Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán Viktor: az ország megvédése nem a NATO, nem az EU feladata, hanem a miénk

BelföldEgy "sorosista" cionista g.ci ilyet mert mondani? De akkor "ki" az ellenség? Mert ha a magyar nemzet az elsõ, akkor ki a második, mert ugye a liberális zsidó-cigány patkány-férgek, kommunisták, zsidó-faszisták mind sorosisták, az meg ugyi ellenség, a qva istenit néki, hát ja! Jahvefattyak, olyan nyilzápor lesz itt, mikor cigánypurgyék hullanak a zégbû! Magyarország megvédése nem a NATO és nem is az Európai Unió feladata, hanem a miénk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök május 16-án, szerdán, az Országház Kupolacsarnokában, a Honvéd Vezérkar fõnök beosztás átadás-átvételi ünnepségén.

A kormányfõ szavai szerint erõs Magyarország nem létezhet erõs hadsereg nélkül. Az a nemzet, amely nem tudja megvédeni az országát, nem is érdemli meg azt - tette hozzá. Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy az elmúlt két kormányzati ciklus sikeres alkotmányozási, nemzetpolitikai, gazdasági és családpolitikai fordulata után a most kezdõdõ ciklus kiemelt fontosságú nemzeti feladata a nemzetbiztonság megerõsítése. A jelen korban értékes biztonság fontosságával kapcsolatban felidézte, az 1990-es években Magyarország testközelbõl láthatta, hogy háborús konfliktusok akár a szomszédban is kitörhetnek. Most pedig bevándorlók milliói várják, hogy útra kelhessenek - mondta. Az elkövetkezõ években a kormány is több mint a duplájára növeli a Magyar Honvédség költségvetését - közölte.

Az új vezérkari fõnöktõl, Korom Ferenctõl - aki a leendõ honvédelmi minisztert, dr. Benkõ Tibor vezérezredest váltja a poszton - Orbán Viktor a mai kor kihívásainak megfelelõen újjászervezett, modern, ütõképes, hazája iránt elkötelezett hadsereget kért, amely bármely más nemzet fegyveres erejével felveszi a versenyt. Azt is kérte tõle, tegye vonzóvá a fiataloknak a katonai pályát, ahhoz ugyanis, hogy a magyar hadsereg erõs lehessen, elsõsorban a fiatalokat kell megnyerni a honvédelem ügyének. „Azt várjuk öntõl, hogy (...) szerezzen érvényt a katonák között is a katonaélet elsõ számú törvényének: csak a becsület” - mondta Korom Ferencnek.

cikk_02.jpg

A miniszterelnök beszédében köszönetet mondott a távozó honvédelmi miniszternek, dr. Simicskó Istvánnak, aki három éve egy olyan pillanatban vette át a tárcát, amikor „Magyarország déli határát migránsok tízezrei ostromolták”. A védelmi rendszer azóta is állja a sarat, õrzi a magyarok biztonságát - tette hozzá.

Dr. Benkõ Tibor miniszterségével kapcsolatban pedig arra hívta fel a figyelmet Orbán Viktor, hogy a rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy egy katona közvetlenül a magyar hadsereg élérõl vállalja el a honvédelmi miniszteri posztot.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-05-17 20:10
Orbán Viktor megérkezett Szófiába

A bolgár fõvárosban Havasi Bertalan, a kormányfõ sajtófõnöke azt közölte az MTI-vel, hogy a miniszterelnök az unió és a nyugat-balkáni országok közötti csúcstalálkozón vesz részt.

Szerda délután a kormányfõ programja az Európai Néppárt csúcstalálkozóján kezdõdött, majd este tartják meg az Európai Unió állam- és kormányfõinek munkavacsoráját"

– közölte Havasi Bertalan.
A sajtófõnök közzétette azt is, hogy a nyugat-balkáni csúcstalálkozó munkaüléseire, valamint a V4-miniszterelnökök külön egyeztetésére csütörtökön kerül sor, emellett Orbán Viktor több kétoldalú tárgyalást is folytat majd európai vezetõkkel.https://888.hu/ar...e=hirstart
329 #2 gutai zub
- 2018-05-18 07:16
Az Ország Megvédése?

Hogyan, miért, és kitõl lehet megvédeni egy olyan országot, amely tele van és hemzseg a leg ádázabb belsõ ellenségtõl, amelyet még megnevezni is tilos, tiltott?

Elfogyott a regimentje, mint a Kossuth nótában,,,,,,,,
267 #3 Perle
- 2018-05-18 13:30
Mibõl fog a kormány kétszer annyit költeni a saját hadseregre, ha teljesíti a náto kasszába való 2 %-os kötelezettségét is?
Ha az utóbbiba nem teljesít rendesen, az amerikai elnökkel gyûlik meg a baja::o
https://www.defen...ealt-with/
Úgy tûnik a fenti cikkbõl, mintha már nem is Stolten lenne a katonai szövetség élén.
819 #4 rozsola
- 2018-05-18 14:08
Meddig lesz Nato tagság ?
4 #5 Posta Imre
- 2018-05-18 20:28
Áder János történelmet írt

Elõször kereste fel magyar köztársasági elnök a moldvai csángó közösséget. Áder Jánost a Bákó megyei Lészpedre látogatott pénteken, ahol a moldvai magyar oktatási program egyik új helyszínén csángó hagyományõrzõk énekes, táncos, mesemondó mûsorral fogadták. http://www.atv.hu...nelmet-irt
267 #6 Perle
- 2018-05-18 20:40
Négszáz éve várjták a király, de csak egy elnök ment. Várjanak még egy keveset! Csak pozitívan!s_nezem

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.70 másodperc
3,405,814 egyedi látogató