Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A kínai miniszterelnököt is újraválasztotta a pekingi parlament

BelföldAzért ez meglepett. Úgy hittem szoros lesz a pártok közti bábszínház-játék, de nem lett az. Most jövök rá, hogy nem is volt ilyen cirkusz. Akkor meg minden rendben van. Nyilván az idõzítés Putyinnal sem véletlen. Újabb öt évre miniszterelnökké választotta vasárnap Pekingben idei ülésszakán az Országos Népi Gyûlés Li Ko-csiang kínai kormányfõt.

Lit 2964 igen szavazattal választották újra, csak ketten szavaztak ellene. A Kyodo japán hírügynökség azt írja, hogy Li befolyása valószínûleg csökkeni fog a párton és a kormányon belül. Li Ko-csiangot az elõzõ pártfõtitkár, Hu Csin-tao bizalmi emberének tartják Pekingben.

A héten Hszi Csin-ping államfõt is újraválasztották, és a parlament az alkotmányt is módosította, hogy Hszi kettõnél többször, akár élete végéig államfõ maradhasson.

Emellett a parlament a héten a Kínai Népköztársaság alelnökévé választotta Vang Csi-sent, Hszi bizalmasát, aki várhatólag magához vonja majd a gazdasággal kapcsolatos területeket.

Vang eddig az állampárt legfõbb irányító testületének, a Kínai Kommunista Párt Politikai Bizottságának hét emberbõl álló Állandó Bizottságának tagja volt és miniszterelnök-helyettes, aki a pénzügyekért felelt, és gazdasági tárgyalásokat folytatott az Egyesült Államokkal.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-03-20 18:43
Valamit nagyon jól csinálnak Kínában. Jobban kezelik a milliárdos tömeget, mint nálunk azt a szûken 10 milliót, pedig több munka van vele Sokkal jobban szervezhetnek meg minden folyamatot.
Mindenkit próbálnak munkával ellátni, még ha a munka utcai szemétszedés, vagy pld ruhatári állás.
Nem biztos, hogy ha valakit csak kineveznek egy pozícióra, kevésbé alkalmas embert kapnak mint akkor, ha valaki valakiktõl kapott pénzzel sikeresebben kampányol és több szavazot kap , hamis ígéretekkel szerezve meg a szavazók szimpátiáját. Aztán kiderül, hogy csak a saját zsebére dolgozik.
Nálunk is kiderülne választás nélkül is, ki lenne alkalmas vezetõi posztra.

Az államfõ mondott egy hazafias beszédet .Kijelentette, hogy az ország területébõl egy hajszálnyit sem enged, véres harcok árán is megvédené azt.: Azt nem mondta, ki ellen menne a küzdelem.
https://www.dawn....ody-battle
238 #2 bivaly
- 2018-03-22 20:45
Próbálták volna nem megszavazni ! Érthetetlen okokból hullák ezreivel lenne tele a kínai tenger, vagy bányaszerencsétlenség érte volna õket ! Nem baj, ha egyik sem vájár.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.46 másodperc
3,397,297 egyedi látogató