Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Újabb ellenséget szerzett magának Irán

KülföldTörökök : Boszporusz, Marokkó: Gibraltár. Izraellel nem akarják megszakítani a kapocst, pedig a zsidók minden terrorista szervezet mögött, -ben és fölött állnak, bár már le kék fektetni nagyon a hordát. Neszer Burita marokkói külügyminiszter kedden jelentette be a diplomáciai kapcsolatok megszakításáról hozott döntését, amit azzal indokolt, hogy az Irán támogatását élvezõ libanoni síita Hezbollah fegyverekkel segíti a Polisario Front nevû, nyugat-szaharai függetlenségi mozgalmat.

Irán határozottan tagadta szerdán Marokkó állítását, miszerint az iszlám köztársaság közvetetten támogatja a nyugat-szaharai függetlenségi mozgalmat, a Polisario Frontot. Rabat e feltételezett támogatás miatt az elõzõ nap megszakította diplomáciai kapcsolatait Teheránnal. Bahrám Kászemi iráni külügyi szóvivõ teljesen alaptalannak nevezte Marokkó vádjait.
A marokkói külügyminiszter, Neszer Burita egy sajtótájékoztatón Rabatban, Marokkóban 2018. április 20-án. EPA/STR

A marokkói külügyminiszter, Neszer Burita egy sajtótájékoztatón Rabatban, Marokkóban 2018. április 20-án.
EPA/STR

“Az iráni külpolitika alapelvei közé tartozik az államok szuverenitásának és területi épségének elismerése, valamint a belügyeikbe való be nem avatkozás” – idézte a tisztségviselõt az ISNA félhivatalos iráni hírügynökség.

A marokkói nagykövet viszont máris elhagyta Teheránt, a rabati iráni nagykövetséget pedig azonnali hatállyal bezárják. Burita hangsúlyozta: bizonyítékaik vannak, hogy a Hezbollah 2016 óta anyagi és logisztikai támogatást nyújt a Polisario Frontnak, a múlt hónapban pedig fegyvereket is küldött az algíri iráni nagykövetség segítségével.

Hezbollah

A Hezbollah egy libanoni, síita politikai és félkatonai szervezet. A Hezbollah besorolása napjainkban is viták tárgyát képezi, hogy terrorszervezetrõl, vagy törvényes pártról van-e szó.

Az Arab Liga, az USA, Franciaország, Ausztrália, Kanada, Hollandia és Izrael a szervezetet terrorszervezetnek tekintik. Az Európai Unió, az Egyesült Királyság és Új-Zéland kizárják a szervezet katonai szárnyát és a politikai oldalt errõl leválasztva, külön kezelik. Oroszország törvényes szociopolitikai szervezetként tartja nyilván, Kína pedig semleges nézõpontot képvisel.

A Hezbollah mindezt tagadja, a síita iszlamista szervezet szerint Rabat vádjai hamisak, s Marokkó amerikai, izraeli és szaúdi nyomásra hozta meg döntését.

Nyugat-Szahara 1975-ig spanyol gyarmat volt, ám akkor Mauritánia és Marokkó is magának követelte a területet, ahol a Polisario Front kikiáltotta a “Szaharai Arab Demokratikus Köztársaságot”. Mauritánia késõbb kivonult, és elismerte a Polisario államát, a terület jelentõsebb része viszont Marokkó ellenõrzése alatt áll.
Link

Hozzászólások

40 #1 bulcsu
- 2018-05-02 22:43
Irán nem fogad el több követelést


Irán közelmúltban bejelentette, hogy az amerikai dollárt csökkenti a külkereskedelemben. Nem fogad el több követelést, vagy szankciót.

Felvezetik Kadhafi példáját!
Irán csepp a dollárnak. Mások próbálkoztak és bombázták õket. "Minden a banki tevékenységrõl szól" - mondja Lee Camp
https://www.rt.co...ollar-war/


Amerikai "tényfeltáró" videó! Megy a visszafelé homályosítás! Persze itt is az USA a hibás és a közelben/háttérben megbúvó zsizsik kezét õ sem említi, mert akkor tudnának habzó szájjal akármit is tenni, így csak közvetve beszél az "általa meglátott" lényegrõl, miszerint minden errõl szól. Aztán közben ez a "minden" is kicsit másról szól!

A központi banki szabályok, a DNC bemutatja az összeesküvés elleni pert és többet
https://www.youtu...obUNfYwlss
809 #2 megmondhatom-e
- 2018-05-03 10:18
- minden balhé mögött , vagy már elõtte megtalálnád a zsidót ( ha egyáltalán rá mernél nézni , nem pedig a randa nevén is nevezni)
- ez történik itt is .
Irán egy éve bejelentette : to drop the US currency - and finally done it .

Másokat a szidók már rég lebombáztak ezért , nem törõdve gyerekekkel . . stb - de Irán nem szarja össze magát a zsidótól és nem is "irritálja" az , aki segíti azokat az áldozatokat / leendõ áldozatokat , akik szintén ki merik mondani a mocskos "zsidó" nevet/ nevét !

Ez a pol-humorista elmondja , hogy kit "izgat" az a "semmiség" , hogy Iránnak ezután nincs szüksége a legmocskosabb pénznemre . Ez a United States government .

Vajon kit érdekel legjobban a "banking system" ?

A mocskos zsidót !

(csibe - nem szartad össze magadat -csak hogy elolvastad ? )

Ne izguljatok , nem lesz "szabad napunk " ezután se a zsidó rémtettektõl !

gerry -

Te olvasni tudó ember vagy - így - bár sok hasznos dolgot elmondtál már ( még újszülötteknek is ) - én viszont nem bólogató jános vagyok - ( tudom , egyet fogsz érteni ) - ezért
"megmondom", mert megmondhatom - hogy a példázatod a kerítésrõl és a mögötte felhergelt fenevadról - te is érzed - sántít .

Mi - ugyanis nem mentünk oda idegen népek kerítéséhez , hogy a mögötte ordító fenevadat /véres szájú kutyát / érthetõbben : a mocskos zsidót lábrugdosással hergeljük !

Ebben az esetben okunk lenne hallgatni és nem hergelni tovább a zsidó fenevadat .
( ezt nem várom el egy kisagyú csibétõl , hogy megértse . Te , ugye nem csibe vagy !? )

A fenti cikk és bulcsu link-jei is arról szólnak - amit eddig is tudtunk - hogy a zsidók mennek oda a népek "kerítéséhez" , átgázolják azt , lányainkat , asszonyainkat , gyerekeinket , életünket tönkre teszik , legyilkolnak minket ,
- mi pedig - Ti pedig fostok a zsidó nevet a kukába taposni ?

Magyarok vagytok ti ?

Emberek vagytok ti ? - vagy csak szaros , irritált csirkék , akik Posta Imre kopott reszelõ dobáló tanár bácsihoz rohantok panaszkodni , hisztériázni ?

Cseréljetek már pelenkát -"harcosok" ! "tanult barátok" , akik soha nem fognak megtanulni semmit !

gerry - nem volt szándékom megbántani - te - úgy érzem - nem érdemelted meg.

A selejtje meg csak rettegjen tovább a zsidótól !
146 #3 satu
- 2018-05-03 11:19
Abbasz: A zsidók viselkedése, nem pedig az antiszemitizmus vezetett a holokauszthoz

http://orientalis...kauszthoz/

Izrael háborúra készül Iránnal
http://lovasistva...l-irannal/
2 #4 gerry
- 2018-05-03 12:31
megmondhatom-e - keresd vissza mit írtam arról, ha tulajdonost (és esetenként) annak meghívott vendégeit valaki a saját házában köp szembe!
"Emberek vagytok ti ? - vagy csak szaros , irritált csirkék , akik Posta Imre kopott reszelõ dobáló tanár bácsihoz rohantok panaszkodni , hisztériázni ?"

Magamról annyit, hogy nem tartom magam csibének, de egy csibét sem fogok azonnal az udvar Kakasának nézni, ha folyamatosan hangosan csipog miközben kötözködõen szúrós szemekkel néz a többiekre.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Van egy nagyon régi viccem, nem én találtam ki:
A székely és a felesége ülnek a bakon, a ló lassan húzza a kocsit, egyszer csak megbotlik. Az öreg székely megszólal: "- Egy." Mennek tovább a ló megint megbotlik, mire a székely: "- Kettõ.". Gurulnak tovább, a ló újfent megbotlik. Az öreg székely elöveszi az ülés alol a mordályát és szó nélkül fejbe lövi a lovat.
Na erre a feleség elkezd vele veszekedni, hogy most mi lesz, miért lõtte le a lovat... egy ideig hallgatja az embere, majd csendesen megszólal; "- Egy."
809 #5 megmondhatom-e
- 2018-05-03 13:42
- gerry - nem téged , hanem "csaba"-t neveztem csibének, , aki csak az elsõ magánhangzóig jutott a "törzsfejlõdésben ( az "a"-ig ) ezért a csibe' neki csaba' .

- A hasonlataid rendre nem találnak , hisz itt ( egy net oldalon ) - szerintem - nincsenek vendégek.

Én sem "jöttem " vendégségbe .

Engem lehet "moderálni" , " cenzúrálni ", kritizálni - számomra a net-en nincsenek barátok és nem vagyok megsérthetõ - bár nem hiszem , hogy én sértettem volna bárkit - szerencsére vissza nézhetõ , hogy ez a csibe ( csabának nevezi magát belém köött .

Egy csibén" természetesen nem sértõdtem meg - mindössze meglepett , hogy egy ilyen 'napi hír' oldalon valaki hozzá hasonló módon reagáljon.

Mivel róla kiderítettem identitását - továbbra is így nevezem , de veled nem tettem!

Nem olvastál figyelmesen - vagy én írtam rosszul -(kétlem)

Sok angol oldalt is olvastam már , de hasonló sajnálatos esettel soha nem találkoztam.

Remélem elég érthetõen , egyértelmûen 'meséltem el'

A székely viccet pedig kb 40 éve hallottam utoljára. ( ennél jobban nem ismerem õket)

Itt "nálatok" úgy tapasztalom , valami alárendeltségi , vagy testõrségi viszony van köztetek és Posta Imre között.
Ez engem nem érdekel , nem zavar , egészségetekre !- ha nektek így jó !

Remélem azért nem érzitek úgy , hogy én - zsidó módon - betörtem Posta Imre házába és ott még véleményem is van !
Én továbbra is - nem zsidóül - saját otthonomban ülök egy gép elõtt és hülyeségekrõl írogatok.

Most pedig a kertbe megyek , lepihenek egy hûs fa árnyékában és gondolkodom azon , hogy a zsidónak hogy sikerült ennyire megfélemlítenie az 'emberiséget'!

(reszelõket dobálni nem fogok és a csibék se érdekelnek a tojásukon kívül )
Üdvözöllek !
4 #6 Posta Imre
- 2018-05-03 14:58
Megmondhatom-e, annyi ilyen fölösleges, vagy inkább már unalmas vergõdésen vagyunk túl, hogy a rozsdás reszelõ se viszi már. Tényleg, honnan tudod, hogy van közte reszelõ? Szerintem is kezded rossz irányba szívni , vagy kifújni a levegõt. Nem tudom, hogy Csabának igaza van-e véled kapcsolatban, néha tényleg túlreagálja a dolgokat, vagy túlkombinálja, ezt elfogadom. Ilyenkor tán bölcsebb hallgatni, kivárni. Nem moderálok, hacsak...de ez a beszélgetés már jehová se vezet, ezt érzi azért az ember és lassan már az sem számít igazábúl, hogy ki is vagy valójában. A dolgoknak van egy ilyen digitális vonzata, sajnos, vagy nem. A konstruktivitás alatt én kicsit mást is értek. Irány a kert!
809 #7 megmondhatom-e
- 2018-05-04 10:52
- értelek - Imre , ha egy kicsit körmön fontad is , szerencsére nem annyira , mint Bogár László , de az most nem számít .

A reszelõt meg mindenki felismeri , az is , aki csak akkor dobja el , amikor már nem kell . Te eldobtad , pedig még kell !

Inkább írjál valami jót ! Üdv.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.68 másodperc
4,461,864 egyedi látogató