Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Feltételezett vegyi támadást követtek el Dúma ellen

BelföldDuma (innen a dumálni, szövegelni a levegõbe, fecsegni, csacsogni, gügyögve gagyogni...) az orosz parlament. Persze feltételezve. Angliában feltételezett vegyi mérgezést hever ki a kettõs ügynök és lánya, itt meg Iprittel tételeznek fel egy parlament elleni zsidóirtást! :-)) Legalább negyven ember halt fulladásos halált a Damaszkusz melletti Kelet-Gúta térség legnagyobb városa, Dúma ellen végrehajtott vegyi támadás következtében – állította szombati jelentésében az al-Dzsazíra pánarab televíziós hírcsatorna, nem tudni azonban, hogy a harcoló felek közül melyik vetette be a mérges klórgázt, az állami média pedig a vegyi támadás tényét is tagadja.

A szíriai lázadók utolsó erõdítményeként szolgáló városban a Fehérsisakosok (White Helmets) nevû híres szíriai mentõcsapat tagjai segédkeznek a mérgezést szenvedett túlélõk ellátásban.

Dúma, Szíria. (MTI/EPA/Mohamed Badra)

A csapat tagjai holttestek fotóit mutatták a sajtónak, az áldozatok között sok gyermek is van. A Fehérsisakosok szerint civil lakosok százai szenvedtek mérgezést a vegyi támadás következtében, egy helyi önkéntes orvos elmondta, hogy csaknem ezer ember légzési nehézségekkel küszködik. A halottak száma emelkedhet – tette hozzá.

A SANA szíriai hírügynökség jelentése szerint nem is történt vegyi támadás, e forrás szerint az errõl szóló hírek a lázadók által terjesztett „koholmányok”, melyek célja megállítani a kormányerõk nyomulását. Pénteken több nap után elõször ismét összecsapások voltak Dúma térségében. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelõ Központja (OSDH) nevû emigráns aktivista szervezet szerint a szíriai légierõ – orosz támogatással – mintegy negyven csapást mért a városra és környékére, ennek következtében 27 ember, köztük öt gyerek életét vesztette, többtucatnyian megsebesültek.

A szíriai állami televízió megerõsítette, hogy „megtorló csapásokat” mértek a lázadókra, mert õk elõzõleg rakétával támadták meg a fõváros több kerületét, és megöltek két lakost. Szombaton a szíriai orosz békéltetõközpont parancsnoka közölte, hogy a Dzsejs al-Iszlám iszlamista lázadószervezet újraindította hadmûveleteit a szíriai kormányerõk ellen, miután új vezetõk vették át a hatalmat benne.

Az USA aggodalmának adott hangot

Az amerikai külügyminisztérium riasztónak nevezte szombat éjjel kiadott közleményében a szíriai Dúma városa ellen elkövetett feltételezett vegyi támadást. A tárca közleményében hangsúlyozták: ha bebizonyosodik, hogy a Damaszkusz melletti Kelet-Gúta legnagyobb városában, Dúmában azért haltak fulladásos halált mintegy negyvenen, mert a város ellen valóban vegyifegyver-támadást követtek el, akkor erre a nemzetközi közösségnek választ kell adnia.
Link

Hozzászólások

80 #1 monguzking
- 2018-04-08 10:57
Legyen msr haboru..
30 #2 osmagyar
- 2018-04-08 11:44
Akkor jöhet a gleiwitzi rádióadó elleni támadás, meg Kassa bombázása. A fenébe, az már volt! Legyen tömegpusztító fegyver birtoklása. Az is volt! Akkor legyen inkább vegyi fegyveres támadás. Ez az! - Valahogy így képzelem a falsflag hadmûvelet elõtti megbeszélést.
80 #3 monguzking
- 2018-04-08 14:28
Kozvetlenul nem lehet tamadni megszallo amerikai csapatokat de viszont akkar asszad ellenes partizan csapatokat is fellehet fegyverezni jo amcsi,izraeli fegyverzettel s azzal tamadni bazisokat s katonai konvojokat..
267 #4 Perle
- 2018-04-10 20:26
Annyira feltételezett volt ez is, mint Szkripálék mérgezése. Az nem jött be háborús indokként, ezért bedobták a köztudatba azt az esetet is Szír orvosok nem találtak az áldozatoknál mérgezésre utaló jeleket.
249 #5 Bazalt
- 2018-04-10 22:02
@Csaba
Már csak 1-et kell aludni.
Holnap reggel háború, délre, meg csönd és béke.
2 #6 gerry
- 2018-04-11 14:54
A Trump Tower be van biztosítva ... az aranyfelületek már kopottak, a 2-3000 dolláros öltönyök, ha elfüstölnek, akkor a Biztosító kifizeti - mindenki jól jár én meg mostanában amúgy se akartam ott vásárolni...
https://www.googl...mp;bih=985 - de mintha nem mindenki szeretné:
thedailyhaze.com/wp-content/uploads/2016/11/Fuck-Donald-Trump-Thousands-of-protesters-march-to-Trump-Tower.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.60 másodperc
3,398,232 egyedi látogató