Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

most küldték...

Kultúra Azt ugyan nem tudtam, hogy Koltai Gábor a mi barátunk - bár lehet, hogy nick név alatt néha itt sündörög!- hacsak nem arra gondolt a küldõ, hogy amolyan csuhás aki mellettünk áll összekulacsolt kezekkel és imádkozik érettünk, de a Rockoperákat viszont szeretem ezért beteszem ide az e-milben kapott levelet

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Magyarok ! Kedves Barátaim !Bizonyára hallottatok róla, hogy a budapesti Hõsök terén, két alkalommal 2018. június 22-én és 23-án este ½ 9 órai kezdettel bemutatásra kerül a Trianon címû új rockopera Koltay Gábor barátunk rendezésében.

A két évvel ezelõtti Itt élned, halnod kell címû, a magyar történelmet áttekintõ zenés történelmi játékhoz hasonlóan, ezúttal is grandiózus díszletrendszer épül a Hét vezér szoborcsoport köré. Sok, közismert, nemzeti érzelmû elõadómûvész és több száz közremûködõ (énekes, táncos) segítségével rajzolódik ki a közel száz éve velünk élõ Trianon problémája, drámája. Ezúttal - tanulva 2016 ból - a minél jobb láthatóság érdekében nagy befogadóképességû, lépcsõzetesen emelkedõ lelátórendszer épül. Koltay Gábor rendezõvel és az elõadást létrehozó Esztrád Színházzal kialakult, régóta fennálló baráti, szervezõi kapcsolatra tekintettel - javaslatomra - a Színház vezetése vállalta, hogy az igazságtalan Trianon ügyét leginkább magukénak érzõ egyének, közösségek, társaságok, stb. részére, korlátozott számban, 2.500.- forintos áron, kedvezményes jegyet biztosít.

Jegyek vásárolhatók az alábbi linken, vagy személyesen az Esztrád Színház irodájában 10.00-16.00 óra között. Bp. IX. ker. Lechner Ödön Fasor 1. (A Soroksári úton, a Boráros tér után, a Haller utcával szembeni dunaparti épület) Telefon: +36 - 20 /614-72-21

Kérem figyelni a link elõtti instrukciókra !

A linkre kattintás után a kiválasztott jegyek még az eredeti áron látszanak de a „kosárhoz” gombra kattintáskor, a fizetésnél már a 2.500 ft van, és azt kell fizetni.

https://esztradszinhaz.jegy.hu/program/trianon-rockopera-91188?affiliate_code=trianon2500

Tisztelettel kérem, hogy a lehetõséget-ajánlatot köreitekben, lev. listáitokon, stb. adjátok tovább, hogy minél többen emlékezzünk a 98 év elõtti gyásznapra.

Közremûködéseteket a produkció létrehozói nevében köszönöm. Kocsis Sándor (elnök - Horthy Miklós Alapítvány)

Ui.: Ezúton kérjük a társaságokat, szervezeteket, hogy az alkalmat, a magasztos együttlétet politikai demonstrációs célra (pl. aláírásgyûjtés, alkalmi szónoklatok, stb.) ne használják fel. Köszönjük.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Hozzászólások

684 #1 atacama
- 2018-06-12 12:42
most veszem észre hogy mostanában milyen ajánló és kerítõ oldalá avandzsálódott a felület csak vegyél,fogyassz,növekedj....
ha ez is olyan zsidó mûremek kissé kiforgatva mint istván a király... akkor nálam szopott a mutatvány..
meg amúgy is..ujjat nem tud mondani a trianoni történet..már nem tátottszájjal kéne beszopni az ujjab fricskát hanem .....Zsidótól még mosolyt se!
na meg szerep osztás az is pazar lehet...
4 #2 Posta Imre
- 2018-06-12 15:07
Gerry, én biztosan ott leszek a kilátón, onnan nézek szerte szét és hallgatom az egysejtû agymagyarok farneszét!

Atacama, ne légy kishitû ez a zállami nemzeti együttmûködés, ami két zsinagóga-avatás, 200 kilakoltatás közt enged egy kis "mejr agymarnak lenin" ömlelgést a zsidók önmagömlése és kasszája szájában.

Ízelítõ kell? Nem 30 éve István a királyoztak meg hazakerült az amcsi zsidóktól az izraeli-"magyar" zsidókhoz a koronánk? Akkor most mijabaj?
http://esztradszi...

Itt élned, halnod kell! Magyarul: itt égned, nyalnod kell! Nekem mög hánynom! Boáááá!
2 #3 gerry
- 2018-06-13 09:23
atacama - bocs! "vegyél, fogyassz, növekedj...". Nem annak szántam. :|

Egyszerüen szeretem a zenét. - Amikor még otthon éltem, Miklós Tibor, Csuha Lajos és még néhányan lefordították a Jesus Christ Superstar-t magyarra. Be is mutatták egy pinceszinházban , akkoriban alig néhányan látták de azok nem felejtik el a zene és a szöveg erejét. Nem voltam, ma se vagyok vallásos és ennek a rockoperának nem is ez volt a témája... Két elõadás után a magyar zenei világot irányító, uraló tetvek megtiltották, hogy elõadják otthon - arra hivatkozva, hogy a keresztény vallás nem illeszthetõ be a Magyar Népköztársaság szocialista (majd a CCCP által meghatározott - akkor ugyanis õk már azon jártak - kommunista) úton maradáshoz.
1981-ben jöttem el magyarországról, Amikor elõször bementem Zürich belvárosába, a Niederdorf-on megláttam, hogy az ottani moziban éppen akkor - Ted Nelly, Yvonne Elliman fõszereplésével - adják ezt a filmet.
Megnéztem. Nem szégyenlem a mai napig se, sírtam a film egyes részleteinél. Sajnáltam a világot, magamat és az ember egyedüllétét - miután én is egyedül álltam egy idegen, potenciálisan ellenséges világban...

Két részlet a filmbõl
https://youtu.be/...
https://youtu.be/...

Akinek túl nyálas a 73-as film, annak itt egy másik - kevesebbek által ismert változat - ami jobban alkalmazkodik a mai világunkhoz...
https://youtu.be/...

... s mint érdekesség nem túl jó minöségü, de így is beletartozik a magyar zenei élet múltjába, az elsõ magyarul éneklõ Jézus Krisztus, Csuha Lajos: https://youtu.be/...
Volt egy digitalizált Super8-as videofelvételem is - még a 70-es évekbõl de most nem találtam meg ez a felvétel már a 86-os, "most már engedélyezzük" évekböl van (http://castalbums.org/recordings/Jezus-Krisztus-Szupersztar-1986-Hungarian-Cast/4251)


A rockopera (vagy Musical, ha úgy tetszik) - A.L. Webber szerzeménye... Mit tesz Isten (vagy az ördög?) zsidó.
Ahogy a világ zenei ill. media mágnásainak 99% -a is az. De az, hogy velük nem tudok azonosulni még nem jelenti (jelentheti) azt, hogy életem során megnézett, meghallgatott vagy olvasott - talán kicsit át is élt - müveket tüzre vessem mert a háttérben zsidó hatalom gazdagodott rajtuk évtizedeken keresztül. Sajnálom, tudom, hogy igazatok van, de engem még más alapokkal nevelt fel az a fránya Angyalföld, Budapest XIII. kerületében.

atacama, Imre - még annyi - Nemes egysejtüségem azért hozta ide az ajánlatot, mert arra gondolt (tudom; nagyzásként hangzik azzal az egykével a fejemben), hogy a zene talán azt is jelentheti amit így foglalnék össze:

A zene valamivel több mint az, hogy ki készítette, komponálta. A zene velünk és bennünk születik és velünk együtt öregszik meg, viszont túlél minket, tovább él és magával visz egy darabot a lelkünkbõl amikor már nem leszünk.
https://youtu.be/...

..........................
Persze nem mindenki képes arra, hogy megegyen egy tányérnyi spenótot egész életében mert nem megy rá a sör.s_hihi
684 #4 atacama
- 2018-06-13 14:07
merj agyarral marni!!!!
ha nincs más egyenlõre../Sbert meddig kell még várni/ bár már nem is kell, hisz a gondolat ereje több,nagyobb!
nos így tegyünk ezek ezek után...Gerry nem bántás volt,
le a kalappal és süvegekkel elõtted...mindenért Isten tartson, a magyarok öreg istene...
238 #5 bivaly
- 2018-06-14 07:27
Atacama !

Világ életemben utáltam az István a királyt, akkor még nem, de ma már pontosan meg tudom fogalmazni miért. Azért , amiért megemlítetted.
Soha nem tudtam megszeretni a Jézus Krisztus szupersztár-t sem. Az elõzõ történelem hamisító, mesterségesen "magyar", utóbbi meg hatásvadász, olyan mint Hamletot játszani farmerban, korszerûsítve a darabot, "naprakészen". Írhatnék még, hogy miért nem jó egyik sem. Szeresse aki akarja, tõlem távol áll mindkettõ. Mellé teszem utálatom legnagyobb tárgyát a Hair-t ! Ritka, rohadt aljas film, ezeken is túl tesz. Mi bennük a közös ? A cél, az irány .
2 #6 gerry
- 2018-06-14 08:32
bivaly - te megint ballábbal keltél fel... két ballábbal. Azér mert te CCR-t meg Deep Purple-t meg ... Vámosit szeretsz (ja, azt nem) de ugyanakkor nem vagy több mint egy kiszáradt értelmetlenségi ... mások érzelmileg képesek lubickolni a dágványban és feltöltõdni energiával. - erre jössz és mindent rövidre akarsz zárni, hogy mi is nullázódjunk le. Hát nem! Csak azért sem!

... és még ezt is szeretem, annak ellenére, hogy nincs benne semmi fennkölt!
: https://youtu.be/...

Remélem most én is elrontottam a kedved, ahogy te az enyém!:(

s_hihi
238 #7 bivaly
- 2018-06-14 20:19
Gerry !

Ameddig csak részleteket hallasz bármelyikbõl, jó, sõt, esetenként nagyon jó. De amikor egyben kapod, és kezded megérteni, azért savanyú ám az édes. Nem kötelezõ nem szeretni, viszont tudjuk, hogy van háttere az István a Királynak is, a Hair meg zenés "frankfurti iskola ", irány mutatás ! A Jézus Krisztus szupersztár sem Jézusról szól, ezt Te is tudod, csak hát olyan jól lehet vele manipulálni az embereket. Látszólag persze igen, lényegét tekintve nem. Némi társadalmi tükör ugyan, de iránynak a vakvágányt mutatja. Amerika orientált, és én így is értékelem. Ettõl még tetszetõs, jó zenék is vannak benne, és Ian Gillan is jól énekelt benne, ex Deep Purple.
A Macskák jobb, fõleg Almássy Évával és Haumann Péterrel. Élõben fantasztikus volt. Ezt csak a
felvidításodra, Webber iscsoraz !
Most jut eszembe Gerry ! Nyáron fordítva fekszem, és mindig jobb lábbal kelek.
De ronda vagyok, a francba is velem !
116 #8 livia
- 2018-06-14 21:16
Kár, hogy nincs egy olyan kattintás, hogy tetszik, mert idõnként hangosan nevetgéltem a hozzászólásokon. roppantul szellemes, sõt vicces volt. Így kell! Ki kell röhögni õket, mert tényleg röhejesek, sõt Kakas akár gyárthat, vagy kereshet megfelelõ karikatúrát a bohózathoz. Rég láttam!
2 #9 gerry
- 2018-06-15 20:23
Lehet, hogy ez történt vele is?
magyarkonyhaonline.hu/php_images/39-266x266.jpg

:|

Kinevette a világot...
Kakas Jelentkezz!
s_hee
238 #10 bivaly
- 2018-06-15 22:08
Te drága jó Gerry !

Mi ez ? Kakas here pörkölt, vagy herélt kakas leves ? Csak, hogy tudjam, még se haljak meg hülyén . Asszociatív taréjt az látok, de kakast, meg herét azt nem. Te nagymester vagy a csonkított háziállatok hétvégi rituális elkészítésében, ( prosztósan, szoktál fõzni ), világosíccsá má' fel, hogy aztat látom-e, amit látok ?
2 #11 gerry
- 2018-06-16 06:09
bivaly - õszintén mondom én se láttam még ilyent - de passzolt az ötletemhez... állítólag "magyar" a www.magyarkonyhaonline.hu oldalról, de ha gyerekkoromban egy ilyen "döglött-kukurikú"-t tett volna elém a nagyanyám, biztos, hogy ma állatvédõ lennék és Vega-Talján-árus (vagy Ánusz?) /lefordítva konyhanyelven: zöldseggevõ-olasz-házaló!/

Ez - pl. - ugyanonnan: "kapros-túrós-palacsinta":

magyarkonyhaonline.hu/php_images/pesti-istvan-kapros-turos-palacsinta-266x266.jpg


...szerintem, másnaposok számára, hánytatónak! (Egy Pesti István nevü kreátor müve - még nem jöttem rá, hogy rágás elõtt vagy után fényképezték a müvét.)

bivalykám - hogy te mit látsz, nem tudom, az is lehet, hogy ez a kóser elkészítés - kivéreztetve, feltrancsírozva, gombával-répával s még néhány ingerlõ dologgal elegyítve (szegény kakas - nem ezt érdemelte! - de "így múlik el a világ dicsõsége"*** - Hajnali napkeltõ - a szemétdomb tetején... aztán ez a vége a sok kotkodácsolásnak, peckes járásnak.)

*** Gyengébbek kedvéért;): sic transit gloria mundi

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.63 másodperc
3,891,145 egyedi látogató