Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Izraelbe látogat Szijjártó Péter

KülföldNa, ezt kuksizzátok? Van valaki, aki nem találkozik valakivel? Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfõn Izraelbe látogat ahol találkozik Benjámín Netanjáhu miniszterelnökkel, Ávigdor Lieberman külügyminiszterrel, Szilván Salom belügyminiszterrel valamint izraeli vállalatok képviselõivel – közölte a külgazdasági és külügyminisztérium sajtóosztálya.

A magyar diplomácia vezetõje ezt követõen kedden Palesztinában, Ramallahban Mahmúd Abbász elnökkel folytat megbeszélést.

Szerdán és csütörtökön Kínában, Pekingben Szijjártó Péter kétoldalú megbeszéléseket folytat és részt vesz a kínai-magyar-szerb kormányközi ülésen, melynek témája a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítése és elõkészítõ tárgyalásokat folytat a jövõ heti Kína-Közép-Európa csúcstalálkozó kapcsán.

A miniszter pénteken, Budapesten fogadja Nikola Poposki madecón külügyminisztert valamint Vlagyimir Tyitov orosz külügyminiszter-helyettest – olvasható a minisztérium által kiadott közleményben.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-11-15 13:46
Tizenöt afrikai migránst lõttek le eddig ismeretlenek az izraeli határnál

Tizenöt agyonlõtt afrikai migráns holttestét találták meg vasárnap Egyiptomban az izraeli határ közelében - közölték helyi biztonsági és egészségügyi források, amelyek nyolc sebesültrõl is beszámoltak.

Egyelõre nem világos, hogy ki támadta meg a migránsokat, egyes hírügynökségi jelentések szerint maga a rendõrség lõtte õket agyon, mert a figyelmeztetõ lövéseket figyelmen kívül hagyva megrohamozták a határkerítést -írja az MTI.

Ezen források szerint az érintettek Szudánból érkeztek a Sínai-félsziget északi részén található konfliktuszónába, és nyolcat közülük õrizetbe vettek, anélkül, hogy sebesüléseket szenvedtek volna.

A legtöbb jelentés szerint egyelõre sem a migránsok származása, sem a Rafah várostól délre történt eset körülményei nem világosak.

A Gázai övezet, Izrael és Egyiptom közötti hármas határ egyiptomi oldala az észak-afrikai ország legveszedelmesebb terrorszervezete fellegvárának számít. A Vilájat Színáa (Sínai Tartomány) tavaly októberben hûséget fogadott az Iszlám Állam önjelölt kalifájának, Abu Bakr al-Bagdádinak, és azóta a dzsihadista hálózat egyiptomi ágaként tevékenykedik. Biztonsági szakértõk szerint a helyi beduin törzsek számos tagja csatlakozott a milíciához.

A fokozott biztonsági jelenlét ellenére a terroristák mellett egyéb bûnbandák is mûködnek a környéken, akik gyakran ejtenek túszul Izraelbe tartó migránsokat és menekülteket.

Az izraeli belügyminisztérium szerint több mint 45 ezer afrikai bevándorló, illetve menedékkérõ tartózkodik az országban. Az izraeli hatóságok szerint megélhetési bevándorlókról van szó, akiknek növekvõ száma veszélyezteti az ország zsidó karakterét.
http://hvg.hu/vil..._eddig#rss
146 #2 satu
- 2015-11-15 14:47
Így már érthetõ a gyásznap: bejelentették, hogy Magyarország rendezi a 2019-es zsidó olimpiát
Forrás: https://kuruc.info/r/2/151186/
116 #3 livia
- 2015-11-15 17:54
2019-ig azért még sok víz folyik le a Dunán. Rendezgessék addig is csak israelben a zsidó identitásukat, és ne akarják másokra kényszeríteni.
188 #4 Lako Eva
- 2015-11-16 05:13
Nem kényszerítenek ezek bennünket... "csak" rávezettek... jelentem, sikeresen... :( Talán abban van egy kevés halvány sugár, amivel bakot lõttek, hogy kötelezõvé tették...és ez egy egész jó gong szó volt néhány fejben, akik talán túlélik ezt a borzalmat és a jövõ nemzedékét még megtudják szólítani... a mainak már KO...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.57 másodperc
4,458,138 egyedi látogató