Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Inkább lehangoló, mint veszélyes

Belföld"Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Én már szart érek?!" Kibaxott zsidók, hát már az is baj, ha csak csendben lesztek kifingatva? Ja, nem a "pártok" okán, azok csak a bealtatás. Érdekes cikkben elemezte a választási eredményeket a Szombat online változatában Gadó János. A szerzõ elemzésében abból indul ki, hogy a Fidesz és a Jobbik szinte teljesen elfoglalja a magyar parlamentet. „A két nacionalista, jobboldali párt együtt birtokolja a parlamenti mandátumok majd háromnegyedét.”

Mindez komoly aggodalomra adhatna okot a zsidóknak – írja, „de a zsidókra ma vadászati tilalom van érvényben Magyarországon (kivéve Soros Györgyöt), csakúgy, mint a többi nacionalista szellemû közép-kelet-európai országban. Így a helyzet sokkal inkább lehangoló, mint amennyire veszélyes.”

Gadó szerint döntõ különbség, hogy nem 1933-at írunk, hanem 2018-at. „A jobboldal a zsidó kártyát ma egészen másként használja: míg a kozmopolita szellemet ellenségnek nyilvánítja, a zsidó vallási/nemzeti álláspontot, mint rokont, látványosan támogatja. Jól példázza ezt a zsidó felekezeteknek nyújtott nagyvonalú anyagi támogatás és az izraeli Likud-párttal ápolt látványos jó viszony.”

Gadó arra a kettõsségre is rámutat, hogy miközben a baloldal vidéken gyakorlatilag megszûnt, a fõvárosban megerõsödött, és a választókerületek kétharmadában gyõzött. „Szinte Budapest az egyetlen hely az országban, ahol a Fidesz hangján kívül más hangok is hallatszanak, ahol a félelmekre építõ, sérelmi politikát folytató, autoriter szellemiség nem egyeduralkodó.” – állapítja meg.

Ezzel szerinte „helyreállt a modern kori magyar történelem konszolidáltabb idõszakait jellemzõ felállás: az autokrácia és demokrácia határvidékén egyensúlyozó hatalom szilárdan kezében tartja a gyeplõt a politika terén, míg vele szemben a kritikai szellem erõs pozíciókkal rendelkezik a fõvárosi sajtóban, a kultúra és a társadalomtudományok terén. Progresszív Budapest az (ó)konzevatív vidékkel szemben.”

Gadó úgy látja, hogy „Magyarországon csatát vesztett a progresszív szellem, de a mostani felállásban a retrográd hatalom egyben a progresszív antiszemita szellem meggyökerezését is hátráltatja.”

A teljes cikk a Szombat honlapján olvasható el.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-04-11 20:39
Róna Péter: A választások nyomán Európában most egy jobboldali diktatúra legitim bástyája jön létre

A globális terjesztésû brit Financial Times nevû napilap budapesti keltezésû tudósításában arról ír, hogy Magyarországon a liberálisokat megrémisztették a vasárnapi választások eredményei, mert azzal még inkább Orbán Viktor miniszterelnök kezében összpontosul a hatalom és növeli a feszültséget Brüsszel és a közép-európai nemzetek között a migráció és az Európai Unió jövõje terén. A cikk idézi az EBESZ-t, amely szerint a kormány megfélemlítõ és idegengyûlölõ retorikát alkalmazott a kampány alatt. Róna Péter, az Oxford Egyetem tanára kijelentette a lapnak, a hatalmas arányú gyõzelemmel Európában most egy jobboldali diktatúra legitim bástyája jön létre. A cikk végén egy névtelenül nyilatkozó, a Financial Times szerint fontos pozíciójú üzletembert idéz, aki szerint „Ez a kormány megmérgezi az ország lelkét”, hozzátéve,nem tudja, hány évtizedre lesz szükség ennek megfordítására”.http://lovasistva...jon-letre/
5 #2 kincses
- 2018-04-11 21:46
Ühüm.London meg Párizs meg New York pedig (Lassan Moszkva egészen lemarad) a baloldali véleményterror hatalmas várai (mit nekünk Bástya (elvtárs), Brüsszel most zárkózik fel...Eltelt lassan kétszázötven év. Miért nem értik, hogy NEM KELLENEK? Annyira nem, hogy inkább bármi más, pld fidesz...
238 #3 bivaly
- 2018-04-12 05:38
Még politikailag bájosnak is nevezném Gadó elvtárs ( és üldözött ), megnyilvánulását, ha nem éltem volna sok évtizedet közöttük. Ezeknek a zsidóknak minden baj, ha õk az isten az is baj, ha nem õk az isten, az is baj. Akkor is antiszemiták vagyunk, ha minden utca sarokra zsinagógát építünk, meg dávid csillagot minden közintézményre. Antiszemitizmusunk pont ebben nyilvánul meg, mondját ezt õk.
Elmetek ti Gadó abba a jó kurva anyátokba ! Miért ? Mert akkora itt a látens zsidó "üldözés", hogy te ezt leírhatod, megjelentetheted, nincs a pénzen és kapcsolatokon keresztül megszerezhetõ státuszok egyike sem, a parkõrtõl a miniszterelnökig, ahol ne ti lennétek az élen. Micsoda véletlen, a "mûvészetek palotái" veletek vannak tele. Ti mondjátok meg, melyik barom firkálmánya az irodalom csúcsa, a költészet netovábbja, mint a képzõmûvészetek is az általatok patronált tehetségtelen festékdobálókkal vannak tele, és õsemberi színvonalú , dilettáns, amorf köveket szobornak aposztrofáló senkikkel. Egy ember élet kevés ahhoz, hogy összeírja, lajsromba vegye, az évezredes aljasságaitokat, az emberiség ellen elkövetett bûneiteket, ami csak szerintetek nem létezik, különben meg a legnagyobb jótett a világgal. Ti állandóan hazudtok, még önmagatoknak is, de ez legyen a ti gondotok.
809 #4 megmondhatom-e
- 2018-04-12 09:14
- én - a magyar nép zsidószeretete , szennytolarenciája jeléül engedélyezném a sárga csillag viselését .Kötelezõvé is tenném , hogy a büdös zsidók messzirõl felismerve egymást ölelkezhessenek úton útfélen , ünnepelve a goyokon aratott gyõzelmüket.

Minden magyarnak pedig a nemzeti sz szalag viselését javasolnám.

Én engedélyezném a népeknek a demokráciát , a szabadságot!

Én - zsidók ! liberális lennék , nem soviniszta!
Fajgyûlölõ!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.46 másodperc
3,398,700 egyedi látogató