Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mégsem pályázik Izrael a kétéves ENSZ BT-tagságra

Belföld"nyugati demokratikus ország?" Margit, nóóóómális? Izrael Németországgal és Belgiummal volt eddig versenyben a nyugati-demokratikus országok csoportját a BT-ben képviselõ két helyért, amelyet jövõ januártól kell majd két országnak betöltenie: Izrael ENSZ-képviselete pénteki közleményében, percekkel azelõtt jelentette be visszalépését, hogy megkezdõdött a pályázó országok képviselõinek meghallgatása helyi idõ szerint péntek délután – a váratlan visszalépéssel garantálttá vált, hogy Németországot és Belgiumot választják majd meg BT-tagnak a júniusban tartandó szavazáson.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó, valamint tíz, kétéves ciklusokra megválasztott nem állandó tagja van. A nem állandó tagokat a regionális csoportokból választják ki. Izrael 55 éven keresztül nem volt tagja egyik regionális csoportnak sem, és emiatt több pozíció betöltésére nem volt lehetõsége a világszervezetben.

Végül 2000-ben a nyugat-európai és egyéb csoport (WEOG) hívta meg tagjai közé a zsidó államot, kezdetben ideiglenes jelleggel, majd késõbb korlátlan idõre.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-05-07 20:29
Pedig " milyen szép" is lett volna, ha egy olyan állam pályázott volna a Biztonsági Tanács tagjainak a sorába, amelyik egy független szomszédos ország vezetõjének megölésével fenyegetõzik éppen.:o
https://24.hu/kul...megoleset/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.33 másodperc
3,405,871 egyedi látogató