Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hivatalos bejelentés: az orosz gép felrobbantása terrorcselekmény volt

KülföldNe jó, gyerekek! Egy óceánjárót kell felrobbantani, ott lesz pár ezer halott és a Titanik-legenda is elõkerül megent! Még szerencs, hogy "csak" oroszokról szól a hír, így nem igazán számít.
Az orosz biztonsági szolgálatok vezetõje, Alekszandr Bortnikov hivatalosan jelentette Vlagyimir Putyinnak, hogy az Egyiptom felett lezuhant orosz utasszállító gép egyértelmûen terroristaakció következtében robbant fel – írja rendkívüli hírében a BBC. Az FSB szakértõi elemezték gép roncsait és az utasok poggyászait, ruházatát, ennek eredménye a következtetés, miszerint házi készítésû, 1,5 kilogramm TNT-nek megfelelõ erejû, robbanóanyag robbant a gép fedélzetén. A Kreml honlapján is megjelent a hivatalos közlemény.

Az október 31-én a Sínai-félsziget felett lezuhant repülõgép katasztrófájában 224 ember veszítette el az életét.

A katasztrófát követõen az Iszlám Állam vállalta magára a repülõgép felrobbantását, de a világ szakértõi sokáig kétségbe vonták ezt. Az IÁ szerepe most sem lett egyértelmû, de az biztos már, hogy terrorakcióról van szó.

Putyin orosz elnök azonnal nyilatkozott is az információ tudomásulvétele után. Szavai szerint a megtorlás elkerülhetetlen, nem hogy csökkentenék a katonai tevékenységet Szíriában, hanem fokozzák azt. Az orosz elnök ígéretet tett, hogy megtalálják és megbüntetik a véres tett elkövetõit.

Az igazgató egyben azt is bejelentette, hogy Oroszország 50 millió dollár vérdíjat tûzött ki, minden értékes információért fizetnek, ami segít elvezetni az A321 járat támadóihoz. Putyin felszólította a külügyminisztériumot, hogy lépjenek kapcsolatba minden lehetséges külföldi partnerrel, akik tudnak segíteni a terroristák felderítésében. Együtt meg tudják találni és meg tudják büntetni az elkövetõket.

Oroszország azt is elõre bocsátotta, hogy az ENSZ alapokmány 51. cikkelyével összhangban teszi meg lépéseit, amely biztosítja az országok önvédelemhez való jogát.
Õrizetbe vették a sarm-es-sejki repülõtér két dolgozóját

A Reuters hírügynökségnek név nélkül nyilatkozó biztonsági tisztségviselõk egyike azt mondta, összesen tizenhét embert tartanak õrizetben, köztük a sarm-es-sejki repülõtér két munkatársát, akik a hatóságok gyanúja szerint segítettek robbanószerkezetet juttatni a szerencsétlenül járt gép fedélzetére.

A Kogalymavia (nemzetközi nevén Metrojet) nevû orosz légitársaság Sarm-es-Sejkbõl Szentpétervárra tartó gépe október 31-én nem sokkal a felszállás után zuhant le a Sínai-félszigeten, a katasztrófában 224-en vesztették életüket. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat kedden közölte, hogy a tragédiát terrorcselekmény okozta. Korábban több nyugati ország is ezt valószínûsítette.Link

Hozzászólások

66 #1 9323elitelt
- 2015-11-17 14:32
Ja, az orosz turistákért nem kár, bezzeg néhány francia köcsög miatt mekkora patáliát csapnak!
Hiába, nekik jár...
Pedig csak a színek sorrendjét kellene megváltoztatni, ugyanazok vannak az orosz zászlón is.
30 #2 osmagyar
- 2015-11-17 15:10
Egyre többen teszik fel a kérdést, hogy miért csak a franciák miatt ajvékol mindenki, mikor máshol naponta halnak meg közel ennyien és az orosz gép felrobbantásakor sem akarta senki megváltoztatni a f@szbúk hátterét. Talán azért, mert az oroszok megoldják maguk a válaszadást, míg a franciák az EU katonai támogatását kérték. Indulhat a III. vh., itt az ürügy!
4 #3 Posta Imre
- 2015-11-17 16:12
Putyin a franciákkal való együttmûködésre utasította cirkálóját

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden arra utasította a Moszkva orosz cirkálót, hogy mûködjön együtt a francia haditengerészet repülõgép-hordozója által vezetett hajórajjal a Földközi-tengeren.

A francia és orosz erõk várhatóan rövidesen elkezdik a katonai együttmûködést Szíriában a szélsõségesek ellen. „Közvetlen kapcsolatba kell lépni a franciákkal, és mint szövetségesekkel kell együttmûködni velük” – adta ki az utasítást az orosz elnök.
http://magyaridok...at-157027/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
4,462,024 egyedi látogató