Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Súlyos válságban van a Jobbik Toroczkai szerint

BelföldHulladék-gazdálkodás! Súlyos és mély válságban van a Jobbik – errõl beszélt a párt korábbi alelnöke. Toroczkai László szerint a párt vezetõ nélkül van, és még az is kérdéses, hogy az egy hete elnökké választott Sneider Tamásnak engedik-e, hogy egyedül irányítson. Közben sajtóhírek szerint a Jobbik ellenzéke már titokban arról egyeztet, hogy kilépjenek-e, és inkább új mozgalmat alakítsanak.

Az elmúlt két évben nem találja önmagát a Jobbik – errõl beszélt Toroczkai László az ATV-ben. A párt korábbi elnökjelöltje szerint rossz tanácsadók befolyásolták a Jobbik vezetését, így elengedték azokat az ügyeket is, amelyek mellett korábban határozottan kiálltak.

„Egy nagyon súlyos és mély válságot él meg most a párt. A párt fej és vezetõ nélkül volt az utóbbi idõben” – mondta.

A Jobbik tisztújító kongresszusa után tartott sajtótájékoztató a Dürer Rendezvényházban 2018. május 12-én. MTI Fotó: Mónus Márton

Toroczkai László szerint ez most is így van, ugyanis az is kérdéses, hogy az egy hete elnökké választott Sneider Tamásnak engedik-e, hogy egyedül vezesse a pártot. A volt alelnök arról is beszélt, hogy valójában Szabó Gábor pártigazgató irányítja a Jobbikot.

A Jobbikban azután élezõdtek ki a belsõ harcok, hogy a párt választási szereplése elmaradt saját elvárásaitól, és Vona Gábor lemondott a pártelnökségrõl. A tisztújításkor pedig kiderült, hogy a küldöttek csak nagyon kis különbséggel választották elnökké Sneider Tamást.

Toroczkai László már akkor arról beszélt: elképzelhetõ, hogy távozik a Jobbikból. Késõbb pedig nem zárta ki, hogy ha így dönt, akkor az akár pártszakadáshoz is vezethet. Azóta már az is felmerült, hogy egy külön mozgalmat alakítson a csalódott jobbikosokkal.


A volt alelnök az ATV-ben annyit árult el, hogy pénteken is egyeztetett a lehetséges forgatókönyvekrõl. A Magyar Idõk azonban úgy értesült, hogy Toroczkai László vezetésével titokban találkozott a Jobbik ellenzéke egy erdei házban.

A lap szerint arról tárgyaltak, hogy kiszakadjanak-e a párból. Toroczkai László keddre ígérte, hogy bejelenti: szimpatizánsaival megmaradnak egy külön csoportosulásként a Jobbikon belül, vagy teljesen új mozgalmat szerveznek.
Link

Hozzászólások

33 #1 vizilo
- 2018-05-20 08:17
Oda kerünek ahova valók !
4 #2 Posta Imre
- 2018-05-20 08:24
Viziló, ne reménykedj! Ez addig marad így, míg a "népbõl" lesz rá érdeklõdés és azt meg garantálják, hogy legyen.
A KDNP is egyszemélyes "párt" a kutyát se érdekli és mégis "van".

Kövér már felvázolta a "jövõt", vagyis a tervet.


Kövér a korábbinál harciasabb ellenzéket vizionál

Az ellenzéki politikusokat bírálta az Országgyûlés fideszes házelnöke a Kossuth rádió Vasárnapi Újság címû mûsorában. Kövér László az interjúban azt mondta: azok, akik nem vettek részt a kormányfõ eskütételén a parlamentben, semmit nem tanultak a demokrácia tiszteletébõl, és saját választóikat sértették meg.

hirdetés

Kövér László név szerint megemlítette az LMP képviselõjét, Hadházy Ákost, aki szerinte azzal, hogy távol maradt a képviselõi eskütételtõl azt bizonyította, hogy nincs keresnivalója a parlamentben. „Egy ilyen embernek tényleg nincs keresnivalója a parlamentben, de hát nekünk is tiszteletben kell tartanunk a magyar emberek döntését, akik (...) ennek a pártnak a támogatói közé sorakoztak fel” – fogalmazott.

A fideszes házelnök az interjúban kiemelte: arra számít, hogy az ellenzék a következõ idõszakban harciasabb lesz, folyamatosan nagyobb ricsajt próbálnak majd csapni, hogy választóik figyelmét jobban felkeltsék.https://hirtv.hu/...ol-2461460
33 #3 vizilo
- 2018-05-20 09:25
Imrém nehogy azt gondolt hogy itt ebben a (szabad ) világban azaz nyugaton nem külömbözik a birka a magyar birkátol ezek nem látják a fát az erdöben ....) 30 -éve epitem a kapitalizmust ,probálom mennteni az összeomlástol de mindhiába jön amugyis aminek jönnie kell ....) Itt már megszünt 2015-töl az hogy " rend , törvény " a sajatjaikat terorizálják saját rendöreik nemsokára lecserélnek bennünket arabokra ez az uj trend, titetek pedig mástemplomba járokra gondolom érted!!! Nem ártana már Judapesten is épiteni eggy sirató Falat gondolom már megnött rá az igény !!!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
3,402,772 egyedi látogató