Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Vérszopók

Belföld
Tiborcz István újabb sötét üzlete?
Mondhatnánk, hogy a családban marad! Ugyanis a vérbõl kinyerhetõ plazma felajánlói csak filléreket, a cégek viszont milliárdokat nyernek, azóta különösen, hogy Orbán Viktor veje is feltûnt a vér-bizniszben. Ugyanis egyetlen rendelettel növelték a vállalkozók profitját, miközben a véradóknak járó juttatás tovább csökkent. A Független Hírügynökségnek nyilatkozó, neve elhallgatását kérõ orvos szerint a vérüzlet Magyarországon igen fontos, de nagyon sötét.Az öregedés ellen a vérplazma a leghatásosabb gyógyír! – legalábbis ezt igyekszik bizonyítani a Stanford Egyetem kutatója. Tony Wyss-Corray szerint a fiataloktól származó vérplazma segítségével javítható a memóriazavar, a pszichés elváltozás, és a fizikai leépülés is. A szabadalmi eljárás azért is kecsegtetõ, mert az állatkísérletek kedvezõek, az egerek idegsejtjeit már sikerült visszafiatalítani. S a módszert kipróbálták már a szörnyû Alzheimer-kórban szenvedõk gyógyításában is. A kezdeti sikerek nem csak az orvostudományt, de az üzletemberek agyát is beindította, mert a kísérletek során a tudósokat korlátlan mennyiségû gyermekvér szállításának ajánlatával keresték meg. Vagyis vérre menõ üzlet indult be világszerte, s persze a hazai piacon is. A vérplazma ugyanis nemcsak a leendõ fiatalság ígérete, hanem máris komoly gyógyszerek alapanyaga, ami szinte aranyat ér.

A vérplazma tehát gigantikus, tíz- és százmilliárdos üzlet a világban, de már itthon is, amelyet alapvetõen az önkéntesek felajánlásai alapoznak meg. Az elmúlt években Magyarországon hét európai cég alakított ki hálózatot, eddig 12 nagyvárosban, s készül az állomás újabb 3 településen, a fejlõdés tehát töretlen. Az önkéntes plazmaadók eddig – helyszíntõl függõen – alkalmanként tízezer forint körüli összeget kaptak, amit azonban egy éve kormányrendelet útján 3665 forintra csökkentettek. Emiatt a facebookon is szervezõdõ donorok bejelentették, hogy felhagynak a plazmaadással. De errõl majd késõbb.

Mielõtt a kormányzati döntés további következményeit boncolgatnánk, érdemes tudni, hogy a plazmát, egy szalmasárga folyadékot a vénán keresztül veszik le, orvosi eljárás révén úgynevezett plazmaferézis útján vonják ki. Az összegyûjtött vérmennyiség fele lehet plazma, hivatalosan ugyan az alapanyagnak nincs ára, mert a nemzetközi jog szerint ez szervkereskedelemnek minõsülne. (Ezért sem adhatnak költségtérítést a véradásért, de másmilyen vérkészítményért sem.) Viszont a hatalmas nyereséggel mûködõ plazmagyûjtõ cégek, elsõsorban németek, osztrákok és olaszok költségtérítést adtak a közel 10 ezer hazai donornak, elsõsorban fiataloknak. A plazmaadók a segítséget leginkább erkölcsi segítségnek tartják, de jól jön nekik a pénz is. A Független Hírügynökségnek nyilatkozó Nyíri László Ernõ – aki a közösségi portálon közösséget vezet – azt vallja, hogy ebben az ügyben számára az életmentés a legfontosabb. Viszont a honlapunknak név nélkül nyilatkozó diákok, vagy munkanélküliek fájlalják, hogy a kormányzat leginkább a külföldi cégek profitját növeli. Illetve ezen a pályán is feltûnik Orbán Viktor veje, Tiborcz István, meg néhány Fidesz-közeli üzletember, akik számára kifejezetten elõnyösnek látszik, hogy a kormányzat rendeleti úton beavatkozik a piaci viszonyokba.

A Magyarországon letelepedett plazmagyûjtõ cégek külföldi gyógyszergyáraknak adják el a vérplazmát. A 24.hu értesülése szerint a hazai nagyvárosokban mûködõ német Plasma Service GmbH tulajdonában lévõ Plazmaszolgálat kft. például 2 milliárdnál is magasabb nettó bevételre tett szert, de nagyjából hasonló haszonnal dolgozik valamennyi ilyen profilú cég. A plazmadonorok szerint ebbõl a haszonból nyugodtan fizethetnének a plazmaadóknak, akik között – mint említettük – diákok, munkanélküliek, közmunkások is akadnak.
- Hirdetés -

A „magyar vérbõl” megteremthetõ üzletre Tiborcz István figyelmét is a hatalmas haszon reménye kelthette fel, gyorsan belátta, hogy érdemes a gyógyszeripari alapanyag gyûjtésével foglalkozni. Tiborcz közremûködésével megalakult a Plazma Expert Kft., amelynek ügyvezetõje – az atlatszo.hu oknyomozós portál szerint – az a Hauberl Gergely, aki igazgatósági tagja volt az Elios nevû cégnek, amely az uniós közvilágítási tenderen degeszre kereste magát. Lám’, milyen kicsit a világ, valamint nincsenek véletlenek, s persze sorolhatnánk a bölcsességeket. Ugyanis egészen a Tiborcz-közeli cég megjelenéséig a plazmadonorok a másfél órás elfoglaltságért megkapták a nagyobb összeget, a nyolc-tízezer forintot. Ám, miután a kormányrendeletben 3665 forintra csökkentették a kiutalható összeget, ezzel az összeggel is nõtt Tiborc cégének haszna. Ennek következményeként persze mindenütt csökkent a donorok száma. Az összefüggésre a hazai korrupciót árgus szemmel figyelõ Hadházy Ákos hívta fel a közvélemény figyelmét. Az LMP társelnöke szerint az államot foglyul ejtette a politika, a törvényeket ma már egy nagyon szûk kör érdekei diktálják.

A szerkesztõségünk viszont arra lett figyelmes, hogy néhány cég továbbra is magasabb összeget fizet a donoroknak, amit informátoraink szerint azért tehetnek, mert ezeknek a cégeknek a tulajdonosai „kormányközeli” pozícióban vannak, s így ellenõrzésre aligha számíthatnak. „Adjunk többet, oszt jó napot!” – tréfálkozott az egyik debreceni informátorunk, aki azt is állítja, hogy a magyarországi vérplazmagyûjtést is tönkre teheti az Emberi Erõforrás Minisztérium költségtérítést csökkentõ rendelete.

Ugyanis az osztrák határ mentén már korábban is autóbuszokkal szállították a magyarokat Bécsbe, ahol a plazma-adásért 20-25 eurót adnak alkalmanként, néhol ennél is magasabb összeget. Van, aki hetente többször megfordul, s azért külön pénz is jár, ha valaki új donorokat szervez be.

A hatalom nemcsak a rendeletalkotást veti be a „véres üzletbe”, hanem a kormányzati ellenõröket is. A Kormányzati Ellenõrzési Hivatal emberei is, ugyanis a közelmúltban „felfedezték”, hogy a nyolc évvel ezelõtt regnáló kormány idején az Országos Vérellátó Szolgálat – ahol a vérvételek miatt szintén keletkezik vérplazma – az alapanyagot piaci ár alatt adta el a Humán Bio Plazma Kft.-nek. Azt azonban az ellenõrök nem feszegették, hogy az olcsó plazmáért cserébe a cég ellátta a magyar egészségügyet a hiánycikknek számító készítményekkel. Informátoraink szerint a hazai kórházaknak elõnyös megállapodást az egészségügyi kormányzat felrúgta, s az OVSZ-nél keletkezett vérplazmára közbeszerzési eljárást hirdetett, amit véletlenül szintén egy szegedi cég kormányközeli tulajdonosa nyert meg. A vérplazmát õ is olcsóbban kapja, de cserébe nem ad gyógyszer a hazai kórházaknak, hanem extra nyereséggel külföldön értékesíti, a haszon évente legalább 400 millió forintra rúg.

Egyébként kormányzathoz közel álló körökben divat lett a „vérplazma-üzlet” nem csak Tiborcz István próbál tulajdonrészt szerezni a hazai cégekben, információk szerint a West Hungária Bau tulajdonosa, Paár Attila is beszállt az üzletbe, amit azonban a vállalkozó a 24.hu hírportálnak a leghatározottabban cáfolt. Mondván az nem az õ üzlete, s kiderült, hogy tényleg nem. Egy luxemburgi tanácsadóé, aki évtizedek óta alapítja a Paár cégeihez a külföldi stróman-cégeket. Idõközben az is tudomásunkra jutott, hogy a békéscsabai Vascular Plazma tulajdonosa a kolbászfesztivált – Orbán kedvenc rendezvényét – is birtokolja.

„A vérüzlet fontos terület, de nagyon sötét”- nyilatkozza egy neve elhallgatását kérõ orvos, aki vezetõként évtizedeket töltött el a szakmában. Amikor a kormányzat csökkentette a donorok költségtérítését, akkor – másokkal együtt – azt hitte, hogy az egész akció mögött a vérhiány csökkentésének szándéka áll. Ugyanis vérplazmát kifizetõbb adni, mint vért, ami miatt rendre vérhiány alakul ki Magyarországon. Informátorunk viszont állítja: a vitatott kormányrendelet csak a plazma-cégek hasznát növelte – új szereplõként a Tiborcz Istvánét különösen – a kormányrendelet ugyanis leginkább a piac átrendezését szolgálta. A vérhiány azonban máig nem szûnt meg, ezért ma már egyre többen úgy látják, ahogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke: az államot foglyul ejtette a politika, a törvényeket ma már egy szûk kör érdekei diktálják.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-03-19 19:58
http://corvinplaz...plazmaadas

Ezt itt a reklámjuk nem kifejezetten szkíta arcélû szereplõkkel. Már a helyszín , a negyed sem az.:|

Lenyúlják a vért az Országos Vérellátó Szolgálat elõl csupán haszonszerzés érdekében.
Aljas dolog.
4 #2 Posta Imre
- 2018-03-19 20:04
"ADD A VÉRED EGY JÓ ÜGYÉRT!"

Nagyon büszke vagyok boldogság klubunkra! A klubtalálkozónkon amikor említettem az országos véradást, és közöltem hogy életemben elõször adok vért és én is bevállalom, a többiek is rögtön igent mondtak. Persze csak azok, akiknek minden feltétel adott ehhez. Felvettem a kapcsolatot a Magyar Vöröskereszt területi vezetõjével, Dr. Sinkó Melindával, aki szívbõl örült nekünk. A helyi rádió segítségével invitáltuk az embereket a véradásra, mert minél több vérkészítményre lenne szükség. Egy ember vére három emberen tud segíteni. Ez csodálatos dolog! Január 11-én klubunk 7 fõvel, köztük a párom is megjelent a József Attila Általános Iskolában. A szükséges vizsgálatok és adminisztráció után egymás után adtuk a vért. Közben fotózkodtunk, beszélgettünk az ápolónõkkel és osztogattam a Jobb Veled a Világ szivecskét a véradóknak. Egyre oldottabb lett a hangulat és a Boldogságprogramról beszélt már mindenki. Örültünk hogy segíthettünk, közben pedig magunkkal is jót tettünk ezáltal. Ezen a délutánon Kiskunfélegyházán több mint 40 ember adta vérét egy" jó ügyért!" JOBB VELETEK A VILÁG! http://boldogsagp...-jo-ugyert

Kitüntetés a véradás támogatásáért

„Véradást támogató munkahely” emléklapot és emléktáblát kapott a várpalotai MH Bakony Harckiképzõ Központ. Az elismerést az alakulat évzáró állománygyûlésén vehették át.https://honvedele...cikk/48413
131 #3 lalapapa
- 2018-03-20 11:52
Utalatos dolog a politikkaka,, dde van kinek csak a benyalas a choccolattes kaptarban az a lenyeg,,
jonnek a javakato hozo anyagi ugyek mi van kit mit erdenel vagy ne erdekeljen az egesz,,
meg mindig a halyesirasi fossasokkal lovagol egy ket baromm vagy eppen agyba mosott huggyal, de hat
nem szamitt, ez,,
ket resz egyik jobban le mint a masik,, es
masik meg nem es kit erdekel a szegenyseg
kit mennyire nyom le milyen mellyen,,
valaki megint bovebben ki uregitette kicsi le es el is
fossantotta a betuket,,
ha mar irasi hibak es a hejes iras a kerdes akkor
itt volt es van, de nem ez lenne a lenyeg,,
gondolom tobbet maskepp rottyantanak
a szakkikakinak vissza,

Levél itthonról haza

Kedves Komám! Hallám, hogy erõst ideges vagy, mert azt hallád, hogy terrorista, agymosott, zombi, orbánbérenc, bunko fidesznyik vagyok. Hallod-e, honfitárs, én veled nem vitatkozom, a bicska sem nyílik ki a zsebemben. A te bajod, hogy hallgatsz-e a vadakat beszélõkre, hagyod-e, hogy hergeljenek, s osztán úgy belélovallod magad, hogy még az Erdélyt s a székelyt is j-vel írod. Én nem tudom, komám, jó-e ez, de ha erõst jót tesz a lelkednek, felõlem eresszed!
Nem haragszom reád, megbocsájtottam azt is, amikor bedõltél a süket dumának, hogy ha mi itt, a határon túliak, ha magyar állampolgárok leszünk, sebtében hagyunk csapot s papot, s bévonulunk hezzátok buszon, vonaton, fehér lovon, síppal, dobbal s nádi hegedûvel, s osztán mind feléljük a nyugdíjadot. Jó vicc, nem es mondom, mert nem vagy te még nyugdíjas, nem es értem, mit kellett idétlenkedj, s mit kell neked úgy félteni azt, ami nincs, de hát ez már legyen a te bajod. Én azt tudom mondani csak, mi jól megvagyunk itt, bajunk is, dolgunk is van elég, s megölne a szégyen, ha felverné a gaz a portánkat, apáink sírját, s itt hagynánk a templomot s az iskolát. Nem akarom itt a múltat hánytorgatni, de úgy tudd meg, még ma is fáj nekünk, hogy megtagadtál, de lelked rajta, s Isten segítsen, mint tököt a lejtõn, ha nem hiszel a szemednek, de hiszel a lopott fényképeknek, s ma esmenn jajveszékelsz. Megmondom az egy õszintét, én tényleg nem értelek, kicsi komám, pedig értek én a magyar szóból, még akkor es, ha te vágódeszkán klopfolod, s én lapítón potyolom a flekkennek valót, s ami neked hasábburgonya, nekem szalmapityóka.

Azt látom, hogy mostanában erõst fel vagy idegesedve, s feszt azzal bajmolódsz, hogy izengess otthonról haza: ne szavazzak, mert semmi közöm, s nem fizetem az adót. Hát ide figyelj, kedves komám! Jusson eszedbe, hogy megfizettünk mi eléggé Trianonért, száz éve fizetjük annak adóját. Nyugodjál meg, feleslegesen ne gyötrõdj, mert árt az egészségednek, s ha tényleg olyan sz@r állapotban vannak a kórházak, mint ahogy azt híreszteled, jobb lesz neked, ha elkerülöd, hogy ott kúráljanak. Szóval, inkább szedd össze magad, s gyere hozzánk, meglássad, hogy szép itt nálunk, Erdélybe’. Emmá ecce’ így igaz, s tudjad, hogy az idegek nyugtatására van elég bévált gyógymód: friss levegõ, finom borvíz, füstölt szalonna, kolbász, pityókás házi kenyér, az es bizonyított, hogy pár kupica oroszhegyi pálinka kiöli a mérget a szervezetbõl. Erõst el fogsz csodálkozni, hogy nem vagyunk se terroristák, se zombik, gerincünk is van. Nem járunk mi talpig székely gúnyába öltözve, s nem a széklábat faragjuk feszt a székely himnuszt énekelve, sült galambra várva.

Hallod-e, édes komám, ha jót akarsz magadnak, s az agyadat még nem mosták ki, sokat ne politizálj, ne bõcselkedjél, s ne is oktass minket, mert mi itten makacs székelyek vagyunk, s eddig es úgy vót, s most sem lesz másként: ha eccer is rajtunk múlik, azt csinálunk, ami nekünk jólesik. Ha választani adatott jogunk, hát választunk, s ezér’ ne mocskolj minket, hanem szavazzál te es a neked jobbikra, s mi es arra, ki nekünk jobb. S ezzel el van boronálva. Na, s még egyet mondok: ha minket megtagadsz, magadat es megtagadod, mert mi úgy tanultuk, s úgy tudjuk, s ehhez tartjuk magunkat, hogy egy az ország, egy a haza, egy a nemzet, s nem méltó magyarnak vallani magát, aki ezt elvitatja, megtagadja.

Tiszta beszéd, ugye? Azt mondom, csúfot magadból ne ûzz, s ha még izennél valamit, arra válaszolj, hallám, amit itt leírtam, megértetted-e?

Lázár Emeses_ezt-nis_ezt-nis_ezt-ni:@
4 #4 Posta Imre
- 2018-03-20 19:46
267 #5 Perle
- 2018-03-20 20:44
Ez nagyon szomorú történet volt, Imre.:|

Itt arról van szó, hogy néhány éve még nagyban folyt a szervkereskedelem Kínában. A halálra ítélt rabokból szedték ki a szerveket és üzleteltek vele.:o
http://www.dailym...-year.html
131 #6 lalapapa
- 2018-03-21 22:11
HOGY MERNEK EZEK ILYENEKET IRKALNI,,

Orbán V. Vagyona:
800-2000 milliárd forint+Svájci és offshore bankszámlák. Milliárdokat loptak el elsõsorban az EU-tól kapott közpénzbõl.. Ezek egy része Felesége, Apja, Tiborc és StrómanjaI, Mészáros L, Garancsi, Flier, Szijj L, Paár A, Barkász S, Kékessy D, Vajna, Habony, Vitézy T. nevén van. Pénzét Svájci és Hongkongi Bankokban tartja. Saját nevén van a XII.Cinege utcában egy háza, amit 2002.V-ban vásárolt 75 millióért, 183 nm, 1300 nm telken. A házat 2004.I-2005.XII. kõzõtt 90 millióért átépitették 420 nm-re. 2001-ben vásárolt Erdélyben Zetelakán egy Kastélyt, tõbbszáz ha fõlddel. 2013-ban vásárolt egy házat Felcsúton 18 M-ért, ahol Felesége és Apja házával a 3 házat egybenyitották, 7000 nm-en, és elõttûk van Lévainak 6 ha fõldje. 1993-ban a Fidesz Székház eladásából /697 M/ vásárolta Apja Bányáit. 1997-ben Felesége nevére vásárolt 8 ha szõlõt Tokajon, melyre Orbán 2001-ben 41 M ft állami támogatást adott 2001.IX. Felcsúton Felesége nevére házat vásárolt, 2677 nm-en. 2008.VIII-ban a XI.Gellérthegyen 91 nm-es lakást vett Ráhelnek, 40 M-ért. 2011-ben a mellette levõ 66 nm-es lakást is megvette Fiának, Garancsi nevére Orlay u 3. 2.emelet. 2001.IX-2010.IV. kõzõtt 38 ingatlant vásárolt Felesége nevére. 2011-ben Apja nevére vásárolta meg a Hatvanpusztai József Fõherceg Majorságát 13 ha-on, 5 Mûemlék épûlettel és Viztoronnyal. A Majorságot 2012-ben felújitották és átépitették Tõbbszáz M-ért Lévai vezetésével. Pintér S-al kõzõsen vásároltak egy Horvátországi szigetet, az Adrián. 2013-ban Apja nevére vásárolt az Alcsutdobozi Rézhegyen Õrõkpanorámás nyaralót. 2016.III. Barátja Bõjte Cs, nevére vásárolta meg a Gyergyószárhegyi Lázár Kastélyt. Tiborc nevére vásárolta: a Keszthelyi Jachtkikõtõt, Fûrdõház, Recepció, Bár 515 nm, részben állami Bankhitelbõl. A Keszthelyi kikõtõ és a Via Hotel kõzõtt 2.5 ha terûleten 175 Luxusapartmant épitenek. 165 ha fõldet Mányban, 497 M-ért, és 193 ha, 261 M-ért Bicskén.2015.I. Pálinkafõzdét vettek. 2014.XII. Seregélyesi Kastélyt. 2015.IX. A volt Postabank Székházat a József Nádor téren. Informatikai cégeket. 2015.IX. Bodajki Hochburg - Lamberg Kastélyt, 29 M-ért. 2015.XII. Turai Schossberger báró Kastélyát, 10 ha Parkkal, 98 szoba, Pálmaház, 200 M-ért. 2016.II. Városligeti Fasorban Spitz Villát, 40 szobás. 2016.X. Mahart Székház Tropicana épûletét, 2 milliárdos állami hitelbõl. 2016.XI. Komáromi ipari Parkban ingatlant, 1 milliárdért. 2016.XII. Visegrádi Kastélyszállót. 2017. Dorottya utcában és a Nagymezõ utcában Luxushotelt. Pollack Mihály téri Mélygarázst:)s_yeye

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.65 másodperc
3,406,428 egyedi látogató