Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Simicskó átírta a kegyelet szabályait, gyászos rendelet

BelföldAzon nevetek, hogy a sok idióta hülyézi ezt a senkiházit, aki már pontosan tudja, hogy háború és sok halott lesz. Beony! A kegyeleti gondoskodásról és az ahhoz kapcsolódó egyes szociális feladatokról szóló HM rendeletet a tárcavezetõ kiegészítette, módosította.

A minõsítésre jogosult parancsnok és a honvédelmi szervezetek vezetõje honvéd, közalkalmazott és kormánytisztviselõ elhalálozása esetén temetéskor és évfordulós koszorúzások alkalmával koszorút és sírcsokrot vásárolhat, illetve az intézkedésre jogosult közeli hozzátartozó részére gyásztáviratot küldhet.

A jövõben nem temethetõ el katonai tiszteletadással az a honvéd vagy nyugdíjas katona, aki öngyilkos lett, vagy halálát önhibája (ittas vagy bódult állapota) okozta.

Az ettõl való eltérést különös méltánylást érdemlõ esetben, figyelemmel az elhunyt pályafutása során kifejtett érdemeire, valamint a haláleset körülményeire, a Honvéd Vezérkar fõnöke engedélyezheti.

A jövõbe temetõn belüli szolgáltatásnak minõsül: az elhunyt hûtése, ravatalozása, a temetõben jármûvön történõ szállítása, a hamvak szórása, az urna elhelyezése, a sírásás, a sírhelynyitás, a sírba helyezés és a visszahantolás. A „Hõsi halottá” nyilvánítottnál – ha a temetõt felszámolják, vagy a környezet már méltatlan az elhunythoz – ilyen költség az exhumálás és az újratemetés is.

A módosított rendelet a temetési kellékek közé sorolja a koporsót, a szemfedelet, a fejfát, költségként ismeri el az elhunyt temetésre történõ elõkészítését, búcsúztatását.
A halottakat kategóriákba sorolják

Temetésük költségeit a Honvédség viseli eltérõ módon úgy, hogy a közszolgálati tisztviselõk illetményalapját felszorozzák, „Hõsi halottnál” (tizenöttel), a „Magyar Honvédség halottjánál” (hússzal) a „Katonai szolgálat halottjánál” (héttel). A „Hõsi halottá” és a „Magyar Honvédség halottjává” nyilvánítottak emlékmûvének, emléktáblájának, sírjelének, síremlékének költségeit is különbözõ szorzók szerint kell számolni az új rendelet szerint.

Számla kell a költségek elszámolásához az elhunyt holttestének, hamvainak belföldön, a temetõn kívüli szállításáról. Ez érvényes a külföldön szolgálat közben elhunyt honvéd hazaszállítására is.

A „Hõsi halottak” sírhelyét, urnafülkéjét és a temetési helye feletti rendelkezési jogot határozatlan idõre kell megváltani, meghosszabbítani. A „Magyar Honvédség halottjává” vagy a „Katonai szolgálat halottjává” nyilvánított elhunyt temetési helye feletti rendelkezési jog egyszer, legfeljebb 25 évre váltható meg. Ettõl csak akkor lehet eltérni, ha a temetõt üzemeltetõ önkormányzat rendeletében a 25 évnél hosszabb egyszeri megváltási idõt ír elõ.

Bizonyos szabályok mentén a „Közszolgálat halottjává” és a „Honvédelmi szervezet saját halottjává” nyilvánítottnál is átvállalható a kegyeleti költség, de nem kerülhet e kategóriába, aki öngyilkos lett, vagy halálát önhibája (ittas vagy bódult állapota) okozta. Õ csak különös méltánylást érdemlõ esetben – figyelemmel pályafutására, érdemeire, a haláleset körülményeire – nyilvánítható a „Honvédelmi szervezet saját halottjává”, illetve a „Közszolgálat halottjává”.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-09-29 13:36
https://www.youtu...ar1ztOGq2U
A zév háza egy betonbunker a ködös Albionban. Persze Dávid építette Góliátnak.
19 #2 tudatlanka
- 2015-09-29 16:24
" Ez érvényes a külföldön szolgálat közben elhunyt honvéd hazaszállítására is."
És õ milyen besorolású szorzót kap?
vagy tán magyar embernek nem véletlen a magyar hazát kéne-e védeni?
75 #3 talpi
- 2015-09-29 20:03
Egy biztos, ez a szerencsétlen nem magától találta ezt ki. Halkan kérdem, " mi számít honvédelemnek" ezeknek a repertoárjában? Mert ha "külszolgálaton" makkan meg akkor nem igazán "honvédõ", ha itthon, úgy, hogy közben a nemzet elégedetlen tagjait gyakkolja és lyukra fut közben, akkor sem. Ugyanis, akkor pont, hogy a fenn álló, illegitím hatalmi elitt/?/ seggét védve, nehogy már, "hõsi" élegyen a halála. Egy biztos, aki a sajátjait gyilkolássza, csupán azért, mert a hatalom ezt számára elrendeli, az nem hogy hõsi, de inkáb Hazaáruló. Ugyan úgy mint azok, akik a jelen hatalmi elitt, vagy az azokat támogató zsidó és egyébb segeket nyalják. Még ha csak annyira is, hogy helyel-közzel, de egyet értenek velük, éas mélyen kussolnak, mert jelen érdekük ezt kívánja. Azt azért megjegyzem, hogy akik "kollaborálnak ezekkel, a MAGyar föld nem fogja testüket befedni, mert szentelt föld ezeket nem takarhatja. Majd a kóbor kutyák széthordják, varjú is lesz bõven, de a szarka is szereti csipegetni az ilyeneket.
Simicskó, Te legalább akkora hülye vagy, mint a MOGY-on jeleskedõ "díszmagyarok.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
3,405,245 egyedi látogató