Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Újabb Trianonok sújthatják az országot

BelföldA zsidó összetartozás napján remélem jót "szórakoztok"! A legújabb szemle a békediktátum és az olimpia közötti kapcsolatot tárja fel
Tudta-e az olvasó, hogy a Romanov család brutális meggyilkolása vöröskatonának állt ottani magyar hadifoglyok közremûködésével történt 1918 júliusában? A Trianoni Szemle ismét összevont, 250 oldalas lapszámot adott ki, amely öt nagy témakört dolgoz fel. A vezetõ téma ezúttal a magyarok, az olimpia és Trianon kapcsolata – minderrõl és az intézet munkájáról Szidiropulosz Archimédesz fõszerkesztõvel beszélgettünk.

A Trianon Kutatóintézet Közhasznú Alapítvány 2007 óta mûködik, alapítói között megtaláljuk Raffay Ernõ történészt, Szidiropulosz Archimédesz szociológust (képünkön) és Kolczonay Katalin újságírót is.

Eredetileg a Trianon-témával kapcsolatos torzításokat akarták megcáfolni és a kisebbségi helyzetben lévõ magyar közösségek helyzetét hitelesen bemutatni, és bár eleinte nagy ívû terveik voltak – konferenciákat, a nemzetközi tudományos világ szakmai tájékoztatását, fiatal tudósok és jelöltek támogatását szerették volna megszervezni –, kellõ támogatás hiányában 2009-ben csak a folyóiratot és a könyvkiadást indították el. Szidiropulosz Archimédesz úgy véli, hogy a Trianoni Szemle szellemisége is hozzájárult ahhoz, hogy június 4-e ma már a hivatalos emléknapok sorába lépett.

– Talán abban is van szerepünk, hogy Trianon nem tabu többé. Kezdettõl fogva számot akartunk vetni ezzel a kérdéssel, és a magyar önismeretet is gyarapítani, például a dualista Magyarország belsõ harcainak bemutatásával. Trianon ismerete nélkül ugyanis újabb és újabb Trianonok sújthatják Magyarországot, és ez az ország elleni belsõ és külsõ támadásokban ma már jelentkezik is. Amiképpen Tisza Istvánt is folyamatosan támadták, és idén október 31-én lesz a meggyilkolásának 100. évfordulója, ennek két lapszámot is szenteltünk, ezért szerepének és sorsának sokoldalú bemutatásával talán sikerült a róla kialakított negatív képet is megváltoztatnunk – mondta a fõszerkesztõ.

„Tisza István negatív képét is megváltoztattuk”

Szidiropulosz legutóbb 2004-ben publikált könyvet a diktátum utóéletérõl, amely az ezredforduló körüli Trianonról való közgondolkodást mutatta be, és úgy véli, hogy azóta valamelyest változott Trianon társadalmi megítélése.

– A szélesebb közvéleményben történt jelentõsebb elmozdulás azáltal, hogy az emberek érzékenyebbé váltak a saját sorsuk, történelmük iránt. Ám sajnos a fiatalok körében még mindig nagy az érdektelenség Trianonnal kapcsolatban – véli a szakember.

Trianon 100. évfordulójára is készül a folyóirat, egy repertóriumot adnak ki a szemle írásaiból, tanulmányaiból, de egyéb terveik is vannak.

– Évek óta készülünk segédanyagokat összeállítani a nemzeti összetartozás napja tartalmasabb megrendezéséhez, hogy ezzel is segítsük az iskolákat. Egy nagy emlékkönyvet is ki szeretnénk adni, amelyben neves személyiségeket kérnénk fel, hogy fejtsék ki véleményüket az eltelt száz esztendõrõl, arról, hogy mennyiben sikerült túllépnünk a problémán, és hogy közelebb kerültünk-e a Trianon-jelenség megoldásához. Ezenkívül szeretnénk forrásokat és összefoglaló írásokat közölni a „jubileumi” számban; a Trianoni kiskáté (100 kérdés – 100 felelet) kiadását is tervezzük, több nyelven és online formában is – mondta Szidiro­pulosz Archimédesz.
Link

Hozzászólások

99 #1 MORMOTA1968
- 2018-06-04 21:25
Ajjajajajj!!! Ne is mond Imre! Nem túl sûrûn szoktam Híradót nézni, de ma délután belenéztem egyikbe, aztán mikor ezen a Trianoni tragédián sopánkodtak zsidrák politikusaink, gyorsan el is kapcsoltam. 2020-ban jár le a száz éves szerzõdés és akkor van rá esély, hogy újra összetákolják az egykori Nagy-Magyarországot, de már maguknak! Most már sokadjára hallottam ugyanazt, hogy Franciaország után a mi hazánkban él a legtöbb zsidó Európában. És mi van, ha pont fordítva, ha már itt él több zsidó és nem a franciáknál? Úgy hallom onnét igen csak menekülnek. Rosszul voltam, mikor azoknak a fajtája, akik elintézték nekünk Trianont és a nemzet szétszakítását, pont õk játsszák az agyukat és tesznek úgy, mint ha rohadtul fájna nekik is Trianon! Egyébként miféle nemzeti összetartozásról gagyognak ezek? Hol van itt még nemzet? Nemzetiségek vannak, nem nemzet! Annak már vége! Soha nem leszek képes megemészteni azt a dolgot, hogy miért harcoltak olyan lelkesen, vagy épp lelkesedés nélkül a magyar katonák idegen földön és mikor a saját hazájukat kellett volna megvédeniük, némi zsoldemeléssel lefizetve egyszerûen letették a fegyvert! Persze nem mindenki, voltak akik nem engedelmeskedtek a parancsnak és ennek köszönhetõen megmaradt a városuk magyarnak, magyar földön. A legutóbbi Drábik Jánosos Viva Natura tévé mûsorban sok minden kiderülhetett a régi disznóságokról, csak ezt a naivitást nem tudom megérteni soha, hogy hogyan bízhatnak annyira a magyarországi zsidóság jóakaratában. Újra elhangzott a mûsorban az is, hogy mennyire jól érzik magukat a magyarországi zsidók magyar földön. Azt elhiszem! Minden irányítás a kezükben van, biztonságban és a legnagyobb szabadságban, jólétben élhetnek, mert mint azt Jakab István is megjegyezte ebben a mûsorában, a bírók, ügyvédek, stb..85%-a "szerintem több" bizony zsidó származású. No és a többi kulcsfontosságú szakmabeli vajon miféle népségbõl kerül ki? Csak költõi a kérdés. Sok ezer év alatt semmi sem változott. Mindig ugyan annak az elkövetett hibának isszuk meg a levét, hogy "ÉSZ" nélkül fogadunk be magunk közé idegen rasszokat, az úgynevezett vallásszabadságról meg ne is beszéljünk! És mindig a fejünkre nõnek, megerõsödnek és átveszik az irányítást felettünk! És persze irtanak is minket suttyomban vagy épp direktben. Rosszul vagyok már ezektõl a nemzeti megemlékezésektõl! Miközben idegenek bitorolják az ország irányítását, megjátszva a nagy nemzeti érzelmût. De ha rosszabbra fordul a helyzet, megint csak a maradék magyarságot fogják beáldozni, a tûzvonalba küldeni, míg õk szépen meglapulva kivárják a vihar végét, lehet, hogy most nem is táborokban, hanem annál biztonságosabb helyeken. Áhh! Kár minden szóért!
116 #2 livia
- 2018-06-04 21:31
Szerintem a magyarok mocskolására nagyon sok hülyeséget találnak ki, ez is lehet, hogy az, de kételkedem. Méghogy beálltak orosz katonának, no, meg aztán a cárokat is magyarok gyilkolták le. Ez megint csak a sz@r kenegetése, de ezt tudjuk, melyik népcsoport sportja. No, ebbõl kéne nekik makkabizniszelni. No, de ezt se itt! Van hazájuk! Húzzanak oda, végül is sikerült egy egész népet kiirtani, ráadásul a világ szeme láttára. Éljen Magyarország! Vesszen trianon! No, meg a védõi.
267 #3 Perle
- 2018-06-04 22:31
Izraeli ejtõernyõsök Kelet-Európában
http://lovasistva...akorlaton/

,állítólag oroszok elleni hadgyakorlaton.:o
267 #4 Perle
- 2018-06-04 22:58
Ami még megmaradt az országbõl, széthordják vagonszám sóderként.

Érdekes módon nem tünik fel senkinek rajtam kívül, hogy ( egy állítólag osztrák cég) kavicsbánáiból Dunavarsány környékérõl ( pillanatnyilag onnan) vagonszám viszik ki az országból szlovák vonatok a sódert. Taksonynál történtik a vagonok megrakása , indítása.
Trianon jut eszembe, amikor ezt látom nap mint nap. :oTermõföldek száz hektáraitt vonják ki a mûvelésbõl azért, hogy a szlovákok építkezni tudjanak. A föld és az ivóvizünk eladását nagyon szigorúan megbüntetném.
91 #5 Tuzroka
- 2018-06-05 17:28
"Nemzeti Összetartozás" Az mi,kivel??? miért nem lehet Nevén nevezni a gyereket???
888 #6 ebtelep
- 2018-06-09 18:34
A trianoni jelenség szerves részét a zsidók teszik ki. A jövõben hogy kerülhetjük el? El kell õket innen takarítani!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.61 másodperc
3,401,556 egyedi látogató