Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ideológiák felett álló kormányzás jöhet

BelföldKirályság! Antiszemita kormányfõt, kormányt és nemzetet, ha már "idejológija fölött vagymuk". Megy az erõlködés, hogy ebbõl a szemét szarkupacból csili-vili mixtura zsidó-cigány rablóbanda-szerû, de "magyar" Nagy Magyarországot fossanak egybe. Szívem szerint ezt az egész golóbist le kék tarvágni és esetleg egy újraindítás lehetne a "megoldás", vagy meg kell innen lógni...! A miniszterelnök befejezte a kormányalakítási tárgyalásokat. Az ígéretek szerint határozottabban családközpontú lesz az új kormány politikája, de meg kell teremteni a jobb élet alapjait is, ami nem pusztán anyagi jobblétet jelent, és tovább kell erõsíteni a gazdaságot.

Az új kormány mûködése elõtt messzirõl tekintve az látszik, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a korábbinál jobban kézbe akarja-e venni a kormányrudat, mondta Galló Béla, a Kossuth Rádió Vasárnap Újság címû mûsorában. A politológus szerint a következõ négy év nagy kérdése az lesz, hogy a nagy társadalmi problémákra milyen megoldást kínál majd a napokon belül felálló kabinet. Emlékeztetett: sokan mondják, hogy – a média felszínes világától eltekintve – szükség lesz a konszolidációra, legalábbis a társadalmi viszonyokat tekintetében.

Azokból a célokból, amiket megjelölt a miniszterelnök sejteni lehet, hogy a demográfiai probléma kerül a centrumba, tette hozzá a szakértõ. Kiemelte: ez óriási elõrelépést jelenthet Magyarország és Európa szempontjából, hiszen a népesség csökkenése az egész kontinensen komoly problémát jelent.

Orbán Viktor (Fidesz-KDNP) miniszterelnök, Semjén Zsolt (Fidesz-KDNP) nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes és Kövér László (Fidesz-KDNP) házelnök (b-j) az országgyûlési választáson listás mandátumot nyert képviselõk megbízólevelének ünnepélyes átadása elõtt az Országházban 2018. május 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Simon János politológus ideológiák felett álló kormányzásra számít, amely egyfajta keresztény-szociális értékrendszeren alapulva fontos szerepet biztosít a családoknak. A szakértõ úgy látja, hogy a népszaporulat jelenleg jogi akadályokba is ütközik. Példaként említette, hogy a gyerekek örökbefogadása és a megtermékenyített petesejtek beültetése terén jelentõs eredményeket lehetne elérni.

Jelenleg 40 ezer petesejt van lefagyasztva Magyarországon, ami 40 ezer potenciális gyermeket jelent – hangsúlyozta a politológus. A magyar gazdaság fejlõdésével kapcsolatban elmondta, hogy az eddigi sikerek fényében továbbra is a Matolcsy György által kidolgozott gazdaságfilozófia alapján folytatódhatnak az intézkedések.

Ugyanakkor megjegyezte: Magyarországnak újra kell gondolnia a jólléti társadalom kérdését, hiszen nem csak a materiális jólét számít. A magyarok „rossz érzésének” történelmi hagyományai vannak, vetette közbe Galló Béla. Elég csak elénekelni a himnuszunkat – mondta.

Nehéz helyzetben az ellenzék

A politológus úgy látja, hogy a migráció kérdése továbbra is a kormány érdeklõdésének a homlokterében áll majd. Ez bizonyítja, hogy nem csak meg akarták lovagolni a témát a választási gyõzelem érdekében, tette hozzá. A kétharmados eredményben nagy szerepet játszott, hogy a Fidesz van egyedül jelen a társadalom minden rétegében, az egyedüli néppártként mutatott rá Galló Béla.

Az MSZP elvesztette vidéki jelenlétét, míg rajtuk kívül a baloldalon csupán csak „aszfaltpártok” vannak, amelyek csak a nagyvárosokban léteznek, emelte ki a szakértõ. Hiányolja, hogy az ellenzéki sorokban elfelejtik az elemzést, a világban és Európában jelentkezõ folyamatok, valamint a magyar valóság értelmezését.

Ha nem ebbõl indulnak ki, hanem csak ideológiákból, elképzelésekbõl, akkor nem fogják saját sikertelenségük, és az Orbán-kormány immár harmadik ciklusának titkát megfejteni – hangsúlyozta. Galló Béla szerint ez az európai baloldalra, sõt az egész világra is jellemzõ.
Érdekes lehet számodra:
Kitart még a nyárias idõ
megosztás
Franciaország felháborodott Trumpnak a párizsi merényletekkel kapcsolatban tett kijelentésein
megosztás
Már közlekedik a Chicago és Budapest közötti járat is
megosztás

Nagy változások jöhetnek Brüsszelben

Simon János fontosnak tartotta kiemelni, hogy a feszültségek fennmaradnak Brüsszelben, és a jelenlegi mechanizmusok miatt döntésképtelen a szövetség. Azt is hozzátette, hogy az Európai Unió döntéshozatalát megakarják változtatni, ami a vétórendszer átalakításával járna.

Utóbbi csak egy trambulinja annak a háttérküzdelemnek, ami az EU jövõjérõl szól, jegyezte meg Galló Béla. Jelesül, hogy föderatív irányba vagy a nemzetek Európája felé mozdul-e el a szövetség. Figyelmeztetett: egy éven belül nagyon sok hatalmi átrendezõdés jöhet, a pozíciók és a büdzsé tekintetében is.

Jövõ tavasszal EP-választások lesznek, ahol ha olyan trendek mutatkoznak meg, amiket érzékelni lehet az európai társadalomban, azaz a migrációval szemben kritikus tömegek szavaznak, akkor érdekes átrendezõdés jöhet az Európai Unióban. Részben emiatt is gyorsultak fel a folyamatok, hiszen a régi establishment jó pár dolgot eldöntene az elkövetkezõ hónapokban, nehezebbé téve ezek megváltoztatását.
Link

Hozzászólások

684 #1 atacama
- 2018-05-06 10:50
Nagyon kéne már egy újra boot-olás....
ezt már más nem oldja meg, ezt már nem lehet jóvátenni,nagyon elszaladt a szekér a világgal.
4 #2 Posta Imre
- 2018-05-06 11:05
Atacama a Bosszúállók 3 implicite témája is ez. A "démoni" agresszor innen nem is tûnik annyira hitványnak, s akik "ellene harcolnak" a "jók", valójában egy xar, liberálbuzi satnya "világot" akarnak "megvédeni" a tiszogatástól. Hú de nehéz ebbõl a helyzetbõl "ideológiailag" jól kijönni. Felteszem nem is lehet, bár Marx 200 szülinapját nem véletlen ünnepeltették most látványosan. Valami "kommunista-zsidó" szerû kasztrencer-keretek közé "demoratikus" néphatalomnak álcázott elittizmus lép. Jaj, miket beszélek, hisz mindig is az volt, csak nem mindig nevezték "néphatalomnak". Végül is a "nép" meg a piac hatalmával irányítható, így pedig aztán be is zárult az ökör.
51 #3 Skorpio58
- 2018-05-06 14:54
Gyalogoltunk erre fele, már jócskán benne is vagyunk!
https://www.youtu...e8JWjv-as8
https://www.youtu...XUKBrjNzYA
89 #4 tooki
- 2018-05-06 15:45
Ez hihetetlen! Ezen már csak Laci segíthet, vagy a józan ész, sem!
https://youtu.be/...
238 #5 bivaly
- 2018-05-06 16:51
Ja, Sanyi bácsival a bélügy elején ! Eddig se vót ideológia, hacsak az nem, hogy kiálts Jézust, és lopjál amennyit nem szégyellsz ! Jáccá hazafit, és add el az eget is, ha jól fizetnek érte. Cserébe hétvégenként nagymise, sátoros idõkben körmenet kötelezõ ! Valamit valamiért.
Hol a jó kurva anyjukban volt eddig is bármelyik kormánynak ideológiája ? Már, hogy kissé vulgárisan, de a lényegre kérdezzek ? Még egyszer, egy Pintér Sándor a belügyminiszter ??? Lassan húsz éven át !!! És mindenkor Sanyi bácsi, mint szellem, a semmibõl egyszer csak elõlép, azután meg eltûnik. Ehhez képest David Copperfield ócska, vásári pojáca csak.
684 #6 atacama
- 2018-05-06 19:50
igen ez azé tényleg furi hogy a gyepmestert, a sintér telep vezetõt sose váltják le, annyira jól dolgozik,
mindenki elégedett....
4 #7 Posta Imre
- 2018-05-06 20:33
Pintér halott!
69 #8 Szalonna
- 2018-05-06 23:18
Imre, a gonosz a jó, a jó a gonosz. Ez ilyen egyszerû. Ugye ismeritek? Semmi sem az aminek látszik, mert ha igen akkor nem, mert ha nem akkor igen. Nem bonyolult.
238 #9 bivaly
- 2018-05-07 06:06
Imre #7 !

Nem eléggé ! A szelleme folyton kísért !?
4 #10 Posta Imre
- 2018-05-07 06:16
Csaba, szoktam én "tévedni"? Na jó, szoktam, de nagy kérdésekben igen gyakran nem.

Szalonna, v-alah-ogy úgy.

Bivaly, pont annyira, amennyire kell és éppen annyira, hogy a maciék zsarolhassák ezzel is ezt a tetves csürhét. Persze a kérdés jóval összetettebb, mint a válasz.
267 #11 Perle
- 2018-05-08 09:51
3 élete van, mint a macskának. Egy meghótt, de még kettõ van belõle. A második kb fél éve a lemondásáról beszélt, ez a harmadik pedig újabb négy évre lett kinevezve.s_nezem

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.55 másodperc
2,954,782 egyedi látogató