Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A Fõtaxi megvette a Budapest Taxit

BelföldSokkal kényelmesebb így a "migráncsokat" központilag mozgatni. A titkosszolgálat szervezi a hálózatot. Szombaton is elõttem manõverezett egy veszélyeztetõt a tetves kancigány a taxival és ma reggel meg mögöttem a hátamban, majd kielõzve rám fékezve szintén egy másik rohadt cigány. Csak azért mondom, hogy tudjátok "kik" ezek és miért. A Fõtaxi-csoport bejelentette, hogy megvásárolta a piac egyik jelentõs szereplõjének, a Budapest Taxinak a taxi üzletágát. A tranzakció a cég szerint tovább erõsíti a Fõtaxi piacvezetõ pozícióját, a két társaság együttesen mintegy 2000 autóval fogja kiszolgálni utasait a továbbiakban.


A két cég a felvásárlás után is is önálló márkanév alatt fog mûködni, de közös rendszereket használnak majd. Mindez a Fõtaxi közleménye szerint „a két vállalat közötti szinergiáknak köszönhetõen a korábbinál is gördülékenyebb, gyorsabb és magasabb színvonalú ügyfélkiszolgálást fog eredményezni".

A következõ hónapokban zajlik le a Fõtaxi és a Budapest Taxi rendszereinek és folyamatainak egységesítése, ennek lépéseirõl a Fõtaxi-csoport munkatársai folyamatosan tájékoztatják majd az utasaikat és céges partnereiket. A két vállalat által korábban kötött szolgáltatási szerzõdések változatlan tartalommal érvényben maradnak.

„A Fõtaxi az elmúlt években rendkívül dinamikusan fejlõdött: a flotta mérete megháromszorozódott, amivel párhuzamosan jelentõsen emelkedett az utas- és fuvarszám. A Budapest Taxi megvásárlása nyomán ez a fejlõdés újabb lendületet kap: várakozásaink szerint a tranzakciót követõ csaknem 2000 autót számláló flotta segítségével tovább tudjuk növelni a teljesített rendelések számát, és még magasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni utasaink igényeit”– írja a közleményben Mohl László, a Fõtaxi igazgatóságának elnöke.

A fõvárosi taxis piacon már tavaly elindult a konszolidáció, akkor a 6X6 Taxi és a Taxiplus olvadt össze. Akkor a 6X6 egyik vezetõje, Fárbás Tibor a Portfolio.hu-nak azt jósolta, hogy egy a folyamat folytatódni fog, a három nagyobb cég (a City Taxi, a Fõtaxi és a 6X6) fölvásárolja majd a kisebbeket, amíg csak három szereplõ marad a piacon.
Link

Hozzászólások

83 #1 Sbert
- 2018-05-30 13:21
Imre!, ez nem hír.
A "hírecske" az lenne, ha tudnád, kié is volt a Tulajdonjog.ás, Fõtaxi? Kié is?
Dikk, ez akkora pénzmosás, hogy ha kirobban, a taxisblokád istenfasza lesz ehhez képest, hogy a mostani éhes taxisok bedobják a satu-féket.....
A BP taxinak, csak ezt az üzletágát adta el a Tulajdonos. Maradt még kettõ üzletág, ugye....
Arról nem beszélve, három!!! évnél öregebb autokat az új tulaj nem kíván a flottában tartani. Ez a meccs, csak most kezdõdik igazán.
Reggel megvártam a hit-tré-n, a rokker-Metál Zoli nyilatkozatát még, de érdemlegeset nem mondott az sem, lapít, mint szar a fûben....
Vajon, mennyivel vették meg tavaly? És most?
Vicc....
Nemzeti Lesz, megint, Mint a Waberer Volán.....
De, nem szóltam. Megint. Ez csak Ultra MKII programozás....
https://hirtv.hu/...
238 #2 bivaly
- 2018-05-30 21:32
A szartenger hullámai néha cukrozott habot sodornak a part felé ! Okos ember nem nyal bele.
A taxisnak meg élnie kell valamibõl nem ? Tehát bele nyal, és finomnak mondja. Ez van, zakson ! Akarjuk, vagy sem.
83 #3 Sbert
- 2018-05-31 10:37
Bivaly!
Te mennyi taxist adtál az Útnak?
...ugye....
Az, a taxis, am-ki az Útra termett, nem ált be flottába.
Emezekér nem kár, ugye?
267 #4 Perle
- 2018-06-01 22:10
Valóban olyan a helyzet , mintha nemzeti személyszállítót csinálnának a cégbõl . Korábban megállapodott a Bp Airporttal is , akinek hivatalos szállítója lett. Az pedig igen nagy szelet a tortából.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.51 másodperc
3,405,314 egyedi látogató