Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Újfajta antiszemitizmus terjed a franciáknál

BelföldA "r-égi" már nem is jó? Igaz, nem mentünk vele sokra, mert azt is õk gerjesztik, de most ez az "új", ez igen, ez oabax! Akkor most lesz újfajta holokauszt is? Mer ha nem, akkor ez nem is kõ a kutyának se! Újfajta rohadt liberálbuzi zsidóhó újfajta ciklon-zsé dukál! Több mint háromszáz francia közéleti személyiség írt alá egy kiáltványt, amely a bevándorlással érkezõ újfajta antiszemitizmus ellen szólal fel.

Az „iszlamista radikalizmusból fakadó újfajta antiszemitizmus” elleni kiáltványt az hívta életre, hogy az utóbbi idõszakban megszaporodtak a helyi zsidókat érintõ erõszakos cselekmények. Az elmúlt egy év során több idõs francia asszonnyal is végeztek zsidó származása miatt bevándorló férfiak. A kiáltvány újfajta antiszemitizmusról beszél, amelyet a bevándorlással és az iszlamista radikalizmussal hoz összefüggésbe.

„Azt kérjük, hogy váljon nemzeti üggyé az antiszemitizmus jelentette demokratikus csõddel szembeni küzdelem, mielõtt még nem késõ. Mielõtt Franciaország már nem lesz Franciaország” – olvasható a jobb- és baloldali politikusok által is szignózott kiáltványban. Az aláírók között van Nicolas Sarkozy volt jobboldali államfõ, Bernard Cazeneuve és Manuel Valls, valamint Jean-Pierre Raffarin volt miniszterelnökök, de olyan közéleti személyiségek is, mint Gérard Depardieu színész vagy Charles Aznavour énekes. A politikusok és hírességek mellett zsidó, muzulmán és katolikus vallási vezetõk is csatlakoztak a felhíváshoz.

Párizs, 2018. március 28.
Zsidó vagyok jelentésû felirattal tüntet egy nõ egy antiszemitizmus elleni párizsi menetben, amelynek résztvevõi egy antiszemita gyilkosság áldozatául esett 85 éves párizsi holokauszttúlélõ nõ elõtt róják le kegyeletüket 2018. március 28-án. (MTI/AP/Thibault Camus)

A több mint félmillió tagot számláló francia zsidó közösség a legnagyobb Európában, ám az erõsödõ antiszemitizmus nyomán egyre többen hagyják el Franciaországot és költöznek Izraelbe. „A közelmúltban 11 zsidót gyilkoltak meg, másokat pedig megkínoztak iszlamista radikálisok, azért, mert zsidók voltak” – írták az aláírók. A kiáltványban felhívják a figyelmet, hogy Párizs környékén mintegy 50 ezer zsidó volt kénytelen lakhelyet változtatni, mert nem érezte magát biztonságban egyes külvárosokban.

„Csendes etnikai tisztogatás folyik Émile Zola és Clemenceau hazájában” – fogalmaztak, hozzátéve, hogy a média hallgatását a legutóbbi gyilkosság utáni tiltakozó menetnek sikerült végre megtörnie. „A Koránnak a zsidók, a keresztények és a hitetlenek meggyilkolására és megbüntetésére felszólító sorait a teológiai hatóságoknak kell elavultnak nyilvánítaniuk, annak érdekében, hogy egyetlen hívõ se hivatkozhasson szent szövegre, amikor bûncselekményt követ el” – írták a kiáltványban. A francia belügyminisztérium adatai szerint az antiszemita cselekmények 2017-ben hét százalékkal csökkentek, ám az olyan súlyos cselekmények száma, mint az erõszak, a gyújtogatás, a rongálás vagy a gyilkossági kísérlet, 26 százalékkal nõtt.

Közben Angela Merkel német kancellár is arról beszélt egy izraeli tévécsatornának szombat este, hogy szégyenkezik annak kapcsán, hogy a zsidó intézmények nagyobb biztonságot igényelnek Németországban. A kancellár ezt összefüggésbe hozza az arab hátterû menekültek érkezésével, akik „újfajta antiszemitizmust” hoztak Németországba. Angela Merkel hozzátette: „Sajnálatunkra az antiszemitizmus az érkezésük elõtt is jelen volt Németországban.”
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-04-23 19:30
-igen - az iszlamista antiszemitizmus legyen végre 'kõ'! (ráadásul ez egy jó kis kõ ! )

-üzlet az üzlet ! és ez az üzlet számolja fel végre a holo-túlélõket ! mert az 'üzlethez' legalább két fél 'kõ' ! -nem csak egy - zsidó - 'kõ' kõ! ( ez lenne hát a zsidó öngól? akkor ez fix , hogy 'kõ' ! drágakõ ! )
809 #2 megmondhatom-e
- 2018-04-23 19:36
- most jön a gyémántok kora ! -és az már nem is igazkõ !
267 #3 Perle
- 2018-04-26 20:55
Ha még csak a franciáknál ! De itt ez a szép és " tökös" horvát politikusnõ, aki tudni szeretné , hogy valójában mi is történt Jesenovacnál. Még ötletet adhat Angélának.:|
https://www.b92.n..._id=104015

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
3,397,835 egyedi látogató