Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hivatalosan is vezetõ valuta lehet a kínai jüan

KülföldNa, ez gyorsan ment! Még két tenorattak és világvaluta lesz, oszt még egy és a rúbel és a rúpia is kóhnvertibilizálódik. Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetõje támogatja, hogy a kínai jüan bekerüljön a valutaalap valutakosarába (SDR) a világ többi vezetõ valutája mellé, mert a kínai valuta megfelel az összes ehhez szükséges feltételnek.
Christine Lagarde errõl szóló közleménye leszögezte, hogy a végsõ döntést az IMF igazgatótanácsa hozza meg november 30-án.

Az IMF különleges lehívási jogok (SDR) nevet viselõ valutakosara a nemzetközi szervezet tagjainak tartalék- és hitelezési eszköze. A kosár a legjelentõsebb nemzetközileg használt valutákat egyesíti, a dollár, az euró, a japán jen és az angol font tartozik bele, súlyuk szerint ebben a sorrendben. A valuták súlyát az IMF ötévente vizsgálja felül, a következõ ilyen felülvizsgálat idén esedékes.

Elemzõk szerint a jüan valutakosárba kerülésével az SDR jóval reprezentatívabbá válna, az elmúlt években ugyanis a kínai valuta a nemzetközi kereskedelmi elszámolásokban a hatodik leggyakrabban használt pénzzé lépett elõ. A lépés, a kínai kormány terveivel összhangban, a jüan nemzetközivé tételének felgyorsítását is segítené. Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-11-15 14:53
Dömpingáron ömlik a kínai acél Európába

A kínai gazdaság lassul, ennek egyik következménye, hogy most dömpingáron ömlik a kínai acél Európába. Az elsõ kilenc hónapban majdnem harminc százalékkal növekedett a kínai acélexport, és mivel a kínai gazdaság most nem veszi fel az irdatlan mennyiségû terméket, a gyártók nyomott áron Európában próbálják értékesíteni. A hajók a sokszor az államilag is támogatott kínai acéltermékekkel megrakodva úgy indulnak el a messzi országból, hogy még nincs is rá konkrét vevõ.
http://www.hirado...cskozasat/
162 #2 fapipa
- 2015-11-15 16:05
nagyon kell az acél a harckocsikhoz, meg a hadihajókhoz ......
4 #3 Posta Imre
- 2015-11-15 16:26
Finnek 50 ezer aláírást gyûjtve referendumot akarnak a jewrozónából kilépésre.
http://sputniknew...tures.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.42 másodperc
4,460,667 egyedi látogató