Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hollande Obamát és Putyint hívja harcba, alkotmányt is módosítana

KülföldNa, ez gyorsan ment! nem mellesleg a kijevi zsidó bagázsnak is lõttek. Jól mennek a francia -orosz-egyiptomi deszantos hajók? Francois Hollande francia köztársasági elnök a francia kongresszus elõtt tartott beszédében a rendõrség megerõsítését, valamint az alkotmány módosításának tervét vázolta fel, hogy hatékonyabban lehessen fellépni a terrorizmus ellen. Egyeztetésre hívta Vlagyimir Putyin orosz és Barack Obama amerikai államfõt is, hogy közös koalíciós erõkkel lépjenek fel a Szíriai konfliktusban is az Iszlám Állam ellen.

A francia elnök kezdeményezi az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását is, valamint szándékai szerint felerõsítené az ország szíriai hadmûveleteit. A Charles de Gaulle repülõgéphordozó-anyahajót csütörtökön elindítják a Földközi-tenger keleti térsége felé, s ezzel Franciaország megháromszorozza erejét a térségben. Jelenleg 12 bombázót állomásoztat a francia légierõ az Egyesült Arab Emirátusokban és Jordániában, amelyekkel az Iszlám Állam szíriai és iraki állásait támadják.

Emellett találkozik az államfõ Barack Obamával és Vlagyimir Putyinnal is, hogy egyeztessenek a terrorizmus elleni öszefogásról. Hollande szerint több bombázásra van szükség, valamint az Iszlám Állam ellen harcolók nagyobb támogatására, vagyis egy szélesebb koalíció létrehozását tûzte ki célul.

Belpolitikai intézkedésként három holnapra meghosszabítaná Hollande a rendkívüli állapotot - hogy a törvénymódosításokig is hatékonyabb lehessen a rendõri ellenõrzés. A rendkívüli állapotról szóló törvényt 1955-ben az algír függetlenségi háború idején fogadták el, így jelentõs aktualizálásra szorul. További intézkedésként 8500 új munkahelyet hoznak létre a rendõri erõknél és az igazságszolgáltatásban, ezen belül 5000 új rendõri és csendõri munkahelyet hoznak létre, 2500-an az igazságügyi minisztérium mukatársai lesznek, a határügyi szervek ezer fõvel bõvülnek. Minderre azért lehet szükség, hogy hatékonyabban mûködhessenek a rendõri megfigyelések és ennek meglegyen a törvényes felügyelete is, ugyanis a jelenlegi állomány nem volt képes minden infirmációt feldolgozni - állítják elemzõk. Hollande bejelentéseit állva ünnepelte a francia nemzetgyûlés, spontán elénekelték a nemzeti himnuszt, a La Marseillaise-t. A rendkívüli kongresszus összehívására csak nagyon indokolt esetben került sor eddig a francia történelemben.

Hollande Franciaoszág történelmének legsúlyosabb terrortámadásaként jellemezte az esetet, melynek legalább 129-en estek áldozatul és több mint 350-en megsérültek. A merényletsorozatot Szíriában tervelték ki és Belgiumban szervezték meg és készítették elõ - több szervezõ még szökésben van. A franciákat "kitartásra, egységre, világos gondolkodásra, méltóságra kérte a háborús tettek ellen", amelyben 19 ország állampolgárai vesztették életüket.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-11-16 18:23
Putyin: A G20 országcsoport több tagja is pénzeli az Iszlám Államot

Az Iszlám Állam (IÁ) nevû dzsihadista szervezetet pénzelõ 40 ország között megtalálni a G20-csoport több tagját is - szögezte le hétfõn az orosz elnök a törökországi Antalya közelében tartott G20-csúcstalálkozó után. Obama szerint hiba lenne amerikai szárazföldi csapatokat küldeni az IÁ ellen.
"A (terrorszervezet) finanszírozásában, mint tudjuk, 40 állam vesz részt, köztük a G20 több országa is" - mondta Vlagyimir Putyin az orosz sajtó képviselõinek.
http://www.hirado...m-allamot/
82 #2 Satori
- 2015-11-16 20:53
"Putyin: A G20 országcsoport több tagja is pénzeli az Iszlám Államot"

Ha en lennek a helyeben, akkor egyikkel sem targyalnek!

Odacsapnek nekik.

De sajnos ez, es a tobbi haboru is, nagyon sok penzt hoz mindegyik fel szamara, es az aldozatok, csak jarulekos vesztesegnek minosulnek szerintuk!
172 #3 pozor124
- 2015-11-16 21:17
Satori!
Nem veszteség az a háttérhatalom részérõl! Annyival kevesebb ember él a Földön, annyival -illetve annak hatványával- kevesebb ember születik meg. Gyengébb lesz az emberiség, a hátramaradott hozzátartozók is gyengébbek lesznek, többen közülük is elõbb meghalnak, kevesebb szellemi és fizikai értéket tudnak elõteremteni. Sokkos tudatállapotot mélyítik az emberiségben. Tiszta haszon a háttérhatalomnak!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
4,461,873 egyedi látogató