Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szerencsepatkók

GondolatokNem is egy, kettõ, de lót még nem találtam hozzá. Lehet még Szodomában gomorázgat. Na mindegy, az, hogy eddig nem leltem ilyen vasakat (na jó, egy már évekkel ezelõtt megkerült és a kapumon díszeleg, bár az asszonynak nem tetszik, mondjuk nekem se, de talán elriasztja a gonosz szellemeket), csak lõszereket és római kori, no meg bronzkori cserepeket, az azért jelenthet valamit. De mit?

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-04-14 18:20
- Imre - ez a lelet azt (is) jelentheti , hogy azok a vasak , már egy ideje ott lehettek.( ha ott lelted) Ha még soha nem találkoztál rossz szellemekkel a környéken , akkor joggal várhatod , hogy ezután sem fognak oda merészkedni.
Ebben az esetben - ha nem is nyújtanak különösen felemelõ vizuális élményt - akaszd ki õket a kapura , a másik mellé .
(az asszony véleményével ne törõdj , csak nem szúr szemet egy soros civilnek , hogy a patriarchális társadalom híve vagy és nálad , otthon te mondod meg a "tuti"-t . Ha nem keretezed kirívóan gyémántokkal , a zsidóknak fel se tûnik . ezek csak arra gerjednek )

Ha viszont 'kóborolnak' arrafelé gonosz démonok , akkor nincs értelme õrizgetni a vasdarabot.

( a méhbe ne vidd , azt mondta egy 'méhes' ismerõsöm , már azt is a zsidók "kontrollálják" - még a sz@rt is - abba is bele ütik a tokmány orrukat )

Remélem hasznos útbaigazítást adtam!
116 #2 livia
- 2018-04-14 19:16
Szia Imre! Állítólag a patkó fordítva álljon, azért, hogy a szerencse ott ragadjon. No, jó, mivel nekem is van, valaki rám szólt, hogy rosszul áll. Tehát nyitva legyen a szerencsének, az a fontos. Ne hulljon ki belõle!
116 #3 livia
- 2018-04-14 19:19
Ja! Sok szerencsét kívánok!
4 #4 Posta Imre
- 2018-04-15 10:23
Oroszul a "patkó" = patko(va), mert ugye ott is "kova"-csolták és a "pat"-ára.

Livia, a legenda szerint ha az ellenséget meg akarták téveszteni, fordítva patkolták a lúra, így akik mentek, úgy nézett ki, mintha gyüttek vona.

Asszem elõveszem a bringát, mert ha ló nincs, amúgy sincs ki a négy kerekem.
267 #5 Perle
- 2018-04-15 22:53
Patkovaty = patkolni
(ko)píta = pata

Ezek a szinte azonos szavak ebben a dalban is elhangzanak:
https://www.youtu...scgW-aghr4
2 #6 gerry
- 2018-04-16 07:08
Perle - s_gitar hát igen; a kult-ura
...és az elöadó bájos mosolya... azt aaaaa! :o - úgy hiányzott mint egy falat kenyér s_crash
- de komolyan - én megértem, hogy te szereted az orosz nyelvet... az a te bajod! Neked tetszene, ha merõ német-svájci zenével, szöveggel... humoros elöadással nyomnám tele ezt az oldalt??? - Elképzelem, hogy tapsikolnának az itt olvasók. Nem teszem. Akkor te miért hiszed azt, hogy az undor legyözhetõ azzal, ha rendszeresen az orrunk alá dörgölöd a te lét-szük-székletedet?
Legyen ez a te privát dagonyád az otthonod zöld füvén... kérlek!

Imrének nem mondhatom, hogy felejtse el az oroszt... mert övé az oldal így joga van (sajnos) az orosz nyelv gyönyöreit elénk teríteni ahogy disznók elé a gyöngyöt, de dolgozom rajta, hogy minnél kevesebbet halljam ezt a ó, te bunkocska te drága kedvcsináló kulturát...
Nem személyeskedek (na jó egy kicsit!) de te kezdted Druzs baba!

... Na - ezzel a kis levéllel sikerült megnyugtatni a háborgó gyomromat, így nem hánytam.
Nem az orosz emberekre haragszom, velük semmi bajom ... de a skót dudát sem szeretem és a dajdajozó cigányzenétöl is rettegek...
ahogy ettöl is (svájci Guugle-Music): https://youtu.be/... (Farsangi zene szép lányokkal iszonyúan jó zenei tudással!s_ohno - de legalább nem veszik komolyan magukat!s_proszt)

Imre - a patkódról egy régi versike (nem tudom ki írta):

Egy szeg miatt a patkó elveszett,
a patkó miatt a ló is elesett,
a ló miatt a csata elveszett,
a csata miatt a háború is elveszett.


Ez - amit kiástál - lehetett az!
267 #7 Perle
- 2018-04-16 10:07
Gerry,
azon, hogy többé ne undorodj, könnyen segíthetsz. Törölj a fórumozók küzül! Elõre is köszönöm.

Kincsest már korábban kértem, de neki nincs ehhez jogosítványa.

Hidd el, Téged azért nem dob ki senki Svájcból, mert az általad üzemelt weboldalra felttem a világ egyik legjobb énekesének dalát, amely szövegében kapcsolódott az Imre által írottakhoz.

Ha eddig bárki is szemrehányást tett Neked azért a tartalomért, amit én hoztam, akkor utólag kérek elnézést.
4 #8 Posta Imre
- 2018-04-16 11:46
Perle, ne szívd mellre, majd rendezem Gerryvel az ízlését. Nekem "bejön", bár értem én, hogy aki nem beszéli az "oroszt", nem is tudja, hogy "magyarul" van az is, csak máshogy híjják.

Gerry, ugye megérted! Perle egyébként angol cikkekben is jeleskedik, csak a tájékoztatás kiegyensúlyozottsága miatt!

Perle, csak nyugodtan!s_nezem
2 #9 gerry
- 2018-04-16 11:48
Perle - nem veled van bajom... hanem azzal amiröl írtam... azt értetted?

..és nem feltétlen ez az egy hozzászólásodról volt szó - ez csak éppen az volt ami felrugatta velem a bilit és kifolyt az égi nedü...
Miután ilyen sértõdös vagy mert valaki - itt én - megírja a véleményét /kissé humorosra formálva, nehogy a lelkedbe taposódjon a mondanivalóm/ ... erre "töröljelek ki!" a reagálásod. Szerinted - mimoza lelked ettöl sérült lett? Ha úgy gondolod akkor Imrétöl kérheted, hogy töröljön ki. Nekem nem adtál rá okot - föleg azért nem mert a lelkem ennél sokkal többet elbír, minthogy lelkiismeretfurdalást okozzon ez a válaszod.

Ami a "világ egyik legjobb énekesét" illeti - nézöpont és zenei izlés dolga. Szerintem még van pontosan 789 452 belõlük (remélem jól számoltam) - ja meg 1 ez itt feljebb. "JahapajaHoHoo, japahajaYeeYeee"... 1969-böl. Nekem azért nem csak a jó hang ami számít, hanem az a gyerekkorom amikor ezt kellett hallgatnom, látnom a rádióban, televizióban ... és meghallgatni az ömlengést, hogy a nagy szovjet néphadsereg kórusa micsoda csoda....

Perle - bocs' ha hányinger kerülget tõle még ma is! Ez akkor is igaz, ha a büszke, katonaruhába bujtatott, lenézõ stílusu höstenornak van hangja...

Most érthetõbb- humorizálás nélkül?
És ne hidd, hogy csak nekem sérti a fülemet egy ilyen klipp. vagy a több mint kellene - idekapcsolt orosz kultura, hír, és a keserü emlékü, "Szovjet (most orosz) nép a vezérlõ csillaga népünknek"... dezsavu érzés.
......................................................................................
Látod - most látom - Imre dobott neked mentökötelet!

Imre ne bántsd az ízlésemet!!! :D (Egyedi!... és nem sózom rá másokra - akkor se ha az enyém a legjobb - onnan tudom mert ezt mondják a hangok is a fejemben.)
116 #10 livia
- 2018-04-16 20:59
Perle! Tényleg nem kéne megsértõdni! Minek? Szerintem, akkor már sehová se tartoznánk, ha számítana egynéhány légbõl kapott kis irónia. Néha, úgy érzem, csak rosszul értelmezünk valamit, meg néha tényleg rosszul fejezi ki magát az író. Ilyenkor ne vedd fel a labdát, de ne is add tovább. Egyszerûen rúgd félre. Nálunk nagy a család, és néha úgy érzem, hogy fáj a hátam, mert mindent rám tolnak. Néha meg is sértenek, és rájöttem, nem rám haragszanak, csak én voltam útban. Aztán látom a bûnbánó képüket. Meg megtanultam, hogy nem érdekel. Ha valamit elhallgat, nem kérdezek.Neki is lehet, hogy meg kell emésztenie, aztán még nem volt ideje. Majd kinyílik. Régen gyerekkorukban abból tudtam, hogy mi volt, ahogy nyitották az ajtót. Ma felnõttként ez már nem olyan egyszerû. No, bocs, hogy esetleg zavartalak, de szeretem olvasni hozzászólásaidat, ezért kérlek, hogy légy kicsit nyakasabb! No, ne úgy, mint én.
4 #11 Posta Imre
- 2018-04-17 06:16
Gerry, igen, éreztem én, hogy valami baj van a patkóval. most keressem a szeget is? De hol a sereg?

Perle nem az a sértõdõs fajta, csak frusztrált, ahogy itt mindenki.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.76 másodperc
4,610,864 egyedi látogató