Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Zsidókhoz igen, feketékhez és arabokhoz nem annyira adnák a gyereküket a magyarok

Belföld"Szülj egy gyereket"- program valóságtartalma. Az "ország" 60%-a tetves zsidó-cigány, a maradék 40%-ának 98%-a agyhúgyköves nyomoronc. Hajrá, csak így tovább! Még jó, hogy a cigányra nem kérdeztek, mert akkor 99%-os lett vona a találat. Érdekes adatok bukkantak fel az internet mélyérõl, amelyeken az látszik, hogy a magyarok elég rasszisták, de sehol nincsenek mondjuk a szlovákokhoz vagy a csehekhez képest. Vagy legalábbis sehol nem voltak pár éve, amikor ez a felmérés készült.

A felmérés, amirõl szó van, és amely most a Kafkadesk nevû Facebook oldalon került elõ, az eurobarométer EU-s szintû közvélemény-kutatás diszkriminációra vonatkozó adatait mutatja, ezt 2015-ben mérték fel legutóbb. A kérdés, amire válaszolni kellett, és amelyet itt térképen látunk, a következõ volt:

mennyire tudna ön megbarátkozni azzal, ha a gyereke egy feketével/muszlimmal/ázsiaival/zsidóval élne párkapcsolatban?

A 2015-ös felmérés alapján egy muszlim võvel/mennyel tudtak legkevésbé megbarátkozni az unió polgárai, mindössze 50 százalékuknak lenne oké, ha a gyerekük egy muszlimmal járna. Az afrikai származású barátokkal/barátnõkkel jóval megengedõbb az átlag (64 százalék), az ázsiai és zsidó párokkal pedig az unió 69 százalékának nem lenne semmi baja.

Van azért néhány piros folt a térképen, fõleg keleten, a cseh és szlovák szülõk például mindenkit utálnak, de a görögök se gyakran csúsznak át a megengedõbb zöld árnyalatokba. Magyarország amúgy ezekhez az országokhoz képest nagyon megengedõ, az ázsiai párokkal a magyarok több mint felének, zsidókkal pedig több mint 60 százalékának nem lenne semmi baja, míg az arabok és feketék elfogadottsága 2015-ben 50 százalék alatti volt, rózsaszínes árnyalatot kölcsönözve Magyarországnak a térképen.

Persze ennél valószínûleg most már sokkal rasszistább a magyar társadalom, hála a kormány azóta csúcsra pörgetett kampányainak. Érdekes lesz megfigyelni, hogy hogyan alakulnak ezek a színek legközelebb, amikor fölteszik majd a magyaroknak ezeket a kérdéseket.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-05-28 14:23
Mert ugyi mogyorók, vagy tanál mégõ?

Kísérleti jelleggel romani nyelven is megszólalhatnak a szabolcsi iskolások

Tiszavasvári egyik iskolájában nyelvközi, azaz „transzlingváló” osztálytermi munkával kísérleteznek. A kezdeti tapasztalatok azt igazolják, hogy a kétnyelvû diákok komplexebben tudják kifejezni magukat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban a Magiszter Alapítvány 2009-ben vette át az egyik általános iskola fenntartását az önkormányzattól. Ide már akkor is fõleg a Széles utcai cigány gyerekek jártak. Õk olyan családokból jönnek, ahol a romani egy nem sztenderd nyelvváltozatát még mindig anyanyelvükként beszélik. Egy nemrég készült nyelvészeti kutatás szerint a szeptemberben beiskolázott elsõsök 80 százalékát romani nyelven szocializálják a szülei.
hirdetés

A kutatást Heltai János Imre készítette, aki a Magiszter iskolájában kísérleti jelleggel vezeti a transzlingváló oktatást. Róla és a módszerérõl szól az Abcúg cikke. A módszer lényege, hogy a gyerekek magyarul és romani nyelven is megszólalhatnak az órán. Szeptemberben egy elsõs osztályt, fél évvel késõbb pedig a másik elsõs osztályt is a kétnyelvû módszerrel kezdtek tanítani osztályfõnökeik.

A Magiszter általános iskola egyik osztálya (forrás: Nyíregyházi Egyetem)

„Ilyenkor olyan jegyzetek készülnek, amikben mindkét nyelv megtalálható, és ezek sokkal gazdagabbak, bõvebben fogalmaznak, mint ha csak magyarul írnák õket a gyerekek” – mondja Heltai. „Az egész repertoárban gyorsabban fejlõdik a magyarhoz köthetõ rész is, ha a másikat nem nyomjuk el a gyerekekben, mintha nem is létezne. Az olyan lenne, mintha csak kéztempóval kellene valakinek fennmaradnia a vízen.”

A gyerekek által kitöltött teszten a kétnyelvû gyerekek jobban teljesítettek: a képekrõl sokkal több mindent, sokkal komplexebb mondatokban tudtak mondani azok a gyerekek, akikkel otthon nemcsak magyarul, hanem cigányul és magyarul is beszélnek. Ráadásul Heltai szerint fontos, hogy a kétnyelvû gyerekeknek sikerélményük is van: egy-egy szó jelentését õk magyarázhatják el az osztálytársaiknak vagy akár a tanáraiknak is. (Abcúg)
https://www.nlcaf...magiszter/

A bevándorlás miatt nõtt Szlovákia lakossága


Enyhe mértékben nõtt tavaly a lakosságszám, ugyanakkor a természetes népszaporulat tovább csökkent 2017-ben Szlovákiában, ahol a termékenységi arányszám az ország létrejötte óta folyamatosan a reprodukciós szint alatt van – derült ki a szlovák Statisztikai Hivatal (SÚSR) által hétfõn ismertetett adatokból.

Szlovákia lakosainak száma a 2017-es év végén 5 millió 443 ezer volt, ami 7777 személlyel volt több, mint egy évvel korábban. A lakosságszám enyhe mértékû növekedéséhez a természetes népszaporulat mellett hozzájárult a bevándorlás; az elõbbi több mint négyezer, ez utóbbi pedig több mint 3700 fõt tett ki. (Hogy a „bevándorlás” pontosan mit takar – honnan érkeztek a bevándorlók –, az összefoglaló nem tér ki.)http://valasz.hu/...aga-128704
267 #2 Perle
- 2018-05-31 08:53
A britek és olaszok egynegyede nem adná zsidóhoz a gyerekét:
https://www.thejc...s-1.464741

Nálunk ez nem gond, mert az" érintettek" általában egymás közül választanak párt. Máshol pedig ez a mihamarabbi döntésétõl függ.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
3,398,142 egyedi látogató