Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

'Ha a budapesti gettót megjárt édesanyám megpuszilna egy jobbikost, akkor Márki-Zay is ki kell tudjon egyezni Gyurcsánnyal'

BelföldSzívszorító, torokszaggató ez a "nemzeti" összefosás. Na, jobbikos zsidó g.cik, fel van adva a kipa! Torockai vagy hogy a fenébe hívnak, tereld egybe ezt a zsidó-seggnyaló csürhét és egyesüljetek! Magyarország egységes! A húsdaráló meg demokratikus! Torokszorító posztot írt egy tüntetõ nõ arról, milyen hozzáállásra lenne most szükség az ellenzéki oldalon, hogy kiverekedjük magunkat Orbán csapdájából. Balogh Krisztina írását változtatás nélkül közöljük.

“Nem értek egyet Márki-Zay Péterrel.

Annak érdekében javasolja Gyurcsány Ferenc nyugdíjazását, hogy azok a szavazók is támogassák az egységes ellenzék gondolatát, akiknél sikeres volt a Fidesz karaktergyilkolása.

De ebben a körben vajon miért nem javasolta Toroczkai László visszavonulását, úgyszintén a zsidó parlamenti képviselõk listázását felvetõ Gyöngyösi Mártonét, hogy csak két nevet említsek azok közül, akik miatt sok-sok baloldali, liberális, de mondjuk inkább, sok jóérzésû ember a mai napig nem hajlandó közösséget vállalni a Jobbikkal, még egy tüntetés erejéig sem?

Én a tüntetésen MZP kérésére egy „Jobbik Törökszentmiklós” feliratú pólót viselõ férfi kezét fogtam meg (szándékosan). Megkérdeztem másnap édesanyámat, Ankát, hogy õ megfogta volna-e Toroczkai kezét, ha történetesen õ áll mellette. Azt mondta,

nemcsak megfogta volna, de meg még puszit is adott volna neki.

Mert itt az idõ, hogy továbblépjünk.

A kontextushoz tudni kell, hogy Anka hétévesen a budapesti gettóban töltötte ’44 telét, éjjelente Árpád sávos zászlók alatt a Duna-parton gyalogolt, miközben a mellette haladókat a folyóba lõtték, családjának nagy része elpusztult.

A Jobbik nem egy, nem két megnyilvánulását félelmetesnek tartotta és szó szerint fenyegetve érezte magát.

Ha Õ megölelné (mert késõbb ezt is hozzátette) Toroczkai Lászlót, vagyis nem a riogató, karaktergyilkoló propagandán, hanem saját keserves, tragikus tapasztalatán lépne túl, és új fejezetet nyitna, az elfogadás és a beszélgetés alapján, nos akkor azt javaslom mindazoknak, akik most Gyurcsány Ferenc visszavonulásában látják a megoldást, hogy

elõször saját démonaikkal nézzenek szembe,

és gondolják át, hogy miért várják el egy több százezres szavazótáborral bíró politikustól azt, amit eszükbe sem jut az említett uraktól. A felvetést álságosnak tartom. (Arról nem beszélve, hogy MZP megválasztása elõtt elfogadta a DK támogatását.)

Amúgy mit üzen annak a több százezer szavazónak, aki a DK-ra adta le voksát? Vonuljanak õk is vissza? Ugye MZP nem gondolja komolyan, hogy az általuk kedvelt politikus kényszer-nyugdíjaztatásával megnyerheti õket a jó célnak?

Egy ízig-vérig politikus nem akkor vonul vissza, amikor az õt nem kedvelõk javasolják, hanem akkor, ha a választók nem szavaznak rá.

Én azt javasolom MZP-nek, hogy kövesse saját tanácsát: üljön le Gyurcsány Ferenccel és beszélgessenek. Ismerjék meg egymást. A többi menni fog.”

Balogh Krisztina (Facebook)
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2018-04-26 03:45
Már megint a zsidó kártya, mint adu ! Hozzá a "szívszorató történés", ami meg újra csak mocskos hazugság. A gettó tényleg volt, éjjelente nyilas zászlók alatt felvonulás nem ! 44' telén beállt a Duna !!! Oda úgy lehetett volna bárkit is belelõni, hogy elõbb jégtörõkkel feltörik a jeget.
Tessék kedves a gettóban történt rémes eseteket talán felsorolni, az volt dögivel, köszönhetõen a belsõ zsidó kápóknak !
És mind ezt egy klezmeres Márki Zay érdekében, meg a demokrácia védelmében, meg Csótány felmagasztalása miatt.
Ölelgessétek egymást, a hazug múltatok nem hoz igaz jövõt, de játszátok csak, hogy ti vagytok az "igaz emberek" ! Hogy is volt 2002.-ben, nagyon demokraták, meg 2006.-ban ? ÁVO-skáim, lehet tagadni a múltat, de ott ül a nyakatokon. Nektek csak a hatalom kell(ene), meg a hozzá tartozó húsosfazék, jólét. Az az összes bajotok, hogy nem ti lophattok, a többi meg csak trágya duma.
254 #2 mujko
- 2018-04-26 18:21
István a királyban magyar táltost játszó féllábú fogatlan cigány .
Legendának mondják .
hunhir.info/hir_kepek/deak-bill-lovagkereszt.jpg
link http://hunhir.inf...;id=114678
cigány vagy magyar ?

elválasztó
BLOG
elválasztó
VIDEÓK
elválasztóNemzetegyesítõ cigány magyar
betûméret csökkentése betûméret növelése
Címkék: Deák, Bill, Gyula
2010 Január 05 Forrás: Zsebõk Csaba - magyarhirlap.hu


Ez a cikk archív

Bill a király! - hangzott fel a kiáltás advent utolsó két estéjén is a Fõvárosi Nagycirkusz nézõterén. Igen, Deák Bill Gyulát éltette így a cirkusz, pontosabban a karácsonyi nagykoncerteket celebrált Kormorán zenekar közönsége, olyannyira, hogy a számos neves vendégfellépõ közül a "blueskirály" kapta messze a legnagyobb tapsot, megkockáztatom, hasonlóan viharosat, mint a Koltay Gergõ vezette házigazda etnorockegyüttes.


S hogy miért érdekes ez? Nos, a Kormoránt, ugye, itt-ott elkönyvelik úgynevezett nemzeti rockot játszó csapatnak, ami a balliberális táborból nézvést akár már amolyan nyilasgyanús dolog is lehet. Persze ezt hinni minimum balgaság, de ettõl még többször elõkerül az igaztalan bélyeg. Bill kapitányról pedig gyakorlatilag az egész ország tudja, hogy - vállaltan - cigány származású magyar blues- és rockénekes. És egy ország szereti, elismeri, természetesen Koltay Gergõék közönsége is.

Teljesítménye, világszintû orgánuma, énekkultúrája és szakmai alázata miatt. Származásával együtt. Mondhatni, Bill kapitány amolyan nemzetegyesítõ, aki, ha csupán néhány nóta vagy egy koncert erejéig is, de összehozza a fiatalt az öreggel, a jobbost a balossal, a romát a magyarral. Utóbbit önmagában is. Mert a kettõs kötõdésnek, ha tetszik, kettõs identitásnak, igenis van, illetve kell hogy legyen létjogosultsága. Ahogyan más vonatkozásban a pozitív példának kéne csupán létjogosultsággal bírnia. Márpedig Deák Bill, csakúgy mint például a világhírû cimbalommûvész, Balogh Kálmán, vagy akár a néhai Lakatos Menyhért író, pozitív példát ad magyarnak, romának (magyar cigánynak, azaz romungrónak, valamint oláh és beás cigánynak), vegyes házasságból származó honfitársunknak egyaránt.

Az ilyen - nevezzük így - cigány magyarokról többször kellene szólnia a bulvármédiumoknak és az értelmiségi fórumoknak egyaránt, nyugodtan hangsúlyozva származásukat, hogy lássa sok roma fiatal, nem csupán a "sztojkák és raffaelek" vagy a lumpenbûnözõk útja járható. Amúgy pedig tartok tõle, az egyes roma rétegek produkálta kriminális jelenségekrõl csak az a médium szólhat hitelesen, amelyik a cigány lét értékesebb mozzanatait, jelenségeit is megmutatja, akár a hétköznapokból merítve.

Szükség van ugyanakkor a cigányokat és magyarokat összekötõ teljesítmények bemutatására is. A kettõs kötõdésû, széles körû elismertségnek és jó szakmai hírnévnek örvendõ mûvészek vagy sportolók ebben pótolhatatlan segítséget nyújtanak. Márpedig az idõ sürget, hiszen a roma extrémizmus hangjait mind gyakrabban lehet hallani. El lehet látogatni bizonyos közösségi oldalakra, ahol számos cigány fiatal azzal henceg, hogy hobbija magyarokat ("parasztokat";) verni, sõt ölni. Lehet persze arra hivatkozni, hogy Szögi Lajos meglincselésekor az "Öld meg a magyart!" felkiáltás rossz tapasztalatok nyomán hirtelen indulatból hagyta el az egyik elkövetõ száját, de ez is azt mutatja, hogy egyes roma körökben mind komolyabb magyarellenes indulatok dúlnak.

Tudjuk persze, mindenkit megillet az identitásválasztás, az önmeghatározás szabadsága, ám romák és nem cigányok - ilyen-olyan szélsõségek sürgette - erõszakos elválasztása azt eredményezheti, hogy az asszimiláció vagy a beilleszkedés útjára lépett nem kevés cigány származású honpolgár elidegenedik a magyarságtól. Vajon kinek lehet az érdeke egy számháború? Egyrészt annak, aki a cigány nacionalizmus, mi több, sovinizmus kialakításán munkálkodik. Másrészt annak, aki etnikai hátterû polgárháború, de legalábbis a békétlenség szításában utazik.

Azért söprögethetünk a saját portánk elõtt is, hiszen nem igazán ismerjük a hazai cigányság kulturális sajátosságait, merthogy az elmúlt évtizedekben érdemlegesen nem tanulhattunk róluk iskoláinkban. ("Természetesen" a határon túli magyarokról sem nagyon.) Marad a személyes tapasztalat, akár egy kedves szomszéd, akár egy kellemetlen vagy éppen elviselhetetlen falubeli család képében. Ha pedig bizonyos társadalmi rétegeket valójában nem ismerünk, akkor vagy tartunk szinte mindegyik tagjától, vagy (ál)naiv módon rokonszenvesre retusáljuk a képüket.

Egyébiránt nem árt tudnunk: a hazai roma mûvészek külföldön cigányságukat és magyarságukat a legtöbbször egyaránt hangsúlyozzák. Ahogy ezt Lakatos Menyhért is megtette, és Deák Bill Gyula a maga valójában megéli. A Kormorán vendégeként is, amely zenekar nemzeti érzelmûnek (joggal) nevezett közönsége a "blueskirályt" - kimondva, kimondatlanul - cigány származású nagy magyar mûvésznek tartja.
linkhttp://www.romnet...any_magyar

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
3,397,716 egyedi látogató