Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Simicskó István helyét Benkõ Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar fõnök veszi át'

BelföldMondhatnám, na végre, de nem mondom! Szerintem tudjátok tük is, ez mit jelent.

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-04-25 20:07
Meg kell tartanunk keresztény értékeinket
honvedelem.hu/files/content/cikk/109897/1000x667@mb4a3925.jpg

Európának hûnek kell maradnia keresztény gyökereihez, különben elveszíti lelkét, a lélektelen világ pedig elsüllyed – fogalmazott dr. Simicskó István honvédelmi miniszter április 23-án Budapesten, a Visegrádi Csoport országainak tábori lelkészi szolgálatai számára rendezett konferencián.

mb4a3932.jpgBudapesten rendeznek kétnapos konferenciát április 23-24-én a Visegrádi Csoport országainak tábori lelkészi szolgálatai részére. A tanácskozást a V4-es együttmûködés keretében, Magyarország ötödik elnökségének idején ebben a körben elõször tartják meg. A Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban tartott megnyitón dr. Simicskó István köszöntötte a megjelenteket. Minden emberi közösség igazi ereje a szellemiségében és a hitében rejlik – fogalmazott a honvédelmi miniszter, és kiemelte: a V4-ek közötti együttmûködés különösen felértékelõdött az utóbbi idõszakban, ezáltal erõsebb és fontosabb, mint valaha volt. Az elmúlt évek közös kihívásainak fényében különösen fontos a katonai, politikai, gazdasági, kulturális és lelki együttmûködés erõsítése: törekedni kell arra, hogy spirituális értelemben is példát mutassunk Nyugat-Európa számára.

Mint a miniszter rámutatott, a nyugati civilizációnak szellemi és lelki megújhodásra, egyfajta missziós tevékenységre van szüksége, ezt pedig csak az egyházakkal közösen lehet elvégezni. A történelem megtanított minket: azok az emberek és népek, amelyek azt hitték, hogy Isten nélkül is boldogulnak, mindig eltûntek a történelem útvesztõjében, pedig minden emberi civilizáció vallási talapzatra épül. Dr. Simicskó István hangsúlyozta: korszakos változás idõszakába érkeztünk, amelynek még csak az elején járunk. A technológiai fejlõdés sok lehetõséget és veszélyt rejt magában, üteme ráadásul példa nélküli, hiszen jövõkutatók szerint világunk a következõ húsz-harminc évben többet változik majd, mint az elõzõ háromszázban. Alapértékeinkhez azonban ragaszkodnunk kell, hiszen ha egy kultúra elkezdi felszámolni a hitét, ott mindig megjelennek a gonosz erõk. Ma is számos veszély fenyegeti a nemzetállamokat, az állampolgárok biztonságát, a nyugati civilizáció vallásos közösségeit.

mb4a3925.jpgA miniszter elmondta: napjainkban a liberális demokráciák sebezhetõsége jelentõsen megnõtt, miközben háború és béke határai egyre inkább egybemosódnak. Kitért a bevándorlás és a terrorizmus jelentette kockázatokra is. „Európának hûnek kell maradnia keresztény gyökereihez, különben elveszíti lelkét, a lélektelen világ pedig elsüllyed. Történelmi egyházaink a lelkiséget tápláló forrást jelentik minden idõben, különösen manapság. Keresztényi értékeinket meg kell tartanunk, és táplálnunk kell az emberek lelkét a nehézségek kihívásaival szemben” – szögezte le dr. Simicskó István, aki az ige továbbadásának fontosságát és felelõsségét is hangsúlyozta.

Kocsis Fülöp érsek, a Hajdúdorogi Görögkatolikus Fõegyházmegye metropolitája köszöntõjében úgy fogalmazott: mindent meg kell tenni Európa keresztény civilizációjának megõrzése érdekében, de az igazi lépéseknek ehhez a szívekben kell megtörténniük. Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke elmondta: súlyos felelõsség megóvni mindazt a lelki és szellemi értéket, amit elõdeink hagytak ránk, és a lelkészi szolgálatok szerepe ebben rendkívül fontos. Az emberi méltóság tisztelete és országaink történelmének hiteles szemlélete csak így válhat igazán fontossá.

mb4a4055.jpgA Magyarországi Evangélikus Egyház képviseletében dr. Lackner Pál püspök rámutatott: a tábori lelkészi szolgálatnak számos kérdésben kell etikai tanácsadással, iránymutatással szolgálnia a katonai és politikai vezetés számára, aminek lassan negyedszázada próbál eleget tenni. Dr. Huszár Pál fõgondnok, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke azt mondta: napjainkban különösen nagy szükségünk van a nemzetek, felekezetek közötti összefogásra, és remélhetõleg a konferencia is hozzájárul majd ehhez. A köszöntõket követõen prof. dr. Maróth Miklós, a Magyar Tudományos Akadémia tagja tartott elõadást az európai zsidó-keresztény identitás megõrzésének kulcsfontosságú pontjairól, az ezzel kapcsolatos lehetséges teendõkrõl és feladatokról.

A délutáni szekció házigazdája Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes volt. Ennek során Tótha Péter Joel vezetõ tábori rabbi, Oláh Emil alezredes, kiemelt vezetõ tábori lelkész és Takács Tamás alezredes, a Katolikus Tábori Püspökség kiemelt vezetõ tábori lelkésze tartott elõadást szervezetük napi tevékenységérõl, a katonai külszolgálatok lelkipásztori feladatairól, valamint a migrációs helyzet kezelésében résztvevõ katonaállomány lelki gondozásának tapasztalatairól.

mb4a4125.jpgA konferencián részt vett – mások mellett – Simon Attila dandártábornok, a honvédelmi tárca kabinetfõnöke, dr. Bíró László katolikus tábori püspök, katonai ordinárius, Berta Tibor ezredes, általános helynök, dr. Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök, illetve Köves Slomó tábori fõrabbi, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetõ rabbija is.
https://honvedele...rtekeinket
30 #2 osmagyar
- 2018-04-26 04:57
A Békemenet fõszervezõje a hadsereggel védetné meg a Parlamentet a "tüntetõ csürhe" ellen http://propeller....m=referral
4 #3 Posta Imre
- 2018-04-26 05:57
Õsmagyar, bencsik zsidó! A Gárdát is a Demokrata szerkesztõsége udvarán masíroztatták az elsõ avatás elõtt gyakoroltatva.

Lassan itt is lesz "Erdogán-féle" söprögetés, persze demokratikusan!
146 #4 satu
- 2018-04-26 11:47
2018. 04. 25. Bencsik reméli, hogy a hadsereg megvédi a Parlamentet a tüntetõ csürhétõl

https://www.youtu...l2ml_j2--M
118 #5 keepfargo
- 2018-04-26 20:10
"a lélektelen világ pedig elsüllyed"

na, csakhogy észrevette valaki; amióta az eszemet tudom (kb.félszázada) azóta tart ez a süllyedés, és ugyan vajon miért...?

mert ezeknek a lelkük a pénz, a vagyon, a jólét, a hatalom meg ami ezekkel jár ....honnan a francból vennék mindezekhez a lelket - hiszen épp a lélektelenség teszi lehetövé mindezt; az anyagi jólétben dúskálást, majd a benne való fuldoklást is...

most meg besz...t a halott és büdös a ravatal? hát milyen legyen...?
ezerévek óta rohad itt minden - még jó hogy mára kezd feltünni a legvakabb tetveknek is: azoknak, akiknek sosem volt szemük a látásra
267 #6 Perle
- 2018-04-26 20:45
Isa pour is homu leszmük.
Készek a tábori lelkészek és a vezércsere is megvolt ..
Olyan ez helyzet, mintha már feladták volna ránk az utolsó kenetet is.
83 #7 Sbert
- 2018-04-28 14:28
Várható volt, és papirforma.
Épp a héten vettem fel egy eléggé korrekt nyugdíjas ezredessel a kapcsolatot, hosszú idõ után, hogy faggatózzak, mi vár reám, Ránk, igy a Csapatra vajon. Nos, Gyuri bátyám, bezony együtt harkocsigázgatott ezzel Benkõvel sokat anno, egy csapat voltak.
Mikor erre tértünk, mi van ebben a kuplerájban, és felmerült a neve ennek az embernek, bizony az "Öreg" igencsak elhallgatott.
Pedig "79-"82-ben együtt jártak Kubában is.
Nahh, majd lássuk.
A Hazáért!
Elõre!
Vagy valami ilyesmi......
Érdekes ez a Berta is a csapatban....
Tessék csak figyelni, a következõ heteket, ebben az irányban is.
Áldás!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.83 másodperc
3,449,740 egyedi látogató