Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ön szerint mi napjainkban a legnagyobb probléma?

GondolatokA tudatlanság, vagy a közöny?

Válasz:

Nem tudom és nem is érdekel!

Hozzászólások

80 #1 monguzking
- 2018-04-17 20:54
inkább tudatlanság mert ebböl ered a közöny is....aki tudja hogy ég ház s nyomorultul fog elpusztulni ha nem tesz semmit az aligha viszonyul közönyösen a dolgokhoz-legalábis elméje háborogni fog...
809 #2 megmondhatom-e
- 2018-04-18 09:24
- érdekel , ezért tudom , hogy a zsidó !
118 #3 keepfargo
- 2018-04-18 11:46
a kérdésfeltevést kevésbé tudom elfogadni, mint a cinikusnak tünö, de logikus választ

miért? mert jobban is fel lehet tenni a kérdést: hiszen a tudatlanság ÉS a közöny egymás édestestvérei, azt is mondhatnánk, hogy az egyik a másikból fakad

na de melyik melyikböl? valószínüleg a tudatlanság a föbb rossz, erre már 2500 éve is utalt a bölcs herceg

így elképzelhetö hogy a közöny (vagy reménytelenség, hiábavalóság érzete) abból adódik, hogy nem látjuk be, mi mindent tehetnénk, és hogyan

ha a tettek is csak az illúzió-világot "gazdagítják" akkor várjuk csak (közönyösen) amíg a fizikai való világ átadja helyét annak, amibe a halállal lépünk be

ha viszont ez a való világ folytatódik odaát is, akkor már "ideát" eljátszhatnánk a halhatatlanság gondolatával, és többet merhetnénk gondolni is és csinálni is
809 #4 megmondhatom-e
- 2018-04-18 13:02
- nagy probléma napjainkban az is , hogy a zsidók , harci gépezeteikkel folyamatosan támadják a Bakonyt is , nem csak Szíriát !

Biztos ez is zsidó érdek.

Jelen pillanatban is folyik a támadás , repülõ bombázók sivítanak el percenként az erdõk felett , szennyezve a magyar hazát a zsidó mocsokkal !

Gerjesztik az antiszemitizmust is.

Ez a folyamatos támadás sokak számára annyira megszokottá vált , hogy közönyösen hallgatják a zajt , esetleg kezüket használják annak tompítására.

A zsidó szenny életünk részévé vált !

Akadnak akik tudatlanságból azt gondolhatják - ez a természetes emberi élet !

Ne legyünk közönyösek a zsidó bûnözõkkel szemben !
283 #5 gladiator07
- 2018-04-18 13:12
Ez bizony már kemény filozófia:

A tudatosság is lehet közönyösen unalmas, ha nincs, halmaza, tömege fogyasztható ideológiája,,, úgy kicsiben - mint nagyban. Tudatosan lehet tömény hazugságot folyékonyan fröcskölni, és okosan illeszhetõen érvelni.

A közöny: az ki nem mondott vélemény tömeg, s mindíg a tudatosság elõtt "tolong" meg - nem nevezetten .
4 #6 Posta Imre
- 2018-04-18 17:18
Gladiátor, nem "szabad" gondolni soha semmire, s akkor vagy "szabad". Nem gondolod, hogy a gyárfás "ügyet" csak figyelemterelésnek készítették elõ? Már nem most. Nem zagytározót robbantottak, hanem Aranykéz utcát. Szerintetek akkor én most tudatlan, esetleg közönyös vagyok, és ha nem, akkor miért?
238 #7 bivaly
- 2018-04-18 18:27
Válaszolok a kérdésre konkrétan, csak elõbb tessék nekem definiálni ( nem körülírni !), hogy mi a tudatlanság, meg mi a közöny !?
254 #8 mujko
- 2018-04-18 18:40
Na azért de probléma a kettõs identitás .
zsido.com/wp-content/uploads/2014/12/csillagmagyar1.jpg
283 #9 gladiator07
- 2018-04-18 19:57
Imre.
Én tudatosan vagyok képes és szabadosan gondolkodni, tehát szabad vagyok!

Közönyös nem tudok lenni, max nem alakítok ki véleményt, ennyi és nem tovább!
2 #10 gerry
- 2018-04-18 20:12
gladiátor07 - a gondolkodást "szabatosan" végzik... :) Csak szólok. ... persze akkor nem csatolhatod mellé, hogy szabad vagy.
De nem minden és nem mindig attól függ amitöl lóg. :D
4 #11 Posta Imre
- 2018-04-18 20:33
Gladiátor, érzékelés, észlelés, emlékezet, álom, képzelet...és gondolkodás ezek mindegyike egy folyamat része...mire elérkezhetnénk a tudatig és az is csak egy állomás, miközben "minden", amiért itt vagyunk (hol is) valójában ezen "túl" kezdõdik.

A "közöny" csak egy szó, lehet fásultság, lehet transzcendencia, nihil, a lényeg a "szint", ahol és amikor "közönyt" gyakorolsz.
238 #12 bivaly
- 2018-04-19 06:14
Elõzõleg már próbáltam érzékeltetni, hogy a kérdés vagy szimplán álságos, vagy csak egy szokásos gumicsont, hogy legyen mit rágni, elterelni a lényegrõl a figyelmet, vagy újabb ostobaságot verni az agyakba a polémiák által.

A "tudatlanság" mint a "tudás" is periférikus, nem általános, mindent sem tudni, sem nem tudni lehetetlen. A közöny szintén több féle, aktuális, mindenre nem vagyunk, és nem is lehetünk közönyösek, arról nem beszélve, hogy nézõpont kérdése ez is.
4 #13 Posta Imre
- 2018-04-19 06:25
"Ami pedig mások tanítását illeti: aki még saját maga is tanítvány, az általában jobb tanító, mint aki már nem képes tanulni és új dolgokat befogadni – feltéve persze, hogy az okítás és az igyekezet bizonyos határokon belül marad, és csak azt tanítjuk, amit magunk is megtapasztaltunk, s ami saját tudásunk része.
Szintén súlyos félreértés azt feltételezni, hogy embertársaink szolgálata háttérbe szorítja vagy gyengíti a legfõbb cél eléréséhez szükséges saját erõfeszítésünket.

Milarépa,4 aki megvalósította e célt, így intette tanítványait: „Ne hamarkodjuk el a dolgot, és ne akarjunk idõ elõtt másokat szolgálni, amíg mi magunk nem tapasztaltuk még meg a valóságot annak teljességében: olyan volna ez, mint ha vak vezetne világtalant. Amíg világ a világ, lesznek benne eszmélõ lények is, akiket szolgálhatunk. Mindnyájunknak lesz alkalma ilyen szolgálatra. Addig is azonban, amíg eljön ez az alkalom, emlékeztetlek Benneteket, hogy csak egy valamit tartsatok szem elõtt: hogy elérjétek a buddhaságot minden élõlény üdvére!”...

Ám akik folyvást azon vannak, hogy távol tartsák magukat az élettõl, azok elmulasztják a lehetõséget az áldozathozatalra és az önmegtartóztatásra, valamint arra, hogy lemondjanak fáradságosan megszerzett elõnyökrõl, hogy feladjanak olyasmit, ami becses és kívánatos a szemükben, hogy szolgáljanak másokat, s az élet kísértései és tûzpróbái során kiállják a belsõ erõ és állhatatosság próbatételeit...."

https://buddhizmu...ny-eredete
283 #14 gladiator07
- 2018-04-19 06:47
Nem folytatom tovább mert rágó gumi lesz belõle.
Egyébként olvastam Buddha "Verseit" s ezért fogalmaztam röviden!
131 #15 lalapapa
- 2018-04-19 12:22
akkor nezzunk bele mellyebben,
tudom nem kedvelt,
ufo alien vagy ezek krealtak bennunk,
talan mas rantotta helyett embert akart,
vagy eppen
bele kerult valami feregnek is az agyabol
vagy
kigyo es nem lett gerencies,
sot
verszivo parazitak is
ezek most akkorak lettek neha meg
200 kilo is eljar,
az ember maga, az amit embernek
mondanak hivnak,
talan mire a mi nap rendszerunk veges
lee, addig a foldi gondok is oldodnak
vagy akkor elobb csak irtasra kerul a
foldi elet minden fajaban,
nem marad mas csak penesz,
s_hihi

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.18 másodperc
4,606,474 egyedi látogató