Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Csak 'madárpiszok Németország ezeréves sikertörténetében': AfD-vezetõ a nácizmusról

KülföldNa a "németek" öntudatának" és "önbecsülésének" helyreállítása ott is megyen, pont, mint itt a mogyoróké! Közös program. Északi Áramlat 2. megy szépen? "Ich bin wieder da!" Közben zsidó centrumot avatnak Berlinben, ha már a légypiszoknál tartunk. Felháborodást váltott ki szombaton Németországban, hogy Alexander Gauland, az Alternatíva Németországnak (AfD) nevû jobboldali párt társelnöke egy pártrendezvényen elmondott beszédében kisebbíteni tûnt a náci Németország által elkövetett bûnöket.

„Hitler és a nemzeti szocialisták pusztán madárpiszok Németország ezeréves sikertörténetében” – fogalmazott helyszíni tudósítások szerint Gauland a türingiai Seebachban, a párt ifjúsági szervezetének kongresszusán felszólalva.

Nem tagadta ugyanakkor Németország felelõsségét. „Csak azoknak adatik meg a hatalom, hogy formálják a jövõt, akik elismerik a múltat” – fogalmazott a jobboldali pártvezér, hozzátéve, hogy a nácizmus Németország sokkal régebbre visszanyúló „fényes” történelmének csak egy része.

Bírálatok jobbról és balról

„Ötvenmillió háborús áldozat, a holokauszt és a totális háború csak madárpiszok az AfD számára. Hát ez az AfD igazi arca a polgári maszk mögött” – kommentálta Gauland megjegyzését Annegret Kramp-Karrenbauer, a kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) fõtitkára. Lars Klingbeil, a Szociáldemokrata Párt (SPD) fõtitkára szerint Gauland beszéde a történelmi tények „szörnyû elbagatellizálása”, és szégyen, hogy ilyen emberek ülnek a német parlamentben.


A Nemzetközi Auschwitz Bizottság közleményében elfogadhatatlannak és méltatlannak minõsítette az AfD-s társelnök szavait. Christoph Heubner, a szervezet alelnöke pedig egyenesen undorítónak nevezte azt, amit Gauland mondott.
Link

Hozzászólások

33 #1 vizilo
- 2018-06-04 07:18
Gondolom az Amerikaiak (zsiráfok ) által elkovetett bünökre gondolt Gauland... )
888 #2 ebtelep
- 2018-06-09 18:38
Szerintem csak ezt kellett most neki mondania. Elindíttattak vele most egy projektet. Legalábbis nekem olyan szaga van a dolognak.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
4,462,211 egyedi látogató