Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Sorra mondanak fel a magyar melósok: ki akar így dolgozni?

BelföldDehogy van, hisz Magyarország sem létezik. Ostoba cigánnyal nem lehet csak tódani-fódani, miközben húgyé-xaré dolgozhatsz és persze az elvárások is egyenes arányban nõnk a celebek által nyújtott igényszintnek megfelelõen. Bolond aki dolgozik itt! Mindezt május 1-én az illuminátus megalakulása alkalmából. Folyamatosan nõ a munkaerõhiány Magyarországon. A Profession.hu 2018 elsõ negyedéves jelentése szerint 17 százalékkal nõtt a hirdetést feladó cégek, valamint a feladott hirdetések száma is az egy évvel ezelõtti adatokhoz képest. A legtöbb vállalkozás szakmunkásokat és betanított munkásokat keres. Miközben az álláshirdetések száma egyre gyarapszik, a kutatásból az is kiderül, hogy a jelentkezés jóval visszafogottabb, vagyis a vállalatok süket fülekre találnak, miközben megbénítja õket a fluktuáció. Felmerül a kérdés: hogyan lehet vonzóbbá tenni egy munkahelyet egy munkavállaló számára? Mivel lehet elnyerni egy potenciális dolgozó bizalmát és leginkább hogyan lehet megtartani a jó munkaerõt? Ezekre kerestük a választ.
Amennyiben mélyebben is érdekelnek a vállalkozások vagy te is vállalkozó vagy, gyere el május 3-i rendezvényünkre, ahol a magyar cégek külföldi piacra lépési esélyeirõl és a digitalizáció kihívásairól is szó lesz. Elõadást tart majd a Nanushka divatcég digitális igazgatója, illetve a Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ és a Google egy-egy munkatársa is. A rendezvény, melyet a Google Magyarország támogat, INGYENES, de regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva tudsz megtenni.

Hónapról hónapra jelennek meg cikkek a sajtóban azzal kapcsolatban, mennyire nehéz helyzetben vannak a cégek, mert nem találnak alkalmazottat. A munkaerõhiány szinte minden iparágat érint, az egyszerû betanított munkástól kezdve az asszisztensi pozíción át a vezetõ beosztásig. Ugyanakkor a Profession.hu állásportál felmérése szerint leginkább szakmunkásokra és betanított munkásokra lenne szükség. És miközben az álláshirdetések száma egyre gyarapszik, a kutatásból az is kiderül, hogy a jelentkezés jóval visszafogottabb, vagyis a vállalatok süket fülekre találnak, miközben megbénítja õket a fluktuáció. Felmerül a kérdés: hogyan lehet vonzóbbá tenni egy munkahelyet egy munkavállaló számára? Mivel lehet elnyerni egy potenciális dolgozó bizalmát és leginkább hogyan lehet megtartani a jó munkaerõt? Utóbbi szintén kiemelten fontos, hiszen míg három évvel ezelõtt 10-12 százalék, idén már átlag 30-40 százalék az éves fluktuáció. Vannak viszont vállalatok, amelyek jelen munkaerõ-piaci helyzet mellett is 10 százalék alatt tudják tartani, és vannak, akik 100 százalék feletti munkaerõ elvándorlással küzdenek.
Ezek a kihívások új vezetési szemléletet igényelnek. Ez nem csak a HR felelõssége, hanem a teljes felsõvezetésé beleértve a gyárigazgatót, termelésvezetõt, elsõ számú vezetõt is

- mondta Csikós-Nagy Katalin , a HR-Evolution ügyvezetõje a HR Fórum 2018 eseményen tartott elõadásában, amelyben azt taglalta, öt tényezõre kell figyelnie különösen a cégeknek, ha meg akarják tartani az embereiket. Hangsúlyozta, a hirdetés szövegében és a személyes interjú során is nagyon pontosan kell fogalmazni, és nem szabad olyan dolgot ígérni, amit a cég nem tud betartani. Ha például valaki feltünteti az álláshirdetés szövegében, hogy van fizetéselõleg, majd a munkába állás során a munkavállaló számára kiderül, ennek igénylésére csak a próbaidõ lejárta után van lehetõség, máris csalódott lesz az új dolgozó, ezzel együtt pedig kevésbé lojális, és nagyobb eséllyel lép már a próbaidõ alatt.

A fogadtatás sem mindegy.
Rossz, ha a beengedés olyan, mintha börtönbe mennél

- jegyezte meg egy a kérdõívet kitöltött dolgozó. Egy másik a következõt írta:
Stresszes, feszült légkör, csapat fogadott. A régiek éreztették, hogy itt nem vár rám sok jó, csak panaszkodtak.

Vagyis a cégnek segítenie kell az új munkavállaló integrációját, beilleszkedését, mert ha nem érzi jól magát, ugyancsak nagyobb eséllyel lép ki a próbaidõ alatt.

A megbecsülés is fontos. A HR-Evolution Kft. 6300, termelésben és a kereskedelemben dolgozó munkavállaló részvételével készült reprezentatív felmérésébõl kiderült, azon válaszadók 56 százaléka, akik legalább két éve dolgoznak egy cégnél, úgy nyilatkozott,
a felmondás elsõ számú oka az embertelen bánásmód és a nem megfelelõ körülmények.

"A köszönöm, kérem szavakat be kellene vezetni a vezetõknél" - írta valaki. Más arra panaszkodott, nincs dicséret és visszajelzés. Megint más azt tette szóvá a kérdõív kitöltésekor, hogy a régebben ott dolgozók kevesebb pénzt keresnek, mint az újonnan érkezõk.

A negyedik, amire egy munkaadónak figyelnie kell a pénz. A fizetés mellett fontos az is a munkavállalók szempontjából, van-e (a már említett) fizetéselõleg, van-e céges buszjárat, van-e lehetõség elszállásoltatásra és milyen a szállás? Szempont az is a munkahelyválasztásnál, hogy milyen a mûszakbeosztás, és hogy mekkora a távolság a munkahely és a lakhely között. Vagyis ha a cégek meg akarják tartani a munkavállalókat, ezekre is gondolniuk kell a fizetés mellett.

Mindezek mellett nagyon fontos a csapat, a környezet. A kutatás szerint egy munkahely legjelentõsebb megtartó ereje a jó munkahelyi légkör. A megkérdezettek 67 százaléka szerint például ez lényegesebb, mint a fizetés, ugyanis ha ez adott, még több pénzért sem váltanak az emberek munkahelyet.
"Korábban jó csapatunk volt, akikkel összejártunk meló után is. Most, hogy állandóan jönnek az újak, már nincs csapat

- írta valaki. Más megjegyezte, a fõnök a régebben a cégnél dolgozókkal kritikus, az újakkal viszont úgy bánik, mint - ahogy a kérdõívet kitöltõ munkás írta - "hímes tojással". Vagyis a vállalatoknak fontos kiépíteni egy stratégiát arra, hogyan segítsék az új kollégák beilleszkedését, és hogyan kovácsoljanak csapatot a munkavállalókból.
Más vezetõi szemléletre van szükség

Mindebbõl körvonalazódik, hogy ahhoz, hogy egy cég jól mûködjön, és ne okozzon állandó problémát a fluktuáció, a vezetõk szemléletváltására van szükség.
A legtöbb cégnél eddig a felsõvezetõk csapatépítésére koncentráltak leginkább, pedig ez alsóbb szinteken is fontos

- mondta elõadásában Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezetõ igazgatója, hozzátéve, fontos lenne, hogy a közvetlen vezetõk jól ismerjék az embereiket, tudják, ki a húzóerõ a csapatban, és mindent meg kell tenni azért, hogy azt az embert megtartsák.
Egy új kolléga érkezése mindig stresszes dolog, a kapcsolatok átrendezõdésével jár, szorongást kelt, hiszen mindenkit kibillent a komfortzónájából. Meg kell tanulni kezelni ezt a helyzetet

- mondta.

Ezzel egyetért Tihanyi Attila, az Aptiv mûszaki igazgatója is, aki prezentációjában hangsúlyozta, a legtöbb munkavállaló az 1-3 hónap alatt mond fel, 20 százalék pedig a 3-12 hónap során. Õ is kiemelte, hogy a változásokat nehezen viselik a dolgozók, épp ezért nagyon fontos a kommunikáció. "Ha például egy cég a 3 mûszakos termelésrõl átáll 4 mûszakosra, figyelni kell, hogy ezt ne úgy tudassa az emberekkel, nekik ez miért jó, mert úgyis felmerül a dolgozókban, hogy a vállalat nyilván nem miattuk lépte ezt meg, hanem mert a cég profitál ebbõl. Szóval érdemes elmondani, hogy a vállalkozásnak az adott változtatás miért jó, és hogyan profitálnak ebbõl a munkavállalók. Így ez egy win-win szituáció, és nem érzik az emberek sem átverve magukat" - mondta. A gördülékeny munkavégzéshez szerinte a középvezetõk folyamatos szupervíziójára és coachingjára van szükség, mert jó vezetõk nem születnek, hanem képezni kell õket, márpedig jó vezetõk nélkül nem mûködik a cég.

Lükõ Szilvia, az EuroFamily személyzet- és szervezetfejlesztési vezetõje elmondta, a 722 fõs kiskereskedelmi vállalat éves fluktuációja 7,76 %-os.
Az aktív dolgozók közel 10 százaléka kismama, pillanatnyilag én is részmunkaidõben dolgozom például, mert van egy egyéves kislányom

- mondta. A cégnél nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az új munkavállalókat megfelelõen fogadják.
Van például minden új belépõ munkatársnak kijelölt mentora, akinek az a feladata, hogy az új embert körbevezesse, megmutassa és betanítsa neki a munkafolyamatokat, bemutassa a többieknek. Ha új ember érkezik, mindig terülj-terülj asztalkámmal fogadjuk, vagyis van egy kis közös sütizés, ez is segíti a beilleszkedést

- mondta. Náluk egyébként egy 11 fõs HR-csapat van, és alkalmaznak egy konfliktuskezelési munkatársat is. "Nálunk 2 próbanap van, ezt egyszerûsített munkavállalás keretében alkalmi munkaként kezeljük.. Ha a próbanap jól sikerül, a toborzási munkatársak belépés elõtt telefononellenõrzik az elõzõ munkahelyrõl a referenciát, vagyis felhívják az elõzõ munkaadót" - mondta. A cél az, hogy a cég továbbra is családias legyen: a születésnapokat mindig közösen is megünneplik, a bérlapon is várja egy kis meglepetés és pozitív üzenet a munkavállalókat. Van egy szociális alap, amellyel a nehéz helyzetbe került munkavállalóknak segítenek:
Az egyik raktárosunk felesége szülés utáni depresszióban szenved, nem tudja ellátni a kisgyereket. A kolléga ezért fizetés nélküli szabadságot kért, ehelyett most minimálbért kap és otthon tud maradni ellátni a babát.

Szépkúti László, a Flex Kft. GSS Magarország HR igazgatója szerint is a légkör, a csapat és az emberekhez való hozzáállás a legfontosabb tényezõ, ha meg akarják tartani az embereket. Náluk 2016-ban volt egy fókuszcsoportos felmérés 113 alkalmazott részvételével. Kiderült, a munkavállalók leginkább a vezetõi képességeket és az õket érintõ folyamatokat látták fejlesztendõnek. "Mivel több felvett kolléga a próbaidõ alatt felmondott, ki kellett találni valamit, hogy megtartsuk az embereket. Bevezettük a "buddy-programot", amikor az egyik régi munkavállaló segíti az újonc beilleszkedését és 2 héttel a munkába állás után van egy elbeszélgetés is, hogy kiderüljön, hogy érzi magát az új munkavállaló a cégnél. Nagyobb hangsúlyt fektetünk a rekreációra is, vannak pihenõszobák, amiket a kékgalléros munkavállalók a szünetekben használhatnak és van kültéri pihenõ is" - sorolta. A változtatásnak meg lett az eredménye, 2015-höz képest, 2016-ban 18 százalékkal kevesebben mondtak fel.

Az elõadások alapján tehát úgy tûnik, a vezetõk célzott képzése mellett a "morzsákon", az apróságnak tûnõ tényezõkön is sok múlik, hogy egy munkahely vonzó legyen a munkavállalók számára és az emberek szeressenek az adott cégnél dolgozni. Ennek érdekében viszont a teljes felsõvezetésnek egységben, együttesen szükséges mûködni, a mindennapi határidõs, teljesítmény elvárások mellett az emberi tényezõkre is folyamatosan szükséges figyelni.
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-05-01 10:07
- , hogy senki ne remélje azt , hogy a zsidó pusztítás - magától - nyomtalanul eltûnik , korrigálódik , csak 'úgy' rendbe jön minden , helyre áll a rend . . . mikor a zsidó még ma is itt lebzsel a nyakunkon , rombol , szívja vérünket , - csínytalanul - károsít , betolakodva a lakószobánkba is ! "jóestét magyarok!" - szabadul ki az ocsmány pofájából -mielõtt nekilát rombolni ! (a vén nõi nemiszerv képû kopasz zsidó )

A Katrina hurrikán se vonult el nyomtalanul!

Hogy várhatnánk ezt a több száz éves zsidó megszállástól , aminek még vége sincs !?
809 #2 megmondhatom-e
- 2018-05-01 10:24
- megmondtam(pedig már tudtátok) , mert itt ma még nem vagyok "moderálva" zsidók által úgy , mint a kurucon , ahol rendre "moderálják a zsidók azokat , akik megmondják. ( amit tudtok)

Ha majd ide is betörnek moderálni a zsidók , akkor többé nem fogom 'megmondani' , mert úgyis "moderálni " fognak a zsidók - akkor meg minek (?)

- mert a zsidó megszállta országokban csak azt mondhatod meg , amit a zsidók 'jóvá hagynak' , ami a zsidóknak ínyére van , a zsidók érdekeinek megfelel - csak hogy tudjátok ! - "tanult barátaim" . ( tetszik ez a bayer-müncheni idézet - mert olyan rund funk ) --- ( na nem grand funk , mert az rail road ! - ne keverjük ! gyerekek)

Eljön az idõ ( el szokott jönni) , amikor a zsidók Kawasakiról több lövéssel agyon is lövik azokat , akik nem felelnek meg a zsidó csinytalanyok érdekeinek.

A zsidó "így mûködik" - csak hogy tudjátok.
( hogy igazán tanultakká válhassatok , ezt jó ha megtanuljátok ! )

(csak antiszemitáriánusok ne legyetek , mert az jelenleg be van tiltva a zsidók által . Itt rendnek kell lenni ! )
809 #3 megmondhatom-e
- 2018-05-01 10:56
te kis csibe !

Ha nem tudod , milyen a "bugris" , csak nézz a tükörbe.

Sokat fogsz tanulni a látványból , mert a baja mindenkire rá van írva .
2 #4 gerry
- 2018-05-01 11:44
megmondhatom-e - ha jól tudom, itt tényleg nincs moderálás - illetve van; akkor ha valaki nekimegy Imréek és nem hagyja abba, - azokat szoktam volt modorra tanítani ( de csak azért, mert akkor viháncolhatok egy kicsit és nem olyan unalmas az élet... általában finoman és uriemberként kezdem a "litániámat" - és megvárom, hogy mi az általam kiválasztott alany reakciója. Amennyiben nem ugrik nekem, a csörtének hamar vége van. Nem azt várom el senkitöl, hogy nekem adjon igazat - ezt amúgy is tudom, bár szubjektív a vélemény - hanem azt, hogy annyira illeszkedjen be az itt lévõk közé, hogy a lehetõ legkisebb legyen a súrlódás a tagok között. Bízom benne, hogy te is ezt szeretnéd. Ha igen, akkor nem várok töled se mást, csak annyit, hogy ne legyél ennyire egyoldalú a jövõben. Az teljesen tiszta, hogy az itt olvasók között nem sok zsidóbarátot találsz, hacsak nem az itt megbúvó kukkolók között, de a hergelésük tudod mit jelenthet? Gondolj csak arra amikor egy kerítés mellett aminek a másik oldalán egy véreb követ és te folyamatosan izgatod, rugdosod a kerítést, miközben a dög egyre jobban vérbe borult szemekkel követ...
Aztán egyszer csak a kerítésnek vége és te ott álsz védtelenül a feldühödött vicsorgó "ellenségeddel".
Hadd ne ragozzam tovább. Nem mindig éri meg ugyanazt szajkózni. Az oldalra sok minden felkerül, olyan cikkek is amihez értelmes, építõ jellegü hozzászólást lehet füzni. Nem ismerjük egymást, de feltételezem anyilag te sem vagy pudva.
Ahogy mindenhol, itt is azokat az embereket próbáltuk - nem nagy sikerrel - összeszedni, akik nem csak vagdalkozni akarnak, hanem rendet vágni!

Hozzátenném még, hogy ettöl függetlenül szoktunk volt neveletlenül, pofátlanul, néha (sokszor) erõszakosan is vitázni (nem csak uvariasan - "várd ki ameddig a másik befejezi" hozzállással vitatkozni), ami néha vérre ment /menõ/ így azok a mimózalelkü tagok akiknek ez sértõnek tünik, hamar leléptek - és igazuk is volt, csak szerintem, ha megsértenek akkor legyen ereje visszasérteni a másikat egészen addig ameddig ki nem derül, hogy mindegyik azonos célokért emelt szót... aztán a világ megint lehet kerek. Most itt vagytok éppen, semmi baj, oldjátok meg - és továbbra is kiállhat mindenki az általa képviselt igaza mellett.

Csaba - nem hinném azt, hogy zsidó vagy azok csahosa lenne... persze ez magányvéleméönyem és azt is tudom, te sem vagy bugris... Szóval - any'azhattok egymásra továbbra is aztán elemezzétek ki, hogy tudtok közös nevezõre jutni.
Nem sürgõs, sok hasonlóban magam is részt vettem (Imréröl nem is szólva...) és mindenkinek meg kell tanulnia, hogy ereszti ki a gõzt, kit akar/szeretne pofán vágni, esetleg szétcincálni mint Floki a lábtörlõt.
Nem sokban különbözünk egymástól - ha mégis befurakszik közénk egy tetü (ez elõbb-utóbb ugyis kiderül), akkor az nem ide tartozik.

Mára ennyi, mert kedd van és esik az esõ erre, ezért némileg letargiás és kedvetlen vagyok - de ez a hsz. segített egy kicsit. Most ebéd, majd megfigyelem magamon, hogy a csuklás a kaja következménye, vagy valaki épp' jókívánságokat küldözget felém, némi anyakomplexus csatolmánnyal.

Annak idején, a müjégpályán néhányan a következõ szavakkal próbáltak belém kötni (gondolom, másokba is - de azt tudni kell, hogy - ezidöben a verekedés részben sportnak számított és mi sportemberek voltunk 15-18 évesens_box);
"- Figyelj haver! Beszéljünk a kurvákról! Hogy van anyád?"... Na erre válaszoltam én - békülékeny hangnemben;
"- Köszi', jól csak panaszkodik, hogy a tiéd jobban keres." - Erre többnyire bepipultak, elvesztették a józanságukat... Egyszer viszont megtörtént, hogy az egyik ilyen srác, úgy két másodperc néma csend után elröhögte magát és azt mondta, hogy "- O.K. haver Te nyertél, bocs' amiért kötözködtem..." A "sportközvetítés" elmaradt, pedig az én baráti köröm érdeklõdve várta a folytatást... a szomorúság is ott látszott az arcukon!

Legyetek jók és erélyesek továbbra is. s_Laptop

---------------------------------------
csaba - most látom a reakciódat. Erröl beszéltem.;)
4 #5 Posta Imre
- 2018-05-01 11:59
Gerry, Csaba már rég jelezte felém "irritáltságát" adott tárggyal kapcsolatban és vélhetõ telavivi elszármazáshelyét jelezve, de annyi hozzászóló közt ki tudja eldönteni, hogy most ki a kicsoda és miért. Megmondhatom-e remekül szónokolja ugyanazon slágert. Biztosan oka van, ha nem most akkor késõbb, vagy korábban. Ha Csabának igaza van (miért ne lehetne), akkor feltevõdik a kérdés, ki fotózz az oldal állapotát és milyen célból? Na jó, tudjuk. Másik kérdés, és akkor mi van?

Ha Csabának nincs Igaza, attól még neked meg még esetleg nekem is lehet. De akkor es mi van?

A téma ettõl még egészen más, vagy nem?
809 #6 megmondhatom-e
- 2018-05-01 15:32
-hogy kösz gerry az egészen "emberi" modorú útbaigazítást , de -mint láthattad- "belém kötöttek" - ezt is kocsmán kívül tették - mert belülre nem járok így az nehéz lenne .
De aki egyszer "csibe"- miközben a magánhangzókkal csak az elsõig jutott - nos attól nem várnék többet , mint a fenti piros és sárga sétáló komputer figurákat , amivel - fent bizonyítottan - jelentõs ember ismeret párosul.
A kertben , napsütés- élvezet , fûnyírás után gyönyörködve , ahogy növekszik a retek (nem a zsidó retek , azt nem ültettem, nem is locsolom ) - azt hittem kapok - 'csibénktõl'- valami értelmes reakciót , esetleg "választ" de csak figurára futotta szókincsébõl - hát a csibe ( õ csabának írja / mindegy ) agy mérete - ahogy ez várható volt - határokat szab a gondolatoknak , persze ettõl kiváló tojóhibrid lehet belõle.

Miért ? - a csibétõl agresszió is elvárható ? Nem tudja megkülönböztetni a zebrát az örvös galambtól - az rendben van. Ez viszont itt világos agresszió volt.

Hiába a tudomány , a biológia sok mindenre képes ! Ma már sok a hibrid . - hmm - egy támadó - harci csibe - érdekes kutatói ötlet !

Meglepett azért , hogy Imrének is kételyei vannak identitás-meghatározás terén , de mindig 'tapasztal' az ember.

Nekem - valóban , beismerem - többnyire egyetlen téma köré csoportosul a figyelmem.

Jó okom van rá !
Ezt egy csibe nem értheti , nem is várható el tõle , még hibridtõl sem.
Agresszió kialakulhat a kis térbe szorított agy megemelkedõ nyomásától - az olvasás maga nem szokott kiváltani szûk agyúaknál e-fajta reakciót .

Én elnézem ezt a kutatóknak , õk is állíthatnak elõ selejtet , - hoppá- hoppá ! ejnye ,ejnye ! El van nézve .

A jövõben - ígérem - próbálom majd visszafogni magam megelõzve hasonló hibridek kiszámíthatatlan kirohanásait .
Írhatok esetleg a retek növekedésérõl , ha az nem "irritálja" a tojó csibét , miközben a rettegettek Kawasakiról vállból gyilkolnak .

Nem akarok én balhét a baromfi udvarban !

pl figyelmeztetni fogom csibét a jövõben , üljön háttal a képernyõnek ! Ez segít ! (kritikát elfogadok , csak nehogy összeomoljon az oldal ! Nehogy kitiltsanak minket a világhálóról - a zsidók ! Esetleg jön a Kawa- szaki !
238 #7 bivaly
- 2018-05-02 06:19
A felvezetõ témához esetleg van valakinek még kiegészítése ? Vagy eddig nem is arról volt szó ? Biztosan csak én nem értem amit olvastam felül, meg alatta !? Agyat kell cseréljek, javítandó a felfogó képességemet, pillanatnyilag alacsony a szint . Vagy ha nem, akkor csak olyan deja vu érzésem van.
Végül is, a történelem ismétli önmagát, esetenként gyakran.
2 #8 gerry
- 2018-05-02 06:59
bivaly - köztudott, hogya busafejü, patás állatok lassú, de erõteljes elörehaladása minden szirrel-szarral megrakott szekeret képes kihúzni a kátyúból.
Ezért vagy te is (mint "bivaly" és én - születési jogomtól - mint elsõ napos /nem csibe, hanem/ bika) azok akik képesek vagyunk megteni a menthetõt...
Ami meg már nem menthetõ a támadóktól, azokat Imre lekéseli röptében. Ne idegeskedj annyit - bár ez is jellemzõ ránk, kevesebbet magyarázunk inkább nekirohanunk a száguldó vonatnak is... na jó én azért jobban szeretek a tehenekkel szórakozni!
hirportal.sikerado.hu/images/kep/201302/bika_tehen.jpg


De vissza a cikkre: Rohadtul nehéz volt elolvasnom ennek a sok okoskodó irodakukacnak a "magyarázkodását" mert mindent tudnak de semmit sem értenek. Mi ezeknek a munkájuk?: Szófosás.

Mikor marad meg egy munkás a munkahelyén?
1. ha normálisan meg van fizetve.
2. ha értékesnek érzi a saját munkáját.
3. ha a munkahelyi kollégákkal jól érzi magát, még akkor is, ha a munkaidõ végén kilóg a nyelve.

Kérdéseim:
1. - ki van ma normálisan megfizetve? (Csak a lefizetett emberek)
2. - értékes-e az a munka, ahol úgy néznek rád mint egy eldobható, mocskos rongyra?
3. - Hol létezik még olyan munkahely ahol a "kolléga" - barátot is jelent?

4. - Mikor veszik észre az emberek, hogy a munka elvégzésének kiadása is olyan (katonai milliõbõl átmentve) "parancs amit nem szabad megbaszni, mert csak szaporodik"?
- Tisztelt "nagypofájú" munkások (mert ilyenekbõl is van jónéhány!) - elõször bizonyítsátok a saját szinteteken, hogy dolgozni is képesek vagytok és aztán jártassátok a szátokat! Ezt várja el a fönök - 's amennyiben, jó a kapcsolata az "alárendeltekkel" (aki nem érti mit jelent a szó olvassa el kétszer!); - követelés nélkül, de ha a kapcsolat nem müködik akkor az egész, szép magyar fogalmazással: "el van baszva".

A többi "elemzés"-t meg le lehet húzni a WC-n


...persze lesz ez még rosszabb is.

...................................... no még valami! ........................................

Hé, fönökök:

Igazán elfelejthetnétek végre a munkások molesztálását - remélem eljön egyszer az az idõ is amikor feljelenthetnek titeket akkor:
- amikor összeterelitek a munkásokat az étkezõbe, kulturterembe, és elmagyarázzátok papirról felolvasva az utolsó negyed- vagy félév eredményeit, problém'ait, nehézségeit, gyözelmeit, terveinek elörehaladásainak, bukásának történetét... A kutya se kíváncsi ezekre. A munkást nem érdekli az okoskodásotok.
- amikor mindenki megkap egy papirt, hogy azon - a saját véleménye szerint - milyen minöséggel, hozzáállással végzi a munkáját és amikor mindenki behúzta a pipákat, visszakerülve magukhoz, akkor a már elöre eldöntött besorolásukat dugják a munkások orra alá.
- amikor megjelenik az új irodai dolgozó, aki okos gondolatok összeírására kéri a dolgozókat - aminek kielemzése az új seprü elövezeti azokat az új, mindenkinek elõnyt jelentõ változtatásokat - természetesen a munkavállalók elõnyére valamint a munkaadó legnagyobb örömére... és 100%, hogy a végeredményt a nagyon fontos, emberszámba vett és a termelésben dolgozók szívják meg... mint általában mindig.
- amikor mély gyásszal és sírással küszködve jelentik be, hogy sajnos a gazdasági helyzet következményeként, a cég dolgozóinak bizonyos százalékától meg kell válniuk... (szerény tapasztalataim alapján, a kapitány marad állva a hajón az utolsó pillanatig... illetve "kapitányok": Fizikai dolgozó szinte már egy sincs, de a széküket elkékülõ kezekkel szorító irodakukacok még ott nyöszörögnek a megszokott helyeiken és izgalmukban naphosszat kávét szürcsölnek - mert hasznos munkájuk az már régen nincs csak a fizetést kapják végkimerülésig).
809 #9 megmondhatom-e
- 2018-05-02 09:56
- gerry , hogy minden tiszteletem a tiéd !

Csak bámulni tudom türelmedet, azt hogy amikor érzékeled a helyzet "kalapácsát" - szóval ha úgy érzed erre van szükség , képes vagy erre a "szûkagyú" szintre süllyedni.
Vannak itt ui. , akik csak ezen a szinten - szájba rágva értenek a szóból.
Te pl - gondolom , jó apa lehetsz , mert infant korúakkal nem mindenki képes megtalálni a hangot. ( pl én is ezek közé tartozom)
Noha tudom , hogy "újszülöttnek minden vicc . . ." , mégsincs mindig 'cérnám' arra , ami itt most neked nem volt probléma.

Gratulálok neked !

Te - jó munkatárs lehetsz , mert szinte minden szintû munkahelyen akadnak 'zombik' , akikkel csak dedós módon lehet együtt mûködni.
A fõnökeid hálásak lehetnek neked!

Tudod - én - naívan - úgy gondolom , hogy aki legalább elvétve , néha olvasgat ( én nem vagyok gyakori olvasó) az - ahogy Imre szokta volt mondani - "tud a sorok közt is olvasni"
Ezt a képességet Imrénél sem vélem felfedezni - bár tévedhetek is.

De a szûkagyúakról ne is próbáljon az ember ilyesmit felfedezni.

Bevallom azt is , hogy akitõl egyszer sem találok érdemes hozzászólást - azt az 'írót' el sem olvasom.

Így nem kell 'szaladnom' Imréhez a háttérben panaszkodni , hogy valaki - " irritál " -

De hát nem vagyunk itt ( se) minden csibék !

A fenti cikkben leírtak elolvasása után - feltételeztem - ( ismét naívan) ,hogy aki itt olvasgatolódzik , az van azon a szinten , hogy amit te bámulatos türelemmel ecseteltél az együgyüeknek - azt maga is tudja !

( ilyen buta vagyok , hiszen tudtam , hogy biza' vannak itt is abbó' a fajtábó' - "tanult barátok" )

Azt gondoltam - naívan - , hogy itt mindenki tudja , hogy minden "baj " gyökere a zsidó - így a munkahelyi konflikt - /ációk oka sem más !

Tudjuk , hogy a zsidó mindent elpusztít , bemocskol , és ennek nem lehet más az eredménye , mint a cikk témája .

Egy bivaly sem képes ezt - magától - kikövetkeztetni , - így hát kommentárod igen csak hasznosnak bizonyult !

Mégegyszer : köszönöm !

A jövõben is ritkán fogok ilyen bõ explanéjsönt' ide "fosni" , nem szeretném a csibe szûk agy-tokjában az a nagy esze nem fér el - a nyomást növelni - dühkitörést elõidézve ezzel.

Üdvözöllek !
4 #10 Posta Imre
- 2018-05-02 13:43
Szíven szúrta feleségét egy buszsofõr, fia végzett vele – megszólalt a család

Szörnyû családi tragédia történt a hosszú hétvégén Dágon. Egy családi veszekedés odáig fajult, hogy az apa többször is szívtájékon szúrta a feleségét. Az egyik fia próbálta megfékezni a feldühödött apját, de a rendõrök szerint olyan erõsen megszorította, hogy meghalt. Az anyját védõ 35 éves férfi sokkot kapott, testvére nyilatkozott a 24.hu-nak.

Korábban is volt kisebb veszekedés apu és anyu között, de az utóbbi két hétben egyre sûrûbbek, és durvábbak lettek ezek a viták. Apu mondta, hogy õ nem szeretne elválni, de anyu közölte vele, hogy ha nem javul a helyzet, akkor ez lesz a vége

– mondta lapunknak Dávid, a meghalt férfi nagyobbik fia, aki kérésünkre elmondta, hogy szerinte mi vezetett ehhez a szörnyû családi tragédiához.

Édesapám buszsofõrként dolgozott. Nem ivott nem dohányzott és évek óta nagyon komoly mûszakokat vállalt be, hogy minél magasabb nyugdíja legyen. Állandóan délutános volt. Négy napon keresztül tolta, aztán amikor hazajött, neki állt megetetni és ellátni a jószágokat. Anyu állandóan könyörgött neki, hogy ne csinálja, de õ szerette volna minél nagyobb biztonságban tudni a családot, ezért túlhajszolta magát. Olyannyira, hogy nemrég kapott egy nagyon durva idegösszeroppanást.

– tette hozzá alig hallhatóan. Dávid kérésünkre elmondta, hogy mit mesélt neki öccse a szörnyûségrõl, és hogy milyen állapotban van az édesanyjuk.

Azt mondta, hogy hallotta, hogy apu matat éjszaka, és megpróbálta megállítani. Addigra viszont már négyszer is megszúrta anyut. Kétszer a szíve mellett, egyszer pedig a tüdejét és lejjebb. Édesanyám mesterséges kómában volt idáig. Ma reggel ébresztették fel az orvosok.

A rendõrségi közlemény szerint a kisebbik fiú olyan erõvel fogta le az apját, hogy meghalt. Testvére szerint viszont semmi nem bizonyítja, hogy valóban emiatt halt meg az apjuk.

Öcsém egyelõre próbálja felfogni a történteket, de nem igazán tudja. A történtek után sokkot kapott, és még most is teljesen össze van zavarodva. Saját maga sem tudja még, hogy mi merre, hány méter. Bármennyire is nagy darab férfi, teljesen összeroppant lelkileg. Azt viszont nem értem, hogy sokan úgy állítják be a testvéremet, mintha gyilkos lenne. Még nincs meg a boncolás eredménye, még mi sem tudjuk hogy miben halt meg az édesapánk.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendõr-fõkapitányság emberölés bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetõeljárást a 35 éves férfi ellen, aki jelenleg szabadlábon védekezhet.
https://24.hu/bel...-a-csalad/
238 #11 bivaly
- 2018-05-04 05:58
megmondhatom-e !

Tudod az olyan mindenkinél magyarabbaknak mint Te is, néha nem ártana ha tükörbe néznének. Hosszasan nem fejteném ki, elég ennyi is Neked. Talán ? Vannak itt is hülyék, nem mondom, hogy nem, de ha a Te flusztrált, permanens zsidózásod jelenti a hazafias viselkedést, még hozzá az összes felmerülõ témában, kivétel nélkül, akkor Te is csak "csibe" vagy, a kötél másik végén.

Nem tudok Rólad semmit, illetve pont annyit, amennyit ide írtál, de én eléggé érdekes pali vagyok, vannak szavak, mondatok, amik megragadnak az agyamban, és elég messzemenõ következtetéseket tudok levonni az illetõrõl, a saját magáról saját maga által elmondottakból.

Te itt többször megemlítetted, hogy végig jártad a világot. ( Mi is végig jártuk itthon, néha Pestrõl átmentünk Budára, hol villamossal, hol gyalog, nekünk erre volt pénzünk meg útlevelünk.)
Szóba jöttek a múltkor bizonyos engedélyek, a hatóság részérõl, rendkívül nehezményezted, hogy miért kell Neked engedélyeztetni egy utánfutót Magyarországon, amikor Te X és Y helyeken a saját magad által össze hegesztett utánfutóval vitted a hajódat. Mert Te "szabad ember vagy", ezért ne sértsék a szabadságodat, jogaidat holmi fos engedélyekkel, mint egy ellenõrzött, vizsgáztatott utánfutó !
Amennyiben az úgy van, hogy amerre Te jártál, bárki összetákolhat bármit engedély és ellenõrzés nélkül, és avval közúti forgalomban részt vehet akkor is, ha az esetleg nem megfelelõ technikai felszereltséggel bír, esetleg a szakszerûtlen kötések, mint hegesztés, csavarozás, baleset veszélyessé teszi, akkor Te nagyon felelõtlen ember vagy, ami a másikat illeti. És akkor ha Te, egy ilyen "kis" dologban felelõtlen vagy, akkor ebbõl fakadóan a nagy dolgokban pont ennyire vagy felelõtlen, amit adott esetben másra vindikálsz, önmagadat felmentve.
Ettõl a kis történettõl kezdve mindegy mit írtál, hiteltelen lettél elõttem, fenntartásokkal fogadom, az "igazadat". A monstre, teli torokból zsidózás erre még rátesz egy lapáttal. Tudod nagyon szeretem a pörköltet nokedlivel, tejfeles uborkasalátával, de nem akarok minden nap ezt enni, mert valaki szerint csak az a hazafi, aki naponta ebbõl több tányérral bezabál !?
Tudod megmondhatom-e, én nagyon kritikus vagyok, és soha nem engedek az igazamból, ha igazam van, a békesség kedvéért. Evvel csak a másiknak adnék igazat, miközben nincs igaza, de, legalább ennyire vagyok önkritikus is, ami igen sokakból gyárilag hiányzik.
Az általad leírtak alapján Neked igen sok jutott a jóból, mind anyagilag, mind egyebekben. Azután valaki fityiszt mutatott neked, amit igen zokon vettél . Nekünk jóval kevesebb jutott, se utánfutónk, se hajónk nem volt, de még útlevelünk sem, amikor meg már lehetett, pénzünk sem, hogy utazzunk. Tudod, "én" nagyon sokan vagyunk, szemben Veled, "veletek", és még is mindig Ti sírtok a leghangosabban, hogy azok a ... zsidók ! Ez is nagyon érdekes ám, bár ezt csak úgy megjegyeztem, ha már hajnalban koptatom itt az ujjam. Hála Istennek, mostanában kevésszer.
809 #12 megmondhatom-e
- 2018-05-04 10:38
- bivaly-
köszönöm , hogy reagáltál - én ezt nevezem "beszélgetésnek ", vitának" -aminek akarjuk.Ha van rá idõm - örömmel vagyok partner hozzá , és válaszolni fogok , ha tehetem !

- mondtam - én nem fogok 'megsértõdni' - elfogadom bárki õszinte véleményét - talán még tanulok is belõle.
- ezért is köszönöm!

Honnan kölcsönözted a következtetést , hogy én "mindenkinél magyarabbnak" tartom magamat , vagy 'hazafinak' ?
Erre soha nem utaltam , fõleg nem mondtam .

A zsidók nekem /családomnak annyit ártottak/ gyilkoltak , hogy az feljogosít - nem zsidózásra , hanem mocskos zsidózásra is.
Ezt tettem Németországban , Írországban Angliában , New Caledoniában stb , mindenütt körben e golyón - és az emberek az itthonihoz hasonlóan reagáltak.
Volt aki azonnal össze szrta magát - elszaladt , más - pontosan "értve" mirõl beszélek - szinte azonnal - mosolyogva - barátjának tekintett. (pedig ezt nem igényeltem) .

Mindössze - mindig szeretem tudni , kivel beszélgetek.

Németország különösen érdekes "jelenség" e tekintetben. Szerte a világ-ban" már többen vannak "úton" - igen ! menekültek ! a zsidók miatt , mint magyarok !
( lakóhelyem közelében ma is egy ilyennel idézgetem fel német tudásomat )

A magyar ember abban egyedi , hogy még a "zsidózástól" is retteg ! Még csak hallani sem akar a bajról ! ( hallani is bûn ? ) - de azért jó lenne , ha " valaki megoldaná neki " a dolgot.

Számomra ez a legérdekesebb "jelenség" !

( az "egyszerû" venezuelai napon barnultak wc- nek használják a zsidó projecteket és magát a zsidót is meg a buta sapkáját is . Rettegnek is ott a zsidók ! ( nem a helybéliek ) - Bp-en meg tobzódnak ! ( köves solomon) - Nekem Venezuela szimpatikusabb ! - Budapesten rosszul érzem magam , pedig a momentum vezérrel még nem is találkoztam )

Amikor hazatértem 25 évi kiruccanásomból - feljelentést tettem "magyar" bíróságokon sõt a belügy m - ba is a zsidók tettei miatt - mégcsak válaszra se méltattak - vagy mellé beszéltek a zsidók - vagy a megfélemlített magyarok (?) .
Kifejtettem , hogy a zsidók hatalmas száma a "magyar" bítóságon okozza ott az anarchiát ! Nincs kedve a zsidónak magyar ügyekkel foglalkozni .

Kinevettek , szemközt röhögtek a zsidók ! ( bocs hogy mindig nevén nevezem a bajt ! )

Tudod - bivaly - a "zsidózás" , a zsidók bûneinek , hazugságainak, csalásainak akár folyamatos emlegetése , vádolása - nem antiszemitizmus ! Ez jog !

(én se szívesen ejtem ki ezt az ocsmány nevet/szót !)

Ha feljelented a cigányt , mert betört a házadba - mint én Posta Imréjébe !- ( ez vicc volt ) - az nem rasszizmus és nem bûn! ( mondjuk az antiszemitizmus se rasszizmus , mert a zsidó nem ember )

Nyugodtan "zsidózz" , ha okod van rá ! Szedd csak össze bátorságod ! Ezt magadért és másokért is teszed! Igyál egy felest , ha anélkül nem mersz !

bivaly - a hallgatás a bûn !


A technikai rész és a felelõsség érzet :

- igen "közép" Európán kívül minden országban építenek az emberek maguknak trélert vagy házat , ha úgy tartja kedvük .
Ezt vagy kell "vizsgáltatni" (mûbizonylat) vagy nem .

Soha nem láttam ebbõl származó balesetet , nem dõlt senkire a háza , az enyém se .
( Indiában sok ház dõl össze , amit mérnök tervezett és "szakember" épített ! )

Akik maguknak építenek - nagy gazdasági elõnyben részesülnek ( ezt nem lopják senkitõl ! ) , - holnap már költözhetnek ingyen a saját kerekükön , esetleg nem tartoznak házukért a zsidó banknak - aki kilakoltathatja , ha más ötlete támadt !

bivaly ! Te "hazafi " vagy ? aki nem látja mi folyik maga körül a deviza zsidó bankokkal és azok áldozataival ?
Nem érzel semmi felelõsséget honfitársaidért ?

Miféle "hiteled" lehet így neked / szavadnak ?

Tudod bivaly mielõtt "nincstelenü"l haza jöttem ( mert itthon engem 25 év után még mindig szeretettel és reménykedve vártak ) kb 1millió eurót vettek el Írországban a zsidók! "ír zsidók" , mely férgek nem különböznek más országokban garázdálkodó zsidó féregtársaiktól !

Én ettõl egy percig se " siránkoztam" (- nem értem miért állítasz valótlanságokat érveid bizonyítására - miközben Te talán szörnyet is haltál volna - de ezt nem tudhatom ) pedig a pénzemet munkámmal szereztem ,nem úgy ahogy a kommunista zsidók szokták ! Nekem Írországban 2 db házas ingatlanom , 5 db autóm ( ebbõl 4 terepjáró) kész és félig kész hajóim , kb 6 db trélerem, Ktm 640-es motorom és rengeteg gépem , szerszámom ( több reszelõm is volt , amit fordítva fognak kézben a mocskos patkányok - most örülsz !? )

Tudom , a zsidóra mindenki ráismer , a "patkány" néven is!
Lehet választani !(kinek a patkány , kinek a ....)

Üdvözöllek bivaly ! Remélem nem sértettelek meg !Nem volt érdekem !
238 #13 bivaly
- 2018-05-04 18:49
Megmondhatom-e !

Valamit nem akarsz észre venni !? Te tudtál "megszökni", mi meg nem !? Nekünk nem volt sem 1 millió, sem 1 ezer eurónk sem, amit elvettek volna ( elvehettek volna !) a zsidók, és mi még mindig ( én meg sokadik én ), csak forintból élünk. Az a bizonyos, ami soha nem volt a kezünkben, csak megdolgoztunk érte, de sem nem kaptuk meg, és le is vonták. Tudod, mi is tudjuk, hogy mitõl döglik a légy, csak nem hordunk táblát a nyakunkban, hogy tudassuk életünk minden percében másokkal is. Az igaz magyarok leszámítva full primitive, nem dicsekednek a magyarságukkal, csak csendben, (na jó, idõnként igen hangosan) teszik a dolgukat. A dolog nem az, hogy feszt zsidózunk, mint írtam, egy idõ után nem csak unalmas, de vissza taszító is, nem a tények miatt, hanem a tények meglehetõsen alsó kategóriás tálalása miatt !!! Nekem rohadtul mindegy, hogy ki vagy ebbõl a szempontból, én akkor mondtam bele az éterbe amit gondolok, amikor Posta Imre még benne sem volt a szarban ! Csak, hogy tudd. Névvel, nem ám a "leadtam a ruhatárban a címemet" ! Az meg már 18 évvel ezelõtt volt. Meg még elõtte is ! Több fénykép van rólam az elhárításnál, mint otthon, gyerekkorom óta . Tudod mekkora a különbség a " baszd meg a kurva anyádat !", vagy a " Hölgyeim és Uraim, az Önök kurva anyját !" között ? Óriási. Én az utóbbit preferálom, és használom is. Nem feltétlenül itt, vagy nem csak itt. Nem akarod érteni a mondanivalóm lényegét, de semmi baj, nem veszem tragédiának, megszokhattam volna, nem fogom megszokni. A szabadságod meg nem szabadosság, ha nem okoztál balesetet semmit nem jelent, ettõl még nem biztos, hogy jó volt amit csináltál. Tudom mirõl beszélek, sajnos, szakember vagyok, nem a pofám a nagy hanem a tudásom. Ezért nem csinálok mindent magam, csak sokmindent, ez nagy különbség, bár tehetném. Nem a pénzem miatt. Az nincs ! Erre felé már igen sok mindent megértem, és semmi hiszti, folyamatosan ismétlõdõ szituációk. Szíves megértésed okán, (hová tegyél !) közlöm Veled, voltam már zsidó bérenc, zsidó csahos, rohadt kommunista provokátor, geci libsi provokátor, ( legutóbb egy önkéntes Fidesz fasszopó által minõsítve, Gerry majd felvilágosít), voltam ateista, Isten tagadó, meg rohadt keresztényellenes mocskos kommunista. Mi ebbõl a lényeg, a szar mindenkor magára ismert, és ezért rám haragudott. Érted ugye ? Vagy nem akarod, azt meg én értem. Felfogom, pontosabban. Summa, summárum, az egyéni sértettség nem alapigazsága a többség sértettségének, még akkor sem, ha azonosak a gyökerei.
Nem sértõdtem meg, és sértegetni sem akartalak, az nem én lennék, de van véleményem,és Te adtál elég okot megírni az enyémet evvel kapcsolatban.
809 #14 megmondhatom-e
- 2018-05-05 11:47
Kedves bivaly !

Egyetértek szavaiddal - nincs mit taglalni - az egyetlen egyben , amiben legtöbben "ellenem vannak" nem tudok /akarok változni !
A "zsidózást" én nem tartom "alsó kategóriás"-nak , hanem életünk kellemetlen de szükséges koloncának , amit ezek ránk kényszerítenek.
Ezt éppen azzal teszik , hogy nagyon szeretnének minket - átnevelve , megfélemlítve - "leszoktatni róla" !

E világ minden szögletében -honvágy nélkül - jól éreztem magam , mégis azt mondom , hogy itthon a helyünk , a zsidónak és mindenki másnak meg a fenében - máshol !

Ez a zsidók miatt van így .
Sok száz ezer magyar él a világban , akivel bármikor megtörténhet ami velem - Írországban- az ír' zsidó maffia miatt. Védtelenek velük szemben ! Ha haza jönnek , az itthoni zsidó maffia sem nyújt védelmet , mert az ország már nem a miénk ! Annyira megfélemlítettek minket , hogy a nevüktõl is rettegünk !
A hazánkat vették el a zsidók - mi meg gyáván hallgassunk !?

Pont ezt akarták ! Így jó nekik ez az ország is !

Magyarországot vissza kell szerezzük / a gyerekeinknek , hogy védelmet kaphassanak a zsidó gyilkosokkal szemben !

Hallgatással/ gyáván sosem fogjuk megtenni !

Itt csak a zsidónak lehet félnivalója ! A mai helyzetet , átnevelést a kádár rendszer végezte el . Gyerekkorom öregei pontosan tudták mit jelentenek nekünk ezek ! A nevüket se kellett kimondják !
Ez megváltozott ! A zsidó agresszívebb lett , mint valaha !

Gyerekeink és a tudatlan "újszülöttek" kárára hallgathatunk !

Én ehhez az új hullámhoz nem csatlakozom !Egyetlen percig sem ! Ez nem hazafiság , nacionalizmus stb , hanem emberség kérdése !
Ettõl szeretne megfosztani a féreg , hogy hozzá hasonló légy !
Szeretnélek titeket is ettõl megmenteni ! (-elég nagy a tiltakozás!)
Ez persze nem kötelezõ ! - Képzeld el a momentum felvonulását egy szemben vonuló kétszer akkora tömeggel szemben , amely azt ordítja : "zsidó takarodj !" - nem lenne ez olyan "alsó kategóriás " ! - inkább békéhez vezetõ !
Üdv !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.11 másodperc
3,407,594 egyedi látogató