Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán: Több millió külföldit kell befogadni

BelföldAmikor még nyiltan liqudos cionista kis g.ci volt, így nyomatta a "miniszterelnök". MIntha azóta semmi nem változott vona. Ugyanazok a görények bûzlenek penetránsan és ugyanaz a lecserélt és ostoba nép szavazgat össze vissza, mint hülye gyerek az anyját. Az elkövetkezendõ öt évben Magyarországnak a gazdasági növekedés fenntartása érdekében több millió külföldit kell befogadnia. Ennek érdekében át kell gondolni a bevándorlási szabályokat - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén csütörtökön Budapesten. A gazdasági növekedés kulcskérdésének a miniszterelnök beszédében a fenntartható fejlõdést nevezte annak érdekében, hogy 15 év alatt behozzuk a jelenleg még meglévõ 30 éves lemaradást a fejlett országok szintjétõl. Ez csak úgy lehetséges, hogy fenntartjuk a gyors gazdasági növekedést, amely most kétszerese az EU-átlagnak. A másik nagy feladat - mondta a miniszterelnök -, hogy az országon belüli regionális különbségeket megszüntessük.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy Magyarország új gazdasági korszakba lépett. A fejlõdés gyors, annak ellenére, hogy a nemzetközi közeg nem túl kedvezõ, a magas olajárak negatív hatása az egész gazdaságot érinti.

Orbán: Tíz százalékkal erõsödhet a forint

A még megmaradt devizakorlátozások feloldásáról, a sávszélesítésrõl, a teljes forintkonvertibilitásról elmondta, hogy ez nemcsak a Magyarországon élõknek, hanem a külföldieknek is hatalmas változást hoz, "úgy gondoljuk, hogy a forint akár tíz százalékkal is megerõsödhet". Hangsúlyozta, hogy a liberalizáció további külföldi befektetéseket eredményez. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy az erõsödõ forint negatív hatásai elsõsorban a kis- és középvállalkozásokat érinti, és errõl a közeljövõben konzultációt terveznek a cégek képviselõivel.

A magyar gazdasági modell sikerét abban látja a kormányfõ, hogy Magyarország politikailag stabil, 1989 óta a régióban az egyedüli állam, amelyben minden kormány letöltötte teljes hivatali idejét. "A stabilitás megmagyarázhatja azt, hogy miért a magyar a leggyorsabban fejlõdõ gazdaság a térségben."

A tv2 Tények címû mûsora emlékeztetett, a magyar miniszterelnök egy évvel ezelõtt ugyancsak az AmCham üzleti ebédjén jelentette be a Széchenyi-terv elképzelését. Ezzel kapcsolatban a kormányfõ, elmondta: a tervhez beadott pályázatok száma mintegy háromezer, 80 százalékuk vidékrõl érkezett, a legfontosabb terület a turizmus, a lakásépítés. A pályázók 90 százaléka kevesebb mint 25 millió forintos támogatást kért, amely jelzi, hogy mennyire aktívan vesznek részt a Széchenyi-tervben a kis- és közepes vállalkozások.

Magyarország gazdasági egyensúlya fenntartható

A nagy nemzeti projektek, a közös erõfeszítések többszörös eredményt hoznak - mondta és hozzátette, ez magyarázza a magyar kormánynak azt az elképzelését, hogy pályázik a 2012-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A magyar gazdaság eddigi teljesítményérõl elmondta: öt éve folyamatos és jelentõs a mûködõtöke beáramlása, a termelékenység emelkedése. Az infláció és a munkanélküliségi ráta folyamatosan csökken, a pénzromlás 10 százalék alatt van, a munkanélküliségi ráta 6 százalék körüli. Úgy az export, mint az import továbbra is gyorsan növekszik, a turizmusból származó jövedelmek 25 százalékkal nõttek - mondta a miniszterelnök, aki szerint Magyarország gazdasági egyensúlya fenntartható.

Orbán belpolitikai témáról szólva kifejtette, hogy Magyarországon nem léteznek szélsõjobboldali tendenciák a politikában. Szintén kérdésre válaszolva elmondta, hogy az országban a korrupció legnagyobb forrása a közbeszerzési eljárás és megérett az idõ a változtatásra.

Index/MTI
2001.06.07. 19:19
Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2018-03-11 11:16
99 #2 MORMOTA1968
- 2018-03-11 11:25
EZ A FENNTARTHATÓ FEJLÕDÉS EGY OLTÁRI NAGY BAROMSÁG! ELÉG ANNYI, HOGY HOLNAP MÉG NEM DÖGLÜNK ÉHEN! A BOLTOKBA MÁR CSAK NÉZELÕDNI JÁR SOKUNK, EZ MEG FENNTARTHATÓ FEJLÕDÉSRÕL POFÁZIK, EZ A KIPÁS CIGÁNY MOCSOK! IZRAELITA CSICSKA! MEG MIFÉLE INFLÁCIÓ, MEG FORINT ERÕSÖDÉS? A PÉNZ EGY TELJESEN ÉRTÉKTELEN PAPÍR SZEMÉT, DE MIT LEHET TENNI, HA SOK MILLIÁRD BAROM HISZI AZT, HOGY EGY PAPÍR DARAB MAGA AZ ÉRTÉK? AZ INFLÁCIÓ EGY HAZUGSÁG, AZ ÁRAK EMELKEDÉSÉNEK EGYETLEN OKA , HOGY VELÜNK GÓJ BARMOKKAL FIZETTETIK VISSZA AZ UZSORÁRA FELVET ÁLLAMKÖLCSÖNÖKET. OSTOBA JAHVE BARMAI! GYÛLÖLÖM EZT A SZAR NÉPSÉGET! s_ezt-ni
4 #3 Posta Imre
- 2018-03-11 11:25
809 #4 megmondhatom-e
- 2018-03-11 18:52
- nagyon jó csaba !

Tudjuk , tudtuk ,
hogy tök mindegy - Orbánra szavazunk-e vagy a kalapos bácsira , aki este bezárja a tesco ajtaját
A kalapos bácsi talán még becsületes , de már legyártották a koporsóját. ( nem biztos hogy meg is kapja)

Orbánt már megismertük .
118 #5 keepfargo
- 2018-03-11 19:18
Mi a f...ról makog ez az orsós-olstein, milyen "magyar" gazdaságról? tele vagyunk multikkal, minden a külföld kezében van. hol látunk magyar iparcikkeket a piacon? Vagy kínai, vagy V3-as termék pl. a legtöbb szerszám. Tehát a a V4-en belül csak nekünk nincs iparunk. Na, most ez talán nem volna önmagában katasztrofális, ha lenne legalább mezögazdaságunk - de az sincs!!!
Akkor mi a f....ról ugat ez az elmebeteg, "országmentö" "minihorthy, ne tanya HU lábtörlöje?
4 #6 Posta Imre
- 2018-03-11 19:25
Kípfargó, bár nem ez a téma, de tessék, erre is van válasz!

Ezek nagyon tudnak valamit! Tetszik!

Non-existent Hungarian economy


Will Aliyev's money save Hungarian economy? Or maybe Azerbaijan just teased it with a carrot instead of paying?

Starting August 31, Hungary has become a target for Armenia's close attention. For quite a while, Armenians wondered how they could sell the murderer, even for a large sum of money. The media reports, blogs and the official website of the Hungarian government and Prime Minister Viktor Orbán present quite a dismal picture of Hungary's economic situation.
September 29, 2012

PanARMENIAN.Net - So, the national companies: the national MALEV air company was sold and resold several times and finally went bankrupt.Ganz Mavag, the largest machine factory which manufactured steam locomotives, rail vehicles, locomotives, buses, etc since 1870, used to export its production to USSR, Canada, Switzerland, Italy, Romania, Egypt, India, Yugoslavia, Korea and other countries. The company, now owned by Austria, is ruined. Its production departments are now used by country’s largest Chinese market.

Ikarus, the famous bus manufacturer founded in 1895, was shut down in 2007. In 2010, they tried to re-launch the factory; however, Hungary today purchases buses mostly in China.

MAV, the Hungarian national railway company (1869) is now divided into passenger and freight transport units. The cargo division, most profitable one, is currently a privately held one, while the unprofitable passenger transport unit is owned by the state. Earlier, cargo transportation provided subsidies for passenger trains; now, railway communication to remote settlements is either cut or shut down.

BKV, the public transport company of Budapest established in 1968, will soon be split and privatized. A French company will undertake construction of a new station of Budapest subway, once built by Soviet specialists. The price is already three times higher than the Russian cost estimate. Hungary got EU funding for this; the money was spent, with no station built so far. Meanwhile, the credit should be returned in two years… In addition, they somehow managed to construct only…. 1 km of the highway worth $1 bln. 30% of money was spent on “legal consultancy”, namely compilation of a contract and “legal resistance”.

The Herend Porcelain Manufactory (1826), a manufacturing company specializing in luxury hand painted and gilded porcelain, the dishware supplier of the British Royal Court, is still operating. Zsolnay (1853), a Hungarian manufacturer of porcelain, is in fact ruined. The production departments once supplied dishes to IKEA, and were shut down later.

RABA, a truck and engine manufactory is closed. Some capacities are liquidated, other are partially transferred to Suzuki, Audi and Mersedes assembly units. Also, Mersedes got such tax benefits that, according to independent experts, dismissing them would be cheaper than maintenance.

Gedeon Richter, the widely known pharmaceutical plants were given back to their previous, “pre-Socialist” owners. In 2010, previous owners sold the company to the Swiss Prelegem. Currently the new owners are transferring the production to neighbouring Slovakia because of tax considerations.

The famous Hungarian eco-friendly agriculture is actually ruined. Some of the local milk processing units were purchased by Danon, others were shut down. Meanwhile, the milk is largely imported from Poland, watermelons from Spain, tomatoes, along with other vegetables are brought from Spain and Turkey; garlic is imported from China, while meat and chicken come from Argentina and Brasil.

PIC, one of the two internationally known sausage factories which used to supply production to Europe and the U.S., is currently “naturally”owned by Austria. The second one, HERTZ, went bankrupt and was shut down, being a rival company. The famous Hungarian home-made sausages are now mostly produced in Slovakia. All 9 sugar manufactories are closed.

GLOBUS, agricultural export company widely known in Eastern Europe was also purchased by French Bonduelle; the national brand was immediately dismissed. Same was the case with MOL. The Hungarian oil and gas company changed several owners; “Surgutneftegaz” bought a share from the Austrian company and refused to register them as stockholders. Then stock was redeemed from the Russian oil company. The nationalist government spent nearly all pension fund money to buy MOL. Due to the lack of own oil fields and totally devastated economy, the petrol prices in Hungary hit highest in Europe. Instead, up to 80% of vehicles carried “Great Hungary” stickers.

Viktor Orbán heads the Nationalist Party of Hungary. His father was a Gipsy and mother was of Jewish descent. Orbán is married to Anikó Lévai. Anyway, writing about Orbán is dull and not interesting. The question is, whether Aliyev's money will save the Hungarian economy? And a second one – did Azerbaijan really pay, or just teased it with a carrot?
Link

Magyarra fordítva (köszönjük Advaita!)

Nem létezõ magyar gazdaság

Alijev pénze megmenti-e a magyar gazdaságot? Vagy Azerbajdzsán csak a mézesmadzagot húzta el fizetés helyett?

Augusztus 31-ével kezdõdõen Magyarország Örményország figyelmének középpontjába került. Az örmények egy darabig azon csodálkoztak, hogyan adhatták el a gyilkost, akár egy nagy halom pénzért is. A sajtóbeszámolók, blogok és a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos honlapja meglehetõsen lehangoló képet fest Magyarország gazdasági helyzetérõl.

Szeptember 29, 2012

PanARMENIAN.Net - Tehát, a nemzeti vállalatok: a nemzeti MALÉV légitársaságot eladták, és újra eladták több alkalommal is, végül pedig csõdbe ment. A GANZ MÁVAG, a legnagyobb gépgyár, amely 1870 óta gyártott gõzmozdonyokat, vasúti jármûveket, mozdonyokat, buszokat stb., s amely a termékeit a Szovjetunióba, Kanadába, Svájcba, Olaszországba, Romániába, Egyiptomba, Indiába, Jugoszláviába, Koreába és más országokba exportálta. A társaság, ami most osztrák tulajdon, tönkrement. A termelési részlegeit az ország legnagyobb kínai piacának használják.

Az Ikarust, az 1895-ben alapított híres autóbusz gyártót 2007-ben zárták be. 2010-ben igyekeztek újraindítani a gyártást, azonban ma Magyarország fõleg Kínától vásárol buszokat.

A MÁV-ot (1869), a magyar nemzeti vasúttársaságot mostanában osztották fel személy- és teherszállító üzletágra. A legjobban jövedelmezõ teherszállító üzletág jelenleg magántulajdonban van, míg a veszteséges személyszállítás tulajdonosa az állam. Korábban a teherszállító üzletág másodlagos bevételt hozott a személyszállítás mellett; most a vasúti összeköttetést a távol esõ településekre vagy lecsökkentették vagy felszámolták.

A BKV-t - Budapest tömegközlekedési vállalatát, melyet 1968-ban hoztak létre - hamarosan részekre darabolják és privatizálják. A budapesti metró egyik új állomásának újjáépítését, amit valamikor szovjet szakemberek építettek, egy francia cég vállalta. Az ár már most háromszor magasabb, mint az orosz építés költsége. Magyarország uniós támogatást kapott erre; a pénzt már elköltötték, de az állomás még nem készült el. Közben a hitelt vissza kell fizetni két év múlva... Ráadásul valahogy mindössze csupán... 1 km-nyi alagutat sikerült megépíteni 1 milliárd dollárért. A pénz 30%-a "jogi tanácsadásra” ment el, név szerint a szerzõdés összeállítására és a „jogi ellenállásra”.

A Herendi Porcelánmanufaktúra (1826), amely gyártó cég luxus, kézzel festett és aranyozott porcelánra szakosodott, és a brit királyi ház edényeinek beszállítója volt, még mûködik. A Zsolnay (1853), a másik magyar porcelán gyártó valójában már tönkrement. A termelõ egységet, ami valamikor az IKEA-nak szállított edényeket, nem sokkal utána bezárták.

A RÁBA, egy teherautó- és a motorgyár bezárt. Kapacitásai egy részét felszámolták, a többi részben a Suzuki, Audi és Mercedes szerelési egységeihez került. A Mercedes ráadásul olyan adókedvezményt kapott, amelynek elutasítása független szakértõk szerint kevesebbe került volna, mint a karbantartás.

A Richter Gedeont, a széles körben ismert gyógyszergyártó vállalatot visszaadták a szocializmus elõtti tulajdonosainak. 2010-ben a korábbi tulajdonosok eladták a vállalatot a svájci Prelegemnek. Az új tulajdonosok jelenleg átteszik a termelést a szomszédos Szlovákiába a kedvezõbb adózás miatt.

A híres magyar környezetbarát mezõgazdaság valójában tönkre van téve. A helyi tejfeldolgozó egységek egy részét megvásárolta a Danon, többeket pedig bezártak. Eközben a tej nagy részét Lengyelországból importálják, a görögdinnyét Spanyolországból, a paradicsomot, valamint más zöldségeket Spanyolországból és Törökországból, a fokhagymát Kínából, míg a hús és a csirke Argentínából és Brazíliából származik.

A PIC-et, az egyik nemzetközileg ismert szalámigyárat, amely a termékeit valamikor Európába és az USA-ba szállította, jelenleg "természetesen" Ausztria birtokolja. A második, a HERTZ, csõdbe ment, és lévén rivális cég, bezárták. A híres magyar házi kolbászt többnyire már Szlovákiában állítják elõ. Mind a 9 cukorgyárat bezárták.

A GLOBUS-t, a Kelet-Európában széles körben ismert mezõgazdasági export céget a francia Bonduelle vásárolta meg; a nemzeti márkát azonnal megszüntették. Ugyanez volt a helyzet a MOL-lal. A magyar olaj- és gázipari vállalat több tulajdonosváltást élt át; a „Surgutneftegaz” részesedést vásárolt az osztrák cégtõl, és a részvényesek nem voltak hajlandók részvénytulajdonosként nyilvántartásba venni õket. Ezután a részvényeket visszavásárolták az orosz olajtársaságtól. A nacionalista kormány a nyugdíjalap majdnem minden pénzét a MOL-ra költötte. A saját olajmezõk hiánya és a teljesen lepusztított gazdaság miatt a magyar benzinárak a legmagasabbak között vannak Európában. A gépjármûvek 80%-án inkább "Nagy Magyarország" matrica látható.

Magyarország nacionalista pártját Orbán Viktor vezeti. Orbán apja cigány volt, anyja pedig zsidó származású. Orbán felesége Lévai Anikó. Amúgy Orbánról írni unalmas, és nincs benne semmi érdekes. A kérdés az, hogy Alijev pénze megmenti-e a magyar gazdaságot? Egy másik kérdés pedig az: tényleg fizetett Azerbajdzsán, vagy csak mézesmadzag volt az egész?
-> postaimre - 2012. október 02. 08:22 · 10 hozzászólás · 4028 megnyitás ·Nyomtatás
http://magyarnemz...dmore=1633
809 #7 megmondhatom-e
- 2018-03-12 14:06
- ma a politikus bûnözõk számára nem a gazdaság az igazi üzlet , hanem az emigráltatás .
Akinek apja cigány , anyja pedig zsidó felmenõkkel terhelt, az ezt a nagy üzletet nem fogja kihagyni. Nem számít neki, ha a nép bele döglik is !
Orbán számára csak a pénz számít , aminek "hordozására" külön mészárost tart fenn.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.66 másodperc
3,407,625 egyedi látogató