Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Bayer Zsolt csapdát állított, de áldozatai csapdájába sétált bele

BelföldErrõl több zsidó-vicc jutott az eszembe és ez nem vicc. Bayer Zsolt cikksorozata miatt borította a bilit a menekülteken segítõ, sorossággal vádolt Migration Aid. Egy furcsa orosz-brit-talán izraeli férfi akart a szervezet vezetõjével minden áron találkozót. Gyanakodtak, de kétszer elmentek és rögzítették a beszélgetést hangban és képben. Az illetõ személyre gyanakodtak, hogy valamelyik titkosszolgálat embere lehet, aki mindent meg akart tudni a hazai civilekrõl, valamint furcsa módon tüntetésekre, illegális tevékenységekre biztatta õket. Aztán egyszer csak megjelent Bayer Zsolt cikksorozata minderrõl. Élõben közvetítjük a sajtótájékoztatót.

A Facebookon jelentette be a Migration Aid nevû, menekültek ellátását segítõ szervezet, hogy rendkívüli sajtótájékoztatót tart szerda délelõtt. Ennek oka az, hogy az elmúlt napokban szerintük a kormányközeli média a lejáratásukba kezdett, és a kampány központi témájává váltak (a Magyar Idõk és Bayer Zsolt nagy sorosozásba kezdett egy hangfelvétel alapján, ld. lejjebb az Elõzmények alcím alatti részt). Hozzátették:

Eddig csendben maradtunk és vártunk, hogy a fideszes vezérkar kirakja az asztalra minden kártyáját. Ma mi következünk.

Siewert András, a szervezet operatív igazgatója ezért 11 órától a közlemény szerint kirobbantja „az utóbbi idõk legsúlyosabb belpolitikai botrányát”.

A VIDEÓ ÉLÕBEN ITT:

Siewert a következõket mondta el 11-tõl:

Plüssállatok elõtt arról beszélt, hogy tûkön ülve várták a cikkeket, mivel érezték, hogy a Bayer anyagában említett, nevét nem vállaló oknyomozó forrás gyanús. Azonban nemcsak Bayer embere készített a Siewerttel való találkozókon hang-, sõt fényképfelvételeket. Az is felvetõdött, hogy külföldi titkosszolgálat beszervezési kísérlete lehet az egész, ezért a magyar hatóságoknak is átadták az anyagot.
HIRDETÉS

2017. december 19-én kezdõdött az egész, egy bizonyos Grigorij Alekszandrov írt nekik, kérte, hogy egy angol fintech cégnek segítsenek menekültek azonosításában. Utánanéztek a cégnek, de nem lelték nyomát sehol. Két nap múlva jött még egy mail, Siewert erre válaszolt már. Egy bécsi találkozóra hívta meg az angliai férfi Siewertet, felajánlva a költségek megtérítését. Január 9-én találkoztak, ezt titokban mindkét fél rögzítette, Siewerték jobb minõségben, mint Bayerék. A válaszokkal elõre felkészültek, kvázi csapdát állítottak a csapdaállítóknak.

Ez a bizonyos Alekszandrov (aki három e-mailben háromféleképp írta le a nevét) erõs izraeli akcentussal beszélt, egy idõ után kérdezgette, hogy vannak-e civil szervezetekkel és ellenzéki pártokkal kapcsolataik, tudnak-e tüntetéseket szervezni, illegális dolgokat véghezvinni. Másnap már kapták az újabb üzenetet, de konkrétumokról még mindig nem írtak nekik.
Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Grigorij Alekszandrov és a vele lévõ nõ képe Siewert András kezében. (Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu)

Február 12-én ismét találkoztak Bécsben (egy nõ is jelen volt Alekszandrov mellett), ahol kaptak egy prospektust arról, hogyan kéne biometrikus adatokból adatbázist építeni. Kérdezték, van-e saját adatbázisuk, erre azt mondta Siewert, van, de személyes adatok nélkül. Megmutatta a sajtónak is, táblázatban vezették a menekült családok ruhaméreteit, hogy az adományokat hatékonyan el tudják osztani. Be akarta magát Alekszandrov úr juttatni a tranzitzónába, de mondták neki, hogy az rendõrségi mûveleti terület, ott nem építhet adatbázist. Ezután lassan csend lett, majd március 19-én megjelent Bayer cikke.
Elõzmények: Bayer Zsolt nekiront a „Soros-hálózatnak”

A Magyar Idõk kezdett ugyanis lehozni egy Bayer Zsolt publicista nevével kitett cikksorozatot, aminek eddig két része élesedett. Az elsõben Bayer gyakorlatilag a kormány szemüvegén keresztül mutatja be a migránspártinak, Soros-pénzbõl élõnek, tagjai között bûnözõkkel mûködõnek a szervezetet. A cikk egyetlen hírértéke, hogy egy magát meg nem nevezõ oknyomozó újságíró (ez elég szokatlan dolog a szakmában) beszélgetett Siewerttel, és ezt rögzítette is.
HIRDETÉS

Ennek során derült ki az, hogy Soros György politikai és pénzügyi befolyását akarja kiterjeszteni Magyarországon, hogy a szervezet adatbázist épített a tranzitzónában a menekültek adataiból, végül azt részletezi (és ebben semmi meglepõ vagy illegális nincs), hogy a Migration Aid kapcsolatban áll más magyarországi és külföldi civil szervezetekkel, azaz NGO-kkal.

A második részben azt emlegeti fel a cikk, hogy az Orbán-barát izraeli kormányhoz közel álló Jerusalem Post egy hangfelvételén Dénes Balázs, a Civil Liberties Union for Europe vezetõje arról beszél, hogy német cégeken keresztül nyomást gyakorolhatna a német kormány Budapestre. A cikkben Tracie Ahern, a Soros Fund Management tõkealap korábbi pénzügyi vezetõje beszél arról, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványt Soros politikai véleménye érvényre juttatására használja. Ahern elmondja még, hogy Soros dollármilliárdokat költött eddig Magyarországon, ahol kétezer fõ szolgálja õt.
A kormány úgy tûnik, nem hallgatta a sajtótájékoztatót

Ugyanis elképesztõ mennyiségû, az eseményen elmagyarázott és cáfolt dolgot ír közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Szó szerint közöljük, a propaganda iskolapéldája: “Amit a Migration Aid képviselõje ma elõadott, az egy szánalmas magyarázkodás. Továbbra sem kaptunk választ arra, hogy építenek-e illegális adatbázist a tranzitzónában, és ha igen, akkor milyen céllal. A Migration Aid egy Soros által kitartott szervezet, melynek célja a bevándorlás szervezése. Soros emberei most egyszerre több fronton is lebuktak. Hiába csípnek, rúgnak és harapnak, ami az elmúlt napokban nyilvánosságra került, az csak erõsíti a véleményünket: a Soros szervezetek mûködését be kell tiltani, a bevándorlással foglalkozó szervezetek mûködését állami engedélyhez kell kötni, az errõl szóló STOP Soros törvénycsomagot a választás után az Országgyûlésben azonnal el kell fogadni.”
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-03-22 13:06
- soros terv nincs is - mondta karácsonyi gergely , akit a soros tervelt ki .
Akkor hogy lehetne soros hálózat !?
Lehet , hogy soros sincs ! ( csak mi olyan hülyék vagyunk. . . ! )
Aki nem érti , majd kilövik a szemét !
238 #2 bivaly
- 2018-03-22 20:41
A "Cég" állított csapdát, mind a kettõnek, nem tûnik fel bogárkáim ? Költõi kérdés csak. Volt.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
3,397,724 egyedi látogató