Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Háromféle ember létezik a világon: aki tud számolni és aki nem!

Gondolatok

Hozzászólások

249 #20 Bazalt
- 2018-03-09 09:39
Azt nem ismerem, de azt igen:

10 fajta ember létezik. Az egyik ismeri a bináris számrendszert a másik nem.
2 #21 gerry
- 2018-03-09 12:11
Na akkor kezdjük hátulról:

Kedves keepfargo ezt írod:

gerry
te meg amilyen okos vagy, olyan hideg - te is - biztos hogy lehütött a svájci klíma,; nem irigyellek már, mint valaha tettem...felnézni se tudok a svájci hófödte hegyekre - nincs miért


Nem emlékszem arra, hogy bárkitöl elvártam volna, hogy, irigyeljen. A Hegyek nevében nem tudok válaszolni - én ennyi év után is felnézek rájuk és csodálom a szépségüket.

A 14.- hozzászólásodban azért sikeresen felvilágosultál: A kijelentés ez esetben valóban helytálló; háromféle ember létezik az egyik tud a másik nem tud...

Amikor elolvastam Imre beírását, csak egy jót nevettem, mert nem volt több mint egy mosolyt fakasztó kijelentés (persze egy továbbléptetõ gondolat segítségével). Nem szóltam hozzá, mert én nem találtam benne mélyebb értelmet csak egy Smile fejecskét.

Mondjuk ezt: :D vagy ezt; s_vigyori

a tizedik HSZ után azért elgondolkoztam azon, hátha anyilag pudva lettem és ezért kérdeztem meg az itt olvasóktól, hogy bizonyítékot kapjak a költöi kérdésemre. Megkaptam a választ.

Végül a feltett kérdésedre (14.Hsz) - hogy olvasom-e a privát üzeneteket a válaszom az, hogy igen. Ami a válaszreakciómat illeti - amior elolvastam, te már elkezdtél organizálni az oldalon, valamint öt napon keresztül szinte megállás nélkül dolgoztam és ez idõ alatt csak 2 emberrel cseréltem gondolatokat - mert az valamennyire pihentetett és jól éreztem magam. Miután te elindítottál egy lavinát - úgy hiszem nekem nem kötelességem hozzászólni, se véleményt mondani a dologról. Ugye megengedhetõ az a kérésem, hogy magam döntsem el miben akarok résztvenni és hogyan. A te életedet - úgy rémlik - én soha nem akartam befolyásolni. A véleményemet - akit érdekel és megkérdezi,- személyesen el tudom mondani, a csordaszellemet viszont soha nem bírtam elviselni.

Ami meg téged illet: függetlenül napjainktól, amikor megismertelek és feltehettem a Postaimre oldalra az írásodat, annak tükrében megismertelek és tetszett amit láttam. Tudom, hogy jó ember vagy, jót akarsz és teszel is érte, így az összképem rólad olyan, ami nem gondolom, hogy megváltozna. Ennek ellenére azt se várd el, hogy követni foglak csak azért mert te úgy hiszed, az a helyes út.
Ahogy Ime, én se kértem soha senkitõl, hogy "nekem higgyen vagy azonosuljon az értékrendemmel".

Apropó; Bivaly se kért senkit erre. Azt tudja mindenki, hogy képes dühöngeni, de ahogy ennek a beírásnak a címében - nála is elöbb el kellene gondolkozni azon, hogy mit jelent egy leírt mondata.

Aki itt van készüljön fel arra, hogy pofonok jönnek mennek ... ami meg a hitet és a jócselekedeteket illeti - biztos annak van igaza aki úgy hiszi vagy aki nem úgy hiszi...

legvégül: Keepfargo ... brillíroztál is egyet:

Ha már idáig jutottunk:

A kísérleti telep azért jöhetett létre a nálunknál logikusabb lények jóvoltából, hogy vajon az ember, ebben a mi formánkban, ki tudja-e használni a szív kapacitását, vagy megmarad az agy érzelemmentes irányításának függvényeként.

Az eredmény egyelöre lehangoló.

Aztán most már jöhetnek kentek nekem amilyen logikus magyarázattal csak akarnak, szive itt nem sok "embernek" van.

A nádi poszáta hösiesen, teljes erejéböl hordta ide a kis fészekbe az információt, híreket, helyzetelemzéseket, meg mindent ami az erejéböl telt, de mi az ö munkájából dagadtra hízott kakukk-fiókák csak önmagunkkal voltunk elfoglalva, meg azzal hogy egymásra és úgy általában a madárvilágra panaszkodjunk - persze magunkat kifelejtettük a panaszáradatból.
A kis poszátát néha megdícsértük, aztán tovább zabáltuk, amit elénk hordott.
Most már, reménytelenül "felgyarapodva" el is repülhetnek kentek, jómadarak, a halál f....ra, s én, ha a poszáta helyében lennék, le is állítanám az egész tevékenységet....

P.I. honlap olvasótábora....na iszen!!

Hányan vannak kentek - hánnyan vattok - hánnyak töletek?


Itt a vége fuss el véle.

Ha hányni szeretnéd, tedd meg nyugodtan!
- Imre - mint nádi poszáta??? s_azta
- Dagadtra hízott Kakukkfiókák? s_vigyori

Azért kiváncsi lennék, hogy az alatt a tizenakárhány év alatt, mégis milyen mértékben érezted magadénak az oldalt ... mondjuk a világ néhány részén éldegélve? ... nem kell válaszolnod.
Akik itt vannak, olvasnak, hozzászólnak - netalántán segítenek egymáson ... saját meggondolásból teszik és tették. Senki nem kérdezte és senki nem vonta felelõsségre azt aki nem vett részt aktívan, csupán szemlélõdõ volt, esetleg megérteni vágyta a világot és azt képzelte itt válaszokat kap a kérdéseire.

Erre az oldalra bárki bejelentkezhetett, elmehetett, persze akadtak néhányan akiket le kellett állítani. Bárki bármirõl véleményt mondhatott, a véleményt is ellenvéleményezhette... persze ki-ki amilyen vérmérséklettel rendelkezett. Régi közmondás a pofonokról; "Nem az a legény aki adja hanem aki állja."

Hogy szelektálok? Megérzésemre hagyatkozva. Imre eddig nem mondta, hogy kell(ene) viselkednem, megjegyzem, másnak se. Birkatürelme van... Nekem kevesebb volt, de montanában úgy látni mintha több lenne bennem a bölcsesség... bevallom, ez tévedés, mert ami több, az az érdektelenség...

Nem hiszed? Keress rá a (másik) régi viccre amiben ez a csattanó: "_Ha a bolhának mind a nyolc lábát kitépik akkor nem csak, hogy nem ugrik, hanem meg is süketül.

Itt csak olvasnom kell - látni még látom a beírásokat, de - valamilyen okból - már én sem nem ugrok, talán azért mert a fohász(od) sem hallik az égig.

Lehet, hogy gyónnom kellene?
118 #22 keepfargo
- 2018-03-09 13:25
gerry
Megtisztelö, hogy ekkkora válaszra méltatsz, de ez túlzás, annyit nem ér meg az egész.

Irigyelni nem azért irigyel az ember valakit, mert az illetö erre megkérte - ez annál egy kicsit összetettebb dolog. Ha kellemetlen tudni, hogy valaki irigyel(t) - próbálkozz a büszkeséggel, az nem lesz olyan kellemetlen.
A jelképes beszéddel, úgy látom, bajban vagy (svájci hegyek, nádi poszáta, kakukkfiókák stb.) Hideg fejjel ezeket el kell utasítani, vagy nevetségessé kell tenni, de mint irodalmi eszköz, ettöl még használható lesz. (Vagy nem mindegy, hogy ki használja? Ld. Jupiter s az ökör)

Nem tudom milyen lavináról írsz, mert te vagy, itt és most, az elsö aki hosszabban reagált arra amit írtam. (Imre megeresztett egy sort, de az még nem lavina)

A honlapot mennyire éreztem magaménak? Nehéz meghatározni, de ha a kérdés így tevödik fel, akkor valószínüleg úgy érzed; jobban is érezhettem volna a magaménak. Ezt sosem fogjuk tudni eldönteni, de a tény, hogy még mindíg itt vagyok, önmagáért beszél, és ez független mindenféle világrésztöl vagy utazásoktól.

Te logikusabb ember vagy mint én, s lehet, több eszed is van. Ez nem jelenti azt, hogy a te megközelítésed lehet csak helyes s valaki aki érzelmi alapon is szokott dönteni, az örök lépéshátrányban kell legyen veled és a többi logikusan gondolkodóval szemben.

Az érzelmi háttérröl: engem felháborít ma is, hogy szinte mindenki arról pofázik, mennyire nincs magyar összefogás, és ugyanígy arról is, hogy mennyire ki vagyunk szolgáltatva a pénznek és a pénzuralom hatalmasainak.
Amikor jön valaki -akárki, nem kell keepfargo legyen - és megpróbálja egy minimális összefogásra rávenni azokat, akiket erre képesnek tart, akkor a személyi integritásra hivatkozva el lehet hessegetni az illetöt, mondván; azt majd én döntöm el, kinek adom a pénzemet.!
Mintha néhány száz forint olyan nagy, vagy egyáltalán pénz lenne...
Na és még valamit; kár krokodilkönnyeket sírni afelett, hogy a pénz uralkodik rajtunk, amig nem tanuljuk meg, hogyan uralkodjunk elöbb egy kis összegen, aztán, ha lehet, nagyobbon is.
Mert ha nem tudnák kentek (ez most nem neked szól, gerry), a jótékonyságra, embertársunk megsegítésére fordított akármilyen anyagi juttatás megtérül. Lehet hogy nem azonnal pénzben, hanem elöbb egy érzés, egy gondolat, tudat formájában, de hosszú távon épp ez a gondolat kamatozik. Hogy hogyan, abba nem megyek bele, "találja ki ki-ki, aki ki akarja" (vagy aki nem hiszi, járjon utána)

A hányinger, mint a többi ingerek is, idövel alábbhagy, de ha nem így lenne, megvan hogy hova hányjak, nem kell feltétlenül a honlapba/honlapra. Mint ma már valahol említettem, megy minden tovább a régiben, én pedig el-leszek a korábbi illúzióm nélkül is.

Köszönöm a rám fordított figyelmedet./k.
2 #23 gerry
- 2018-03-09 18:16
Mégegyszer nekifutok - ha már rövid válaszoddal a földbe döngöltél...mától büszke leszek magamra.
Tényleg úgy látod, hogy a "jelképes beszé(e)ddel" bajban vagyok? Való igaz, nehezedik a felfogásom így öregkoromra, de többszöri elolvasás után azért kapisgálok valamit ebböl is:

"... reménytelenül "felgyarapodva" el is repülhetnek kentek, jómadarak, a halál f....ra, s én..."

Talán a "kentek" szót nem értelmeztem elsöre mert Arany még így használta: "Isten áldja meg a kendtek ételét is..."

de - mint tudjuk (többnyire tõled);
Lezüllöt-e nyelv, bús árva sorsa útra küldé'
- szépe messze vándorolt, elfoszlott köddé.


................................................................................................................................
Látod figyelek rád, de ne féld szavaim, szívemben nincs harag, lelkem is nyugodt.
4 #24 Posta Imre
- 2018-03-09 18:52
A címadó elszólást Marci mondta, mint viccet, amit valamelyik osztálytársa mondott és neki sem esett le elsõre, de mivel gyakorló Posta gyerek, így nem reménytelen. Nekem megtetszett elsõre és reméltem, hogy nektek is fog. Nem tévedtem. Bár sokkal több van benne, mint egyszerû elmecsel, az üzenettel mindenki saját magára kivetített világát színesítheti.

Kípfargó, ilyen esetben egy buddista megkérdi magától, mit is tenne ilyenkor Budda?

Budda pedig ezen helyzetekben minden esetben felteszi a kérdést: Ilyenkor mit tenne Gerry? s_nezem

Jók vagytok, végre pezseg az élet, még ha fékezett habozással is.
118 #25 keepfargo
- 2018-03-09 19:09
gerry
Igy igaz, ahogy írod, hiszen Sándor "bácsi" is így használta; "..Isten áldja meg kendteket, Szegény édesanyám beteg"
Sajnos én elhagytam a d-t, ezentúl nem fogom. Már csak azért is, mert a kentek a kennek ige múltidejét jelenti. Még jó hogy nem esel könnyen zavarba, lehet hogy ez mással nem így lett volna;)
imre
azért ha nem is vettétek észre; nem Buddhához, de egy késöbbi nagy (buddhista ) filozófushoz fordultam segítségért,
mert Nagarjuna szerint van: 1)Igen, 2)Nem, 3)Igen is meg Nem is, és 4)se nem Igen se nem Nems_hihi

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.57 másodperc
4,602,775 egyedi látogató