Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ferenc pápa: "az erõszakos invázió elsötétíti a vendégül látást"

KultúraÉrtsétek jól: a megszállott zsidók megszállása..., a többi csak elterelõ hadmûvelet. F-egyház? Már a dalai lámát is bevetették. Ki is kel. A biztonság érdekében sem szabad bezárni a kapukat, az egyház kapui legyenek teljesen nyitottak - mondta Ferenc pápa a Szent Péter téren szerdán tartott általános audiencián a múlt heti párizsi merényletsorozattal kapcsolatban.
Ferenc pápa: "az erõszakos invázió elsötétíti a vendégül látást"

A katolikus egyházfõ a terrorizmus fenyegetése miatti bezárkózás ellen emelte fel szavát. Úgy fogalmazott: az egyháznak ne legyenek "páncélozott" kapui, az "egyházban legyen minden nyitott".

Hangsúlyozta, hogy "nehéz idõket" élünk, és küszöbön áll a december 8-án kezdõdõ szent év megnyitása, amikor is az egyházfõ "kitárja a Szent Péter-bazilika szent kapuját". Kijelentette, "nemcsak a szent kapukat, hanem a szíveket, az egyházat és a társadalmat is meg kell nyitni".

"Bátorság, (...) nyissuk meg ajtainkat és lépjünk ki a világba, hogy a többiekkel találkozzunk: egyesek ajtóink elõtt állnak, és talán nincsen bátorságuk és erejük ahhoz, hogy kopogtassanak" - mondta Ferenc pápa.

"Nem adjuk meg magunkat annak, hogy a biztonság miatt egész életünket, a családok életét, a városokat, a társadalmat páncélozott ajtókkal vegyük körbe" - tette hozzá.

Megjegyezte: "a kapuk, küszöbök, átkelõk, határok kezelése sorsdöntõvé vált". Hangsúlyozta, a kapuknak az a feladata, hogy õrizzenek, nem az, hogy visszautasítsanak. "A kapukat nem szabad betörni sem, ellenkezõleg, belépést kell kérni. A vendégül látást a befogadás szabadságának fénye megvilágítja, az erõszakos invázió elsötétíti" - fogalmazott a pápa.

Azt is mondta, hogy az egyház "az Úr házának nem a tulajdonosa", hanem "az Úr házának kapujában álló portás", akinek "úgy kell fogadnia a belépõket, hogy befogadva érezzék magukat".

A Szent Péter téri audiencián részt vevõ húszezer hívõt rendkívüli ellenõrzésnek vetették alá az olasz hatóságok. A Vatikán környékén az olasz csendõrség és rendõrség páncélos jármûvei és fegyveresei láthatók.

A Vatikán korábban közölte, hogy Ferenc pápa semmilyen módon nem módosítja a következõ hetek programját. November 25-30. között Afrikába utazik, Kenyába, Ugandába és a Közép-afrikai Köztársaságba, ahol november 29-én megnyitja a szent év "afrikai szent kapuját".
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-11-18 13:04
Opsz, a rabbik útra kélnek Palesztinába?

Kitoloncolják a gyûlöletkeltõ vallási vezetõket is
Kitoloncolják Franciaországból a szélsõséges nézeteket vallókat.

Kitoloncolják Franciaországból a szélsõséges nézeteket vallókat és a gyûlöletkeltõ vallási vezetõket – mondta Magyarország élõben címû mûsorunkban a francia nagykövet. Éric Fournier megerõsítette: Franciaország szövetségesként harcol Oroszországgal az Iszlám Állammal szemben, ugyanakkor a merényletsorozat hatására nem változtat menekültpolitikáján.http://hirtv.hu/h...is-1314521
129 #2 VaLa
- 2015-11-18 14:21
[movie=youtube]https://youtu.be/1AKqn1oz2ko[/movie]
48 #3 ro-zsola
- 2015-11-18 23:10
december 8 ? Mióta ?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.52 másodperc
3,890,916 egyedi látogató