Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Novák Elõd: dõzsölnek a jobbikos politikusok

BelföldJobbik alapítványában betöltött kuratóriumi tagságát.
Novák Elõd legújabb Facebook-posztjában számol be az alapítvány körüli, igencsak megkérdõjelezhetõ gyakorlatról.
Lemondok a jobbikos pártalapítványi kuratóriumi tagságomról, miután a közösség pénzét hatalomtechnikai célokra akarják felhasználni, a párt csõdközeli anyagi helyzetében sem szégyellve nettó 400 ezres fizetéseket osztani a képviselõi tiszteletdíjak mellé a pártvezetéshez lojális politikusoknak"

– írta Novák.

Novák Elõd
Fotó: MTI Fotóbank

A párthoz korábban komoly mennyiségû adomány érkezett, ugyanis a Jobbikot a választások elõtt több mint 600 millió forintra bírságolta meg az Állami Számvevõszék (ÁSZ), mivel jócskán a piac ár alatt béreltek, sõt kaptak meg plakáthelyeket Simicska Lajostól. A tetemes összegû bírság visszafizetése miatt kezdett közösségi gyûjtésbe a párt.

Novák szerint az adakozásból 100 millió forintot sikerült összegyûjteni, ám ezt a párt felélte – vagyis szerinte nem a tartozásra fizették ki. Emellett nagyjából 100 millió forinttal tartoznak a Magyar Posta felé is.

Az alapítvány kuratóriumából való kilépésrõl azután határozott, hogy elõször még sikerült megakadályoznia, hogy leköszönõ képviselõk "még 3 hónapig egyfajta végkielégítésként folyósított, teljes mértékû képviselõi tiszteletdíja mellé, párhuzamosan a pártalapítványunk is hasonló nagyságú, konkrétan nettó 400 ezres juttatást adjon szakértésért”.

Pörzse Sándor is még többet, lényegében teljes képviselõi fizetést kap hol a frakciótól, hol a pártalapítványtól, miközben az érdemi munkavégzését mindenki láthatja, hogy mi..."

– írta a politikus, hozzátéve, hogy ezeket a közpénzeket hatalomtechnikai célok szolgálatába állítja a pártvezetés, ezért is lehet világos, hogy miért áll a frakció nagy része a jelenlegi elnökség mellett, és hogy a frakció miért távolodik el a párttól.

Novák számára az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor a pártelnökség nem tûrte el a volt képviselõk javadalmazásának leszavazását és új szavazást rendeltek el, amelyen 3-1 arányban átnyomták a javaslatot. Hosszas huzavona után végül mégis meghiúsult a terv, ám Novák szerint a képviselõknek majd

más keretbõl, diszkréten bújtatva, de ugyanúgy kifizetik a 400 ezreket négy éven át, most még a sajátos végkielégítésként folyósított képviselõi tiszteletdíjakkal párhuzamosan is."

Bár egy szerényebb, mértéktartó összegû, szakmai munkával párosuló megbízást tudtam volna támogatni, ezzel túlmentek minden határon – írta a politikus.

A teljes poszt itt olvasható el: Link

Kizárás, szakadás

Szinte biztos, hogy már csak napok kérdése, hogy a pártszakadás megtörténjen a Jobbikon belül. Toroczkai Lászlót június hetedikére, csütörtökre idézték be az etikai bizottság elé, vele együtt összesen öt párttaggal szemben indít etikai vagy fegyelmi vizsgálatot a Jobbik vezetése. A retorzió elérheti azon regionális igazgatókat is, akik felkérték Dúrót Toroczkai elnökhelyettes-jelöltjének, majd nyíltan támogatásukról biztosították a Mi magunk platformot.

Mint ismert, a Mi magunk platformot azért kísérelte meg létrehozni a Jobbikon belül Toroczkai László és Dúró Dóra, mert Toroczkai a Jobbik elnökválasztásán kevéssel maradt alul a Sneider-Gyöngyösi duóval szemben (54-46 arányban vesztett), és valamilyen módon szerette volna becsatornázni a pártvezetéssel elégedetlen véleményeket is a párt életében.

A platformosodási kísérlet alatt Toroczkai többször is kritizálta a pártvezetést. Megszellõztette például, hogy pénzzel akarták támogatni a liberális Együttet, ám az ötlet végül elbukott.

A fegyelmi és etikai eljárás vége nem lehet kérdéses, ugyanis Gyöngyösi Márton Kálmán Olgánál járva elkottyantotta, hogy már tulajdonképpen meg is született a döntés, Toroczkait kizárják.

Dúró Dórát korábban már kizárták a frakcióból, a politikus jelenleg azon gondolkozik, hogy visszaadja-e parlamenti mandátumát.

Dúró férje, Novák Elõd pedig ma bejelentette, hogy egyetlen formálisnak nevezhetõ jobbikos tisztségét, a pártalapítványban betöltött kuratóriumi tagságot is lemondja. A Jobbik szakadása így már csak idõ kérdése – az akár már holnap megtörténhet.

Az új szervezet létrejöttével még várni kell, ugyanis Toroczkai június 23-ára hirdetett "zászlóbontást".

Az is lehet hogy egyszerûen szalonnát fogunk sütni, és folytatom polgármesterként, ez attól is függ, hányan jönnek el a rendezvényre, illetve a Jobbik elnökségének szándékától”

– nyilatkozta Toroczkai korábban.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-06-06 19:42
Pénzt, vagy még több pénzt!

Döntött a mandátumáról Dúró Dóra

Lemondok mandátumomról, ha azt Toroczkai Lászlónak adják, vagy egy másik olyan jelöltnek, aki hûen képviseli a kongresszus 46 százalékának akaratát, de a frakció további elszakadását a párttól nem támogatnám azzal, hogy Vona Gábor egy újabb emberének adjam át a helyem

– jelentette be Dúró Dóra szerdán a Facebook-oldalán.
https://24.hu/koz...-lemondas/
146 #2 satu
- 2018-06-06 20:52
Novákék visznek bele a pógárháborúba? Érdekes lesz... Csak zsidót az élére....s_franc
2 #3 gerry
- 2018-06-06 21:12
satu - Novák az lenne?

De ha tényleg elindít valamit akkor veszek neki egy igazi, jóminõségü, elnyühetetlen hatlövetü karikásostort és nem a népmüvészeti boltból, hanem a csikósoktól (persze csak ha találok egyet sz országban.)
146 #4 satu
- 2018-06-06 22:06
Gerry! Ha Novák nem is de akit az élére tesznek, az lesz, mert nem lehet más, ez politika, fajtajelleg nélül nem engednek oda mást.. így látom.
És még egy dolog: bár ez az én üldözési mániám simogatja: megjátszuk, hogy szakadunk, és közben egyek vagyunk... Talán még sem mánia.... s_franc
116 #5 livia
- 2018-06-06 22:23
Gyerekek! A mai fiatalokat nem tudják provokálni! Immunisek a politikára. Mi öregek meg már kiröhögjük a bandát. A középkor elvan az öregek, meg a fiatalok között úgy torlaszként, belesimulnak a nagy semmibe, avagy a nagy semmittevésbe. Itt akkor lesz káosz, ha nem lesz az üzletben mit árulni. Nevetség, de a menekültáradattal együtt, illetve annak szorzataként szinte csökken a munkaerõ. Azért megérdemlik! Tettek érte, hogy így van.
4 #6 Posta Imre
- 2018-06-07 19:42
Nehéz örökség

Novák Elõd végképp kiborította a bilit, a maradék exkrementum szétfolyt a padlón, és Simicska–Vona alakot öltött.

Lássuk Novák fõ állításait: a Jobbik pártalapítványa 400 ezer forintos havi fizetéseket oszt a pártvezetéshez lojális jobbikos „politikusoknak”. (Pörzse Sanyi a mandátuma megszûnése óta, vagyis több mint négy éve teljes képviselõi fizut vesz fel a párttól!)

Az ÁSZ-bírságra a választóktól összekunyerált pénzt is felélték, holott azt ígérték, a pénzt vagy a büntetés kifizetésére fordítják, vagy ha erre nem lesz szükség, visszafizetik az adományozóknak.

Ehhez képest a pénz eltûnt, a bírság nincs kifizetve, de még egy csekély 100 milliós kampánytartozás is fennáll a Magyar Postának. Novák Elõdtõl azt is megtudjuk, hogy a pártvezetés egyszerûen nem fogadja el az alapítvány kuratóriumának neki nem tetszõ döntéseit, és bármi áron áterõlteti a saját akaratát. Vesd ezt össze Toroczkai szíves közlésével, amely szerint minden párttag vagy tisztségviselõ, aki vele szóba áll(t), azonnal telefont kap a vezetõségtõl, és vagy megfenyegetik, vagy megzsarolják.

Még szerencse, hogy erre sokáig nem lesz gond, ugyanis Toroczkait 7-én kizárják majd a pártból. Hogy ezt honnan lehet tudni? Hát onnan, hogy nevezettet 7-re idézték be a Jobbik etikai bizottsága elé (Jobbik + etika = oximoron), ám Gyöngyösi elvtárs már 4-én bejelentette a Hír TV-ben, hogy Toroczkait kizárták. („Virág elvtárs megmondta: az osztályharc egyre fokozódik. Akinek pedig valami vaj van a fején, hadd szarjon be egy kicsit a Szocialista Szellem Vasútján!” – nem igaz, Gyöngyösi elvtárs?)

Még ennél is nagyobb szerencse, hogy a Jobbiknak mindezek ellenére nyilván egyáltalán nincsenek anyagi gondjai, hiszen Toroczkai azt is elmesélte, még alelnökként volt szerencséje végigülni azt az elnökségi ülést, amelyen felmerült, a párt nyújtson anyagi segítséget a Juhász-féle Együttnek, akik nem érték el a választáson az 1, azaz egy százalékot, így vissza kell fizetniük az állami támogatást. Hja kérem, ez az átkozott diktatúra…

Amúgy minden rendben van a Jobbikkal, Sneider pártelnök-képviselõ, a szociálisan hihetetlenül elérzékenyült, (már nem annyira) radikális, érzõ szívû Troppauer Hümér szerint legalábbis mostanában nem terveznek több etikai vizsgálatot és kizárást, és lássuk be, jó ezt tudni, különösen ezekben a nehéz idõkben, amikor a nemzetközi helyzet fokozódik, és még a kicsike, fröccsöntött mûanyag gazemberkének, Jakab Péterkének is együtt kell üldögélnie a Parlamentben azzal a sok „bûnözõvel”.

(„Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bûnös! Magára is, magamra is, mindenkire!”)

És Sneider mégsem tervez további etikát meg kizárást, és jelen állás szerint még a lasztit is vissza fogja dobni a srácoknak, pedig közéjük is lövethetne. Szóval Dúró Dóra és Toroczkai a két utolsó áldozat, legalábbis egyelõre.

Bár Sneider Vona elvtárs kesztyûbábja, Vona elvtárs csinálta õt használt rongyokból és uszadékfából, mint Gyurcsány Gréczyt, de ezzel sincs baj, „menet közben kell az önbizalmat megszerezni!”, elvtársak, de azért mégis csak van a rendszerben egy vonányi bizonytalanság, mert talán Vona, aki gyenge jellemû, ingatag ember, maga is úgy gondolja, nem lesz több etikai vizsgálat és kizárás, aztán egyszer csak, szinte öntudatlanul mégis etikai vizsgálatokba és kizárásokba kezd.

Ráadásul azt sem tudjuk, kicsoda ez a Vona, és ki küldte. Ez az izgalmas kérdés. Addig, míg kiderül, lesz, ami lesz, õ pedig elegánsan eltartott kisujjal adja a fõ tanácsot Sneidernek, és szemléli a saját örökségét. https://magyaridok.hu/ahelyzet/nehez-orokseg-3170743/
4 #7 Posta Imre
- 2018-06-08 13:12
Kerestek novákkal pár év alatt legalább pár százmillát. Végül is megérte.

Kilép a Jobbikból Dúró Dóra

Dúró Dóra, a Jobbik parlamenti frakciójának volt tagja Toroczkai László pártból való kizárását követõen az InfoRádióban bejelentette, hogy kilép a pártból.

Azt, hogy a parlamenti mandátumával mi történik, a Toroczkai László által június 23-án megalakítandó platformon történtek alapján fogja eldönteni - olvasható az Infostart.hu oldalon.

Toroczkai Lászlót a párt fegyelmi bizottsága csütörtökön zárta ki. Közölték: a Sneider Tamás elnök és Gyöngyösi Márton elnökhelyettes beadványára indult eljárás ügyében tartott tárgyalásra a szabályszerûen beidézett Toroczkai László nem jelent meg és írásban sem nyújtott be védekezést.

Az etikai bizottság megállapította, hogy Toroczkai László súlyos fegyelmi vétséget követett el és megsértette a Jobbik alapszabályának több pontját is, közte azt, amely kimondja: a Jobbik minden tagjának kötelessége, hogy tartózkodjon az olyan magatartástól, amely sérti a Jobbik szabályzatait, testületeinek határozatait, programját, érdekeit, illetve jó hírét.

Dúró Dóra a reggeli Startban elmondta, csütörtök este beszélt Toroczkaival, de akkor még egyikük sem tudta az ásotthalmi polgármesterrel szembeni etikai eljárás végét. Akkor azt mondta, politikai leszámolás zajlik Toroczkai ellen.http://www.atv.hu...-duro-dora
1072 #8 fkriszta
- 2018-06-08 15:47
nem tudta a végét.. egyem is meg azt a szerénykedõ sunyi kis szemét.. szegény

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.75 másodperc
3,406,390 egyedi látogató