Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Morvai Krisztina: az ellenzéki összefogással célozza meg újra a hatalmat a 'Gyurcsány-banda'

BelföldMorvai a zsidó köpõ-nyeget vált, illetve menti, ami menthetõ a saját részére, és a fostalicsak ostoba "jóbikos ratyikálisokat" húzza a fidesz zsidajok felé. Emlékeztek még? 2009-ben írtam, hogy orbánnal 4 órás beszélgetése volt, de ez már történelem. Az egykori radikális párt útvesztésérõl, az április 8-i választás jelentõségérõl és arról is beszélt Morvai Krisztina a 888.hu-nak adott rendhagyó interjújában, hogy mi az, amit nem lehet szó nélkül hagyni.

A ma már független Európai Parlamenti képviselõnek elmondása szerint az volt eredetileg szimpatikus az akkori radikális pártban, hogy meggyõzõdése szerint a párt korábbi, 2009-es európai parlamenti programja foglalja össze azokat az értékeket és elveket, amelyeknek õ maga is kialakítója volt, s amelyek számára rokonszenvesek és fontosak. A két fõ pillér a „Magyarország a magyaroké!” és a „Pénz- és profitközpontú gondolkodás helyett emberközpontú és közösségközpontú döntéshozatal!” volt.

Morvai Krisztina úgy gondolta, hogy szükséges egy még határozottabb nemzeti kiállás a magyar föld védelme, a kisgazdák, kisvállalkozók, munkavállalók érdekeinek védelme mellett.

Megtapasztalva a balliberális oldal 2002 és 2008 közötti kirívó súlyú emberi jogi jogsértéseit, amelynek csúcspontja 2006 õsze volt, úgy gondoltam, hogy meg kell akadályozni, hogy ezek az erõk bármikor is visszatérjenek Magyarországon a hatalomba. Megemlíteném még célként az elszakított területen élõ magyarok jogainak és érdekeinek hatékonyabb és határozottabb védelmét. Úgy érzem, hogy ebbõl a programból Magyarország sok mindent megvalósított mára – mondta a politikus.

Morvai Krisztina a portálon olvasható beszélgetés során elmondta, hogy soha nem volt és nem is lesz semmilyen párt tagja. Kifejezetten független személyiségnek tartja magát, nem tudja alávetni magát a pártfegyelemnek vagy pártinstrukcióknak. Most is örül annak, hogy a Jobbikkal kötött megállapodás alapján kizárólag saját lelkiismeretének van alárendelve képviselõi munkája során.

A politikus-asszony számára igen nagy rejtély, hogy mi is történt a Jobbikkal.

Visszaemlékezése szerint körülbelül 2012-13-ig volt ráhatása a párt politikájának és tevékenységének alakulására. Már ekkor is azt tapasztalta, hogy a Jobbik lemond azokról a tervekrõl, amelyek annyira fontosak és ígéretesek voltak számára 2009-ben. Ide tartozott például helyi termelõi piacok szervezése országszerte, a magyar föld fokozott védelme, a magyar kisvállalkozók erõsítése helyi szinten – és általában a „globalizáció helyett lokalizáció” elvének megfelelõen a helyi közösségek szervezése és erõsítése, a Jobbik mozgalmi jellegének megfelelõen. A nagy tervek közé tartozott még a kiszolgáltatott munkajogi helyzetben lévõ munkavállalók jogi segítségének megszervezése és számos hasonló fontos dolog.

– Ezekben az években már rendszeresen olyanokat hallottam, hogy: „ezek nem egy politikai párt feladatai…” 2014-tõl aztán semmiféle kapcsolatom nem maradt a párttal, Vona Gáborral gyakorlatilag semmiféle érdemi beszélgetésre nem volt lehetõségem, de másokkal sem a vezetõk közül. Egyre nyomasztóbbá vált számomra, hogy a párt irányvonalát nincs lehetõségem befolyásolni, ugyanakkor mindenki a Jobbikkal azonosít, és ezért személy szerint is felelõsséget kell éreznem az egyre furcsábban alakuló helyzetért. Ez mostanra csúcsosodott ki, különösen a hódmezõvásárhelyi választás után – tette hozzá Morvai Krisztina.

A Jobbik hátán jutnának vissza a hatalomba a gyurcsányista banda képviselõi – hangsúlyozta Morvai Krisztina
Fotós: MTI

– Mint ismeretes – folytatta az EP-képviselõ – a Jobbik által felkarolt Márki-Zay Péter kampányát a Jobbik pénzébõl és munkájával támogatták. Az egész dolog a Jobbik ötlete volt. A gyõzelmet követõen „hálából” a megválasztott polgármester azonnal egy szocialista alpolgármestert választott, majd ellátogatott – nem Toroczkai László ásotthalmi polgármesterhez, aki ugyanabban a megyében van, hanem – Botka Lászlóhoz, a szegedi szocialista polgármesterhez és ünnepélyesen átvette tõle az Európai Unió zászlaját – emlékeztetett a február 25-ét követõ eseményekre Morvai Krisztina.
Ezért lelkesedik Heller Ágnes a Jobbikért

A politikus biztos benne, hogy országos szinten ugyanez lehet a helyzet. Összefogás a baloldali pártokkal (nyíltan vagy titokban), majd pedig annak elviselése, hogy az egykori szemkilövetõ csapat teljes mértékben háttérbe szorítja a Jobbikot.

– Erõsen az az érzésem, hogy Gyurcsány és bandája (a mai MSZP és DK) a Jobbik hátán akar visszakerülni a hatalomba

– hangsúlyozta Morvai Krisztina, aki szerint ennek az elképzelésnek köszönhetõ például Heller Ágnes és más, hasonló személyiségek hirtelen lelkesedése a Jobbikért.

Elmondása szerint ezt már õ nem tudja elviselni.

– A Jobbik honlapjain és Facebook-oldalain nyíltan arra biztatja a választóit, hogy a www.kireszavazzunk.hu oldalon található információknak megfelelõen a „legesélyesebb ellenzéki jelöltre” szavazzanak. Ez magyarra lefordítva annyit jelent, hogy adott esetben a jobbikos érzelmû választópolgárt arra kérik és biztatják, hogy szavazzon a DK-MSZP jelöltjére – hívta fel a figyelmet a politikus.

– Ezt az árulást nem tudom szó nélkül hagyni – tette hozzá.

– Ne vegye senki rossz néven, de azt, hogy kire szavazok, magánügynek tekintem. Szerintem nem túl nehéz kitalálni

– mondta kissé sejtelmesen, de határozottan a 888.hu-nak Morvai KrisztinaMorvai Krisztina szerint a Jobbik feladta korábbi értékrendjét

Morvai Krisztina az interjúban beszélt az április 8-i választás tétjérõl is.

Elmondta, azt, hogy az ember melyik magyarországi pártot látja „a legkorruptabbnak és legbotrányosabbnak”, attól függ, hogy melyik tévécsatornát nézi, és mely újságokat olvassa. Ebben a témakörben a legfontosabb feladatnak így, néhány nappal a sorsdöntõ választás elõtt azt tartja, hogy a választópolgár a híreket követõ megdöbbenése után feltegye magának a következõ kérdést:

még ha igazak is ezek a vádak és botrányok, az adott párt alkalmas-e arra, hogy az országot és a nemzetet vezesse, irányítsa itthon, az Európai Unióban és a világban?

Követelni kell a korrupciós és botrányos helyzetek és ügyek kivizsgálását és korrigálását, és a jövõre nézve a pártok megtisztulását.

– Ugyanakkor még egyszer hangsúlyozom: most, a sorsdöntõ választás elõtt arra kell tudnunk válaszolni, hogy mely párt alkalmas az ország vezetésére – mondta Morvai Krisztina, aki hozzátette, hogy

ezt tartja a fontosabb szempontnak, nem annak patikamérlegelését, hogy melyik pártnak van több korrupciós vagy egyéb botrányos ügye.

A teljes interjú elérhetõ a 888.hu-ra kattintva.
Link

Hozzászólások

131 #1 lalapapa
- 2018-03-30 13:41
morvai is jol el van a liba combok korul, meg hat finom husveti sonka es gondolom hozza kemeny tojas es torma
hazi kenyer, csak az kerulhet a szinpadra
ki jo szinesz es tehetseges is tud lenni,
errol van szo,
en maradok favago meg lovasz,
:):(
en is most majd tanulok szinmuveszetibe jarok majd
https://www.faceb...mp;theater
kezdek csasztuskat is jarni,
tanulom a derek hajlittast is,
s_pia
159 #2 vanyusha
- 2018-04-01 13:26
Re:lalapapa
Ma fia i já nok! Noe k.
SOLUS CHRIS[bcolor=#ff6600]TUS[/bcolor] ke aber,
Wind Of Change-Ein frischer Wind, Ber ni ke. a pók ól ajtó balra a második?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
3,400,168 egyedi látogató