Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ideológiák felett álló kormányzás jöhet

BelföldKirályság! Antiszemita kormányfõt, kormányt és nemzetet, ha már "idejológija fölött vagymuk". Megy az erõlködés, hogy ebbõl a szemét szarkupacból csili-vili mixtura zsidó-cigány rablóbanda-szerû, de "magyar" Nagy Magyarországot fossanak egybe. Szívem szerint ezt az egész golóbist le kék tarvágni és esetleg egy újraindítás lehetne a "megoldás", vagy meg kell innen lógni...! A miniszterelnök befejezte a kormányalakítási tárgyalásokat. Az ígéretek szerint határozottabban családközpontú lesz az új kormány politikája, de meg kell teremteni a jobb élet alapjait is, ami nem pusztán anyagi jobblétet jelent, és tovább kell erõsíteni a gazdaságot.

Az új kormány mûködése elõtt messzirõl tekintve az látszik, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a korábbinál jobban kézbe akarja-e venni a kormányrudat, mondta Galló Béla, a Kossuth Rádió Vasárnap Újság címû mûsorában. A politológus szerint a következõ négy év nagy kérdése az lesz, hogy a nagy társadalmi problémákra milyen megoldást kínál majd a napokon belül felálló kabinet. Emlékeztetett: sokan mondják, hogy – a média felszínes világától eltekintve – szükség lesz a konszolidációra, legalábbis a társadalmi viszonyokat tekintetében.

Azokból a célokból, amiket megjelölt a miniszterelnök sejteni lehet, hogy a demográfiai probléma kerül a centrumba, tette hozzá a szakértõ. Kiemelte: ez óriási elõrelépést jelenthet Magyarország és Európa szempontjából, hiszen a népesség csökkenése az egész kontinensen komoly problémát jelent.

Orbán Viktor (Fidesz-KDNP) miniszterelnök, Semjén Zsolt (Fidesz-KDNP) nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes és Kövér László (Fidesz-KDNP) házelnök (b-j) az országgyûlési választáson listás mandátumot nyert képviselõk megbízólevelének ünnepélyes átadása elõtt az Országházban 2018. május 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Simon János politológus ideológiák felett álló kormányzásra számít, amely egyfajta keresztény-szociális értékrendszeren alapulva fontos szerepet biztosít a családoknak. A szakértõ úgy látja, hogy a népszaporulat jelenleg jogi akadályokba is ütközik. Példaként említette, hogy a gyerekek örökbefogadása és a megtermékenyített petesejtek beültetése terén jelentõs eredményeket lehetne elérni.

Jelenleg 40 ezer petesejt van lefagyasztva Magyarországon, ami 40 ezer potenciális gyermeket jelent – hangsúlyozta a politológus. A magyar gazdaság fejlõdésével kapcsolatban elmondta, hogy az eddigi sikerek fényében továbbra is a Matolcsy György által kidolgozott gazdaságfilozófia alapján folytatódhatnak az intézkedések.

Ugyanakkor megjegyezte: Magyarországnak újra kell gondolnia a jólléti társadalom kérdését, hiszen nem csak a materiális jólét számít. A magyarok „rossz érzésének” történelmi hagyományai vannak, vetette közbe Galló Béla. Elég csak elénekelni a himnuszunkat – mondta.

Nehéz helyzetben az ellenzék

A politológus úgy látja, hogy a migráció kérdése továbbra is a kormány érdeklõdésének a homlokterében áll majd. Ez bizonyítja, hogy nem csak meg akarták lovagolni a témát a választási gyõzelem érdekében, tette hozzá. A kétharmados eredményben nagy szerepet játszott, hogy a Fidesz van egyedül jelen a társadalom minden rétegében, az egyedüli néppártként mutatott rá Galló Béla.

Az MSZP elvesztette vidéki jelenlétét, míg rajtuk kívül a baloldalon csupán csak „aszfaltpártok” vannak, amelyek csak a nagyvárosokban léteznek, emelte ki a szakértõ. Hiányolja, hogy az ellenzéki sorokban elfelejtik az elemzést, a világban és Európában jelentkezõ folyamatok, valamint a magyar valóság értelmezését.

Ha nem ebbõl indulnak ki, hanem csak ideológiákból, elképzelésekbõl, akkor nem fogják saját sikertelenségük, és az Orbán-kormány immár harmadik ciklusának titkát megfejteni – hangsúlyozta. Galló Béla szerint ez az európai baloldalra, sõt az egész világra is jellemzõ.
Érdekes lehet számodra:
Kitart még a nyárias idõ
megosztás
Franciaország felháborodott Trumpnak a párizsi merényletekkel kapcsolatban tett kijelentésein
megosztás
Már közlekedik a Chicago és Budapest közötti járat is
megosztás

Nagy változások jöhetnek Brüsszelben

Simon János fontosnak tartotta kiemelni, hogy a feszültségek fennmaradnak Brüsszelben, és a jelenlegi mechanizmusok miatt döntésképtelen a szövetség. Azt is hozzátette, hogy az Európai Unió döntéshozatalát megakarják változtatni, ami a vétórendszer átalakításával járna.

Utóbbi csak egy trambulinja annak a háttérküzdelemnek, ami az EU jövõjérõl szól, jegyezte meg Galló Béla. Jelesül, hogy föderatív irányba vagy a nemzetek Európája felé mozdul-e el a szövetség. Figyelmeztetett: egy éven belül nagyon sok hatalmi átrendezõdés jöhet, a pozíciók és a büdzsé tekintetében is.

Jövõ tavasszal EP-választások lesznek, ahol ha olyan trendek mutatkoznak meg, amiket érzékelni lehet az európai társadalomban, azaz a migrációval szemben kritikus tömegek szavaznak, akkor érdekes átrendezõdés jöhet az Európai Unióban. Részben emiatt is gyorsultak fel a folyamatok, hiszen a régi establishment jó pár dolgot eldöntene az elkövetkezõ hónapokban, nehezebbé téve ezek megváltoztatását.
Link

Hozzászólások

684 #1 atacama
- 2018-05-06 10:50
Nagyon kéne már egy újra boot-olás....
ezt már más nem oldja meg, ezt már nem lehet jóvátenni,nagyon elszaladt a szekér a világgal.
4 #2 Posta Imre
- 2018-05-06 11:05
Atacama a Bosszúállók 3 implicite témája is ez. A "démoni" agresszor innen nem is tûnik annyira hitványnak, s akik "ellene harcolnak" a "jók", valójában egy xar, liberálbuzi satnya "világot" akarnak "megvédeni" a tiszogatástól. Hú de nehéz ebbõl a helyzetbõl "ideológiailag" jól kijönni. Felteszem nem is lehet, bár Marx 200 szülinapját nem véletlen ünnepeltették most látványosan. Valami "kommunista-zsidó" szerû kasztrencer-keretek közé "demoratikus" néphatalomnak álcázott elittizmus lép. Jaj, miket beszélek, hisz mindig is az volt, csak nem mindig nevezték "néphatalomnak". Végül is a "nép" meg a piac hatalmával irányítható, így pedig aztán be is zárult az ökör.
51 #3 Skorpio58
- 2018-05-06 14:54
Gyalogoltunk erre fele, már jócskán benne is vagyunk!
https://www.youtu...e8JWjv-as8
https://www.youtu...XUKBrjNzYA
89 #4 tooki
- 2018-05-06 15:45
Ez hihetetlen! Ezen már csak Laci segíthet, vagy a józan ész, sem!
https://youtu.be/...
238 #5 bivaly
- 2018-05-06 16:51
Ja, Sanyi bácsival a bélügy elején ! Eddig se vót ideológia, hacsak az nem, hogy kiálts Jézust, és lopjál amennyit nem szégyellsz ! Jáccá hazafit, és add el az eget is, ha jól fizetnek érte. Cserébe hétvégenként nagymise, sátoros idõkben körmenet kötelezõ ! Valamit valamiért.
Hol a jó kurva anyjukban volt eddig is bármelyik kormánynak ideológiája ? Már, hogy kissé vulgárisan, de a lényegre kérdezzek ? Még egyszer, egy Pintér Sándor a belügyminiszter ??? Lassan húsz éven át !!! És mindenkor Sanyi bácsi, mint szellem, a semmibõl egyszer csak elõlép, azután meg eltûnik. Ehhez képest David Copperfield ócska, vásári pojáca csak.
684 #6 atacama
- 2018-05-06 19:50
igen ez azé tényleg furi hogy a gyepmestert, a sintér telep vezetõt sose váltják le, annyira jól dolgozik,
mindenki elégedett....
4 #7 Posta Imre
- 2018-05-06 20:33
Pintér halott!
69 #8 Szalonna
- 2018-05-06 23:18
Imre, a gonosz a jó, a jó a gonosz. Ez ilyen egyszerû. Ugye ismeritek? Semmi sem az aminek látszik, mert ha igen akkor nem, mert ha nem akkor igen. Nem bonyolult.
238 #9 bivaly
- 2018-05-07 06:06
Imre #7 !

Nem eléggé ! A szelleme folyton kísért !?
4 #10 Posta Imre
- 2018-05-07 06:16
Csaba, szoktam én "tévedni"? Na jó, szoktam, de nagy kérdésekben igen gyakran nem.

Szalonna, v-alah-ogy úgy.

Bivaly, pont annyira, amennyire kell és éppen annyira, hogy a maciék zsarolhassák ezzel is ezt a tetves csürhét. Persze a kérdés jóval összetettebb, mint a válasz.
267 #11 Perle
- 2018-05-08 09:51
3 élete van, mint a macskának. Egy meghótt, de még kettõ van belõle. A második kb fél éve a lemondásáról beszélt, ez a harmadik pedig újabb négy évre lett kinevezve.s_nezem

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.86 másodperc
3,405,618 egyedi látogató