Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nem várt fordulatot vett a szerdai berlini antiszemita támadás

BelföldEzt nevezem csattanónak! Tisztára szegedi csanádos! A zsidó nem zsidó, hanem a rab, a rabról meg kiderülhet, hogy zsidó és mindkettõt a szolgálat igazgatya. Ennyi erõvel kiderülhet, hogy a sok tetvedék zsidó valójában csak eljátssza, hû micsa nemzeti egybexarás lesz itt. A varsói gettó-fricska lófing ehhõ képest. A támadás áldozata, a fején kipát viselõ 21 éves férfi ugyanis bevallotta: nem zsidó, hanem izraeli arab. Csak azért viselt kipát, hogy bebizonyítsa, nincs mitõl félni zsidóként Németországban. A támadás után azonban belátta tévedését, és most azt szeretné, ha mindenki tudná, milyen szörnyûségeken esnek át a zsidók a német fõvárosban. Azóta a támadó is elõkerült, sajtóértesülések szerint egy 19 éves szíriai menedékkérõ. A német kancellár is felszólalt az ügyben, Angela Merkel háborút hirdetett az antiszemitizmus ellen – hangzott el az M1 Híradójában.

„Zsidó!” – kiáltotta egy fiatal férfi a német fõváros egyik jómódú negyedében, majd nadrágszíjjal ütlegelni kezdte a videót készítõ fiatalt. A 21 éves izraeli férfit azért támadta meg, mert kipát, egy hagyományos zsidó fejfedõt viselt. A felvételeken jól láthatók a férfi sérülései is, oldalán kék-zöld foltok éktelenkednek. A megtámadott férfi késõbb azt mondta, a legsúlyosabb sebet nem a testén ejtették.

„Többé már nem érzem magam biztonságban az utcán, ha kipát viselek. Közben csalódott is vagyok, hogy senki sem segített” – mondta az áldozat, majd hozzátette, támadója szíriai nyelvjárásban beszélt.

A támadás óriási port kavart

A nyíltan antiszemita támadás óriási port kavart nemcsak Németországban, hanem az egész világon. Angela Merkel német kancellár úgy reagált, hogy totális háborút kell folytatni az antiszemitizmus ellen.

„Az antiszemita túlkapások elleni küzdelmet meg kell nyernünk, ez a kormányunk célja. Minden erõnket be fogjuk vetni ebben a küzdelemben. Az antiszemitizmus sajnos a német állampolgárok között is felütötte fejét, és megtalálható az arab közösségben is” – fogalmazott Angela Merkel, majd megígérte, a legutóbbi támadásnak is lesznek következményei.


Többen is elítélték az esetet

Számos vezetõ politikus és Berlin polgármestere is élesen elítélte az esetet. Michael Müller azt mondta, az antiszemitizmusnak nincs helye Berlin utcáin. A német sajtó azonban arra figyelmeztet, a valóságban annál inkább teret nyer a zsidóellenesség a német fõvárosban. 2017-ben 947 antiszemita atrocitás történt Berlinben, köztük iskolai verekedések és az izraeli zászló nyilvános felperzselése egy tömegdemonstráción. Országszerte pedig csaknem 1500 antiszemita indíttatású bûncselekményt jegyeztek fel – vagyis Németországban tavaly naponta átlagosan 4 olyan zsidóellenes bûncselekmény történt, ami bele is került a hivatalos statisztikákba.

Az áldozat nem várt bejelentést tett

A német Deutsche Welle hírügynökségnek bevallotta a megtámadott férfi, hogy valójában nem is zsidó, hanem izraeli arab. Úgy fogalmazott, egy kísérletet végzett. Azért öltött kipát, hogy bebizonyítsa a vele lévõ, zsidó barátjának, Berlinben nincs mitõl félnie. Öt percig sétáltak csak így, amikor a támadás bekövetkezett. Utána azt mondta, tévedett, és reméli, hogy a videó ráébreszti az embereket Németországban és az egész világon, milyen borzasztó dolgok érik a zsidókat nap mint nap Berlin utcáin.

A támadó végül csütörtökön feladta magát, ügyvédje kíséretében önként jelentkezett az egyik berlini rendõrõrsön. A Bild címû napilap információi szerint a 19 éves Knaan S. szíriai állampolgár menedékkérõként érkezett Németországba.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-04-20 06:51
Lekiabálták, majd "mocskos niggernek" neveztek egy tizenéves fekete kislányt egy budapesti buszon

Az esetnek szemtanúja volt Csepregi János író, aki megpróbálta leállítani a kislánnyal ordibáló, a vonatkozó Facebook-poszt szerint középkorú nõt, de erre "mocskos hazaárulónak" nevezték õt, és hogy nem igazi honvéd, mert nincs esze, hogy "megállítsa az ilyeneket".

A migránsokkal riogató kormányzati propaganda egy újabb hatásának lehettek szemtanúi a 182-es busszal utazók a minap, amikor egy középkorú nõ váratlanul kötekedni kezdett egy szintén a jármûvön utazó, 14-15 éves fekete lánnyal hétfõ este.

Az esetrõl Csepregi János író számolt be a Facebook-oldalán, aki maga is fültanúja volt a történteknek. Csepregi az egészrõl azt írja, hogy "félelmetes keserûséget" érez miatta.

Mint írta, az történt, hogy az említett középkorú nõ "mocskos niggernek", majd "büdös picsának" nevezte a lányt, de Csepregi csak a legszofisztikáltabb kifejezéseket említi posztjában, mert szerinte voltak sokkal gyomorforgatóbbak is.

Az író megkísérelte leállítani a nõt, ám sikertelenül, az ugyanis Csepregit is betámadta:

Mire természetesen mocskos hazaáruló lettem, akinek lesülhet a bõr a képérõl, mert nem igazi honvéd, hogy inkább arra lenne eszem, hogy megállítsam az ilyeneket, minthogy védelmezzem a niggereket

– írta az eset nyomán.

A történet úgy ért véget, hogy a lány egy megállóval elõbb leszállt a buszról, de az ordibáló nõ maradt, a beszámoló szerint a Tinódi utcáig szidta Csepregit, "majd búcsúzóul még megemlítette, hogy szálljak le vele, odalent lejátszhatjuk. Még a nyitott ajtón kívülrõl is fenyegetõzött. Aztán bezárultak az ajtók. És mindenki ugyanúgy hallgatott tovább."

Csepregi zárásként megemlítette, hogy reméli, hogy a lány "arra is emlékszik majd, hogy volt valaki, aki szólt, hogy ezt így nem lehet".
http://hvg.hu/itt...%22)sid%7D
238 #2 bivaly
- 2018-04-20 07:23
A bevezetõhöz. Kizárt, hogy ne amolyan vidéki fals flag lett volna ! Ilyen trágya kis performanszokkal lehet befolyásolni úgy embereket, mint az Imre írta második történés. Aki így viselkedik, igazi ok nélkül, az a legnagyobb ellenség, csak azt õ maga nem tudja. Ezen a francia eseten meg jól elcsámcsog a sajtó, meg a gumirágók népes tábora.

Sokadszor említem a Kossuth Lajos tér "élményeit" anno. Sajnos, ilyenek is nagy létszámban voltak.
69 #3 Szalonna
- 2018-04-20 13:07
A támadás után azonban belátta tévedését, és most azt szeretné, ha mindenki tudná, milyen szörnyûségeken esnek át a zsidók a német fõvárosban
s_vigyoris_vigyoris_vigyori
809 #4 megmondhatom-e
- 2018-04-20 15:05
- most már a németek között is akadnak antiszemiták. Eddig csak arabok között voltak.

Akkor miért is hozzák a muszlimokat Németországba a zsidók ?

- a középkorú nõ "büdös picsának" nevezte a lányt - a legszofisztikáltabb kifejezéseket használva .

- még jó , hogy nem valami csúnya ""kifejezést" említett !

azért viselkedjünk !
99 #5 MORMOTA1968
- 2018-04-20 20:59
Érdekes, hogy a zsidó ellenesség, zsidó gyûlölet okairól valahogy sohasem pofáznak ezek a nagy szemita védõk! Az arabok, muzulmánok többsége nagyon is tisztában lehet (van) azzal, hogy kiknek is köszönhetnek minden ellenük folyó népirtást, háborút, szenvedést. De hát a fõ televíziós csatornák, rádió adók, sajtó termékek tudjuk kiknek a kezében vannak, úgy hogy amíg ez marad így, addig sokan nem fognak tudni a zsidó gyûlölet igazi okairól. Talán ha többen olvasnák el a Talmud tanításait, már ha tudnának róla egyáltalán. Annak se ártana utána járnia mindenkinek, kik is azok a szemiták, hogy is néznek ki valójában, mert a kazár zsidó valahogy rohadtul nem hasonlít rájuk.

Ami a másik esetet illeti Pesten, a fekete lánnyal kapcsolatban, vajon az üvöltözõ hölgy mit szólna hozzá, ha mondjuk õ lakna valamelyik afrikai országban és õt üvöltöznék le így az ottani buszokról? Elõször is, ki tudja ki volt az a lány, lehet, hogy csak itt tanul Magyarországon, meg aztán nem rá kellene haragudnia, hanem a neoliberális zsidó kormányainkra, akik úgy engednek be ide bármilyen nációt, mintha ez a föld mindig is az õ hazájuk, tulajdonuk lett volna. Nem a lányt kellett volna ilyen ocsmány módon szidalmaznia, megszégyenítenie, csak mert fekete bõrûnek született, kérje számon azokon, akik elvettek minden döntési jogot a magyaroktól, teljesen kizárva minket magyarokat a saját országunk kormányzásából. Menjen el olyan országrészbe üvöltözni a hölgy, amit már teljesen megszálltak, kisajátítottak, etnikailag megtisztítottak az óhéberek. Nem az ide tévedt feketékkel van a legtöbb gondunk, hanem az óhéberek bûnözõivel. Megértem, hogy nem tetszik neki, meg sokaknak amit Magyarországgal és a magyarokkal tesznek, emancipált kipásaink, de mindez nem most kezdõdött. Sok mindent már nem tehetünk, ez meg nem megoldás a bajainkra, hogy kiszúrunk egy más rasszú, fajú szerencsétlent a tömegbõl, azt elhordjuk mindenfélének. Nekem is mocskosul szarul esne, ha valaki így üvöltözne velem, mert magyarnak születtem. Tiszta Dél-Afrika az apartheid idején! Azt meglehet nézni, hogy mi történik most az ottani fehérekkel. Nem tudom milyen sorscsapások érték az üvöltözõ hölgyet, de biztos, hogy nem ezen a szerencsétlen lányon kellett volna bosszút állnia. A zsidó negyedbe kellene elmenni üvöltözni, annak volna értelme, õk a fõkolompolósok.
238 #6 bivaly
- 2018-04-21 06:32
Megmondhatom-e !

Tudod, manapság már ( évek óta !), ha valakit nem ismerek és ajánlják, bármire, akkor megkérdezem, hogy "fehér ember ?". És ha valakit ajánlok bármire, hozzá teszem, hogy "fehér ember !". És ez soha és semmikor nem a bõrszínre, meg a vallásra vonatkozik, soha ! Még akkor sem, ha van elég tapasztalatom a napbarnította lények legkülönfélébb egyedeivel. Ez a belsõre vonatkozik, és azért ez a kitétel részemrõl, mert annyi moslék, szarházi, tetüvel találkozom nap mint nap, aki bõrszínét tekintve fehér, lelkét, lelkiismeretét tekintve meg egy fekete, undorító hernyó csak. Ez a fehér bõrszínû, semmire sem használható ember fajta borítja kis hazánk nagy felületeit. Legnagyobb sajnálatomra. Nem a feketét kell ugatni, hanem aki ide hozta, meg beleverte a fejébe, hogy neki több joga van, mint azoknak, akikhez érkezett.

Adalék. Láttam, és hallottam egy tökéletes magyarsággal beszélõ korcs niggert a metrón, úgy bazdmegezett, hogy túlszárnyalta korcs fehér iskolatársait. Nesze neked fehér kultúra. Tudok én káromkodni úgy, hogy a Dréher kocsis is belevörösödne, de csak ha indokom van rá. A "mi van bazd meg ?", és a " figyejj má' bazd meg '", az akkor is csak bélsár, ha három diplomája van.

Sok minden összefügg sok mindennel, többek között ez is. A nõ kitörése meg az átlag hülye vélemény nyilvánítása volt, talált egy magánál sokkal gyengébbet, akivel eljátszhatta a nagyot . Kisebbrendûségi érzés, tehetetlen düh, félrevezetés, tönkre ment élet, kilátástalanság, stb. Frusztrált mindennapok, kilátástalan, semmi jót nem ígérõ jövõ, hát belerúgunk egyet abba, aki biztos nem rúg vissza.

Kör bezárult.
33 #7 vizilo
- 2018-04-21 09:01
Engem annyira megviselt a hir hogy csak altatóval tudtam elaludni szörnyü hogy ezek a (szegény s_vigyoris_vigyori ) zsidók mekkora veszélynek vannak kitéve! Érthetelen számomra hogy miért nem alkalmazkodik a föld népe utánuk !!!!!!!!!
118 #8 keepfargo
- 2018-04-22 14:39
"az ugyanis Csepregit is betámadta"

én kb. 50-60 évig nem hallottam és nem tudtam olyanról, hogy be lehet valakit támadni

ennek az lehet a fö oka, hogy nem lett volna értelme

hiszen sokmindent lehet és meg is kell tudni magyarázni, ha már magyar az emberfia

eddig meg tudtam magyarázni magamnak (is) hogy milyen az amikor valaki v. valami feltámad, letámad, kitámad, megtámad, nekitámad, rátámad vagy csak támad, de azt hogy "betámad" eddig nem sikerült olyan értelemmel felruházni, mint a többi hasonló szót

ugyanígy járok a "bevállal" szóval; hova vállal be valaki valamit? mert felvállalni, elvállalni, átvállalni (fel: a vállra. el:mások elöl, át: valakitöl ), de be: hova?

79-ben hallottam olyant, kivándorolt svéd-magyartól: "begondolkodott" - elöször ott is megrökönyödtem, a maszek nyelvújítás ilyetén jelenségén, de valahogy, képzelöerövel bírván, meg tudtam magyarázni magamnak, hogyan is érthette ezt, mert hiszen a gondolkodás eleve belsö folyamatnak számít, kifelé nincs is jele...

bajban vagyok a többi "be" elötagú igéínkkel, amelyek az elmúlt 3 évtized szüleményei, mert attól tartok, hogy a fogyasztói be-kebelezés, a befelé fordulás, belterjes begubózás, beszükülés, vagy akár a behülyülés jelét láthatjuk benne

na, nem mintha nem lehetne behülyülni napjainkban, hiszen van elég egyéb jelenség is, amibe ha eléggé belegondolunk, bele is lehet hülyülni, ha belenyugodni már nem nagyon lehet...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.68 másodperc
3,400,295 egyedi látogató