Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az oroszok tovább építgetik tûzfészküket Európában

KülföldEzért is soros a hibás és le brüxellel, bár amit nem értek, miért nem beszélnek a "Magyarországra" becsempézett izraeli atomtöltetekrõl? Vagy már Székelyországban van a sok újmagyart "védeni"? Oroszország állandó jelleggel telepített Iszkander típusú, a hagyományos mellett nukleáris robbanófejjel is felszerelhetõ harcászati rakétákat balti-tengeri enklávéjába, Kalinyingrádba – erõsítette meg pénteken az Interfax orosz hírügynökségnek egy katonai tisztségviselõ.

Az 500 kilométer hatótávolságú Iszkander M típusú rakéták elérhetik onnan Varsót, Berlint vagy Koppenhágát is – írja a dpa német hírügynökség.

A náci Németország felett aratott gyõzelem 73. évfordulója alkalmából május 9-én tartandó díszszemle egyik éjjeli próbáján már láthatóak voltak a 152. orosz rakétadandár állományába került, nehéz szállítójármûvekre szerelt harci eszközök. “Az enklávé lakói igenis lássák és tudják, hogy az orosz hadsereg legkorszerûbb harceszközeivel látják el a térség védelmét” – mondta az illetékes.

A tisztségviselõ szerint a rakétákat már az év elején telepítették a Kalinyingrád megyei Csernyahovszkban. Ez az értesülés összhangban áll a litván hadsereg februári közlésével.

Szakértõk szerint számítani lehetett a rakétarendszer állomásoztatására a nyugati fekvésû enklávéban válaszul arra, hogy az észak-atlanti szövetség keleti szárnyának megerõsítése keretében tavaly Lengyelországba és a három balti államba telepítettek NATO-zászlóaljakat.

Iszkander rakétarendszereket korábban csak ideiglenes jelleggel állomásoztatták Kalinyingrádban. Az orosz megyébe a katonai vezetés emellett állandó jelleggel Sz-400-as légvédelmi rakétarendszereket, valamint Bal és Basztyion típusú partvédelmi rakétákat telepített.

Link

Hozzászólások

684 #1 atacama
- 2018-05-05 18:05
nemigaz! nemis igaz...
kalinyingradban a KIA legújjab tipusát szerelik össze...:D
http://www.jarmui...a-quorist/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.57 másodperc
4,440,190 egyedi látogató