Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Gyogyókapitány jelenti

GondolatokEgyszer régen, nagyon régen, kerek erdõ közepében élt egy királyfika. Aztán meg meghalt, de a tanulságot levonta, pediglen: az erdõ halálos! Kerüljétek el a kerekeket, szögletest és sarkosat és csak egyenest éljetek, míg meg nem hallgatnak! Van más tanulság is, de azt képben had foglalom össze.

Talán emlékeztek még rá, hogy legutóbb Oszlóban dolgoztam, de a munka ott kitelt. Lica pár napja jelezte, hogy annyira leállt a cég, hogy életében elõször tán munkanélküli kell legyen. Persze a kérdés összetett és ennek semmi köze a "francia önmerénylethez" és az EU kapuinak zárásához és Oroszországhoz való igazodásához, mert ugye nem mese, hanem tény.

Ami engem illet és ami érint, adódott, hogy az asszony gerincsérves nyári fiaskója és mostani rehabilitációját segítendõ ajánlottam, hogy beállok mellé segédnek. Ismer. Tudja mire vagyok képes és képtelen. Örömmel fogadott és biza tanulom a gyógyszertári assziszi - szenteskedést, járok oskolába és ...szóval 4 diploma után lesz (lehet) egy OKJ-s képesítésem is. Jó móka, bár kicsit tisztább munka, mint amihez mostanában szoktam, de általános vegyészként és vegyész üzemmérnökként a helyzet ismerõs, a labor nem idegen, a munka meg nem büdös, az asszony kedvében járni meg külön megtiszteltetés.

De ha már mesés volt a kezdet, had anekdotázzam el az okozatláncot. Annak idején, mikor sógornõm még csak számíthatott rá, hogy sógornõm lesz, Verával közölte meglátásait velem kapcsolatban. Katonatiszt voltam és nem csináltam titkot belõle, hogy édesapám sokszor és sokkal többet fogyaszt alkoholt, mint kellenék, vagy egészséges lenne, s bár magam a mai napig tartózkodom a delíriumtól, ez akkoriban feleségem családjának rosszallását és lényegében Vera "kitagadását" jeltette. Nem vicc, bár mostani állapotunkban igen annak látszik. Eljegyzésünkre sem voltak hajlandók jelenni, de mindegy is, mert ami volt elmúlt. Biztos? Nos, sógornõm megjegyezte, hogy nekem szükségem van arra, hogy Veronikán felkapaszkodva jussak be az "elitbe". Akkor õ mg csak tanult az egyetemen. Nos, épp a napokban emlékeztünk meg mosolyogva errõl a "jóslatról", hogy lám, milyen igaza is volt és én terep kettõben kapaszkodom a "felsõ tízezerbe", ahová "hála a nukiknak" Verám sem tartozik a szó használt értelmében, a nemhasználatosban meg lassan már a "felsõ száz" is zsemlemorzsának tûnik.

Ne találgassatok! Ma kúpot öntöttem zabszem helyett és pont jól jöhet azoknak, akiknek kell! Van rézhüvelyes is, de mivel hamarosan "katonának" kell lennem, így nem zavar, hogy addig, átmenetileg ezt az átmeneti életet élem.

Apropó! A patikák visszaállamosítása ma már nem kérdés. 2017-ben esedékes lesz, tehát még egy év kifutás van, aztán minden teljességgel bizonyosan bizonytalan. Szívem szerint paraszt lennék, aki egyébként is vagyok, mert annak születtem, csak a nagyzási hóbortom elég-edetlen a karimájával. Tehát a sorrend: gyogyó-bogyó, háború majd a föld. Minden körbe ér, még a kerek erdõ is.

Hozzászólások

52 #39 kuka7
- 2015-11-18 14:16
Ro-zsola,mégjobb ha nem takarod le mûanyaggal,hanem,vetsz bele ,tököt,vagy patizont,cukkinit-ezek nagy levelûek,és betakarják az egészet,és innét is szüretelhetsz,egész,séges zöldségeket
4 #40 Posta Imre
- 2015-11-18 14:44
Rozsola, a komposztra az oroszoknál, de Kínában még nagyobb a felvevõpiac. Bele kell húzni!s_nezem
48 #41 ro-zsola
- 2015-11-18 23:47
akkor meg kell rendezenek egy kis " lövöldözést "
162 #42 fapipa
- 2015-11-19 16:36
Aggyon a komposzttermelõ Atya Úr Isten Bort Búzát Bugyogót !!
Imre !!

Húú de snájdig legény lettél !!! s_grat

nekem meg az lenne a kérésem, hogy ha már ott vagy olyan labor féleségben, akkor irjál már néhány olyan receptet, ( akár versbe öntve is jó lesz !) amivel itthon is meg tudnék csinálni háztartási vegyi anyagokból ( Hypó-szappan shampon, sebbenzin, hajlakk stb ) olyan születésnapi tortára helyezhetõ csillagszórót !!
Olyan jó lenne egy nagy nagy szülinapi bulit csapni imitt amott..... s_pompoms_hoho

most jut eszembe, hogy pálinka se lenne rossz alapanyagnak :-D
Amúgy meg tartsd szárazon a hintõport !! :-D
154 #43 kakas
- 2015-11-19 17:26
-még az 1970-es évekbõl.41.media.tumblr.com/7f635ab3d1b943f5d7fb8cf0b7170136/tumblr_nxru5dHAy61qawvjfo1_500.jpg
75 #44 talpi
- 2015-11-19 17:53
Ro-zsola.
Tudod, magam is ebben gondolkodom-gondolkodtam. Csak tudod, beszart a halott és bûzlik a travatal. Ugyanis akivel ezen törtük a fejünket, az igen rendesen hátat fordított a Nemzeti gondolkodásnak, de a nemzeti oldalnak is, benne nekem, meg még rendesebben. Senki nem érti én meg egyáltalán nem, csak sejtésem van, de az nagyon, azt hiszem elkapta a zsidó kórság, a léhaság és ami ezzel együtt jár. Munka és Nemzet büdös, csak a "könnyû" élet a fontos, majd kiderül ki jár jobban.
A baj,hogy aki a jövõ képet képes volna megtanulni, hogy mit is jelent a Nemzet, mit jelent a MAGyarság, hol kezdõdik AZ IGAZ EMBER, az a karmaik között vergõdik. Bízom a Teremtõ bölcsességében, tudom, hogy mindazon szenvedés visszaszáll, s azt is tudom, hogy az a bizonyos "tanyasi" élet, ha tetszik, ha nem de ki fog alakulni, s boldog lesz az is akire ebben számítok.
Ha nem is tanyán, de akkor is megoldom, mert szinte minden kész hozzá, csak egy kicsit erõt kell "gyûjtenem" hiszen, ostobaságokra fecséreltem el, látszólag. Nem adom fel, mert akkor nem volnék igaz MAGyar, s nem is tudnék igazán szeretni, csak alakoskodnék, mint oly sokan, akik annyira, de annyira "nemzetiek", de nem igaz emberek és nem is emberek igazán. Számukra Istennél a bocsánat és megbocsátás én ezt nem tudom tolerálni. "ki szelet vet, vihart arat"

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.54 másodperc
4,602,830 egyedi látogató