Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Svédországban egyre aktívabbak a neonácik

Külföld(Judi) A szerzõ júda lehet és megfigyelhetiTEK, hogy ma már a "neonáci" nem a zsiodó-g.cik ellenességet, hanem "bevándorlásellenességet" akar jelenteni, vagyis a "neonáci" ma már = rohadt zsidó. Az elmúlt években kiderült, hogy ezen csoportosulásokat a szolgálatok szervezik és zsidó köcsögökkel tereltetik ide-oda. Svédországban egyre gyakoribbak a neonácik által elkövetett atrocitások, és ezzel egy idõben a nacionalista, szélsõséges migránsellenes csoportok száma is növekszik, derült ki a svéd Expo magazin éves jelentésébõl. A frissen nyilvánosságra hozott adatok alapján a svédek tavaly 3660 alkalommal tapasztaltak neonáci jellegû cselekményt, ami hatszázzal több, mint 2016-ban. Összehasonlításképp: 2012-ben jóval kevesebb, 1800 hasonló atrocitást jegyeztek fel. – A neonáci csoportok manapság átlagosan napi tíz alkalommal csapnak le – összegezte a felmérés eredményét a The Local hírportál.

Az Expo kutatói szerint érdemes arra is felhívni a figyelmet, hogy az események hátterében ma már nem csak az Északi Ellenállás Mozgalom nevû, Skandinávia-szerte mûködõ neonáci szervezet áll, az ezreket számláló tömörülésnek ugyanis egyre több szélsõjobboldali kihívója akad. Példaként a Det Fria Sverige (A szabad Svédország) nevû, tavaly megalapított mozgalmat említik, amely – az Északi Ellenállás Mozgalomhoz hasonlóan – a migránsok térnyerésének hivatott megálljt parancsolni.

A csoport fõként fiatalokat szólít meg, és a Svéd Demokraták nevû bevándorlásellenes parlamenti párt online követõibõl toboroz tagokat. Weboldalukon két célt fogalmaztak meg: a tõsgyökeres svédek érdekvédelmét, illetve azt, hogy a jövõben alternatívát alakítanak ki a bukott multikulturális államnak. Szakértõk szerint A szabad Svédország népszerûsége épp a békés, ám cselekvõképes jellegében rejlik. Míg az említett ellenállási mozgalom akár vérontás árán is megvédené a svéd etnikumot (tavaly több követõjüket is elítélték göteborgi gránáttámadásokkal összefüggésben), az „újdonsült” neonácik a bevett módszerekhez – online propagandaterjesztés, koncertek szervezése, illetve szórólapok és matricák gyártása – nyúlnak vissza.

Bár továbbra is túlsúlyban vannak a békés eszközök, az Expo szakértõi egy aggasztó jelenségre is rávilágítottak. „Tavalyhoz képest egyre nagyobb arányban tapasztalunk harcias gyakorlatokat, legyen szó konkrét katonai képzettségrõl, fizikai felkészültségrõl vagy akár szakszerû szúrófegyver-használatról” – fogalmazott az egyik kutató.

Az Északi Ellenállás Mozgalomnak több ezer tagja van
Fotós: Reuters
BIRODALMI POLGÁROK

Svédországhoz hasonlóan Németországban is egyre többen kérdõjelezik meg az államvezetés mûködõképességét. A német Reichsbürger, azaz Birodalmi Polgárok nevû szélsõséges mozgalom mára 18 ezer tagot számlál, azaz nyolcvan százalékkal több, mint 2016-ban – írta a Deutsche Welle a német belsõ elhárítás adataira hivatkozva. A nyilvánvaló megerõsödés ellenére nem arról van szó, hogy a köztársasági kereteket elutasító csoport pár év alatt tömegeket toborzott (2016-ban még alig tízezer tagról volt tudomás), hanem a hatóságok a kezdetektõl fogva rosszul mérték fel a Reichsbürger erejét. 2016 októberében az egyik követõ agyonlõtt egy rendõrt Bajorországban, a Birodalmi Polgárok pedig azóta élvezik a biztonságiak kitüntetett figyelmét. Jelenleg 950 tag lehet kimondottan szélsõjobboldali, írta a Deutsche Welle. A mozgalom tagjai többek között elutasítják a demokratikus államberendezkedést és a holokauszt megtörténtét, illetve úgy tartják: a Német Birodalom még mindig létezik az 1937-es keretek között. A köreikben jellemzõ fegyvertartás szintén fejtörést okoz a hatóságoknak: 2017 óta 450 birodalmi polgár engedélyét vonták vissza, ám a német Tagesspiegelnek nyilatkozó titkosszolgálati forrás szerint további 1200 tagnak lehet hozzáférése fegyverekhez.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-04-30 08:58
Lemondott a brit belügyminiszter

Amber Rudd abba a belpolitikai botrányba bukott bele, amely az egykori brit gyarmatokról az elmúlt évtizedekben Nagy-Britanniába áttelepült bevándorlókkal szembeni brit kormányzati bánásmód miatt robbant ki.


Benyújtotta lemondását vasárnap este Amber Rudd brit belügyminiszter. A Downing Street közölte, hogy Theresa May miniszterelnök elfogadta Rudd lemondását.

Amber Rudd - aki Theresa Mayt követte a belügyminiszteri tisztségben - abba a hirtelen rendkívüli erõvel fellángolt belpolitikai botrányba bukott bele, amely az egykori brit gyarmatokról az elmúlt évtizedekben Nagy-Britanniába áttelepült bevándorlókkal szembeni brit kormányzati bánásmód miatt robbant ki - írja összefoglalójában az MTI.

Rudd az utóbbi napokban egymásnak ellentmondó hivatalos nyilatkozatokat tett arról, hogy voltak-e a belügyi tárcának kijelölt "célszámai" a tisztázatlan jogi státusú egykori bevándorlók és leszármazottaik kitoloncolására, és arról, hogy neki pontosan mennyi információja volt errõl az ügyrõl.

A londoni alsóházban tett minapi nyilatkozatában elõször azt mondta, hogy nem volt tudomása ilyen kitoloncolási tervszámokról. Nem sokkal késõbb azonban kénytelen volt elnézést kérni, miután The Guardian címû baloldali brit napilap közölt egy belsõ leiratot, amelyet a belügyminisztérium egyik magas rangú tisztviselõje küldött tavaly Amber Ruddnak, és amely egyértelmûen utalt ilyen célszámok létezésére. Ráadásul vasárnap este a lap...http://www.atv.hu...yminiszter
896 #2 PirX
- 2018-04-30 13:03
www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/04/30/736ClRJea_WQAAg1BL.jpg
809 #3 megmondhatom-e
- 2018-04-30 17:12
- így van Pirx - ez ennyire egyszerû !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
4,462,007 egyedi látogató