam meg azt mondta, hogy kint sok a szemét, és hazajött. A legidõsebb is próbálkozott, de szerintem családostul már nehezebb. Magyar vagy?! Itt élned, és halnod kell!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.65 másodperc
3,399,668 egyedi látogató