Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kiverte a biztosítékot a japánoknál Netanjahu desszertje

KultúraUtána meg régi zsidó-japó szopás szerint kiverte! Ez a holo-koszt bakancslista! Kétségei vannak a "világnak"? Nos, mög kell csinálni, dokumentálni rendesen, aztán majd lehet mutogatni a marhadékot, de addig csak mellébeszélés minden zsidó-ajvék! A sztár séf, Moshe Segev ezúttal egy kissé melléfogott merész ötletével. Május 2-dikán Netanjahu rezidenciáján vacsorázott a japán miniszterelnök, Shinzo Abe és felesége. A kellemesen induló fogadás azonban kínos véget ért.

Moshe Segev izraeli sztárséf, aki az izraeli miniszterelnök privát séfje is egyben a vacsorát egy különleges desszertkölteménnyel szerette volna befejezni. Különbözõ csokoládékat tálalt fel egy fém cipõben, amely a japán kultúra szokásainak értelmében mélységesen sértõnek számít.

A japán miniszterelnöknek ugyan az arcizma sem rándult, ám a jelenlévõ japán megfigyelõket és izraeli diplomatákat sokkolta, hogy a Abénak egy cipõbõl kell ennie.
Segev Moshe

„Ostoba és érzéketlen ötlet volt ilyet tenni”, mondta egy fontos izraeli diplomata, aki korábban Japánban töltötte szolgálati idejét. „Kevés dolognak van negatívabb konnotációja a japán kultúrában, mint a cipõnek. A japánok nem lépnek cipõben a saját házukba, de még a munkahelyükön is mezítláb dolgoznak. Ez vonatkozik a miniszterelnökre és a kormánytagokra is. Ez a gesztus olyan, mintha egy zsidót egy disznó formájú tálból kínálnák étellel.”

„Semmilyen kultúrában nem illendõ cipõt tenni az asztalra”, mondta egy japán diplomata. „Nem is értem, talán ezt humornak szánta a séf? Mert mi egyáltalán nem találtuk ezt viccesnek. Sértve érezzük magunkat a miniszterelnökünk nevében”, tette hozzá.

A sztárséf az Instagramon is közzétette a vacsora fotóit, így a desszertét is. „Életed egyik legnagyobb baklövését követted el, ezt sosem bocsátjuk meg neked”, kommentálta a képeket egy felhasználó.

Segev eddig számos díjat nyert, ismert tévés személyiség, restaurátor és író. Ezen kívül az El Al légitársaság fõszakácsa.

A japán miniszterelnök most járt másodszor hivatalos úton a zsidó államban, elõször 2015-ben járt itt. Õ volt az elsõ japán miniszterelnök, aki Izraelbe látogatott. Abe és Netanjahu Észak-Koreáról, az iráni atomalkuról és az izraeli-palesztin béketárgyalásokról folytatott eszmecserét.

(jpost.com)
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-05-10 06:13
Értelmes zsidó aktivitásokra lenne szükség


Horányi Gábor, a Lauder Iskola igazgatója szerint olyan értelmes zsidó aktivitásokra lenne szükség, ami a fiatalok számára is vonzó lehet. A Lauderben ezért egy olyan kreditrendszert terveznek bevezetni, amely egyrészt lehetõvé teszi a tanulók számára, hogy saját ízlésük szerint valósítják meg zsidóságukat, másrészt versenyre kényszerítse a programok szervezõit.

A 13. kerületi Szent István parkban ünnepelték meg Izrael Állam 70. születésnapját. Az Izraeli Kulturális Intézet a Szochnuttal közösen megrendezett eseményén a Kibic is ott volt, hogy rövid Facebookos bejelentkezésekkel próbáljuk visszaadni a hangulatot azok számára, akik nem tudtak eljönni a rendezvényre. Persze, ha már ott voltunk, rövid interjúkat is készítettünk, például Horányi Gáborral, a Lauder Javne Iskola igazgatójával.

Amint a Kibic létrejött, a Lauder Iskola rögtön belépett a szövetségbe – mondja Horányi Gábor, bár megjegyzi, hogy eddig nem nagyon látta, hogy a Lauder számára miben is lenne hasznos ez a szervezõdés. Horányi ezért a Lauder eddigi Kibic-tagsáságát egyfajta befektetési idõszaknak tekinti, és bevallása szerint vannak olyan oktatási terveik, amelyekben egy ilyen fajta szövetség nagyon hasznos tud lenni hosszabb távon. Most azonban még nem azért tagjai a szervezetnek, hogy honnan kivegyenek, hanem azért, hogy támogassák a kezdeményezést.

Horányi Gábor a Kibicet úgy fogja fel, mint a budapesti zsidóság egy részének valamilyen ernyõszervezete. Az igazgató úgy látja, hogy a Lauder a zsidóság oktatása területén abba az irányba halad, amelyben az iskola arra biztosít lehetõséget, hogy a gyerekek sok izgalmas emberrel tudjanak találkozni az iskola falain belül és kívül egyaránt.

Jelenleg azt tervezik, hogy néhány év távlatába, úgy nyolcadik osztály körül legyen egy judaisztika vizsga, amely lezárja majd az addig oktatott szakaszt, ezután pedig egy kreditrendszer lépne életbe. Ez azt jelentené, hogy a Lauder a sok elvárás mellett azt is szeretné biztosítani, hogy ki-ki a saját ízlése szerint valósítja meg a maga zsidóságát Budapesten. Ugyanúgy kredit lehet a vallási aktivitás, de akár a civil szférában való részvétel is. Horányi szerint amennyiben ez a kreditrendszer elindul, abban az esetben kihívás lehet a Kibic Szövetség ernyõje alatt tömörülõ szervezeteknek.

Eddig az történt – magyarázza a Lauder igazgatója –, hogy valaki szervezett egy programot, majd arra kérte az iskolát, hogy küldjenek oda embereket. Akik lehet, hogy unni fogják azt, de ez a szervezõt nem izgatja, hiszen azért kapott pénzt, hogy megszervezze az eseményt. A Lauder viszont a fenti kreditrendszerrel egy olyan irányba szeretne elmenni, amely egyfajta versenyhelyzetet teremtene.

Ha valaki tényleg azt akarja, hogy tizenéves fiatalok valamilyen értelmes zsidó aktivitásban vegyenek részt – mondja Horányi –, akkor teremtsen olyan aktivitást, amelynek értelme is van. Az igazgató szerint egy értelmes zsidó aktivitás nem arról ismerhetõ fel, hogy a szervezõje azt gondolja róla, hogy értelmes, hanem legfõképpen arról, hogy az is azt gondolja róla, akinek szánják.http://akibic.hu/...e-szukseg/
2 #2 gerry
- 2018-05-10 07:35
Kibicnek kuss!
2 #3 gerry
- 2018-05-10 09:10
...ha már - véletlenül - a zsidók kerültek szóba...

Az amerikai gazdasági érdekek érvényesülését és a demokratikus értékek elõmozdítását nevezte céljának szerdai szenátusi meghallgatásán David B. Cornstein üzletember, akit Donald Trump budapesti nagykövetnek jelölt.

A szenátus külügyi bizottsága elõtti meghallgatáson a New York-i milliárdos üzletember - miután viszonylag részletesen ismertette eddigi pályafutását és beszélt családjáról, köztük magyar születésû nagyanyjáról, Sáráról is - felvázolta elképzeléseit, amelyek alapján tevékenykedne. Cornstein hangsúlyozta: korábbi üzleti tapasztalatai, a kormányzati szférában végzett munkája és jótékony szervezetekben vállalt szerepe alapján felkészültnek tartja magát a nagyköveti feladatok ellátására.
www.hirado.hu/wp-content/uploads/sites/7/2018/05/cornstein.png
Leszögezte: elsõdleges feladatának tekinti az amerikai-magyar kapcsolatok erõsítését. Ezen belül is arra kívánja majd bátorítani a magyar kormányzati tisztségviselõket, hogy segítsék az amerikai érdekek és az amerikai és demokratikus értékek érvényesülését. Konkrétan a szólás-, a sajtó- és a vallásszabadságot nevezte a számára legfontosabb értékeknek. Ezeket illetõen nem lehet és nem is szabad megalkudni - fogalmazott.
David B. Cornstein hangsúlyozta, hogy szoros együttmûködést tervez a magyar kormánnyal a közös biztonsági aggodalmak megvitatásában. Hozzátette: az együttes munka tovább erõsítheti a rendfenntartó erõk és a terrorizmus ellen küzdõ intézmények kommunikációját. ***
A nagykövetjelölt hangsúlyosan szólt arról, hogy szeretné erõteljesen elõmozdítani az amerikai gazdasági érdekek érvényesülését. A magyar gazdaság helyzetére utalva kiemelte, hogy Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt az ország gazdasága különlegesen jól teljesít.

Fontos célként jelölte meg a szerinte Magyarországon és Közép-Európában jelentkezõ antiszemitizmus visszaszorítását. Szorosan együttmûködne a zsidó szervezetekkel és más vallási közösségekkel, valamint a magyar kormányzattal annak érdekében, hogy a zsidó közösség biztonságban érezze magát.

***
- Józsi bá' maga szerint van Magyarországon Tenor-izmos?
- Nincs, de igény az volna rá - Kaszálni a gazt, kell az izmos embör! A'sse baj, ha közben énekel.
267 #4 Perle
- 2018-05-10 10:23
Azt nem írták, hogy betétdíjas-e, vagy kincstári a cipõ, mert ha igen, Sárika azóta már visszaváltotta azt a saját kosztpénz javára, mint régebben a repi üvegeket.s_nezem
809 #5 megmondhatom-e
- 2018-05-10 17:12
- ellenõrizte már valaki , hogy a Duna parti vascipõk megvannak-e ?

Érdemes lesz odafigyelni -a zsidó éttermek milyen "tányérban" szolgálják fel a kóser-t !
267 #6 Perle
- 2018-05-10 21:35
A szakács az alábbi kedvelt japán pudingot készítette el a vendégeknek desszerként, hogy a kedvükben járjon.. Ízetlen tréfáról , sértésrõl szó sincs.:P
https://www.tokyo...ing-japan/
267 #7 Perle
- 2018-05-11 20:11
Kiverte a biztosítékot az is, hogy Izrael az ENSZ-szel megállapodott abban, hogy szétküld néhány fejlett országba 16 ezer hozzá beérkezett menedékkérõt, de errõl az éríntett országokat nem tájékoztatta.
http://www.israel...spx/243969

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.57 másodperc
3,894,795 egyedi látogató