Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Bõnyi rendõrgyilkosság: tagadja a bûnösségét id. Gyõrkös István

BelföldNa, ez is! A rendõrök lelõdözték egymást. A bíróság az elsõ tárgyalási napon kihallgatta a bevetésen részt vevõ egyenruhásokat is

Vádirat-ismertetéssel és tanúmeghallgatással kezdõdött meg a rendõrgyilkossággal vádolt id. Gyõrkös István pere tegnap a Székesfehérvári Törvényszéken. A bíróság meghallgatta a bevetésen részt vevõ rendõröket, akik részletesen beszámoltak társuk halálának körülményeirõl. A 78 éves férfi tagadta az ellene szóló vádakat.

– Nem én lõttem, nem érzem magam bûnösnek – fogalmazott id. Gyõrkös István tegnap a Székesfehérvári Törvényszéken. A férfi megtagadta a vallomástételt és helyszíni tárgyalást kért, mondván, hogy csak ott hajlandó részletesen beszámolni a történtekrõl. A bíró így a korábbi vallomásait ismertette.

„Csak telefonálni akartam a fiamnak, neki van egy jó ügyvédje, de mire beértem, már betörtek a rendõrök. Gyorsan folytak az események, az egész néhány perc volt. A feleségem pajzsként állt a nyomozók elõtt” – mondta id. Gyõrkös a legelsõ vallomásában.

A férfi ekkor úgy nyilatkozott: „Magamhoz vettem a gépkarabélyt, de nem akartam senkit bántani, ekkor valaki felém lõtt, és eltaláltak a hasamon, a lövés miatt belém hasított a fájdalom, összehúzódtam, ekkor húzhattam meg a ravaszt.”

A vádlott elõször azt hitte, a feleségét érte a lövés, csak ezután látta meg, hogy az egyik nyomozó összeesik. „Reflexszerûen húztam meg a ravaszt. Amikor láttam, mi történt, kértem, hogy bajtársuknak hívjanak mentõt” – hangzott el a vallomás ismertetése során. Ám ezt a kórházban tett nyilatkozatát a vádlott késõbb visszavonta. Id. Gyõrkös most azt állítja: nem õ lõtt elõször, és nem az õ lövése miatt halt meg a nyomozó.

A hungarista Magyar Nemzeti Arcvonalat alapító id. Gyõrkös István bõnyi lakásán a vádirat szerint a Készenléti Rendõrség hatósági engedély nélkül tartott házkutatást lõfegyverek birtoklásának gyanúja miatt 2016. október 26-án a reggeli órákban.

A férfi a kapuban megjelent a kutyájával és közölte, hogy addig nem engedi be õket, amíg az ügyvédje nem érkezik meg, ám késõbb kiderült, hogy nem hívott senkit. A rendõrök végül bementek a kapun, majd megjelent a vádlott a felesége és kérte, hogy ne menjenek be, mert a férje ideges, és baj lesz. Egy rövid szóváltás után az asszony végül beengedte a három nyomozót. Az ügyészség álláspontja szerint a vádlott ekkor elõvett egy csõre töltött gépkarabélyt és kibiztosította.

A vádlott csak a bûncselekmény helyszínén lenne hajlandó beszámolni a történtekrõl
Fotós: Havran Zoltán

Az egyik nyomozó észrevette a fegyvert és figyelmeztette a parancsnokot, aki azonnal rákérdezett, hogy mi van nála. A vádlott azt felelte: „az, ami maguknál”, és mire a rendõr felszólította, tüzet nyitott. A három lövésbõl álló sorozat elõl megpróbált elhajolni a parancsnok, de az egyik lövedék a fején érte. A 46 éves Pálvölgyi Péter azonnal belehalt sérüléseibe. A másik nyomozó válaszul id. Gyõrkösre lõtt, akit lövedék a hasán talált el. A vádlott végül kétórányi tárgyalás után megadta magát.

A bíróság tegnap kihallgatta a bevetésen részt vevõ rendõröket is. Egyikük szerint egyértelmû volt, hogy id. Gyõrkös lõtt elõször. – Jól meg lehet különböztetni a sorozatlövéseket a maroklõfegyvertõl, és amúgy sem életszerû, hogy bármelyik kollégám lõtt volna – válaszolta a tanú a bíró kérdésére.

A védelem viszont ezzel nem értett egyet, és arra is kíváncsi volt, hogy a rendõrnõ miképpen vette magához fegyverét a bevetés elõtt, és miért csak öt lõszert tárazott aznap, mikor összesen hét lõszer fér bele egy tárba. – Ezek a kérdések nyilván nem véletlenek – közölte az ügyvéd. A tanú viszont leszögezte: egyetlen lövést sem adott le aznap a szolgálati fegyverével, amit az ügyész szerint a fegyverszakértõi vélemény is alátámaszt.

– Tapintatni lehetett a csendet a sorozat után, átfutott az agyamban, hogy ez egy végzetes csend – vallotta a harmadik nyomozó, aki a lövések eldördülését követõen id. Gyõrkös felé lõtt. Mint fogalmazott: „Nehéz felvenni egy gépfegyverrel a versenyt, és sajnos sejtettem, hogy mi történt Péterrel.” A büntetõper ma folytatódik.
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-04-26 06:55
- majd amikor a "német" rendõrök fele lengyel lesz - a magyar rendõrök ( egyik ) fele román . . . ?
30 #2 osmagyar
- 2018-04-26 21:29
Vajon köze van-e ennek az ügynek ahhoz, hogy a hidfo.ru honlap fideszbarát hangot üt meg?
146 #3 satu
- 2018-04-26 21:31
Ha jól emlékszem, az idõtájt (pontosabban elõtte) derült ki, hogy a mozgalma "gyakorlatozik" az orosz "szolgálatokkal" (ha nem is aktív állománnyal). Furcsa módon szemet szúrt a regnáló orrmánynak és ...a többit tudjuk, de sejtjük.
Ez a per, de a körúti robbantós is olyan, mint talán még emlékeztek a magyar bakára, ki a két szabadságáért küzdõ népköztársaság kötelékében harcolt, majd hazatérve bíróság elé állították, mert az "ukrán" amerikai zsoldos hadsereg ellen harcolt.
Elõre zsidó királyságért... (szánalom)
1046 #4 windwalker
- 2018-04-26 23:24
"három lövésbõl álló sorozat"vissza élesített AMD-t találtak ami csak egyes lövésre alkalmas!;)
4 #5 Posta Imre
- 2018-04-27 05:58
Õsmagyar, 2015-re már világos volt, hogy az "arcvonal" irányt váltott! csesztettem is érte õket rendesen.

Itt az alap ok, amiért most megyen a "hirig". https://www.youtu...dKs5Qlka-w

A hídfõt nem tudom ki szerkeszti, de az "új orosz" irányt pont lefedi. Persze ez nem igaz, de lehet, hogy már a "kormány" támogatja õket. Nem tudhatod.
238 #6 bivaly
- 2018-04-27 06:02
"Az egyik nyomozó észrevette a fegyvert, és figyelmeztette a parancsnokot,... " ????????

Mert az AK olyan kicsi, elfér a kézben, fatussal 70 centi fölött van, "észrevette" ! Nekem ezek a bornírt apróságok tûnnek fel leginkább, idegesítõen hülyeségek. A leírás alapján hülyék akartak bemenni egy másik hülyéhez !
"Tapintani lehetett a csendet a sorozat után, ... ", az AK akkorát szól, hogy meg lehet süketülni, zárt térben meg pláne !
Azt hiszem Virág elvtárs most kérte meg Pelikán elvtársat, arra a bizonyos szívességre, amirõl korábban már szó volt, hogy majd egyszer.
No comment.
146 #7 satu
- 2018-04-27 08:12
684 #8 atacama
- 2018-04-27 11:15
na most ÁK vagy AMD.mert a kettõ kissé különbözik egymástól..
"a szobában vót egy szekrény amibe tükör vót azon keresztül folyamatosan figyeltük illetõleg látható volt az elkövetõ":D
238 #9 bivaly
- 2018-04-27 18:14
Atacama !

Amennyiben tévedek, ( rosszul emlékezem a korábbi cikkekre !?),hogy AK, vagy AMD, csak a tusa különbözik. Volt AK is épp elég a kezemben, nem egy pille könnyû valami, az AMD meg deszant géppisztoly ( anno), behajtható válltámasszal, sokkal könnyebb, egyébként ugyan az. Behajtott válltámasszal is lehet lõni, de kényelmetlen, és útban is van, nekem legalább is. Ugyan az, 7,62-es, ívtáras, 30 ( 32 )lõszeres, ha meg rajta van a csõszájfék, még hosszabb ! A másik, hogy egyes lövés állásban hozzáértõ tud rövid sorozatokat leadni, ez a két-három lövés.
Ennyit a méretekrõl. A hangja egy gépágyúé, és ha nincs csõszájfék, egy kézzel meghúzva ( ??? )kimegy a tár, és a pali jó esetben lekaszálja saját magát is.
Evvel nem lehet lelõni senkit !!! Ez nem lelõ, hanem darabokra szakít. A vasúti sínt átlövi !!! Egyedül a céltáblán hagy lukat, egyéb esetben roncsol.
Mert ugye, ha nem lett volna a kezemben, hát sok mindent elhihetnék, de így ? Meg nem igen vagyok egyedül a tapasztalattal, valamikor nem fényképrõl nézegette a magyar honvéd a fegyverét.
4 #10 Posta Imre
- 2018-04-28 11:39
Azért nem gyönge, hogy a tanúvallomás szerint István felesége az Áderrel való rokonyi kapcsolatokat emlegette.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.76 másodperc
3,409,861 egyedi látogató