Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Észak-Korea bezárja nukleáris kísérleti telepét, leállítja a rakétateszteket

KülföldKim, ne tedd ezt velem, pedig még egy kiadós atomháborúban bíztam , erre most tessék! Jó, egyesültök a déliekkel, rendben, de eztán nem lesz izraeli bér-robbantás sem? Vagy most izraelnek kell felszámolódni? Felszívódnak, ugye? Na, mondjátok már meg, olyan izgi. Phenjan felfüggeszti nukleáris kísérleteit és rakétatesztjeit, továbbá bezárja nukleáris kísérleti telepét – jelentette ki Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõ pénteken. Az amerikai elnök Twitter-bejegyzésben üdvözölte a döntést.

Kim Dzsong Un szavait a KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség idézte másnap. Eszerint április 21-tõl Észak-Korea leállítja az atom- és az interkontinentális rakétákkal végzett kísérleteket. Ezzel egy idõben, hogy megerõsítsék az atomkísérletek leállítására adott ígéretet, bezárják az ország északi részén lévõ nukleáris kísérleti telepet.
A KCNA észak-koreai hírügynökség által közreadott kép Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõrõl, a párt központi bizottságának plenáris ülésén Phenjanban 2018. április 20-án. Kim Dzsong Un április 21-én bejelentette, hogy Phenjan felfüggeszti nukleáris kísérleteit és rakétatesztjeit, továbbá bezárja nukleáris kísérleti telepét. (MTI/EPA/KCNA)

A KCNA észak-koreai hírügynökség által közreadott kép Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõrõl, a párt központi bizottságának plenáris ülésén Phenjanban 2018. április 20-án. Kim Dzsong Un április 21-én bejelentette, hogy Phenjan felfüggeszti nukleáris kísérleteit és rakétatesztjeit, továbbá bezárja nukleáris kísérleti telepét. (MTI/EPA/KCNA)

Észak-Korea egyben csatlakozik a globális nukleáris leszerelési folyamathoz. Nem fog nukleáris fegyvert és azzal kapcsolatos mûszaki ismereteket átadni más országoknak – tette hozzá Kim Dzsong Un, aki a Koreai Munkapárt Központi Bizottsága plenáris ülésén beszélt. A fórumot azért tartották, hogy megvitassák az ország új politikáját, amely a gazdaság megerõsítésére összpontosít. Elmondta, hogy országa sohasem fog nukleáris fegyvert bevetni, ha nem éri nukleáris fenyegetés vagy provokáció.
Az észak-koreai vezetõ a héten már tett egy fontos bejelentést, mely azt mutatta, hogy nem csak üres ígéretekkel készül a közelgõ csúcstalálkozókra. Csütörtökön kijelentette, hogy immár nem teszi nukleáris programja feladásának feltételévé azt, hogy az Egyesült Államok kivonja csapatait a Koreai-félszigetrõl.

Kompromisszumkésznek tûnik Kim Dzsong Un

A bejelentések tehát napokkal azelõtt történtek, hogy Kim Dzsong Un április 27-én találkozik Mun Dzse In dél-koreai elnökkel a két országot elválasztó demarkációs vonalon fekvõ Panmindzsonban.

Dél-Korea üdvözölte szombaton az észak-koreai bejelentést. A szöuli elnöki hivatal közleményében azt írta, hogy az észak-koreai bejelentés jelentõs elõrelépés a Koreai-félsziget atommentesítésében, amelyet a világ is akar. Nagyon kedvezõ környezetet teremt a közelgõ Korea-közi, valamint az Észak-Korea és az Egyesült Államok közötti csúcstalálkozóhoz.
Donald Trump szokása szerint Twitter-bejegyzésben reagált a phenjani bejelentésre.

“Nagyszerû hír Észak-Koreának és a világnak” – fogalmazott mikroblog-bejegyzésében Donald Trump, majd utalva közelgõ csúcstalálkozójára Kim Dzsong Unnal, hozzátette: “Nagy elõrelépés! Várom a csúcstalálkozónkat!”.

Trump szerdán a floridai Mar-a-Lago villában Abe Sindzó japán kormányfõvel tartott közös sajtóértekezletén megerõsítette, hogy javában tartanak az elõkészítõ tárgyalások a várhatóan május végén vagy június elején tartandó csúcstalálkozóról. Részletekrõl az elnök nem beszélt, de azt elmondta, hogy pillanatnyilag öt lehetséges helyszínt vizsgálnak.

Kono Taro japán külügyminiszter szerint Észak-Koreának 2020-ig teljesen meg kell szabadulnia atomfegyvereitõl, a folyamatnak visszafordíthatatlannak és ellenõrizhetõnek kell lennie. A politikus a Nikkei címû lapnak nyilatkozva a 2020-as idõpontot azért tartotta fontosnak kijelölni, mert az atomfegyver-mentesítésnek még a jelenlegi amerikai, dél-koreai és japán vezetés idõszakában kellene megtörténnie, miközben Észak-Koreában nem fog változni a vezetõ személye. Ha elhúzódna a folyamat, akkor a keletkezõ szünetet Észak-Korea felhasználhatná arra, hogy folytassa atomfegyverének fejlesztését – érvelt a tokiói diplomácia vezetõje.

Az észak-koreai Punggje-Ri atomkísérleti telepen 2006 óta hat kísérleti atomrobbantást hajtottak végre, a legutolsót tavaly szeptemberben.
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-04-21 19:51
nem hinném , hogy ez az igazán érdekes fejû dagadt zabálógép ne tartogatna valami meglepetést a világ-gyilkoló amerikai zsidó gengsztereknek.
Lehet , hogy most az óceán alatt fúrt alagúton át fogja meglátogatni a californiai buzi sorosokat .

Ne add fel Kim !
80 #2 monguzking
- 2018-04-21 20:08
azért nem igazábol értettem hogy valaki miért rajongot gueva che-ért de kim is egy nagy rakás szarzsák--csak másképpen
809 #3 megmondhatom-e
- 2018-04-21 20:38
- igen - monguz , de még elõtte áll az élet !
elõre ne ítélkezzünk -az utólagot meg nem tudjuk meg .
267 #4 Perle
- 2018-04-21 21:54
Érdekes módon a cikkben szó sem esik Kim március végi meglepetésszerû kínai látogatásáról. Valamiben megegyezhetett a kínai vezetéssel.
https://www.youtu...hAB1tBL2dE
4 #5 Posta Imre
- 2018-04-22 10:47
Perle, mikor a cia fõnöke megjeleni az ellenségnél, azért lehet gyanakodni, hogy nem is ellenség az.

Ládd, ilyen nagyban megy a bidézés:

miközben itt a teljes bagázs elmebeteg, az ottaniakat gógyíjjuk, de közben itt zsinagóga-hegyek épülnek, újulnak, ott meg templomot építünk, mármint nem mi, de úgy hírlik.

Valami egészen különleges dologra kérte Észak-Korea a magyarokat


Akár ezt is vehetjük úgy, hogy elindult az országban az enyhülés.

Az észak-koreai vezetés egy phenjani imaház megépítésére kérte fel a magyarországi Baptista Szeretetszolgálatot – mondta a segélyszolgálat Washingtonban élõ vezetõje.

Szenczy Sándor baptista lelkész elmondta, hogy Phenjanban - példa nélkül álló módon - prédikálhatott az ország egyetlen protestáns templomában, és az észak-koreai külügyminisztérium magas rangú tisztségviselõje azt is felajánlotta, hogy építsenek baptista imaházat is a fõvárosban.
ADVERTISING
inRead invented by Teads
Hirdetés

A kommunista, tehát alapvetõen vallás- és egyházellenes ország fõvárosában orosz támogatással már épülõben van egy ortodox templom is.

Magyarok segíthetnek a sérült gyerekeknek

Szenczy Sándor és munkatársai több hivatalos találkozón vettek részt, amelyeken megállapodás született arról, hogy magyar módszerrel, a konduktív pedagógia bevezetésével fognak neki mozgássérült gyerekek rehabilitációjának.

Erre azok után kerülhet majd sor, hogy Kim Dzsong Un elismerte: a korábbi állításokkal ellentétben Észak-Koreában is vannak fogyatékkal élõ, sérült gyerekek. A helyi konduktorokat magyar szakemberek képzik majd ki.
https://privatban...kat-317921
896 #6 PirX
- 2018-04-23 21:29
267 #7 Perle
- 2018-04-26 21:45
Összeomolhatott a nukleáris kísérleti telep:
http://www.atv.hu...leti-telep

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.64 másodperc
4,440,266 egyedi látogató